Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

36 + ετών + Παλλίνδρομος μετά από εξωσωματική

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους σήμερα έρχομαι από μια εμπειρία που ούτε στο χειρότερο εχθρό μου δεν την εύχομαι. Μετά από προσπάθειες φυσική σύλληψης ανακαλύπτουμε πρόβλημα στο σπέρμα λόγω κυρσοκύλης και στους δύο όρχεις και υψηλή κατάτμιση DNA στο σπέρμα. Μόνη λύση η διαδικασία μικρογονιμοποίησης στην εξωσωματική. Ελήφθησαν 7 ωάρια εκ των οποίων γονιμοποιήθηκαν τα 3 και δώσανε 2 άριστης ποιότητας έμβρυα και ένα μέτριας ποιότητας. Πρώτη εξέταση χοριακής (ημέρα Παρασκευή) 126 μονάδες. Στην επανάληψη της χοριακής (Δευτέρα) η χοριακή απλά διπλασιάστηκε (φυσιολογικό για μετά από δύο όχι όμως για μετά τρεις μέρες). Δεύτερη επανάληψη χοριακής (Τετάρτη) δεν έδωσε και το καλύτερο νούμερο. Με στελνουν για υπέρηχο (5,5 εβδομάδων) που δείχνει σάκο και μια κουκιδίτσα μέσα (άψογα!). Δυο βδομάδες μετά ακούμε καρδούλα (τέλεια!). Χθες όμως ήρθε η κατραπακιά. Ούτε καρδούλα ούτε κίνηση τίποτε και το μωρό. Μεγάλωσε άλλη μια βδομάδα και η κύηση παλλινδρόμισε!!! Η στεναχώρια βέβαια δεν περιγράφεται ούτε τα δάκρυα μπορουν εύκολα να σταματήσουν να κυλούν. Ένα τεράστιο γιατί φαντάζει μπροστά μου και χιλια αναπάντητα ερωτήματα γεννώνται στο μυαλό μου. Σε λίγο καιρό θα κλείσω τα 39 και έχω τρελαθεί. Διαβάζω για ποσοστά, πιθανότητες και φοβάμαι. Θα ήθελα ένα μωράκι... αλλά... Πάντως αυτό μου συνέβη δεν το εύχομαι ουτε σε εχθρό μου. Είναι τεράστιο το κενό που νιώθεις και απέραντος ο πόνος. Το μόνο που μπορεί να με παρηγορήσει λίγο είναι ότι καλύτερα τώρα παρά να ανακαλύπταμε αργότερα χρωμοσωματικές ανωμαλίες. Παρόλα αυτά το τεράστιο ΓΙΑΤΙ που βρίσκεται στο μυαλό μου δε με αφήνει να ησυχάσω. Είχε καμία άλλη από εσάς παρόμοια εμπειρία; Πως το αντιμετωπίσατε; Μπορέσατε μετά να ξαναμείνετε έγκυος και προχωρήσει φυσιολογικά η κύηση;

Διαφημίσεις

Κ εγω με εξωσωματικη τα επιασα τα μωρα μου κ σε καταλαβαινω απολυτα. Γιατι ποσοστα μιλας????Ειμαι 26 χρονων, χωρις προβληματα με τον αντρουλη μου αλλα το μπεμπε δεν ερχοταν. Αποφασισαμε να κανουμε εξωσ. απο την οποια παρηγαγα τελεια εμβρυα....αλλα δεν εμεινα με την πρωτη....κ με ειχαν κ σιγουρη. Ξαναεκανα με κατεψυγμενα κ εμεινα με αυτα. Ολα ειναι θεμα ψυχολογιας...οχι ηλικιας. Κ βεβαια μπορεις να πιασεις αφου τα καταφερες μια φορα. Η ατυχια σου μπορει να συμβει σε ολες τις ηλικιες κ με οποιοδηποτε τροπο κ αν εγινε η συλληψη. Κανε υπομονη κ φτιαξε την ψυχολογια σου....σε λιγους μηνες θα ξαναπροσπαθησεις κ θα τα καταφερεις. Οσο για την ηλίκια εισαι νεοτατη....δεν βλεπεις ολες τις σταρ που μενουν εγκυες, Μενεγακη κλπ.

Φτιαξε ψυχολογια, ξερω οτι ειναι δυσκολο....αλλα θα ερθει το θαυματακι σου.

Κ εγω με εξωσωματικη τα επιασα τα μωρα μου κ σε καταλαβαινω απολυτα. Γιατι ποσοστα μιλας????Ειμαι 26 χρονων, χωρις προβληματα με τον αντρουλη μου αλλα το μπεμπε δεν ερχοταν. Αποφασισαμε να κανουμε εξωσ. απο την οποια παρηγαγα τελεια εμβρυα....αλλα δεν εμεινα με την πρωτη....κ με ειχαν κ σιγουρη. Ξαναεκανα με κατεψυγμενα κ εμεινα με αυτα. Ολα ειναι θεμα ψυχολογιας...οχι ηλικιας. Κ βεβαια μπορεις να πιασεις αφου τα καταφερες μια φορα. Η ατυχια σου μπορει να συμβει σε ολες τις ηλικιες κ με οποιοδηποτε τροπο κ αν εγινε η συλληψη. Κανε υπομονη κ φτιαξε την ψυχολογια σου....σε λιγους μηνες θα ξαναπροσπαθησεις κ θα τα καταφερεις. Οσο για την ηλίκια εισαι νεοτατη....δεν βλεπεις ολες τις σταρ που μενουν εγκυες, Μενεγακη κλπ.

Φτιαξε ψυχολογια, ξερω οτι ειναι δυσκολο....αλλα θα ερθει το θαυματακι σου.

Μακάρι καλή μου από το στόμα σου και στου Θεού τ'αφτί. Όσον αφορά στα ποσοστά μειόνονται δραματικά στο μισο ή ακόμη και στο 1/3 αν περάσεις τα 40.

Πέρασα πέρσι αυτή τη διαδικασία (της απόξεσης εννοώ) και σε καταλαβαίνω. Εγώ κοντεύω τα 38. Έμεινα έγκυος φυσιολογικά και πολύ εύκολα αλλά δυστυχώς παλλινδρόμησε. Τώρα προσπαθώ πάλι εδώ και δυο μήνες να μείνω, αλλά δε μένω και δε βλέπω να μένω σύντομα, γιατί είμαι πολύ αγχωμένη.

Θα σου πω και την περίπτωση της ξαδέλφης μου. Στην πρώτη εγκυμοσύνη ήταν 27 χρονών, έμεινε έγκυος πανεύκολα, φτάνει στον 6ο μήνα και ανακαλύπτουν σοβαρό πρόβλημα στο έμβρυο και έπρεπε να διακοπεί η κύηση, διαδικασία που έγινε με φυσιολογικό τοκετό.

Την επόμενη χρονιά κι ενώ ήταν 28 χρονών ξαναέμεινε έγκυος πανεύκολα, φτάνει στην 11η εβδομάδα και ανακαλύπτουν ότι το έμβρυο ήταν νεκρό. Κάνουν ιστολογική στο έμβρυο και ανακαλύπτουν ότι είχε σύνδρομο down.

Τώρα είναι 30 χρονών, είναι έγκυος για τρίτη φορά, έμεινε έγκυος πανεύκολα, είναι στον 5ο μήνα, όλα πάνε καλά για την ώρα, αλλά δεν ξέρει τι της ξημερώνει και φοβάται. Την άλλη βδομάδα θα κάνει την ίδια μέρα αμνιοπαρακέντηση και υπέρηχο β' επιπέδου και απλώς ελπίζει ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρει.

Για όλους έχει ο θεός.

Και για σένα και για μένα και για την κάθε κοπέλα.

Εύχομαι σε όλες τις κοπέλες του κόσμου που παλεύουν για ένα παιδάκι, να τα καταφέρουν.

Απλώς χρειάζεται ηρεμία, ψυχραιμία κι αισιοδοξία. Δύσκολο να τα βρεις και τα τρία μαζί αλλά χρειάζεται τιτάνια προσπάθεια να υπάρχει καλή ψυχολογία.

5f27b8bd0c.png

bp-IOLH έχεις δίκιο αλλά όταν έρχεται και βαράει μια κεραμίδα στο κεφάλι κάποιου δεν σκέφτεται ότι κάποιος άλλος έχει πλακωθεί από συντρίμια πολυκατοικίας. Ο φόβος υπάρχει και είναι δικαιολογημένος πάντα, ειδικά όταν έχει περάσει κανείς δυσκολίες και προβλήματα. Μακάρι όλες οι κοπέλες που προσπαθούν είτε φυσικά είτε με ιατρική βοήθεια να τεκνοποιήσουν να δουν σύντομα το όνειρό τους να πραγματοποιήται και κάθε κακός εφιάλτης να ξεχαστεί γρήγορα χωρίς να αφήσει ίχνη πόνου και λύπης

Διαφημίσεις