Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποσότητα κρέμας και νερού

Recommended Posts

Χαιρετώ όλους τους ποβληματισμένους γονείς!!

Στο αγοράκι μου που είναι 5 μηνών αρχίσαμε να του δίνουμε κρέμα βανίλια της Nestle(επειδή δεν έχει ζάχαρη) εδώ και 10 μέρες. Στην αρχή ακολουθούσα τις οδηγίες του γιατρου περι δοσολογιας αλλά η κρέμα εβγαινε σαν νεράκι, οπότε τις επόμενες φορές την εφτιαξα πιο πηχτή. Στόχος ειναι να τρώει το απογευματάκι την κρέμα (175 μλ νερό και 12 μεζουρες κρέμα) μόνο χωρίς συμπλήρωμα γάλακτος. Δεν έχουμε καταφέρει να την φάμε ολόκληρη καμία μέρα...και ενδοιαμεσα στις κουταλίτσες του δίνω νεράκι...2 μέρες τώρα που του έχω δώσει νερό έχει ξετρελλαθει!!! Του άρεσε πάρα πολύ...και συνεχως μου κάνει παραπονάκια να του δώσω κι άλλο νερό κατα τη διάρκεια της κρέμας...Χθες ήπιε 70 μλ νερο...και την κρέμα την άφησε μισή...Ως αποτέλεσμα, αργούμε πολύ γιατί επιμένω...και τελικά γύρω στη μία τα ξημερώματα του δίνω 180μλ γάλα ως βραδυνό...κοιμισμένος φυσικά. Έχω μπερδευτεί λιγάκι και δεν ξέρω πως να του στρώσω το πρόγραμμα του πάλι...Και επίσης κάνει να πίνει΄τόσο νερό? Ακόμα τον θηλάζω μέσω άντλησης...Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Ευχαριστώ!

T9oHp3.png

Διαφημίσεις

Μου φαίνεται λογικό να τον κάνει η κρέμα να διψάει αλλά μήπως παραπονιέται στο ενδιάμεσο, γιατί θέλει γαλατάκι και όχι νερό; Πόσο γάλα πίνει συνολικά την ημέρα; Μήπως ο γιατρός εδωσε τόσο αραιή δοσολογία, για να το δίνεις με το μπιμπερό;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Δεν παιζει να φαει αυτην την ποσοτητα μεσα σε 10 μερες.. ο δικος μου για μηνες μετα ετρωγε γυρω στα 150 γρ κρεμα με το ζορι.

Απο τις 5 που ετρωγε την κρεμα μετα ειχαμε τουλαχιστον αλλα δυο γευματα με γαλα, ενα κατα τις 8 κ ενα κατα τις 11.

και αν εμενε παραπανω ξυπνιος ξαναεπινε γαλα.

Οσο για το χρονο που κανεις να τον ταισεις μην περιμενεις οτι θα φαει την κρεμα μεσα σε 10 λεπτα η λιγοτερο που κανει να πιει το γαλα.. Η μιση ωρα ειναι ο μεσος ορος ταισματος κ αν το παιδι ειναι δυσκολο μπορει να κανεις κ πολυ παραπανω.

Πως ξεκινησες να δινεις την κρεμα? κατευθειαν ολο το πιατο? Οταν ξεκιναμε κρεμα πρεπει να το κανουμε σταδιακα δηλαδη 1-2 κουταλιες την πρωτη μερα κ παει λεγοντας.. στη βδομαδα φτανεις να δινεις περιπου γυρω στις 15-20 κουταλιτσες (μιλαμε για τα κουταλακια τα βρεφικα οχι κανονικα κουταλακια)Και παντα συμπληρωνεις με γαλα κ αυτο μπορει να παρει κ μηνα.

Και μετα δινεις οσο θελει το παιδι. Νομιζω οτι το παιδακι διαμαρτυρεται γιατι του πεφτει βαρια ολη αυτη η ποσοτητα για τοσο μικρο χρονικο διαστημα που την τρωει.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Την κρέμα την ξεκινήσαμε αυξάνοντας σταδιακά την ποσότητα. Δηλαδη την πρώτη μέρα 25ml νερό και μία μεζούρα κρέμα, την δεύτερη μέρα 50ml νερό και 2 μεζούρες ώσπου την 7η ημέρα 175ml νερό και 10-12 μεζούρες κρέμα. Μέχρι να φτάσουμε την 7η μέρα έπινε και γάλα αμέσως μετά. Το γάλα σε αυτό το γεύμα το έχουμε σταματήσει αφού έχει αυξηθει η ποσότητα κρέμας που τρώει και ενδοιάμεσα πίνει λιγο νεράκι.

Γενικώς το τελευταίο διάστημα έχει γίνει δύσκολος και στο γάλα του. Αν κοιμάται και του δώσω γάλα το πίνει μια χαρά, όταν όμως είναι ξύπνιος στην καλύτερη θα πιει 180 μετα από πολλή προσπάθεια και παιχνιδια. Σκέφτομαι μήπως είναι τα δοντάκια του και του έχει κοπεί η όρεξη...δεν ξέρω. Την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε και φρούτα (με μπανάνα) και δεν ξέρω κι εκει τι μας περιμένει.

Το άλλο που μου περνάει από το μυαλό είνα ότι ίσως να ειναι και αντιδραστική η συμπεριφορά του, αφού έχω ξεκινήσει δουλειά και ενω μέχρι τώρα τον είχαν οι γονεις μου τις ώρες που έλειπα, εδώ και4 μέρεςτον κρατάει η πεθερά μου που σαφώς έχει διαφορά στην συμπεριφορά της (πολυ πιο συντηρητική όχι τοσο παιχνιδιαρα κλπ κλπ) και αυτό το συνδιάζω με το ότι εχθες για πρώτη φορά ο μικρός μου έκανε πολλά παραπονάκια όταν πηγαμε να κοιμηθούμε...εκλαιγε και ήθελε μόνο αγκαλίτσα κι στη αγκαλιά ένω κοιμότανε έβγαζε φωνούλες με αναφυλητα...και όταν τον αφηνα στο κρεββατι του αρχιζε και πάλι το κλάμα...πραγμα που δεν το έκανε ποτε....

Λέτε να επηρεάζει και αυτό?

T9oHp3.png

Καλά ο γιατρός είναι απαράδεκτος, όπως κι οι περισσότεροι βέβαια. Είναι δυνατόν ένα μωράκι 4,5-5 μηνών να τρώει αυτό το πράγμα ενώ ακόμα θα έπρεπε να θηλάζει αποκλειστικά; Εγώ θα έλεγα να σταματήσεις όλες τις κρέμες και να του δίνεις γάλα μέχρι 6 μηνών (είτε δικό σου είτε ξένο, δεν ξέρω πόσο γάλα δικό σου πίνει τώρα). Μετά να ξεκινήσεις με φρούτα και λαχανικά, ότι απ' τα δύο θες.

Έλεος δηλαδή με τους γιατρούς. Ο γιατρός που είχα στην κόρη μου, παρόλο που δεν θήλαζα, ήταν κατηγορηματικός. Μέχρι 6 μηνών μόνο γάλα κι ύστερα σιγά σιγά με φρούτα και μετά λαχανικά. Παρόλο που δεν ήταν γνώστης του θηλασμού (μαύρα μεσάνυχτα) τουλάχιστον από διατροφή μωρών κάτι σκάμπαζε.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Καλά ο γιατρός είναι απαράδεκτος, όπως κι οι περισσότεροι βέβαια. Είναι δυνατόν ένα μωράκι 4,5-5 μηνών να τρώει αυτό το πράγμα ενώ ακόμα θα έπρεπε να θηλάζει αποκλειστικά; Εγώ θα έλεγα να σταματήσεις όλες τις κρέμες και να του δίνεις γάλα μέχρι 6 μηνών (είτε δικό σου είτε ξένο, δεν ξέρω πόσο γάλα δικό σου πίνει τώρα). Μετά να ξεκινήσεις με φρούτα και λαχανικά, ότι απ' τα δύο θες.

Έλεος δηλαδή με τους γιατρούς. Ο γιατρός που είχα στην κόρη μου, παρόλο που δεν θήλαζα, ήταν κατηγορηματικός. Μέχρι 6 μηνών μόνο γάλα κι ύστερα σιγά σιγά με φρούτα και μετά λαχανικά. Παρόλο που δεν ήταν γνώστης του θηλασμού (μαύρα μεσάνυχτα) τουλάχιστον από διατροφή μωρών κάτι σκάμπαζε.

Ωχ σοβαρα??? Είναι λάθος που έχουμε αρχίσεις στερεές??? Ποιο ειναι το αρνητικό?? Λέτε να το ξαναγυρίσω στο γάλα?

T9oHp3.png

Ωχ σοβαρα??? Είναι λάθος που έχουμε αρχίσεις στερεές??? Ποιο ειναι το αρνητικό?? Λέτε να το ξαναγυρίσω στο γάλα?

με ένα γρήγορο ψάξιμο στην ενότητα του θηλασμού (εφ'όσον το μωρό σου πίνει μητρικό γάλα) θα δεις ότι ο αποκλειστικός θηλασμός είναι ιδανικός για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής ενός μωρού.

αφού το μωρό γίνει έξι μηνών εισάγουμε σταδιακά φρούτα αλεσμένα, και στη συνέχεια χορτόσουπα και κρεατοχορτόσουπα. Τα μωρά που θηλάζουν καλό είναι να μην τρώνε κρέμες βανίλια κλπ γιατί

1) δεν προσφέρουν τίποτα

2) έχουν αγελαδινό γάλα

3) έχουν ζάχαρη

Διάβασε τα θέματα στο υποφόρουμ Θηλασμός και εισαγωγή στερεών τροφών: 7-12 μήνες

για παράδειγμα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39697

jv42p3.png

DfUyp2.png

stavento είναι ακριβώς όπως τα είπαν τα κορίτσια, αποκλειστικός θηλασμός τουλάχιστον τους πρώτουςε 6 μήνες!

Να έχεις υπόψην σου, ότι μπορεί όταν θα αρχίσει κανονικά τις στέρεες να περάσει αρκετός καιρός που θα πίνει μετά την κρέμα συμπλήρωμα γάλα. Η δικιά μου τουλάχιστον έτσι έκανε.

• 1 month later...
....Και επίσης κάνει να πίνει΄τόσο νερό? Ακόμα τον θηλάζω μέσω άντλησης...Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Ευχαριστώ!

Πιστεύω και εγώ ότι γαλατάκι σου ζητάει το μικρούλι και δεν θέλει τα αγελαδινά αλευρόνερα της nestle είτε άλλης εταιρίας. Το δικό σου γάλα θα είναι η βασική τροφή του μέχρι τον ένα χρόνο και τα άλλα τα συμπληρώματα. Όταν αρχίζεις τος στερεές τροφές ( για μωρό που θηλάζει αποκλειστικά αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και στον 7ο μήνα και όχι τόσο νωρίς στους 5 μήνες), θηλάζεις αρχικά το μωρό και μετά από κανένα μισάωρο του δίνεις στερεά τροφή όσο θέλει και αν θέλει. Στην αρχή 1κουταλιά και σιγά σιγά περισσότερο. Η παιδίατρος μας είχε δώσει τις εξης εντολες: Το πρωί φρουτάκι, το μεσημέρι αρχικά λαχανικά και μετά από καμιά εβδομάδα και κρέας και κρέμα βιολογική (κεχρί) αν ήθελε το μωρό, αλλα δεν κόψαμε κανένα θηλασμό πρωτα και το μωρό αναπτύσσεται μια χαρά.

Νομίζω ότι και το δικό σου μωρό σου λέει με τη συμπεριφορά του ότι δεν είναι έτοιμο να αφήσει το γαλατάκι της μανούλας.

.pngy3DLp3.png