Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υπερδρασστήριος μπόμπιρας 2 χρονών

Recommended Posts

Γεία σας! Εχουμε ένα αγοράκι 2 χρονών πολύ έξυπνο θα έλεγα για την ηλικία του αλλα συγχρόνως ιδιαίτερα υπερκινητικό και δραστήριο.Από μηνών που ήταν δεν μπορούσε να ησυχάσει καθόλου και πάντα θέλει κάποιον να ασχολείται μαζί του (δύσκολα θα τον δεις να παίζει μόνο του).Έχει τρομερή ενέργεια απο την ώρα που θα ξυπνήσει και για αυτό σκεφτόμουν να τον έβαζα φέτος σε παιδικό σταθμό για να διοχετέυει την ενεργεία του αλλα με την γρίππη των χοίρων δεν θα το κάνω τελικά. Το θέμα μου είναι τι να κάνω για να περνάει ο χρόνος μας ποιοτικά αλλα και πως θα καταφέρω να ασχολείται και μόνος του γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε συνέχεια μαζί του.

Διαφημίσεις

Talimama η κόρη μου είναι αρκετά δραστήρια αλλά κάθεται και πάιζει μόνη της όταν βρει ενδιαφέροντα παιχνίδια: τ

την αφήνω να ζωγραφίσει (έχω βέβαια πάντα και το νου μου ό,τι κι αν κάνει)

κοιτάζει τις εικόνες από ένα βιβλίο που έχουμε διαβάσει λίγο πριν

της βάζω μουσική να χορέψει

της βάζω σε ένα μπολ νερό να κάνει μπάνιο τα μωράκια (κάτι μικροσκοπικά κουκλάκια)

κ.ο.κ.

Αλλά αυτά είναι φυσικά για λίγη ώρα. Εκεί που περνάει σούπερ κάθε απόγευμα ανεξαιρέτως και για περισσότερη ώρα (1,5 με 2 ώρες) είναι στη παιδική χαρά στη θάλασσα. Εκεί βρίσκει και άλλα παιδάκια και κάνει παρεούλες. Σχεδόν ίδια ηλικία έχουνε τα παιδάκια μας :)

ADYsp2.png

talimama εγώ θα έλεγα ότι είναι ένα απολύτως φυσιολογικό παιδί για την ηλικία του.

Το αν παίζει μόνος του ή όχι ίσως να είναι και θέμα χαρακτήρα.Και ο δικός μου είναι υπερδραστήριος και υπερκινητικός αλλά υπάρχουν ώρες που παίζει με παιχνίδια που τον ευχαριστούν.

Τα παιχνίδια του τα διαλέγει μόνος του ?

rQGhp3.png

Σας ευχαριστώ κορίτσια ίσως είμαι και εγώ λίγο υπερβολική και ζητάω απο το γιο μου να συμπεριφέρεται σαν μεγαλύτερο παιδί.Πιστεύω όμως πως δεν βοηθιέται και από το περιβάλλον του δηλ. έχουμε πολλά άτομα στην πολυκατοικία μας (είναι οικογενειακή) τα οποία ασχολούνται συνέχεια με το παιδί οπότε δεν του δίνεται η δυνατότητα να ηρεμήσει, να συγκεντρωθεί και να ασχοληθεί μόνος του με τα παιχνίδια του. Εχει μάθει με πολύ κόσμο το οποίο το βοηθάει στην κοινονικότητα και τη μαθηση αλλα απο την άλλη έχει συνηθίσει σχεδόν σε ότι κάνει να έχει κάποιον δίπλα του. Ισως αν δεν ήμασταν όλοι απο πάνω του απο την πρωτη στιγμή τότε να έιχε μάθει αλλιώς. Εσείς σε αυτή την περίπτωση τι θα κάνατε ?

Σας ευχαριστώ κορίτσια ίσως είμαι και εγώ λίγο υπερβολική και ζητάω απο το γιο μου να συμπεριφέρεται σαν μεγαλύτερο παιδί.Πιστεύω όμως πως δεν βοηθιέται και από το περιβάλλον του δηλ. έχουμε πολλά άτομα στην πολυκατοικία μας (είναι οικογενειακή) τα οποία ασχολούνται συνέχεια με το παιδί οπότε δεν του δίνεται η δυνατότητα να ηρεμήσει, να συγκεντρωθεί και να ασχοληθεί μόνος του με τα παιχνίδια του. Εχει μάθει με πολύ κόσμο το οποίο το βοηθάει στην κοινονικότητα και τη μαθηση αλλα απο την άλλη έχει συνηθίσει σχεδόν σε ότι κάνει να έχει κάποιον δίπλα του. Ισως αν δεν ήμασταν όλοι απο πάνω του απο την πρωτη στιγμή τότε να έιχε μάθει αλλιώς. Εσείς σε αυτή την περίπτωση τι θα κάνατε ?

χμ..διαφωνώ.Και ο δικός μου είναι όπως ακριβώς περιγράφεις εσύ,δηλ. συναναστρέφεται με πολύ κόσμο και γενικά είναι πολύ κοινωνικό παιδί, από τα 3 του περίπου όμως παίζει και μόνος του.

Μην φανταστείς με τις ώρες άλλα παίζει.

Συναναστρέφεστε με παιδάκια της ηλικίας του περίπου ?

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Συναναστρέφεται με όλα τα παιδάκια που γνωρίζει αλλα πιο πολύ του αρέσει να παίζει και να ασχολείται με παιδάκια αρκετά πιο μεγάλα απο εκείνον

παντως ο μεγαλος μου που ηταν και αυτος υπερκινητικος ησυχασε με το που πηγε παιδικο...την γριπη μπορει να την κολλησει οπουδηποτε σε εναν παιδοτοπο κτλ σε γενικα κλειστους χωρους.το χειμωνα θα το εχετε κλεισμενο μεσα το παιδι μηπως και κολλησει την γριππη;τοτε θα βαρεθει και η υπερδραστηριοτητα πιστευω οτι θα ειναι πιο εντονη οπως και η γκρινια....αντε να ζωγραφισεις μια αντε 2 φορες μετα απο ποσο καιρο θα πειτε 'δεν μπορω τωρα κανω δουλειες;' πιστευω οτι παιδακια αυτης της ηλικιας χρειαζονται αλλα παιδακια

• 3 weeks later...

κι εμείς μια από τα ίδια.Ο γιος μου 2 ετών είναι πολύ ζωηρό παιδάκι,Είναι ακόμα τουλάχιστον μοναχοπαίδι και χωρίς κανένα άλλο παιδάκι στην οικογένεια.Άρα καταλαβαίνεται πως έχει την προσοχή όλων μας πάνω του.Φέτος θα τον στείλω παιδικό γιατί νομίζω πως πρέπει οπωσδήποτε να συναναστραφεί με άλλα παιδάκια γιατί ήδη έχει αρχίσει και είναι επιθετικός στις κούνιες κτλ.Βέβαια αν τα παιδάκια είναι μεγαλύτερα παίζει μαζί τους.Με τα παιχνίδια του μπορεί να ασχοληθεί για πολύ ώρα αλλά όταν δεν θέλει μπορεί να σε τραβάει ασταμάτητα πότε για το ένα και πότε για το άλλο....