Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

υστεροσαλπιγγογραφια

Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια!Μηπως ξερετε η υστεροσαλπιγγογραφια πια μερα του κυκλου γινεται?Μου ειπαν για 7η με 12η ημερα.Ισχυει?

Αυτό το άγχος θα μας φάει!

Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσια!Μηπως ξερετε η υστεροσαλπιγγογραφια πια μερα του κυκλου γινεται?Μου ειπαν για 7η με 12η ημερα.Ισχυει?

Η υστεροσαλπιγγογραφία είναι μία ακτινοσκοπική διαγνωστική μέθοδος η οποία μας επιτρέπει να ελέγχουμε το εσωτερικό της μήτρας και των σαλπίγγων.

Με αυτή την μέθοδο ο γιατρός μπορεί να διαγνώσει προβλήματα που αφορούν την γονιμότητα όπως συμφύσεις,πολύποδες,ινομυώματα,διαφράγματα,φραγμένες σάλπιγγες.

Για την εξέταση δεν απαιτείται νάρκωση.

Κατά την διάρκεια της εξέτασης η γυναίκα νιώθει ένα ήπιο πόνο χαμηλά στην κοιλιά.

Μετά το τέλος της εξέτασης η γυναίκα μπορεί να φύγει.

Ο γιατρός διοχετεύει μία μικρή ποσότητα σκιαγραφικού υγρού από τον κόλπο το οποίο διαγράφει το εσωτερικό της μήτρας και των σαλπίγγων,κατά την δίοδο του υγρού λαμβάνονται διαδοχικά ακτινογραφίες

Η εξαταση γινεται τις πρωτες 12 μερες του κυκλου μετα την εμμυνο ρυση.

Ελπιζω να σε βοηθησα.

Σ ευχαριστω παρα πολυ!Με βοηθησες αρκετα!Ελπιζω να μη πονεσω!Να τελειωσει κι αυτο να προχωρησω!Μετα απ αυτο πρεπει να περιμενω ενα μηνα για να προχωρησω σε γονιμοποιηση?

Αυτό το άγχος θα μας φάει!

Σ ευχαριστω παρα πολυ!Με βοηθησες αρκετα!Ελπιζω να μη πονεσω!Να τελειωσει κι αυτο να προχωρησω!Μετα απ αυτο πρεπει να περιμενω ενα μηνα για να προχωρησω σε γονιμοποιηση?

Επειδη το εκανα και εγω πριν δυο μηνες και πηγα φοβησμενη εχω να σου πω να ηρεμησεις...υπαρχει πονος αλλα ειναι σαν αυτος της περιοδου και στιγμιαιος δεν ειναι κατι τραγικο.

Αν ολα ειναι καλα ( που σου το ευχομαι) μπορεις αμεσα να προχωρησεις εμενα ο γιατρος μου δεν μου ειπε να προσεχω η κατι....αλλα θα σε συμβουλεψει και ο ιδιος καλυτερα....

Διαφημίσεις

καλημέρα κορίτσια...είμαι καινούρια στο forum.Ηθελα να ρωτήσω υστεροσαλπιγγογραφία και σαλπιγγογραφία είναι η ίδια εξέταση???αν όχι ποια η διαφορά???:confused:

καλημέρα κορίτσια...είμαι καινούρια στο forum.Ηθελα να ρωτήσω υστεροσαλπιγγογραφία και σαλπιγγογραφία είναι η ίδια εξέταση???αν όχι ποια η διαφορά???:confused:

ειναι η ιδια εξεταση καλη μου και διαβασε πιο πανω που εγραψα τι ακριβως ειναι .

πάντως οι απόψεις είναι διαφορετικές από γυναίκα σε γυναίκα για τον πόνο της συγκεκριμένης εξέτασης.Άλλες λένε ότι δεν πονάει και άλλες ότι πονάει και αρκετά μάλιστα.Καταλήγω στο τι πόνους έχει η κάθε γυναίκα στην περίοδο της.Αν δεν νοιώθω τίποτα της μέρες εκείνες - η εξέταση αυτή μάλλον είναι μαρτύριο......

Δεν έχει να κάνει με το πως πονάει κάθε γυναίκα στην περίοδο διότι εγώ έχω κάνει δύο φορές την πρώτη δεν κατάλαβα τίποτα παρά μια μικρή ενόχληση όμως ήταν διαβατή η μία σάλπιγγα. Την δεύτερη που ήταν κλειστή η σάλπιγγα πόνεσα αρκετά θα έλεγα. Ο πόνος έχει να κάνει με το αν οι σαλπιγγές είναι ανοιχτές ή όχι.

FXWyp3.png

Διαφημίσεις

το ποια μέρα γίνεται η σαλπιγγογραφία είναι συναρτώμενο με τον κύκλο της κάθε κοπέλας, καλύτερα να ρωτήσεις το γιατρό σου, για το ποια ακριβώς μέρα θα ήταν καλό να πας εσύ..

κατά τα άλλα ούτε εγώ πόνεσα, τολμώ να πω πως δεν ήταν καν ενόχληση..

ο υπέρηχος πιο πολύ με ενοχλεί..

και ναι μπορείς να κάνεις ελεύθερα προσπάθειες και στον ίδιο κύκλο που θα κάνεις και την εξέταση, απλά θα παίρνεις αντιβίωση για 3 μέρες..

el79 η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να κάνω την παραπάνω εξέταση, ούτε μου έχει ζητηθεί από τον γυναικολόγο μου.Απλά λόγω πολύ μα πολύ σοβαρού προβλήματος του φίλου μου και όταν πια θα θέλουμε παιδάκι, μόνο με εξωσωματική.Γι'αυτό αρχίζω από τώρα να μπαίνω λίγο στη λογική των εξετάσεων και της εξωσωματικής.Την εξωσωματική (αν είμαι με το συγκεκριμένο άτομο, που το θέλω πολύ) δεν την γλιτώνω όπως και να χει.Ευχαριστώ πάντως τα λέτε καλύτερα και από τους γιατρούς.:-)

el79 η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται να κάνω την παραπάνω εξέταση, ούτε μου έχει ζητηθεί από τον γυναικολόγο μου.Απλά λόγω πολύ μα πολύ σοβαρού προβλήματος του φίλου μου και όταν πια θα θέλουμε παιδάκι, μόνο με εξωσωματική.Γι'αυτό αρχίζω από τώρα να μπαίνω λίγο στη λογική των εξετάσεων και της εξωσωματικής.Την εξωσωματική (αν είμαι με το συγκεκριμένο άτομο, που το θέλω πολύ) δεν την γλιτώνω όπως και να χει.Ευχαριστώ πάντως τα λέτε καλύτερα και από τους γιατρούς.:-)

άσε και μέχρι να γίνουμε μάνες ένα πτυχίο ιατρικής θα το έχουμε πάρει..:mrgreen::mrgreen:

τι έχει ο καλός σου και είσαι τόσο σίγουρη πως η εξωσωμ. θα είναι η μόνη λύση?

Διαφημίσεις

και την δεν έχει βρε el79.Χρόνια προστατίτιδα, κιρσοκήλη άμφω (έγινε επέμβαση μόνο αριστερά) και σοβαρή (πολύ σοβαρή όμως)ολιγοασθενοσπερμια.Και όλα αυτά τα έμαθα στο τετράμηνο που είμασταν μαζί.Δεν είναι και λίγα, άσε που το λένε και οι γιατροί άμεσα....εκτός ΘΑΥΜΑΤΟΣ!!!!Μακάρι...

και την δεν έχει βρε el79.Χρόνια προστατίτιδα, κιρσοκήλη άμφω (έγινε επέμβαση μόνο αριστερά) και σοβαρή (πολύ σοβαρή όμως)ολιγοασθενοσπερμια.Και όλα αυτά τα έμαθα στο τετράμηνο που είμασταν μαζί.Δεν είναι και λίγα, άσε που το λένε και οι γιατροί άμεσα....εκτός ΘΑΥΜΑΤΟΣ!!!!Μακάρι...

καρατσεκαρισμένο αυτό??

γιατί ο μέσος άνθρωπος σε 3 γιατρούς να πάει θα πάρει 4 διαφορετικές γνώμες..

τέλος πάντων ακόμη κι αν είναι καρατσεκαρισμένο, εγώ στη θέση σου θα ξεκινούσα 1-3 σπερματεγχύσεις (αν έχει νόημα δεν ξέρω...)

και μετά εξωσωματική

η προστατίτιδα από τι δημιουργείται?

εν τω μεταξύ κάνετε έτσι κι αλλιώς ελεύθερα?

kopelia της αδερφησ μου δεν της εδιναν καμια πιθανοτητα ουτε με εξωσωματικη κ ολιγοσπερμια κ ασθενοπερμια κ ομως τωρα εχει 2 παιδακια

el79 μ'όλα αυτά, γενικά δεν έχω βγάλει κάποια άκρη.Να σου πουν για παράδειγμα ότι η προστατίτιδα προκαλείται μόνο από αυτό. Ή η κιρσοκήλη δημιουργείται μόνο από αυτό.Για παράδειγμα προστατίτιδα παθαίνουν οι άντρες όταν κάνουν ποδηλασία, βέβαια όχι πάντα αλλά επηρεάζει, τώρα από τι άλλο δεν ξέρω........μακάρι όλες να έχουμε αυτό που θέλουμε τελικά κι ας παιδευτούμε λίγο, δεν πειράζει.

γινεται απο 7η ως 11 μερα.την εκανα θπο μεθη και ολα πηγαν καλα

7 με 11 μερα

την εκανα θπο μεθη και ηταν πολυ απλη