Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

θηλασμός 4,5 μήνες

Recommended Posts

Αγαπητά μέλη

Ο Σπυράκος μου είναι 4,5 μηνών!Θηλάζουμε αποκλειστικά από την πρώτη ώρα...! Ξεκινήσαμε χωρίς κανένα πρόβλημα και το βάρος που έπερνε ήταν ιδανικό.Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα γεύματα ήταν συχνά (μετά βίας καρατούσαμε το 2ωρο) αλλά μετά το βραδινό γεύμα που ακολουθούσε το μπάνιο το μωράκι ξύπναγε για να ξαναφάει μετά από 4,5-6 ώρες! Έτσι η μανούλα ξεκουραζόταν και άντεχε και την γκρίνια από τους έντονους κολικούς καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας...

Μετά τον τρίτο μήνα τα πράγματα άλλαξαν...Ο Σπυράκος άρχισε να ξυπνάει συχνότερα, σχεδόν κάθε τρεις ώρες το βράδυ...Συνέπεσε και το καλοκαίρι με τους καύσωνες και είπαμε με την παιδίατρο ότι ίσως διψούσε και γι' αυτό ξύπναγε να φάει...Μάταια προσπαθήσαμε να του δώσουμε χαμομηλάκι ή νερό, δεν έπιανε το μπιμπερό. Η παιδίατρος μας είπε ότι από εμένα είναι λογικό να μην παίρνει...και μια και ο άντρας μου δεν είναι υπέρ του μπιμπερό εγκαταλείψαμε τις προσπάθειες ώσπου ήρθαμε στο χωριό και ανέλαβαν η γιαγιάδες...Και αυτές χωρίς αποτέλεσμα όμως...και μια και ο καιρός είναι δροσερός τα παρατήσαμε τελείως και παραμείναμε στο γαλατάκι τις μαμάς...!

Τις τελευταίες τρεις βδομάδες ο μικρούλης ξυπνάει τα βράδια πιο συχνά, σχεδόν κάθε μιάμιση ώρα...!Τρώει λίγο και ξανακοιμάται αλλά αρκετά ανήσυχα...Η παιδίατρος μας στην Αθήνα μας είπε ότι μπορεί να μην πεινάει απαραίτητα αλλά να θέλει να ξύσει λίγο τα ούλα του τα οποία τον ενοχλούν πολύ έντονα...και πρότεινε να του δώσω στο βραδινό γεύμα συμπλήρωμα για να δούμε αν όντως πεινάει...!Ένας άλλος συνάδελφός της εδώ, πρότεινε να δίνουμε το συμπλήρωμα στο τέλος κάθε θηλασμού για να μην προτιμήσει τελικά το μπουκάλι.Το βάρος του τώρα στους 4,5 μήνες έχει σχεδόν διπλασιαστεί και παίρνει περίπου 23 γραμμάρια την ημέρα.

Εσείς τι λέτε;Τι από όλα ισχύει;Και τι θα μπορούσα να κάνω χωρίς να ρισκάρω να διακοπεί ο θηλασμός;Θέλω να συνεχίσω οπωσδήποτε ω τους 6 μήνες...!

Αν έχετε παρόμοια εμπειρία συμβουλέψτε με...!:-(

Ευχαριστώ!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Στον γιό δεν είχα παιδίατρο κ περίγυρο να ξέρει κ να με στηρίζει κ πρότειναν την λύση του "συμπληρώματος" με αποτέλεσμα οι αντλήσεις από το στήθος να γίνονται όλο και πιο αραιές κ το συμπλήρωμα όλο κ να αυξάνεται. Στην κόρη άλλαξα παιδίατρο κ δεν άκουσα κανένα, γιαγιάδες, γνωστούς κτλ κ δεν της έδωσα καθόλου ξένο ακόμα κ γύρω στον 4ο μήνα που ειχε πάρει λιγότερο βάρος από το κανονικό εγώ επέμενα, θηλάζω ακόμα αποκλειστικά, εδώ κ ένα μήνα τρώει κ στερεες κ σκοπέυω να συνεχίσω τουλάχιστον μέχρι το χρόνο να την θηλάζω

Καλη μου Σταυρουλα να σου ζήσει ο Σπυράκος σου :)

Αν πας στο θεμα " Αλματα ανάπτυξης" θα καταλάβεις γιατι ξυπναει ο μικρουλης .

Δεν χρειαζεται ουτε συμπληρωμα ουτε τιποτα ! Ειναι μια χαρά (εχει διπλασιασει το βαρος γεννησης!!!!) απλα ρυθμίζει την παραγωγή της μανουλας και περνάει και αυτος τις "φασεις του" .

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τα μηνύματα!

Θα συνεχίσω τον θηλασμό χωρίς συμπλήρωμα και μόλις ξεκινήσουμε στερεές τροφές θα το ξανασκεφτώ....Όσο για τις φάσεις του μικρού....θα οπλιστώ με υπομονή...!

[sIGPIC][/sIGPIC]