Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Είμαι καινούριο μέλος, αν και πάρα πολλές φορές οι συζητήσεις του φορουμ με έχουν βοηθήσει....Σήμερα λοιπόν γράφτηκα και εγώ για να ζητήσω τη βοήθεια σας...:-D

Έχω 2 κόρες, η μεγάλη 5 χρ και η μικρή τον άλλο μήνα κλείνει τα 2..

Μέχρι και την Παρασκευή η μικρή έτρωγε το φαγητό της αλεσμένο χωρίς κανένα πρόβλημα. Έτρωγε επίσης και με ευχαρίστηση, τοστ, πίτσα, πατάτες τηγανιτές,ψωμί, ποπ κορν, πατατάκια και μπισκότα!

Αποφάσισα λοιπόν να της ξεκινήσω στερεα τροφή...αλλά τα βρήκα σκούρα τα πράγματα :(

Όχι μόνο δεν τρώει αλλά αρνήται και να δοκιμάσει....έχω δοκιμάσει τα πάντα...ούτε κεικ δεν έφαγε ούτε φυσικά τα φρούτα της, ούτε τα μακαρόνια, ούτε τα μπιφτεκάκια...ΤΙΠΟΤΑ. Κλείνει με το χεράκι της το στόμα της και κουνάει αρνητικά το κεφάλι......

Επειδή τρώει το τοστ, της έβαλα σε ένα πιάτο, ψωμάκι με κομμάτάκια τυρί και κομματάκια ζαμπόν....έφαγε μόνο το ψωμί, τα άλλα ούτε που τα άγγιξε.....

Βοηθήσε με σας παρακαλώ....είναι νηστική, μόνο με γάλα πρωί βράδυ από το Σάββατο.

ααα και η παιδίατρος που της τα είπα λεπτομερώς μου είπε να το συνεχίσω χωρίς καβγάδες και φωνές και θα φάει άμεσα...

:-(

Διαφημίσεις

μπορείς να την κάνεις λιγότερο απότομη τη μετάβαση.

απο το αλεσμένο, πήγαινε στο λιωμένο με πηρούνι και σιγά σιγά όλο και πιο χοντρά κομμάτια μέχρι να συνηθίσει το παιδί.

υπήρχε λόγος για τόση βιασύνη?

επίσης λένε ότι η "πείνα είναι το καλύτερο ορεκτικό" και έχει βάση, μάλλον αυτό θα εννοούσε η παιδίατρός σου.

όχι άγχος, όχι βιασύνη, όχι νεύρα και άσε το παιδί να φάει όπως θέλει.

Και στην τελική κανένα παιδί δεν "έμεινε" στα αλεσμένα

μπορείς να την κάνεις λιγότερο απότομη τη μετάβαση.

απο το αλεσμένο, πήγαινε στο λιωμένο με πηρούνι και σιγά σιγά όλο και πιο χοντρά κομμάτια μέχρι να συνηθίσει το παιδί.

υπήρχε λόγος για τόση βιασύνη?

επίσης λένε ότι η "πείνα είναι το καλύτερο ορεκτικό" και έχει βάση, μάλλον αυτό θα εννοούσε η παιδίατρός σου.

όχι άγχος, όχι βιασύνη, όχι νεύρα και άσε το παιδί να φάει όπως θέλει.

Και στην τελική κανένα παιδί δεν "έμεινε" στα αλεσμένα

Μα όταν εννοώ ότι της δείνω φαγητό εννοώ λιωμένο με το πιρούνι!!

Είναι το 2ο παιδί μου και ξέρω την διαδικασία καλά. Δεν βιάστηκα καθόλου νομίζω ....αφού είδα ότι τρώει κάποιες τροφές όπως η πίτσα, τα τυροπιτάκια και τα ποπ κορν με άνεση, αποφάσισα να σταματήσω το άλεσμα...το πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ δοκιμάζει .......:confused:

Όχι ότι δυσκολευεται να μασήσει....

έγραψες αλεσμένο στο πρώτο ποστ και με μπέρδεψες

έχεις καταλάβει να την ενοχλεί κάτι?

μήπως νομίζει ότι δεν είναι καλό το φαγητό έτσι?

δώσε της λίγο χρόνο μωρέ...

Δεν ξέρω, τί να σου πω.......

Μόλις της έφτιαξα ψωμάκι με μέλι κομμένο σε πολύ πολύ μικρά κομματάκια και .....απλά το κοιτάει...

Άσε που μου ζητάει συνέχεια μπισκότα..έχει λυσάξει από την πείνα..:cry:

Διαφημίσεις

Για να ζηταει μπισκοτα σημαινει πως μια χαρα ειναι η ορεξη της!!!Τα μπισκοτα δηλαδη γιατι τα θελει και το ψωμακι με το μελι που περιπιμπτοντως ειναι και νοστιμοτατο (μιαμ μιαμ) ουτε να το αγγιξει???Εγω πιστευω μια χαρα ειναι το παιδακι απλα θελει να τρωεει οτι αρεσει σε αυτην!!Εξηγησε της πως αυτο ειναι το φαγητο της και δεν μπορει να φαει μπισκοτα παρα μονο σαν επιβραβευση!!!Αφησε το ψωμακι με το μελι πανω στο τραπεζι και εξηγησε της πως το φαγητο θα ειναι εκει για αυτην μολις αυτη νιωσει ετοιμη και πεινασει....Αστην να πεινασει και λιγο και μην την ταιζεις τιποτα αλλο....Μετα θα ερθει τρεχοντας για μπροκολο!!!!

Αυτό ακριβώς κάνω "λουκουμάκι" !!

Δεν έχει αγγίξει τίποτα από αυτά που της δίνω....απίστευτο πείσμα!

Μετά το ψωμί με μέλι που δεν άγγιξε της έκανα μακαρόνια, που πάλι δεν άγγιξε...και τελικά της έκανα πατάτες τηγανιτές που τις τρώει σαν παλαβή αλλά της έβαλα κόκκινη σάλτσα και τυρί τριμμένο..Έφαγε μια τηγανιά πατάτες μόνη της αλλά.......πριν βάλει στο στόμα την πατάτα την καθάριζε από το τυρί...:?

Σε λίγο τρώει φρούτο..για να δούμε, αν και δεν πιστεύω ότι θα το αγγίξει, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ;)

Το μεσημέρι θα της δώσει η μάνα μου μπιφτέκι με ρύζι....αν το φάει εγώ θα κάνω κωλοτούμπες εδώ στο γραφείο !!!!!!!:D

Κορίτσια και εμένα η μικρή μου έχει αρχίσει κάτι τέτοια και δεν θέλει

φαγήτο , ούτε γιαούρτι όυτε τίποτα και τελικά λογώ του ότι είναι και καταβεβλημμένος ο οργανισμός της απο αρρώστια που την ταλαιπώρησε της πήρα σιρόπι που ανήγει την όρεξη,εχτές που το δοκιμάσαμε έ κάτι έκανε και χυμό ήπιε και λίγο γιαουρτάκι :|Λέτε να λειτουργήσει αντίστροφα και μετά να μην μπορώ να την μαζέψω,:cry:

Α τα ιδια εχω και εγω και ας ειχα πολυ φαγανο παιδι...

Να φανταστειτε οτι εχουμε κοψει τα αλεσμενα απο 10 μηνων και μεχρι πριν απο 15 μερες ετρωγε τα παντα με μεγαλη ορεξη.

Εχει τωρα 15 μερες που το εχει ραψει και θελει να τρωει μονο μακαρονια.

Οτι αλλο και να του δωσω το επεξεργαζεται και το αφηνει δεν κανει καμμια κινηση να το φαει ουτε αφηνει και να του δωσω εγω..

Σκεφτομαι οτι μπορει να ειναι δοντια ,στο παρελθον με τους κυνοδοντες ειχε σχετικη ανορεξια αλλα στην προκειμενη δε βλεπω να τον ενοχλει τιποτα απολυτως ειναι πολυ κεφατος και τρωει μονο αυτα που θελει.

Δεν εχουμε κανενα θεμα με το βαρος αλλα θελω να τρεφεται σωστα ..

ουφ!

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

εμεις κοψαμε το αλεσμενο απο 14 μηνων γιατι δεν το ηθελε η ιδια. Τα τρωει ολα μονη της απλως της βαζουμε ενα πιατο στο σαλονι και παει και τσιμπαει λιγο λιγο (αναλογα με την πεινα της ) Τα λαχανικα και τα οσπρια που δεν θελει ουτε να τα δει τα βραζουμε και τα αλεθουμε και τα κανουμε σαν κεφτεδακι (μαζι με κιμα). Αυτο παντως που εχει αποδοση ειναι οτι τις εξηγουμε οτι αν δεν φαει δεν θα δει τραγουδια στον Η/Υ ( οποτε μαζι με τα τραγουδια ανοιγει και το στομα της ) οπως και οταν θελει να πλυνει τα πιατα το ιδιο ακριβως. Πλυσιμο πιατων = φαι Φυσικα κανα δυο φορες πηγε να κανει πονηρια και τις εκλεισα το Η/Υ εκλαψε λιγο αλλα το μυνημα πλεον το πηρε:D

Διαφημίσεις