Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόσο ανεξάρτητα είναι τα παιδάκια μας?

Recommended Posts

Είπα και εγώ να ανοίξω ένα θέμα...

Εχω δύο παιδάκια ενα 3,5 ετών και ένα 23 μηνών. Η μέρα με τη νύχτα όμως... λες και τα γέννησε άλλη μάνα...

Το πρώτο (πρώτο παιδί-ανήψι-εγγόνι κτλ) καλ(κ)ό μαθημένο όσο δεν παίρνει άλλο, το δέυτερο(τρίτο εγγόνι...κτλ...) ανεξάρτητο και επίμονο.

Για παράδειμα ο μεγάλος μου βαριέται να προσπαθεί να κάνει οτιδήποτε, δώσε του μακουίν,μπουλντόζες και αυτοκίνητα και είναι ο πιο ευτυχισμένος ανθρωπος το κόσμου. Αν χρειαστεί να ζοριστεί πουθενά τα παρατάει με την πρώτη προσπάθεια και ζηταει αμέσως τη βοήθειά μας, την οποία και του την προσφέορυμε απλόχερα.

Να ντυθεί μόνος του... ούτε λόγος, να ξεντυθεί του παίρνει κανα 2λεπτο μόνο για να βγάλει κάλτσες και παπούτσια και αυτά βρίζοντας, παλιοκάλτσες παλιοπαππούτσια, παλιοβρακί κτλ..

Καλά για τον μικρό δεν το συζητάω «αστεράκι» βγάζει ρούχα κτλ σε χρόνο dt, παίζει με τα lego του μεγάλου, και γενικά έχει αρκετή υπομονή προκειμένου να καταφέρει πράγματα, αλλά το σημαντικότερο παρακολουθεί προσεκτικά απο εμάς και μας μιμείται μια χαρά. Με την ομιλία του δε μια χαρά, μιλάει με προτάσεις σχετικά καθαρά για την ηλικία του.

Τί γίνεται όμως με τα παιδιά που το αγαπημένο τους ρήμα είναι το «βαριέμαι»???

Έτσι μου λέει ο μεγάλος μου όταν το βάζω να κάνει καμιά δουλίτσα...

Τις περισσότερες φορές που του ζητάω να κάνει κάτι απλά δεν... Ακόμα και όταν καθόμασε να μαζέψουμε τα παχνίδια αυτός μας δουλεύει. Εγώ και ο μικρός δουλεύουμε σχετικά ήσυχοι ενω αυτός περιφέρεται γύρω από τα πόδια μας λέγοντας «μαζεύω μανούλα μαζεύω» και μπορεί να έχει πάρει μία βιδούλα να την έχει φορτώσει σε ένα αεροπλάνο και να την κάνει μία μικρή βόλτα βόλτα πριν την τοποθετήσει στο κουτί της....

Τέτοια και άλλα για γέλια και για κλάματα μας κάνει ο τεμπελάκος μας...

Για πόσο θα πρέπει να τους βάζουμε εμείς παπούτσια, να τους ανεβάζουμε τα παντελόνια ή ακόμα και να τα ταϊζουμε κάποιες φορές...

Θα ήθελα να ακούσω τις δικιές σας εμπειρίες...

ΥΓ: Η ανησυχία του τον τελευταίο καιρό είναι : «Μανούλα οι τεμπέληδες παίρνουν δώρα???».

Και μια φορά του ζήτησα κάτι και μου απαντάει «ααα δεν αντέχω άλλο » και αμέσως μετά σοβαρεύει και ρωτάει: «Οι ΔενΑντέχωΑλλο παίρνουνε δώρα???»

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

Διαφημίσεις