Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΕΘΟΔΟΣ FERBER

casperαki

Recommended Posts

Για οσους εχουν προβλημα υπνου με τα παιδια τους

Περιμενετε μεχρι το μωρο να ειναι ετοιμο να κοιμηθει απο μονο του απο 4- 6 μηνων.Οταν το μωρο νυσταζει και ειναι ωρα για βραδυνο υπνο εσεις

1.Βαλτε το μωρο στην κουνια του με χαμηλο φωτισμο στο δωματιο , πειτε του καληνυχτα κ βγειτε εξω..πολυ πιθανο το μωρο να αρχιζει να κλαιει...

2.Μπες στο δωματιο χωρις να αναψεις φωτα και με χαμηλη φωνη μιλησε του χαιδεψε του

την πλατη μεινε περιπου 1-2 λεπτα κ ξαναβγες/

3.επαναλαμβανε την διαδικασια καθε φορα μεγαλωνοντας τον χρονο που θα εισαι εξω απο το δωματιο .

ΠΧ το πρωτο βραδυ....3 λεπτα κ μπαινεις , 5 λεπτα κ μπαινεις στο δωματιο , 10 λεπτα κ μπαινεις (μεχρι να κοιμηθει)

Δευτερο βραδυ 5 λπετα , 10 λεπτα 12 λεπτα κοκ

Λενε οτι η μεθοδος αυτη θα κανει το μωρο να μπορει να αποκοιμιεται μονο του σε 4 βραδυα!!!!

Συμφωνω πολυ με αυτο γιατι πρεπει να μαθουν να κοιμουνται μονα τους χωρις κουνιμα , μουσικουλες κτλ.Δυσκολο να τον ακους να κλαιει αλλα εαν ξερεις οτι το μωρο στην ουσια ειναι ασφαλης , χορτατο και καθαρο δεν εχει κανενα σοβαρο λογο να κλαιει .Οσες μανουλες μπορειτε ας το δοκιμασετε...Το εκανα μεχρι τωρα αλλα οχι με χρονο.Με το εκλαιγε πηγενα εβαζα πιπιλα κ εφευγα...σε 1 λεπτο ειχε παει 10 φορες...Αποψε θα το εφαρμοσω

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 61
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γιατι πρεπει να μαθουν να κοιμουνται μονα τους χωρις κουνιμα , μουσικουλες κτλ.

Σ'αυτό συμφωνώ...είναι πολύ δύσκολα να έχεις ένα μωρό που κοιμάται μόνο με κούνημα και αγκαλιές...αλλά το κούνημα τα μωρά δεν το μαθαίνουν από μόνα τους..

Δυσκολο να τον ακους να κλαιει αλλα εαν ξερεις οτι το μωρο στην ουσια ειναι ασφαλης , χορτατο και καθαρο δεν εχει κανενα σοβαρο λογο να κλαιει .

χμ..μπορεί και να έχει σοβαρό λόγο..να θέλει να νιώσει, να αγγίξει τη μαμά του...

Σου εύχομαι να πετύχει που αν έχεις ένα καλόβουλο μωράκι λογικά θα πετύχει...

Ο γιος μου ας πούμε από βρεφάκι μέχρι και σήμερα όπου νυστάξει, εκεί μένει...έχει πολύ γέλιο

Σ'αυτό συμφωνώ...είναι πολύ δύσκολα να έχεις ένα μωρό που κοιμάται μόνο με κούνημα και αγκαλιές...αλλά το κούνημα τα μωρά δεν το μαθαίνουν από μόνα τους..

ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ!

χμ..μπορεί και να έχει σοβαρό λόγο..να θέλει να νιώσει, να αγγίξει τη μαμά του...

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΙΛΑΜΕ ΚΤΛ>>>>>>>Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ!!!

Σου εύχομαι να πετύχει που αν έχεις ένα καλόβουλο μωράκι λογικά θα πετύχει...

Ο γιος μου ας πούμε από βρεφάκι μέχρι και σήμερα όπου νυστάξει, εκεί μένει...έχει πολύ γέλιο

ΤΥΧΕΡΟΥΛΑ!!!!ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ Κ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΠΟΛΥ...

111111111111111111111

Λοιπον...

Το μωρο δεν ειχε κοιμηθει αρκετα το απογευμα μιας κ ημασταν εξω για κατι "δουλειες¨".Οποτε 10 κ 30 που ηρθαμε ηταν πολυ κουρασμενος.Δεν τον εκανα το καθιερωμενο του μπανακι μιας κ ειμαι πολυ πτωμα οποτε λιγο χαλασε η ρουτινα μας μπανακι - φαι - υπνος...Α΄λλα επειδη ηταν κουρασμενος τον εβαλα στο κρεβατι του του εδωσα μισο μπουκαλακι γαλα (δεν ηταν η ωρα του για αυτο) κ εφυγα απο δωματιο.

Αρχισε να κλαιει...Τον αφησα 3 λεπτα.Μπηκα του μιλησα ομορφα του χαιδεψα το κεφαλι βγηκα.Αρχισε παλι να κλαιει.5 λεπτα.τα ιδια.<Μετα επρεπε να τον αφησω 10 αλλα τον λυπομουν και ξαναμπηκα στα 5 λεπτα.Φαινοταν κουρασμενος το παιδι...αλλα δεν κοιμοταν ΓΙΑΤΙ??Τλπ του χαιδεψα 2-3 λεπτα το κεφαλι στα μαλλακια και κοιμηθηκε.Αν ξυπνησει σε λιγο θα παω να βαλω πιπιλα να κατσω 2 λεπτα και εξω παλι.

Παντως ειναι κατα την γνωμη μου σωστο οτι οταν το βαλεις το μωρο για υπνο ΔΕΝ το ξανασηκωνεις απο εκει.

ΒΕβαια ειναι δυσκολο να ακους το κλαμμα αλλα ....

Δεν μπορω να μαλλον δεν θελω να τον κοιμιζω με αγγαλια η κουνημα...Ειχε που ειχε εξαρτηση απο την κουνια που πηγαινε περα δωθε και δεν κοιμοταν χωρις κουνημα τωρα που το ξεπερασε μπορει να κοιματε μονος του.Ενα χαδι στο κεφαλι στην πλατουλα αλλα ποτε εξω απο το κρεβατι του.

Το ειχα κανει κ αυτο καποιο διαστημα να τον βσαζω πανω στο δικο μας κρεβατι να ξαπλωνω και εγω και κοιμοτανε ετσι...αλλα μετα ξυπναγε οταν τον αλλαζα ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.τΟ ΒΡΑΔΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΑΑΑΤΣΩ...(ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙς ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΕΥΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ 345Η ΦΟΡΑ ΠΡΙΝ ΚΟΙΜΗΘΩ...)

τΟΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΑΓΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Κ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.

γΕΝΙΚΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ.

ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΤΛ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ =ΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ.θΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΩ ΛΙΓΑ ΒΡΑΔΙΑ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Διαφημίσεις

Αχ Casperaki καλη η μεθοδος . Εμενα θελει στηθος για να κοιμηθει , αμα το κουνας δεν κοιματε με τιποτα , αγκαλια κοιματε αλλα οταν ειναι πολυ κουρασμενος αλλιως για να κοιμηθει θελει εμενα , παντος σημερα που τον ταισε και κοιμησε ο μπαμπας του , ξυπνησε ματε απο 15 λεπτα μετα πηγα τον σεικωσα να του δωσω το υπολοιπο γαλα (γιατι δεν το ειχε πιει ολο , δεν το ηθελε ουτε τοτε) τον εβαλα στο στηθος για να κοιμηθει , μετα τον πηρα λιγο αγκαλια , τον αθησα στο κρεβατι του , τον ετριψα και αυτο ηταν τελος κοιμηθηκε!!! Αλλα για κουνημα , το προσπαθησα καποιες φορες γιατι δεν κοιμοταν με τιποτα αλλα ουτε με το κουνημα κοιμηθηκε!!!

τΟΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΑΓΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Κ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.

Διαφωνώ μαζί σου... Μιλάμε για βρέφος...

με όλη την καλή πρόθεση casperaki μου ήθελα να σε ρωτήσω, δεν είναι αποδεκτό από ποιον ?

επίσης τι εννοείς ότι δεν είναι σωστό ?

Τα ρωτάω αυτά γιατί και εγώ όπως η akamatra θεωρώ ότι είναι πολύ μικρούλης...

Den ειναι αποδεκτο για εμενα.Δεν ειναι σωστο επειδη ολη μερα ειμαι μαζι του εκτος απο καποιες μερες που παω γυμναστηριο και λειπω 2 ωρες.Παιζουμε (αεροπλανακι το αγαπημενο μας!) μιλαμε ακουμε στρουμφ και μετα τα Καρρα (για να μην τα θελει ολα δικα του!!!)...γενικως δεν θα πει κανεισ οτι δεν ασχολουμε.ΓΙνομαι κομματια οπως ολες οι μανουλεσ απο κουραση γιατι εχουμε και συζηγους εκτος απο τα παιδια...κατοικιδια .,...δουλειες..πλυσιματα κτλ τα ξερετε καλα.!!!Ολα αυτα ερχονται σε 2η μοιρα γιατι προσεχουμε τα μικρα μας ΑΛΛΑ το βραδακι που το παιδι ΝΥΣΤΑΖΕΙ και ξερω ειναι περιπου η ωρα του υπνου (για μες ειναι 11 το βραδυ)το μωρο ΠΡΕΠΕΙ να καταλαβει οτι θα ΚΟΙΜΗΘΕΙ.Δεν μπορει να παιζει.Ουτε μπορει να θελει την παρουσια μου διπλα του για να κοιμηθει και αν ανοιξει ματακια κ λειπω να ξεκινησει παλι το κλαμμα΄,

Ξερω ειναι μικρος ΤΩΡΑ ανακαλυπτει τα παντα γυρω του σιγα σιγα και ΕΧΕΙ προσωπικοτητα απο τωρα.

Ειναι μεν μικρος για να του εξηγησεις με λογια γιατι δεν αντιλαμβανετε τις λεξεις αλλα οταν κλαιει (ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ )ξερει οτι η μαμα θα ερθει,Και θα ερχετε πραγματι αλλα το βραδυ θα ερχετε να του βαζει την πιπιλα και θα ξαναφευγει.Εχω προσεξει οτι το μωρο ιυοθετει ευκολα διαφορες συμπεριφορες.Πχ οταν τον εβλεπε καθε μερα η γιαγια και τον κουναγε για υπνο το μωρο μετα στο σπιτι ηθελε κουνημα να κοιμηθει.ΜΕτα αλλη φορα τον κραταγε η μαμα μου ΟΛΗ ΜΕΡΑ κυριολεκτικα αγγαλια και απο την ιδια μερα κ για μερικες ακομα το παιδι ΟΥΡΛΙΑΖΕ εκτος αν το ειχαμε αγγαλια...

και αλλα διαφορα που εχω προσεξει.

οσο για χτες βραδυ του χαιδεψα μαλλια και λιγο πλατη.κοιμηθηκε.αλλα δεν τον εβγαλα απο την κουνια.ουτε τον πηρα αγγαλια.

Αν το μωρο του εκανα συνεχεια τα "χατηρια" κοριτσια ΟΛΗ μερα θα ηταν κολλημενος πανω μου.Το παιδι μου το αγαπω αλλα ειναι ενα μερος της υπαρξης μου και της ζωης μου,δεν ειναι αποδεκτο απο μενα να αφησω το παιδακι μου να με "κουμανταρει" με το κλαμα του.Οσο μικρο και αν ειναι.Φυσικα ξαναλεω μιλαω μονο για περιπτωση που ειναι φροντισμενο το μωρο και οχι παραμελημενο η πεινασμενο κτλ.

εχει μερικες μερες τωρα που χαλαει τον κοσμο οταν φευγω απο το δωματιο?Τι να κανω δηλαδη να καθομαι εκει συνεχεια η να τον περνω οπου παει για να μην κλαψει????τον αφηνω και κλαιει κανω αυτο που θελω να κανω μια δουλεια πχ και παω κοντα του.και στο κατω κατω πολλες φορες δεν ειναι μονος ειναι με τον μπαμπα του.

ΤΩΡΑ μολις τον εβαλα κατω γιατι νυσταζε (τριβε ιτο 1 ματακι παντα!) με το που τον αφησα εκλαιγε γκρινιαζε κτλ τον αφησα λιγο μεχρι να γραψω αυτα εδω στο φορουμ και τον κοιταω και κοιμαται.ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ...Ουτε μονος του ειναι.

τΟΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΑΓΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΑΛΛΑ...

Για το καλο μου, για το καλο μου...

το μωρο ΠΡΕΠΕΙ να καταλαβει οτι θα ΚΟΙΜΗΘΕΙ.Δεν μπορει να παιζει.

Κι αν παιζει μεχρι να κοιμηθει??

Αν το μωρο του εκανα συνεχεια τα "χατηρια" κοριτσια ΟΛΗ μερα θα ηταν κολλημενος πανω μου

Για μωρο δεν προκειτε??

δεν ειναι αποδεκτο απο μενα να αφησω το παιδακι μου να με "κουμανταρει" με το κλαμα του

Αντε παλι με αυτα τα μωρα που εκμεταλλευονται τους ενηλικους...

μονο για περιπτωση που ειναι φροντισμενο το μωρο και οχι παραμελημενο η πεινασμενο

Μονο αυτα ειναι φροντιδα??

εχει μερικες μερες τωρα που χαλαει τον κοσμο οταν φευγω απο το δωματιο?

Γιατι αραγε?? Μηπως ξεκινησε απο τοτε που ξεκινησες να εφαρμοζεις τη μεθοδο??

Τι να κανω δηλαδη να καθομαι εκει συνεχεια η να τον περνω οπου παει για να μην κλαψει

Τα μωρα δε μιλανε, οταν θελουν κατι κλαινε. Αν δεν ξερεις τι θελει μπορεις να πειραματιστεις.

Διαφημίσεις

Λοιπόν, καταρχήν, επειδή επικοινωνούμε γραπτώς, θεωρώ ότι πρέπει λίγο να προσέχουμε το ύφος μας, γιατί μπορεί να παρεξηγηθούμε...

Τέλως πάντων.. στο θέμα μας. Εγώ κοιμίζω τον μικρό στο mei tai κάθε φορά που είναι να κοιμηθεί, αφού κλείσω πατζούρια και ανοίξω το κλιματιστικό. Κάθε φορά..Το μόνο που με προβληματίζει είναι τι θα γίνει αν μεγαλώσει και δεν χωράει πια, ή εγώ δεν μπορώ να το σηκώσω. Δεν πιστεύω ότι τον κακομαθαίνω. Αντίθετα έχω την εντύπωση ότι με αυτό τον τρόπο ενισχύω την αυτοπεποίθησή του και το αίσθημα ασφάλειας. Δεν ξέρω αν είναι "σωστό", αλλά ακολουθώ το ένστικτό μου, το οποίο θεωρώ πιο αξιόπιστο από τις θεωρίες των ψυχολόγων...για το παιδί μου μιλώ πάντα:-D

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Το θεμα του υπνου κοριτσια μου ειναι μια πονεμενη ιστορια και θαυμαζω τις μωρακια που ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ!Θελει γερα νευρα να το καταφερεις αυτο και ασφαλως να εχεις ενα καλοβολο μωρο στο θεμα του υπνου.Εγω κανενα αλλο προβλημα δεν εχω casperaki με το μωρο μου αλλα εχει παρει απο μενα δεν κοιμαται με τιποτα μονη της!!!!!Το δοκιμασαμε και αυτο και ολα!!!!και εγω και η πεθερα; μου που την κραταγε!!!το μονο πουκαταφεραμε οταν ηταν τοσο μικρο ηταν να ουρλιαζει ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ!!!Και λεω αστο καλο.ουτε εγω κοιμαμαι μονη μου!τι το ταλαιπωρω!ας της κρατησω το χερακι...Δεν ειναι και καλο να κλαιει ολητη νυχτα!!!ειναι και θεμα παιδιου λοιπον και χαιρομαι που τα καταφερνεις

Λοιπόν, καταρχήν, επειδή επικοινωνούμε γραπτώς, θεωρώ ότι πρέπει λίγο να προσέχουμε το ύφος μας, γιατί μπορεί να παρεξηγηθούμε...

Τέλως πάντων.. στο θέμα μας. Εγώ κοιμίζω τον μικρό στο mei tai κάθε φορά που είναι να κοιμηθεί, αφού κλείσω πατζούρια και ανοίξω το κλιματιστικό. Κάθε φορά..Το μόνο που με προβληματίζει είναι τι θα γίνει αν μεγαλώσει και δεν χωράει πια, ή εγώ δεν μπορώ να το σηκώσω. Δεν πιστεύω ότι τον κακομαθαίνω. Αντίθετα έχω την εντύπωση ότι με αυτό τον τρόπο ενισχύω την αυτοπεποίθησή του και το αίσθημα ασφάλειας. Δεν ξέρω αν είναι "σωστό", αλλά ακολουθώ το ένστικτό μου, το οποίο θεωρώ πιο αξιόπιστο από τις θεωρίες των ψυχολόγων...για το παιδί μου μιλώ πάντα:-D

Και εγω το πιστευω αυτο επισησ οτι το να τους ενθαρυνουμε με οποιο τροπο πιστευουμε το αισθημα ασφαλειας

Το θεμα του υπνου κοριτσια μου ειναι μια πονεμενη ιστορια και θαυμαζω τις μωρακια που ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ!Θελει γερα νευρα να το καταφερεις αυτο και ασφαλως να εχεις ενα καλοβολο μωρο στο θεμα του υπνου.Εγω κανενα αλλο προβλημα δεν εχω casperaki με το μωρο μου αλλα εχει παρει απο μενα δεν κοιμαται με τιποτα μονη της!!!!!Το δοκιμασαμε και αυτο και ολα!!!!και εγω και η πεθερα; μου που την κραταγε!!!το μονο πουκαταφεραμε οταν ηταν τοσο μικρο ηταν να ουρλιαζει ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ!!!Και λεω αστο καλο.ουτε εγω κοιμαμαι μονη μου!τι το ταλαιπωρω!ας της κρατησω το χερακι...Δεν ειναι και καλο να κλαιει ολητη νυχτα!!!ειναι και θεμα παιδιου λοιπον και χαιρομαι που τα καταφερνεις

gavramid, είμαι και εγώ μια μάνα ενός αγοριού 15 μηνών και έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα στο θέμα του ύπνου, δηλαδή δεν κοιμάται με τίποτα μόνος του, πρέπει να είμαι απο πάνω του στην κούνια και να του χαιδεύω το κεφάλι ή να του τραγουδάω , η αλήθεια είναι ότι έχω κουραστεί λίγο αλλά δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό , να σταματήσω δηλαδή αυτή τη μέθοδο και να τον αφήνω μόνο του , απ'την άλλη ο μπαμπάς του δεν θέλει με τιποτα να κλάψει το παιδί και έτσι επικρατεί ένας πανικός με το τι θα κάνουμε κάθε βράδυ.να σημειώσω ότι απο νεογέννητο ήταν σε αυτή την κατάσταση αλλά έκανα υπομονή γιατί ήταν βρέφος , τώρα όμως πήγε 15 μηνών πόσο ακόμα πρέπει να το συνεχίσω;

wobz4vsv31g4fym5.png

εγω τη δικη μου την κοιμιζω στο στηθος, δηλ. και εκεινη το προτιμα..δε αν ειναι κουρασμενη εχει κλεισει τα ματια της πριν ακομη την ακουμπησω στο στηθος..κοριτσια εχετε σκεφτει οτι τα μικρουλια μεγαλωνουν τοοοσο γρηγορα που δε θα εχουμε για πολυ την ευκαιρια να χορταινουμε αγκαλιτσες και αυτοκολλητιαση-οπως το λεει και ο αντρας μου-παντως οταν κοιμαται σπανια χωρις στηθος, και αγκαλια πχ.στο αυτοκινητο ,εμενα μου λειπει, εχω ενα κενο...χορταστε τα μωρακια σας και ανταποκριθειτε σε αυτο που ζητανε...

Διαφημίσεις

gavramid, είμαι και εγώ μια μάνα ενός αγοριού 15 μηνών και έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα στο θέμα του ύπνου, δηλαδή δεν κοιμάται με τίποτα μόνος του, πρέπει να είμαι απο πάνω του στην κούνια και να του χαιδεύω το κεφάλι ή να του τραγουδάω , η αλήθεια είναι ότι έχω κουραστεί λίγο αλλά δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό , να σταματήσω δηλαδή αυτή τη μέθοδο και να τον αφήνω μόνο του , απ'την άλλη ο μπαμπάς του δεν θέλει με τιποτα να κλάψει το παιδί και έτσι επικρατεί ένας πανικός με το τι θα κάνουμε κάθε βράδυ.να σημειώσω ότι απο νεογέννητο ήταν σε αυτή την κατάσταση αλλά έκανα υπομονή γιατί ήταν βρέφος , τώρα όμως πήγε 15 μηνών πόσο ακόμα πρέπει να το συνεχίσω;

ταπεινη μου αποψη μεχρι να νιωσει απο μονος του οτι δε σε χρειαζεται και μπορει μονος του!!νομιζω οτι ειναι μικρουλης για να μη θελει χαδακια και νανουρισμα!!και να πω και κατι...εγω μεχρι το λυκειο ηθελα οπωσδηποτε να με σκεπασει η μαμα μου, να φιληθουμε να πουμε μια τρυφερη κουβεντα...ηθελα αυτην την επαφη και τωρα νομιζω το θεωρω αυτονοητο να κανω το ιδιο στο παιδι μου...μην κολλας κοριτσι μου σε πρεπει και μη..κανε ο,τι σου λεει το ενστικτο σου!

Για το καλο μου, για το καλο μου...

DEN ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ.

Κι αν παιζει μεχρι να κοιμηθει??

ΟΤΑΝ ΝΥΣΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ.ΤΡΙΒΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ

Για μωρα δεν μιλαμε?

ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ , ΠΡΟΕΚΤΑΑΗ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΜΑΣ?

Αντε παλι με αυτα τα μωρα που εκμεταλλευονται τους ενηλικους...

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΑΤΙ.,...ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ

Μονο αυτα ειναι φροντιδα??

ΦΡΟΝΤΙΣΜΕΝΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΟ...φΡΟΝΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΟ ΟΛΗ ΜΕΡΑ.ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΤΛ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ

Γιατι αραγε?? Μηπως ξεκινησε απο τοτε που ξεκινησες να εφαρμοζεις τη μεθοδο??

ΟΧΙ...ΜΗΠΩς ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΗ?

111111

Απο το βιβλιο της Αννας Πατσουρου θηλασμος μια υπεροχη σχεση.

''Οι καλαθουνες,τα ζεστα κουβερτακια,οι συσκευες ανοιχτης ακροασης και τα σπιτια με πολλα δωματια ,ναι μεν μας κανουν να διαφερουμε απο τα ζωα,οδηγουν ομως τα μωρα μας σε μια απομονωση.Αραγε υπαρχουν αλλες αναγκες του νεου οργανισμου που καλυπτονται με τη συνεχη επαφη μητερας και μωρου?Μηπως χρειαζομαστε γονιδιακα αυτη την εγγυτητα,που μητερες αλλων ειδων προσφερουν ενστικτωδως στα μωρα τους,για να γινουμε ωριμα ενηλικα ατομα και να μπορεσουμε με τη σειρα μας να μεγαλωσουμε ισσοροπημενους απογονους?Μηπως χωρις αυτην μεγαλωνουμε μεσα στην αποξενωση και τη συναισθηματικη ερημια,τις οποιες αναπαραγουμε στις σχεσεις μας αργοτερα?''

Ολα αυτα ειναι θεωρητικα ανθρωπολογικα και ψυχολογικα ερωτηματα.Εντουτοις ,η Παγκοσμια Οργανωση Υγειας,η οποια για δεκαετιες υποστηριζε και προωθουσε την τακτικη του ,rooming in, δηλαδη της συγκατοικησησς μητερας και μωρου στο ιδιο δωματιο του μαιευτηριου,τα τελευταια χρονια μιλα και στηριζει το bedding in,δηλαδη το μοιρασμα του ιδιου κρεβατιου για τη μητερα και το μωρο της.Αυτο βοηθα κατα τις ημερες που μητερα και μωρο βρισκονται στο μαιευτηριο και τις πρωτες βδομαδες που ειστε σπιτι,για να εγκατασταθει ο θηλασμος και μια σωστη σχεση αναμεσα στη μητερα και το μωρο.

Αυτη ειναι μια αλλη μεθοδος-αποψη και ειπα να την παραθεσω,το που θα κοιμηθει και το πως ειναι μια ακρως οικογενειακη υποθεση,η καθε μητερα μεγαλωνει τα παιδια της με τον καλυτερο δυνατο τροπο που της υπαγορευει η λογικη η καρδια και το ενστικτο της.:D

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Συμφωνω με spiny και Μαρια.Χ-οσο μεγαλωνει τωρα τι βλεπω οτι ηδη θελει λιγοτερο την αγκαλια μου..ωσ ποτε θα τη χαιρομαι και γιατι να της το στερησω οσο με θελει?

Κικο δεν ξερω ως ποτε θα τα χαιδευουμε για να κοιμηθουν-ξερω οτι ειναι κουραστικο αλλα και ομορφο συναμα...Απο οτι λεω ομως μς αλλους γονεις οταν αρχιζουν να συνενοουνται και να καταλαβαινουν πανε μονα τους για υπνο...

πιστευω καθε μανουλα εχει τα δικα της πιστευω και το δικαιωμα να μεγαλωνει το μωρο της οπως εκεινη νομιζει. εγω προσπαθω να τον εχω χαρουμενο οσο μπορω. να τον νανουριζω με οσους τροπους εχω εκτος απτο να τον αφησω να κλαιει. απλα δεν αντεχει η καρδια μου να το κανω αυτο στο μωρο μου! απλα δεν μπορω. τωρινο9 παραδειγμα εχθες δεν κοιμοταν με την καμια ομως. τον κουνουσα, αγκαλια, νανουρισμα, προβολη μομπιλο κλπκλπκλπ και τελικα κοιταω την ωρα και ειχαν περασει 2 ωρες και τον ταισα και κοιμηθηκε. εκανε γελια και παιχνιδια ηθελε την προσοχη μου. ουσιαστικα καταλαβα οτι ενα μωρο μπορει να κρατησει ενα προγραμμα αλλα καθε μερα δεν ειναι ιδια. για μενα καλο ειναι να τα αφηνουμε καμια φορα να κανουν τα δικα τους. η ''καταπιεση'' θα ερθει συντομα σχολειο, κλπκλπλκλπ δεν χρειαζεται απο τωρα κατα τη γνωμη μου η ''καταπιεση''. η μανα μου, μου λεει κατσε να παει 15 κιλα και τα λεμε. στην τελικη ετσι ειμαι δεν μπορω να αλλαξω αλλα να σας πω και κατι η μανα μου εχει προβλημα στη μεση, ποναει και δεν κανει να σηκωνει πολυ βαρος αλλα οταν της τον αφηνω δεν τον αφηνει καθολου κατω. λοιπον?

ο καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος απλα πιστευω οτι δεν χρειαζεται να τα παιδευουμε επειδη θα χρειαστει να τα κοιμησουμε 1/2 ωρα!

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

Καλημέρα, έχω ένα αγοράκι 3 χρονών και είμαι έγκυος στο δεύτερο. γενικά ήταν καλόβολο μωρό που μεγάλωσε με πολύυυυ αγκαλιά, χαδάκια και καθόλου κλάμα. Είναι συνέχεια χαρούμενος, ασφαλής και βλέπω στα ματάκια του πως είναι ευτυχεσμένος. Την ίδια κουβέντα που κάνετε την είχαμε με μια φιλη μου που εφάρμοζε αυτή τη μέθοδο, μια που είχε δίδυμα και της είχε βγει η πίστη. Διαφωνούσαμε φυσικά, εκείνη θεωρούσε ότι έκανε το πιο σωστό βάζοντας τα παιδιά σε πρόγραμμα ανεξάρτητα αν αυτά ήταν μωράκια (τώρα είναι 1.5 χρονών), και εγώ πιστεύω ότι τα μωρά χρειάζονται μόνο αγάπη, φροντίδα και αγκαλιά.Γενικά πιστεύω ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τέτοια προγράμματα γίνονται νευρικά, και λίγο ανασφαλή. Εμεπιρικά αυτό έχω δει.

Όταν γεννησω, πρώτα ο θεός, και το δεύτερο με αγκαλιές θα το μεγαλώσω (μια που ο μεγάλος δεν ζηλεύει εφ' όσον δεν ένιωσε ποτέ να στερείται αγκαλιάς) , και ας δουλεύω πρωί πρωί, και ας είμαι μια νυσταγμένη μαμά που πονάει πότε το χέρι τηε και πότε η πλάτη της. Είναι κάτι που δεν με απασχολεί εφ΄ όσον βλέπω το παιδί μου χαρούμενο. Πιστεύω ότι αυτοί οι μέθοδοι είναι για μεγαλύτερα παιδάκια, όχι για μωράκια. να χαίρεστε όλες τα παιδάκια σας.

και γω στο mei tai την κοιμιζα μεχρι 9 μηνων περιπου, μετα αντιδρουσε δεν ηθελε να μπει, δυσανασχετουσε.τωρα παρεα μαζι στο μεγαλο κρεβατι.

6bMYp2.png

Εγώ κορίτσια ανήκω στην κατηγορία bedding in, μοιραζόμαστε το κρεβάτι με τον μπεμπούλη μας. Αυτο αρχικά με βοήθησε πάρα πολύ και συνεχίζει να με βοηθά στο θηλασμό!!

Μου αρέσει που κοιμάται μαζί μου, δεν έχω προσπαθήσει ιδιαίτερα να τον βάλω για ύπνο στο κρεβάτι του αφού κοιμάται πάντα στο στήθος!!

Κάποια στιγμή που προσπάθησα έκλαιγε... Δεν θέλω να κλαίει όχι γιατί δεν μπορώ να τον ακούω αλλά γιατί με στεναχωρεί απίστευτα και δεν θεωρώ ότι με το κλάμα τους μας επιβάλλονται απλά με αυτό τον τρόπο μας το εκφράζουν!!

Έχω ένα ήσυχο και καλόβολο μωρό και προσπαθώ να τον έχω έτσι.... δεν θέλω να τον τσιτώνω με κλάματα, όχι μόνο στον υπνο και σε άλλα πράγματα π.χ στο φαγητό στο παιχνίδι προσπαθώ να τον "ξεγελώ" ώστε να μην κλαίει!!!

Σκέφτομαι και λέω για πόσο θα τον έχω έτσι ήδη 8 μηνών που είναι και πολύ πολύ αγκαλιά δεν θέλει όλο κάτω και εξερεύνηση το πουλάκι μου....!!!

Δεν θεωρώ ότι τον κακομαθαίνω.. απλά τον αγαπάω και θέλω να νιώθει σιγουριά!!!

Πολλές φορές το έχω σκεφτεί γιατί δεν θέλει μόνος του??? και η απάντηση μου έρχεται στο δευτερόλεπτο.. ούτε εγώ κοιμάμαι μόνη θέλω κάποιον δίπλα... μου αρέσει τρελλά!!!

Οι γονείς μου έκαναν 4 παιδιά όλα μα όλα περάσαμε από το κρεβάτι τους ποτέ δεν μας είπαν όχι, πάντα ξέραμε ότι είμασταν καλοδεχούμενοι και το κόψαμε από μόνοι μας δεν μας πίεσαν ποτέ ή μάλλον μας ξεγελούσαν όταν μας κάνανε το δωματιο που πίστευαν ότι θα το λατρέψουμε και το πέτυχαν!!! (Έλεγε ο καημένος ο μπαμπάς μου μονοκατοικία εχτίσα για να έχει ο καθένας το δωμάτιο του και όλα είναι στο κρεβάτι μου!!)

Πεθαίνω πάντως για το πρωινό ξύπνημα... αυτό το χαμόγελο που μου κάνει δεν το αλλάζω με τίποτα!!!!!!!!

Σίγουρα λίγο αποξενώνεσαι από τον άντρα σου αλλά πιστευω ότι προεχει το παιδί ευτυχως συμφωνεί και ο άντρας μου!!!

Εγώ κορίτσια ανήκω στην κατηγορία bedding in, μοιραζόμαστε το κρεβάτι με τον μπεμπούλη μας. Αυτο αρχικά με βοήθησε πάρα πολύ και συνεχίζει να με βοηθά στο θηλασμό!!

Μου αρέσει που κοιμάται μαζί μου, δεν έχω προσπαθήσει ιδιαίτερα να τον βάλω για ύπνο στο κρεβάτι του αφού κοιμάται πάντα στο στήθος!!

Κάποια στιγμή που προσπάθησα έκλαιγε... Δεν θέλω να κλαίει όχι γιατί δεν μπορώ να τον ακούω αλλά γιατί με στεναχωρεί απίστευτα και δεν θεωρώ ότι με το κλάμα τους μας επιβάλλονται απλά με αυτό τον τρόπο μας το εκφράζουν!!

Έχω ένα ήσυχο και καλόβολο μωρό και προσπαθώ να τον έχω έτσι.... δεν θέλω να τον τσιτώνω με κλάματα, όχι μόνο στον υπνο και σε άλλα πράγματα π.χ στο φαγητό στο παιχνίδι προσπαθώ να τον "ξεγελώ" ώστε να μην κλαίει!!!

Σκέφτομαι και λέω για πόσο θα τον έχω έτσι ήδη 8 μηνών που είναι και πολύ πολύ αγκαλιά δεν θέλει όλο κάτω και εξερεύνηση το πουλάκι μου....!!!

Δεν θεωρώ ότι τον κακομαθαίνω.. απλά τον αγαπάω και θέλω να νιώθει σιγουριά!!!

Πολλές φορές το έχω σκεφτεί γιατί δεν θέλει μόνος του??? και η απάντηση μου έρχεται στο δευτερόλεπτο.. ούτε εγώ κοιμάμαι μόνη θέλω κάποιον δίπλα... μου αρέσει τρελλά!!!

Οι γονείς μου έκαναν 4 παιδιά όλα μα όλα περάσαμε από το κρεβάτι τους ποτέ δεν μας είπαν όχι, πάντα ξέραμε ότι είμασταν καλοδεχούμενοι και το κόψαμε από μόνοι μας δεν μας πίεσαν ποτέ ή μάλλον μας ξεγελούσαν όταν μας κάνανε το δωματιο που πίστευαν ότι θα το λατρέψουμε και το πέτυχαν!!! (Έλεγε ο καημένος ο μπαμπάς μου μονοκατοικία εχτίσα για να έχει ο καθένας το δωμάτιο του και όλα είναι στο κρεβάτι μου!!)

Πεθαίνω πάντως για το πρωινό ξύπνημα... αυτό το χαμόγελο που μου κάνει δεν το αλλάζω με τίποτα!!!!!!!!

Σίγουρα λίγο αποξενώνεσαι από τον άντρα σου αλλά πιστευω ότι προεχει το παιδί ευτυχως συμφωνεί και ο άντρας μου!!!

αυτο που λες με τον μπαμπα σου μου θυμιζει τον δικο μου, ο οποιος με τρια παιδια και επειδη ο ανθρωπος οντας ευσωμος κακοκοιμοταν, οποτε παρηγγειλε κρεβατι με διαστασεις ΤΕΡΑΑΑΣΤΙΕΣ,τοσο που τα σεντονια τα κανει παραγγελια η μαμα μου!! να φανταστεις ακομη και τωρα που ειμαστε γομαρια ολοι και παλι το κρεβατι τους ειναι σημειο συναντησης!!!και εμεις παντως ειμαστε ευτυχισμενοι με το μωρο μας στο κρεβατι μας,και ας ειναι και ημιδιπλο!!ολοι χωραμε!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...