Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διαβάζοντας γίνονται εξυπνότερα?

Recommended Posts

Θα ήθελα να θέσω ένα θέμα προς συζήτηση , είχα ακούσει παλιότερα πως όταν η μαμά διαβάζει (ειδικά τους τελευταίους μήνες , αφού το έμβρυο έχει μνήμη από τις 30 εβδομάδες και μετά) πως το μωρό γίνεται εξυπνότερο . Μπορεί κάτι τέτοιο να ισχύει ? Γνωρίζει κάποιος κάτι αντίστοιχο?

0a4363e3c2.png

Διαφημίσεις

Θα ήθελα να θέσω ένα θέμα προς συζήτηση , είχα ακούσει παλιότερα πως όταν η μαμά διαβάζει (ειδικά τους τελευταίους μήνες , αφού το έμβρυο έχει μνήμη από τις 30 εβδομάδες και μετά) πως το μωρό γίνεται εξυπνότερο . Μπορεί κάτι τέτοιο να ισχύει ? Γνωρίζει κάποιος κάτι αντίστοιχο?

Δεν είμαι και 100% σίγουρη πάντως ή μικρή μου έχει δείξει πως αναγνωρίζει μουσική που έβαζα όταν ήμουν εγγυός και χαλάρωνα.

Της αρέσουν παραμύθια που διάβαζα φωναχτά όταν ήμουν εγγύος και συγκεκριμένα χρώματα που έβλεπα και μου άρεσαν τρέλλά (πχ μωβ.):-P

Τώρα μπορώ να σου πω ότι στην ήλικια που είναι έχει πλούσιο λεξιλόγιο και μπορείς να κάνεις διάλογο κανονικά μαζί της, αφού και η δασκάλα της στον παιδικό σταθμό δεν το πίστευε , είδικα στην αρχή που την πήγα με ρώταγε συνέχεια πόσο μηνών είναι.

Σιγουρα τα μωρα δειχνουν να αναγνωριζουν πραγματα που συνεβαιναν οσο ηταν μεσα στην κοιλια της μαμας αλλα αν αυτο τα κανει εξυπνοτερα.. αμφιβαλω..

Καλο ειναι να παρεχουμε οσα περισσοτερα ερεθισματα μπορουμε χωρις ομως να γινομαστε και "κουραστικες"! Το λεω αυτο γιατι ειχα διαβασει οτι ενα εμβρυο "ενοχλειται" αν την ωρα που κοιμαται ηρεμο το ξυπνησουμε με κλασικη μουσικη για παραδειγμα κια μπορει να δειξει τασεις αποστροφης στο συγκεκριμενο ειδος π.χ. Ειναι λεει, σαν να ερθει καποιος την ωρα που κοιμασαι και σου βαλει ενα μεγαφωνο στ'αυτι που παιζει Μπαχ!!!!

Τωρα τι να πω... πολλα εχουν διατυπωθει και επειδη ειναι δυσκολο να αποδειχτουν κανε αυτο που σου λεει το ενστικτο σου

Θεωρητικά, απ'ό,τι έχω διαβάσει κι εγώ ισχύει. Όπως επίσης και ότι η κλασσική μουσική από τη βρεφική ηλικία, τα βοηθάει στην ανάπτυξη της μαθηματικής σκέψης. Εμείς, ως χαζογονείς, εννοείται ότι το κάναμε. Της βάζαμε Vivaldi και dvd "Brainy Baby". Τώρα είναι 21 μηνών. Μετράει μέχρι το 20 και αναγνωρίζει τους αριθμούς, ξέρει τα βασικά σχήματα (κύκλος, ρόμβος, παραλληλόγραμμο,τετράγωνο, τρίγωνο) και άρχισε να λέει τραγουδάκια. Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο όπως επίσης δεν ξέρω αν αυτά που κάνει είναι κάτι ιδιαίτερο καθώς δεν μπορώ να συγκρίνω με άλλα παιδάκια. ΄Αλλωστε κάθε γονιός θεωρεί το μωρό του το εξυπνότερο, σίγουρα όμως θα υπάρχουν και μικρότερα παιδάκια που λένε και κάνουν περισσότερα πράγματα.

Κορίτσια, το καλύτερο που έχετε να κάνετε όσο είναι τα μωράκια στην κοιλιά είναι η σωστή διατροφή. Το τελευταίο τρίμηνο αναπτύσσεται ο εγκέφαλος και χρειάζεται Ω3 λιπαρά. Κατα τα άλλα όλα είναι απλά θεωρίες μη εμπειρικά αποδεδειγμένες και μικρής κλίμακας έρευνας που δεν προσφέρουν αξιόπιστα συμπεράσματα. Η νοημοσύνη του παιδιού καθορίζεται τόσο κληρονομικά όσο και περιβαλλοντικά, από τα ερεθίσματα που προσφέρονται στα παιδιά.

Μόλις με το καλό το μωράκι βγει από την κοιλιά τότε μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Να θυμόμαστε όμως να μην βομβαρδίζουμε τα παιδιά μας με πολλές πληροφορίες και δραστηριότητες. Το ελεύθερο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Έκθεση στη μουσική και σε βιβλία, και λιγότερη κινούμενη εικόνα (τηλεόραση πριν το χρόνο) συμβάλουν στην γνωστική ανάπτυξη. Και επίσης ελευθερία να κινούνται. Όχι όλη την ώρα μέσα στο πάρκο ή δεμένα στο καρότσι/relax. Βάλτε τα στο πάτωμα, στο χαλί, σε ένα μεγάλο κρεββάτι (με εποπτεία).

Καλή συνέχεια σε όλες σας.

A6s2p3.png

Διαφημίσεις