Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ...


boukie17

Recommended Posts


Διαφημίσεις


----ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ------

6 αβγα

6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1/2 κουταλακι του γλυκού μπέκιν.

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.Χτυπάμε τη ζάχαρη+κρόκους+μπεκιν+αλευρι, μετά τα ασπράδια να γίνει μαρέγκα και υστερα όλα μαζί αλλα απαλά να μη ξεφουσκώσει το μιγμα.Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψάκι και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 10-15λεπτά (το τρυπαμε με την οδοντογλυφίδα για να το δουμε πιο μπροστά γιατί καμιά φορά παίζει ρόλο και ο φουρνος και αν είναι έτοιμο πιο νωρίς).

 

-----Καλή επιτυχία και να χαίρεσαι την μικρούλα-----

a63700a23b.png 87032dd023.png
Link to comment
Share on other sites

....................Αυτό είναι το απλό παντεσπάνι , μπορείς αν θες να βάλεις και 3κουταλιές της σούπας κακάο για να γίνει το σοκολατένιο παντεσπάνι.

(Έχεις βρει θέμα για την τούρτα;)

a63700a23b.png 87032dd023.png
Link to comment
Share on other sites

η καλύτερη συνταγή για παντεσπάνι ever!

Την πήρα απο σιτε μαγειρικής και έκτοτε πέταξα ότι άλλες παντεσπανοσυνταγές είχα

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Περιγραφή

Η δόση αυτή φτιάχνει ένα παντεσπάνι 30Χ40... οποτε αν θέλουμε να κάνουμε μια τούρτα μεγάλη ορθογώνια θα κάνουμε 3 τα ίδια.

 

Συστατικά

• 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

• 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 1 κούπα ζάχαρη

• 1 βανίλια

Οδηγίες

1. Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα, θέλει πολύ χτύπημα.

2. Κοσκινίζουμε 2 φορές το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα κουταλιά κουταλιά με μια σπάτουλα απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μη μας φύγει ο αέρας από τα αυγά.

3. Βάζουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.

4. Ψήνουμε σε 180 βαθμούς σε φούρνο με αέρα για 20 λεπτά περίπου. Για να καταλάβουμε ότι ψήθηκε θα ξεκολήσει από τα τοιχώματα κι οταν το ακουμπάμε θα ειναι στεγνό και δεν θα βουλιάζει.

5. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βγάζουμε απο το ταψί.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλά είναι πριν το χρησιμοποιήσουμε να αφαιρέσουμε το πάνω μέρος με ένα κοφτερό μαχαίρι ψωμιού για να γίνει επίπεδο και να σιροπιαστεί και καλύτερα.

Για να κάνουμε το παντεσπάνι μας σοκολατένιο προσθέτουμε 2 κουταλιές κακάο στο αλέυρι πριν το κοσκινίσουμε.

 

Να να σας ζήσει η μικρούλα σας!!!

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αν θέλεις για να γίνει ίσιο το παντεσπάνι σου και να ποτίσει καλά είδα στον Παρλιάρο ότι από πάνω πριν το βάλει για ψήσιμο το σκεπάζει με λαδόκολα και είναι σαν να το έχεις κόψει και αποκτάει έτσι και πόρους για να πιεί το σιρόπι καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις για να γίνει ίσιο το παντεσπάνι σου και να ποτίσει καλά είδα στον Παρλιάρο ότι από πάνω πριν το βάλει για ψήσιμο το σκεπάζει με λαδόκολα και είναι σαν να το έχεις κόψει και αποκτάει έτσι και πόρους για να πιεί το σιρόπι καλύτερα.

Ακριβώς!!! Λαδόκολα κάτω, λαδόκολα πάνω

Να κολλήσεις τη λαδόκολα καλά πάνω στο μείγμα και δεν χρειάζετε ξύσιμο με το μαχαίρι μετά.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...