Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παρακολούθηση ύπνου-Παίδων Πεντέλης

Recommended Posts

Απευθύνομαι σε όσες μανούλες έχουν πάει τα παιδάκια τους για παρακολούθηση ύπνου στο Παίδων Πεντέλης ή σε οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο.

Ο γιος μας, ηλικίας 4,5 ετών κάνει κάτι άπνοιες στον ύπνο του(αραιά και που) και ξυπνά μερικά βράδια.Η μυτούλα του είναι 7 στις 10 βουλωμένη και η παιδίατρος μας είπε πως πρέπει να τον πάμε στο Πεντέλης για παρακολούθηση ύπνου και αν οι άπνοιες είναι σοβαρές πρέπει να βγάλουμε τα κρεατάκια.Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία;;)

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Διαφημίσεις

καλημέρα,

δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει αυτό που θα σο πω. Όποτε είναι βουλωμένη η μύτη της Μαίρης, απο πολύ μικρή, της βράζω σε ένα μπρίκι φύλλα ευκαλύπτου κομμένα σε μικρά κομματάκια και το βάζω στο δωμάτιο της και ξεβουλώνουν ΟΛΑ και κοιμάται πάρα πολύ καλά.

Είναι πολύ απλό αλλά πολύ αποτελεσματικό, μπορείς να το κάνεις όσο συχνά θέλεις και είναι φυσικό!!!

.png

Καλημέρα!

Να ρωτήσω πως τις κατάλαβες τις άπνοιες?

Συχνά η δική μου ακούγεται σαν να μιλά από την μύτη και πολλές φορές την ακούω να ροχαλίζει (όχι πάντα) και κάποια φορές να σφυρίζει. Το περίεργο είναι ότι εκεί που ακούγεται, εκεί σταματάει ξαφνικά και άλλες μέρες το κάνει άλλες όχι.

Πολλές φορές που την έχω παρακολουθήσει, για να δω εάν είναι καλά όταν ροχαλίζει, σταματάει απότομα και ανησυχώ.

Δεν ξέρω εάν μπορείς να καταλάβεις τί εννοώ....

Συγνώμη για την αργοπορία μου, έλλειπα.

Λοιπόν ΚΑΡΔΙΑ, πως το κατάλαβα....

Παρακολούθησα όπως εσύ τον ύπνο του μια βραδιά που έμεινα ως αργά διαβάζοντας στο δωμάτιό του.Και μένα ροχαλίζει αρκετά συχνά, έχει άπνοιες και μερικές φορές ξυπνά.

qwlrp3.png

Καλημέρα και σε ευχαριστώ

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σοβαρό και εάν πρέπει να ανησυχήσω....

Θέλω να πω μήπως είμαι υπερβολική?

Έχεις ακούσει να γίνεται συχνά η παρακολούθηση ύπνου?

Άσε που τρέμει η δικιά μου την λέξη "νοσοκομείο", πόσο μάλιστα να της πεις να μείνει μέσα.

Τελικά κάνατε κάτι εσείς με το Παίδων Πεντέλης?

Διαφημίσεις

Καλημέρα, καρδιά!

Όχι, ακόμη δεν κάναμε τίποτα με την παρακολούθηση ύπνου. Η παιδίατρος μας καθησύχασε όταν μας είπε ότι οι άπνοιες θα πρέπει να είναι πολύ συχνές και να διαρκούν αρκετά δευτερόλεπτα, το παιδί να ξυπνά πολύ συχνά και γενικώς να έχει πολύ δύσκολο ύπνο.

Ο ΩΡΛ που μας είδε είπε ότι δεν είναι σοβαρή περίπτωση, ναι μεν τα κρεατάκια είναι υπερτροφικά αλλά αυτό είναι φυσιολογικό στην παρούσα ηλικία(4,5 χρονών ο γιος μου).Όπως μας είπε και η παιδίατρος τα υπερτροφικά κρεατάκια αρχίζουν και ατροφούν φυσιολογικά κοντά στην ηλικία των 7 περίπου χρόνων, οπότε και τότε αποφασίζεις αν θα γίνει η επέμβαση ή όχι, ανάλογα με το πως έχει η κατάσταση.

Ωστόσο, σκέφτομαι να ρωτήσω κάποια στιγμή στο νοσοκομείο, για την παρακολούθηση, αν ο ύπνος του χαλάσει αρκετά...

qwlrp3.png

Σε ευχαριστώ, κάπως με καθησύχασες γιατί ναι μεν έχουμε μικρό θέμα με την αναπνοή, αλλά σκεφτόμουν μήπως το έχω παραμελήσει. Και η αλήθεια τώρα που θυμάμαι που είχα ρωτήσει σχετικά την παιδίατρο, μου είχε πει κάτι τέτοιο, ότι είναι νωρίς ακόμα για να πάρουμε απόφαση για αφαίρεση ή όχι.

Και η δική μου κόρη είναι 4,5, 28/01 έχουμε γενέθλια, αρά είμαστε κοντά να υποθέσω.

Καταλαβαίνω....

Εμένα ο Παυλούκος μου είναι 27/04/05(Πάντα τον μεγαλώνω λίγο!)

Πάντως αν θέλεις μπορείς να το ψάξεις λίγο και στο ιντερνετ.Διάβασα ότι η εγχείρηση δεν πρέπει να γίνεται ελαφρά τη καρδία...όπως και να το κάνεις είναι νάρκωση...σε τόσο μικρές ψυχούλες...

Επίσης στο utube είδα βίντεο με υπερτροφικά κρεατάκια και πως τελικά κλείνουν τους αεροφόρους αγωγούς και τα παιδάκια υποφέρουν....Σε βαριές περιπτώσεις επιβραδύνεται η ανάπτυξη των παιδιών, σχηματίζονται μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια(λόγω του χάλια ύπνου) και μειώνεται η όρεξη...

qwlrp3.png

ΩΧΩΧ και έχουμε ήδη "λάβει" μέθη για διάνυξη δακρυικού πόρου.

Αμάν μωρέ με τις ναρκώσεις. Έχεις δίκιο, θα ήθελα να την αποφύγω όσο μπορώ.

Σε ευχαριστώ πάντως πολύ για τις πληροφορίες, ελπίζω τελικά καμία από τις δυό μας να μην τις χρειαστεί!

Διαφημίσεις