Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Εδώ και 1,5 βδομάδα έχουμε ξεκινήσει την προσπάθεια να απαλλαγούμε απ'τις πάνες του γιού (η κόρη αργεί ακόμα..).

Και ενώ και 2-3 μήνες έχει μάθει να λέει τα τσίσα του και να τα κάνει είτε στο γιογιό είτε στη λεκάνη (ή στο δεντράκι..), με τα κακά έχουμε μεγάλο θέμα.

Τα τσίσα ήταν πάντα εύκολα από 11 μηνών σχεδόν. Τότε κάθε φορά που του έλυνα την πάνα, του έλεγα "τσισσσσσ" ή "κάνε τσίσα" και τα έκανε απολύτως συνειδητά. Απλά πριν από 3 μήνες έμαθε να κάνει το ίδιο εκτός πάνας και αυτό του ήρθε πολύ εύκολα και φυσιολογικά.

Αλλά αποφασίσαμε να βγάλουμε την πάνα μια κι έξω τώρα πια. Έτσι μου είπαν κι έτσι διάβασα παντού. Αλλιώς το παιδί πισογυρίζει.

Κι έτσι κάναμε. Όλη την ημέρα είναι με βρακάκι και πάνα μόνο στον ύπνο, μεσημέρι-βράδυ.

 

Την 1η μέρα τα έκανε στο βρακάκι του. Του είπα ότι δεν είναι σωστό και την επόμενη φορά να τα κάνει στο γιογιό.

Την 2η μέρα, όταν κατάλαβα ότι θέλει να κάνει, του έβγαλα τελείως και το βρακάκι. Τελικά με αρκετή γκρίνια, τα έκανε στο πάτωμα. Αυτό μάλλον του στοίχισε πολύ γιατί το έλεγε συνέχεια μετά.

Την 3η μέρα δεν έκανε καθόλου.

Την 4η τα έκανε πάλι στο βρακάκι του. Αυτή τη φορά τον μάλλωσα. Μάλλον πολύ κακώς. Του είπα ότι θύμωσα πολύ και ότι είμαι στεναχωρημένη.

Την 5η μέρα πάλι κρατήθηκε και δεν έκανε.

Την 6η, όλη μέρα γκρίνιαζε και έκλαιγε ότι έχει βαβά. Και όταν τον ρώταγες "πού", έδειχνε τον πωπό του.

Τελικά τα έκανε την 7η μέρα, λίγα και σφιχτά με πολύ κλάμα, αλλά ξαλάφρωσε και όλη μέρα ήταν καλά.

Σήμερα είναι η 3η μέρα που δεν τα έχει κάνει και έχει απίστευτη γκρίνια. Χθες που είμασταν μαζί απ'το απόγευμα και μετά, μόλις του ερχόντουσαν τσίριζε κι έκλαιγε "μαμάααα, βαβάαααα". Τον βούταγα και τον πήγαινα σηκωτό στην τουαλέτα γιατί δεν πήγαινε μόνος και μόλις καθόταν, του περνούσε. Το τί τραγουδάκια είπαμε πάνω στη λεκάνη, τί παραμύδια, τί φωτογραφίες του έδειχνα στο κινητό, τί παιχνίδια πήραμε μαζί μας... τίποτα. Μόλις του περνάει, σηκώνεται και φεύγει.

Τον έπιασα με το καλό να του εξηγήσω ότι δεν έχει βαβά, αλλά είναι τα κακά πάνω σε ένα τρενάκι και σπρώχνουν να βγουν έξω και να κάνουν πλατς! μες τη λεκάνη. Γέλασε μ'αυτό, αλλά τίποτα.

Του είπα ότι έχει φουσκώσει πολύ ο πωπός του και είναι απ΄τα κακά, και πρέπει να φωνάξει "άντε κακά, βγείτε έξω να ξεφουσκώσω!". Το φώναζε συνέχεια, αλλά κακά τίποτα.

Του είπα ότι το νερό που είναι στη λεκάνη πάει στη θάλασσα και εκεί υπάρχουν κάποια ψαράκια που τρώνε τα κακά και τώρα πεινάνε πολύ και πρέπει να τα ταίσουμε για να μη πεθάνουν..... τίποτα!

Το τί παιχνίδια και αυτοκόλλητα που λατρεύει του έταξα.... ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!!!

Τα κρατάει με νύχια και με δόντια! Τον βλέπω, βασανίζεται! Κλαίει, φοβάται, παρακαλάει! Του έβαλα και λίγο λαδάκι στον πωπό μπας και βοηθήσει λίγο, αλλά τίποτα. Μέχρι και πάνα τον ρώτησα αν θέλει για να κάνει κακά και είπε ΟΧΙ! Τον λυπάμαι τον κακομοίρη...

Όταν πάω να του βάλω την πάνα για τον ύπνο, δεν τη θέλει, θέλει το βρακάκι. ΑΛΛΑ ΚΑΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ!!!

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;;; Φοβάμαι ότι στο τέλος θα γίνει δυσκοίλιος και θα χρειαστεί κλίσμα.

Για να μπορεί να τα κρατάει τόσες μέρες, σημαίνει ότι είναι έτοιμος για το γιογιό και γι'αυτό κι εγώ επιμένω. Δε θέλω να τα παρατήσω τόσο γρήγορα.

Πείτε καμιά ιδέα, καμιά συμβουλή.

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καταρχάς αυτό που κάνεις με τα παιχνιδάκια είναι πολύ καλό!!!Συνεχίσε τό και μετά θα δείς θα τα λέει και μόνος του.Δώστου να φάει 2 ακτινίδια ή δαμάσκηνα και μετά θα δείς πως θα τρέεεεεχετε για την τουαλέτα.

Link to comment
Share on other sites

Την Κυριακή έφαγε σήκα, βανίλιες, ένα σωρό λαχανικά και χθες έφαγε ένα πιάτο φασολάκια!

Τί άλλο πια;;;

Τρέχει για τουαλέτα αλλά ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ!

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα "τουαλέτα" είναι ιδιαίτερα λεπτό & σίγουρα το κάθε παιδί έχει τις ιδιαιτερότητές του.

Βρισκόμαστε σε αντίστοιχη φάση με το μεγάλο μου γιο (34μην). Εδώ & 1 βδομάδα έχουμε καταργήσει την πάνα, τις 4 πρώτες μέρες φόραγε στον ύπνο του, μετά από μόνος του ήθελε μόνο το βρακάκι του & καθόλου πάνα. Πάει στη λεκάνη & για πιπί & για κακά.

Το θέμα είναι ότι τις πρώτες 4 μέρες της εκπαίδευσης ήμουν στο σπίτι γιατί είχα άδεια από τη δουλειά & το "δουλεύαμε'' μαζί το όλο θέμα. Μετά όμως που επέστρεψα στη δουλειά, δεν πάει στην τουαλέτα ούτε για κακά, ούτε για πιπί. Τον κρατάει μαζί με τον αδερφό του μία γυναίκα, την οποία λόγω διακοπών είχε να δει 3,5 βδομάδες.

Χθες το πρωί που ξύπνησε και είχα ήδη φύγει για δουλειά δεν έκανε όλη μέρα πιπί του μέχρι το απόγευμα. Από τη στιγμή που γυρνάω σπίτι δεν αρνείται, πάει τουαλέτα, αλλά με τα κακά έχει και εμένα μία μεγαλύτερη δυσκολία, μέρα παρά μέρα, ενώ παλιά ήταν στάνταρ κάθε μέρα.

Εχω καταλάβει ότι ντρέπεται την κοπέλα :oops: & θέλει μόνο εγώ να τον πηγαίνω.

Εσύ εργάζεσαι? Εάν ναι, μήπως παίζει ντροπή με το άτομο που τον κρατάει, ή μήπως τον έχει αποπάρει, πιέσει πολύ κλπ?

Είναι πολύ καλά όλα αυτά που του λες για να τον ενθαρύνεις, αλλά φοβάμαι ότι το γεγονός ότι τον μάλωσες όταν τα έκανε επάνω του, πρέπει να τον αποθάρρυνε πολύ. Δεν πρέπει να τους μαλώνουμε.

Προσπάθησε να δείξεις όση περισσότερη υπομονή μπορείς, μην τον πιέζεις πολύ και μην του μεταδίδεις το άγχος σου, γιατί αυτό αναστέλλει την προσπάθειά του. Εάν όμως βλέπεις ότι περνούν οι ημέρες & δεν κάνει καθόλου κακά, νομίζω ότι πρέπει να συμβουλευτείς τον παιδίατρό σου.

Αυτά μπορώ να πω σύμφωνα με τη δική μου πείρα & τα όλα όσα έχω σχετικά διαβάσει σχετικά με το θέμα "Εκπαίδευση Τουαλέτα".

 

Εύχομαι καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας! Κουράγιο xazomama! Σε όλες μας κουράγιο σε ό,τι κάνουμε σχετικά με το μεγάλωμα των παιδιών μας!:-P

.png.png

Link to comment
Share on other sites

xazomama,νομιζω οτι το θεμα το χειριστηκες καλα μεχρι τωρα με τις ιστοριουλες.Δεν εχω καποια αλλη λυση,παρα αυτο που σου προτεινε ηδη η sotiria,να τρωει πιο πολλες φυτικες ινες ωστε να ειναι πιο επιτακτικη η αναγκη για τουαλετα.Περα απο αυτα ομως να σου δωσω και μια αλλη οπτικη για το θεμα.Πριν λιγο καιρο ειχε η Φλεσσα στη νετ καλεσμενο εναν ψυχολογο ή ψυχιατρο που μιλουσε για τα σταδια αναπτυξης των παιδιων.Ο ελεγχος των σφιγκτηρων ειναι στο πρωκτικο σταδιο(1-3 χρ.) συμφωνα με τον φροϋντ κι ο καλεσμενος ελεγε πως καποιες φορες βλεπουν τα κακα σαν δωρο προς τους γονεις.Αν λοιπον θυμωσουν με κατι ή αγχωθουν μπορει να μην κανουν κακα.Επειδη βλεπω οτι εχεις μικροτερο παιδακι,μηπως νιωθει παραγκωνισμενος και προσπαθει ετσι να σου δειξει το θυμο του;δεν λεω οτι σιγουρα ειναι αυτο,αλλα προσεξε τη γενικοτερη συμπεριφορα του.Αν θες κανε μια αναζητηση με τους ορους 'πρωκτικο σταδιο'' ή ''ελεγχος σφιγκτηρων '' και θα δεις καποια περισσοτερα πραγματα για το θεμα

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλησπέρα !η μικρή μου που είναι 4 μέχρι και πέρσι ήταν φοβερά δυσκοίλια τα έκανε πάνω της φοβότανε να πάει στην τουαλέτα μέχρι που ο παιδίατρος μου είπε ότι τα παιδία φοβούνται να κάνουν κάτι όταν δεν έχουν δει να το κανείς πρώτα εσύ .στην αρχή δεν κατάλαβα τι εννοούσε μέχρι που μου είπε να την παίρνω μαζί μου στην τουαλέτα να βλέπει εμένα για να νιώσει ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάται αυτό γινότανε για 10 μέρες μέχρι που πια πάει μόνη της !καλή επιτυχία !!μακάρι να πιάσει αυτό το καλπάκι και σε εσένα !!

Ειμαι η ποιο χαζομαμα του κοσμου !:-P

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, ευχαριστώ για τα λόγια ενθάρρυνσης!

Asmaria, νομίζω ότι έχεις δίκιο στο θέμα μετάδοσης του δικού μου άγχους. Το έχουμε κάνει μεγάλο θέμα με τον σύζυγο και κάθε τρεις και λίγο τον ρωτάμε αν θέλει να πάει τουαλέτα. Το αστείο είναι ότι ακόμα και όταν δεν θέλει και επιμείνω, πάμε στην τουαλέτα και ΠΑΝΤΑ έχει αρκετά τσίσα να βγάλει. Γι'αυτό και επιμένω. Ίσως κακώς.

resident, θα ψάξω στο διαδίκτυο με τους όρους που μου έδωσες, ευχαριστώ!

νινέτα, τώρα που το λες, πάντα χαίρεται όταν είμαστε μαζί στην τουαλέτα και με δει να κάνω κι εγώ τσίσα μου. Λες γι'αυτό κάθε φορά που τον πάω να κάνει κακά, μου λέει "μαμά κάνει κακά!". Λες αυτό να θέλει;

Θα το δοκιμάσω ΚΑΙ αυτό, τί να κάνω...

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Link to comment
Share on other sites

Ααα, δε σας είπα τις σημερινές εξελίξεις.

Στη πεθερά μου σήμερα όλη μέρα γκρίνιαζε και έκλαιγε λέγοντας ότι έχει "βαβά" στον πωπό. Κάποια στιγμή η πεθερά μου δεν άντεξε και του έβαλε πάνα. Όταν άρχισε να του'ρχεται να τα κάνει άρχισε να κλαίει υστερικά και έγινε κατακόκκινος απ'το σφίξιμο!

Έκανε λοιπόν δύο.... (σόρρυ!) μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού, πολύ σκληρές, σαν πέτρα. Του έβαλε και η πεθερά μου λίγο λαδάκι στον πωπό που του είχε ερεθιστεί και γυρνάει και της λέει "τώρα δεν πονάω γιαγιά, δεν έχω βαβά!". Και ήταν μες την τρελή χαρά!

Το απόγευμα που γυρίσαμε σπίτι, του λέω:

"θα κάνουμε μια συμφωνία. Αν δεν κάνεις πάνω σου τσίσα και κακά, τότε μπορούμε να πάμε στις κούνιες. Αν όμως τα κάνεις πάνω σου, τότε θα μείνουμε μέσα γιατί δε θέλω να πάρω μαζί μου άλλα ρούχα και δεν είναι ωραίο να σε δούνε τα άλλα παιδάκια λερωμένο. Σύμφωνοι;" . Και μου απάντησε καταφατικά.

Οπότε ετοιμαστήκαμε και πήγαμε στις κούνιες, φορώντας βρακάκι και όχι πάνα. Μετά από κανά 10λεπτο εκεί, έρχεται και μου λέει "μαμά, έκανα κακά εκεί" και μου δείχνει το βρακί του. Έμεινα!

Ούτε κλάμματα, ούτε πόνοι, ούτε "βαβά", ούτε υστερίες. Εκεί που έπαιζε, έκανε κακά ΜΙΑ ΧΑΡΑ, πάνω του φυσικά.

Άρα όλο αυτό που μας κάνει στο σπίτι είναι στημμένο και σκέτο μελόδραμμα. Είδε κι όλας ότι οι γιαγιάδες "τσιμπάνε", άρα πιάνει το κόλπο!

Δεν αντέχω άλλο... τα νεύρα μου κουρέλια...

Τί να κάνω; Να σταματήσω για λίγο μπας και ξεχάσει όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια, ή να επιμείνω για να μην περάσει το δικό του;

 

Και φυσικά να σας πω ότι στις κούνιες τον καθάρισα, του έβαλα πάνα και γυρίσαμε σπίτι γιατί, όπως του είπα "δεν κράτησε την συμφωνία μας".

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα !και πάλι εμπειρικά θα σου πω το εξής ,στην μικρή της πήρα το γκιο-γκιο όταν την έβλεπα να σφίγγετε την έβαζα στο γκιο-γκιο και εγώ καθόμουνα στην λεκάνη της τουαλέτας δίνοντας της ενθάρρυνση «κοιτά και η μανούλα κάνει ,για να δούμε ποιος θα κάνει σακάκια ποιο γρήγορα »όταν έκανε χορεύαμε και τραγουδούσαμε το τραγούδι για τα σακάκια ένα χαζοτραγουδο της στιγμής έτσι το ξεπεράσαμε !τι να πω προσπαθήστε και έτσι !α !μέχρι και τώρα στο αυτοκίνητο μου έχω ένα γκιο-γκιο για όταν θέλει στην διαδρομή ,είναι ποιο οικείο να έχει το δικό της χώρο να κάνει την ανάγκη της !

Ειμαι η ποιο χαζομαμα του κοσμου !:-P

Link to comment
Share on other sites

νινέτα, τώρα που το λες, πάντα χαίρεται όταν είμαστε μαζί στην τουαλέτα και με δει να κάνω κι εγώ τσίσα μου. Λες γι'αυτό κάθε φορά που τον πάω να κάνει κακά, μου λέει "μαμά κάνει κακά!". Λες αυτό να θέλει;

Θα το δοκιμάσω ΚΑΙ αυτό, τί να κάνω...

 

εννοειται οτι πρεπει να σε δει........το πιο σημαντικο βημα ειναι αυτο.

QJZup3.png

 

bxuCp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Και εμενα ο μεγαλος αργησε να κανει κακα στη λεκανη(το γιογιο δεν το ηθελε γενικα).Βγαλαμε τη πανα 3 ετων παρα 4 μηνων αλλα οταν γεννησα(μετα απο 1 μηνα) πηγε λιγο πισω.Τα τσισα τα κοψαμε ευκολα αλλα τα κακα ηθελε να του φοραω το βρακακι για μωρακια(πανα).Τα εμαθε καλα σχεδον στα 3 οπου πλεον πηγαινε μονος του στη τουαλετα και με φωναζε να τον ανεβασω.Μαλιστα επειδη στο σπιτι μου εχω και wc, το εχω φτιαξει τωρα μονο για να πηγαινει το παιδι.Εχει γαλαζια πλακακια(λες και το ηξερα οταν εφτιαχνα το σπιτι οτι θα κανω 2 αγορια) και πηγαμε στο τζαμπο και αγορασαμε αυτοκολλητακια διαφορα και τα κολλησαμε στα πλακακια.Καταχαρηκε και πλεον το θεωρει μονο δικο του!!

Ειχα δοκιμασει τα παντα, τραγουδακια, παιχνιδια μεχρι και φωνες αλλα τιποτα.Πιατευω οτι ειναι θεμα καθαρα ωριμοτητας και οχι ηλικιας.Θα το μαθει μονος του, μην τον αγχωνεις και τον πιεζεις γιατι οπως βλεπεις το παει για δυσκοιλιοτητα.

 

υγ η πρωτη φορα που δεν τα εκανε πανω του, ημασταν στο κηπο και την ωρα που σφιγγοταν του εβαλα χαρτακι κατω τα εκανε και μετα τα μαζεψα.Του αρεσε και οταν μου το ξαναζητησε του ειπα οχι εδω, πανω στο λεκανακι.Απο τοτε μονο στη λεκανη του.

 

Καλη συνεχεια.

tyazp2.png

C9SDp2.png

 

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Link to comment
Share on other sites

εννοειται οτι πρεπει να σε δει........το πιο σημαντικο βημα ειναι αυτο.

 

Τελικά το δοκίμασα ΚΑΙ αυτό.... όσο άβολα κι αν αισθανόμουν...:oops:

Ενθουσιάστηκε που η μαμά έκανε τα κακά της! Ενθουσιάστηκε που τράβηξε το καζανάκι για να πάνε στη θάλασσα να φάνε τα ψαράκια!

Αλλά μέχρι εκεί..

Μετά από καμιά ώρα, τα έκανε πάλι στο βρακάκι του. Χωρίς κλάμματα και υστερίες αυτή τη φορά, αλλά δεν παύει να τα κάνει πάνω του.

Συγκρατήθηκα όσο μπόρεσα, δεν του φώναξα, τον άλλαξα, έριξα τα κακά του στη λεκάνη να πάνε παρέα με της μαμάς και του είπα ότι εκεί πρέπει να πηγαίνουν. Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια ή ενοχή....

Αχ, τί να κάνω;

Και χθες το απόγευμα έκανε 2 φορές τσίσα πάνω του, και άλλες 2 σήμερα το πρωί. Και άμα του πεις να πάει στο γιογιό για τσίσα, πάει. Αλλά αρνείται να το ζητήσει από πριν... Μεγάλο πισογύρισμα είναι αυτό...

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα xazomama,

μήπως τελικά το αγοράκι σου δεν είναι ακόμη έτοιμο να αποχωριστεί την πάνα του? Το λέω γιατί και εγώ είχα ξεκινήσει τις προσπάθειες με τον δικό μου τον Ιούνιο όταν δηλ.ήταν 32 μηνών & οι προσπάθειες στέφθηκαν με αποτυχία. Δεν πήγαινε ούτε στη λεκάνη, ούτε στο γιο γιο, παρόλες τη δική μου ενθάρρυνση, υπομονή, υπόσχεση για μετέπειτα επιβράβευση αν τα κατάφερνε κλπ. Τίποτα, τα έκανε επάνω του. Οπότε, μετά από 4-5 μέρες οπισθοχώρησα...και είπα το παιδί δεν είναι ακόμη έτοιμο & δεν θέλω να τον πιέζω.

Ξεκινήσαμε πάλι προσπάθειες πριν λίγο καιρό (ηλικία 33μην+) σε φάση που τον είδα ότι γενικά ήταν πολύ ήρεμος & από μόνος του είχε αρχίσει να μου δείχνει σημάδια ότι τον ενοχλούσε η πάνα:την τράβαγε κλπ & κάποια στιγμή μου λέει "μαμά θέλω το βρακάκι μου με το Γουϊνι". Αδραξα την ευκαιρία & αυτό ήταν! Τις πρώτες μέρες είχαμε καποια ατυχήματα, αλλά συνολικά μεσα σε 8 μέρες ξεμπερδέψαμε εντελώς από τις πάνες και τη νύχτα.

Τα αναφέρω αυτά, γιατί είναι πολύ σημαντικό να νιώθει το ίδιο το παιδί ετοιμο να κάνει το μεγάλο βήμα, χωρις να νιώθει τη δική μας πίεση και το άγχος.

Υπομονή και καλή επιτυχία σε ό,τι τελικά επιλέξεις!

.png.png

Link to comment
Share on other sites

ASMARIA, έχω σκεφτεί πολύ αυτό που λες.

Το πρόβλήμά μου όμως είναι άλλο. Τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει παιδικό σταθμό στον οποίο δεν θα τον πάρουν αν δεν έχει βγάλει την πάνα. Κι έτσι ο χρόνος μου είναι περιορισμένος.

Βέβαια, θα μου πεις, όσο κι εγώ αν βιάζομαι, αν εκείνος δεν θέλει, δε θα γίνει τίποτα....

Γι'αυτό και ζητάω τις συμβουλές σας... για το αν πρέπει να συνεχίσω τις προσπάθειες ή όχι... Και βλέπω απ'την εμπειρία σου ότι ίσως πρέπει να σταματήσω.

 

Σ'ευχαριστώ πολύ... με βοηθάς μ'αυτά που μου λες.

Και όλες τις άλλες μανούλες, σας ευχαριστώ για τις εμπειρίες σας!

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω κατι? Μην αγχώνεσαι!

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με το σταθμό είχα και εγώ & αγχωνόμουν πολύ γιατί έλεγα θα τον βάλουν σε μικρότερο τμήμα (μιλάω για το δημόσιο σταθμό της περιοχής μου, όπου & εμένα θα πάει τώρα για πρώτη φορά). Τελικά μία γνωστή μου εργοθεραπεύτρια μου είπε "μην τον πιέζεις, & να ξέρεις ότι οι σταθμοί δεν νομιμοποιούνται να μην πάρουν κάποιο παιδί επειδή δεν έχει βγάλει την πάνα. Τα λένε αυτά στις μανάδες διότι σαφώς τους βολεύει να'χουν λιγότερα παιδιά με πάνα, κυρίως γιατί δεν έχουν επαρκές προσωπικό".

Για τους ιδιωτικούς βέβαια ούτε λόγος να μην τον πάρουν λόγω πάνας!

Προσπάθησε να χαλαρώσεις!

.png.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Aχ, βρε ASMARIA, που είσαι τόσο καιρό;!!! Για πες, για πες!!!

Αυτά δεν τα'ξερα! Αλήθεια; Δηλαδή δε μπορούν να μας πουν ότι δεν τον παίρνουμε επειδή δεν έχει βγάλει την πάνα; Φοβόμουν ότι θα μου έλεγαν, "κρατήστε τον σπίτι, μέχρι να μάθει το γιογιό και μετά φέρτε τον".

 

Μήπως όμως αυτό ισχύει μόνο για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς;

Ο σταθμός που θα πάει ο δικός μου είναι παιδικός (σκέτο). Θα είναι στο μικρότερο τμήμα, δεν υπάρχουν μικρότερα παιδάκια απ'τα δυομισάχρονα.

Πάντως με έβαλες σε υποψίες. Σίγουρα μόλις ανοίξουν τον Σεπτέμβρη, θα τους ρωτήσω.

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Link to comment
Share on other sites

Όπως σου είπα και στο προηγούμενο μηνυμα μου, αυτό μου το είπε γνωστή μου εργοθεραπεύτρια (έμπειστο & σοβαρό άτομο), η οποία μάλιστα γνωρίζει & το συγκεκριμένο δημόσιο σταθμό που θα στείλω τον δικό μου.

Τι να σου πω, της έχω εμπιστοσύνη. Από τα λεγόμενά της δεν κατάλαβα να υπάρχει ως προς αυτό, διαφορά μεταξύ παιδικού & βρεφ/κού.

Τωρα λείπει διακοπές & επιστρέφει Σεπτ.,αλλιώς θα μπορούσα να την ρωτήσω. Τον Ιουν. που είχα πάει σε αυτό το σταθμό & είχα μιλήσει με τη Δ/ντρια τα λόγια της ήταν τα εξής : "καλό θα είναι να έχει βγαλει την πάνα". Δηλ. δεν ήταν απόλυτη & επιτακτική, του στυλ εάν δεν την έχει βγάλει δεν θα τον πάρουμε! Οπότε, μάλλον η γνωστή μου έχει δίκιο ως προς το ότι δεν νομιμοποιούνται για κάτι τέτοιο.

Η ίδια μάλιστα μου είχε δώσει και κάποιες συμβουλές για το επίμαχο θέμα "τουαλέτα" και μου είχε τονίσει "σε καμία περίπτωση μην πιέσεις το παιδί. θα καταλάβεις πότε θα είναι έτοιμο, θα σου δώσει αυτο σημάδια" :wink: Και πράγματι, όπως προανέφερα, έτσι και έγινε.

Πάντως ρώτα και εσύ στο δικο σου σταθμό.

.png.png

Link to comment
Share on other sites

Θα το είχα ήδη κάνει, αλλά είναι κλειστά.

Προς το τέλος του Αυγούστου θα προσπαθήσω να ξαναπάρω τηλέφωνο.

Σ'ευχαριστώ πάντως!

 

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να του ξαναφορέσω την πάνα. Πιστεύω ότι θα του κακοφανεί γιατί του αρέσει το βρακάκι.

Και μόλις δω ότι μπαίνει σε κάποιο ρυθμό, τότε θα του την ξαναβγάλω οριστικά πια.

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Link to comment
Share on other sites

Ανεξάρτητα από τον παιδικό που θα σου τον πάρει όυτως ή άλλως σχετικά με την πάνα...

 

Το γεγονός ότι δεν κάνει κακά οφείλεται στο γεγονός ότι τον μάλωσες μία φορά και επίσης ότι κρατώντας τα γίνεται δυσκοίλιος. Το βλέπω και με τη δικιά μου. Εκτός από φρούτα, λαχανικά, φακές, φασόλια πολύ σημαντικό είναι και το νερό, δηλαδή να μην αφυδατώνονται και τότε γίνονται σκληρά σαν μπαλίτσες.

Όταν τα έκανε στην παιδική χαρά στο βρακί του αβίαστα ήταν γιατί ήταν ήρεμος, χαρούμενος με το παιχνίδι και έτσι βγήκαν εύκολα (τα σκληρά τα είχε βγάλει προηγουμένως). Επεδή και η Άννα έκανε τα ίδια δλδ έβγαζε 2-3 μπάλες σκληρές στο γιογιό και μετά τα υπόλοιπα όπου λάχει την έπεισα όταν την έβλεπα και ήταν έτοιμη και κατακόκκινη να κάτσει στο γιογιό. Οταν ξεκινούσε η διαδικασία, της αποσπούσα την προσοχή με βιβλιαράκια και τέτοια συναφή ώστε να κάτσει μέχρι να τα τελειώσει. Σιγά σγά το κατάλαβε...

 

Επίσης αν το παιδί δεν θέλει πάνα αλλά βρακάκι σημαίνει ότι είναι έτοιμος, μπορεί να του πάρει λίγο μέχρι να μάθει όλα τα στάδια αλλά οπωσδήποτε δεν πισωγυρίζουμε γιατί μετά μπορεί να δυσκολευτείς πολύ...

Καλή συνέχεια!

 

εντιτ: εμάς μας βοήθησε στις εξόδους μας πολύ το portable potty της Mothercare βασικά γιατί κατάλαβε ότι υπάρχει συγκεκριμένο μέρος για να τα κάνει...

WLn5p2.png

Link to comment
Share on other sites

felinidoc, μου δίνεις λίγο θάρρος με το παράδειγμά σου...

Άρα λες να μη σταματήσω τώρα που έχουμε φτάσει τόσο μακρυά.

Είμαι πολύ μπερδεμένη...

Χθες που τον είχε η μαμά μου, άρχισε πάλι τα ίδια. Κλάμματα, φωνές, "πονάω", "έχω βαβά" κλπ. Όταν τον είδε η μαμά μου να σφίγγεται, τον έβαλε με το ζόρι στο γιογιό και τελικά τα έκανε εκεί.

Μετά το έλεγε όλη μέρα και φυσικά πήρε πολλά μπράβο από μένα!!

Να δούμε σήμερα...

 

ASMARIA, thanks!

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Link to comment
Share on other sites

Mετά από τόσες μέρες, παραμένουμε στο ίδιο σημείο.

Κακά στο γιογιό με τίποτα, απλά τουλάχιστον τα κάνει (κάπου:?) κάθε μέρα κι έτσι δε φοβάμαι για δυσκοιλιότητα.

Σήμερα μίλησα με τον γιατρό μου, γιατί όλο αυτό το κλάμα και το παρακαλητό του δεν το αντέχω....

Μου είπε να δοκιμάσω να του βάλω την πάνα όταν καταλάβω ότι θέλει να τα κάνει, έτσι ώστε να μην έχει, ούτε αυτός αλλά ούτε κι εμείς, το άγχος του γιογιό. Και όταν σιγά-σιγά χαλαρώσει και σταματήσει να φοβάται, τότε θα προσπαθήσουμε πάλι να του την βγάλουμε. Το πιο πιθανό είναι να το ζητήσει από μόνος του.

Αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος πισογυρίσματος γιατί το παιδί έχει καταλάβει τον ρόλο του γιογιό αφού τα τσίσα του τα κάνει κανονικότατα!

Αα, ναι, αυτό δεν σας το είπα!!! Στα τσίσα έχουμε ΤΕΡΑΣΤΙΑ πρόοδο!

Πάει μόνος του, κατεβάζει τα ρούχα του, τα κάνει, τα ρίχνει στη λεκάνη, τραβάει καζανάκι, σηκώνει τα ρούχα του και φεύγει!!! Και καμιά φορά, πλένει και τα χέρια του μόνος του.

Το μόνο που μπορεί να ζητήσει είναι να του ανάψουμε το φως!!

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

μεχρι πριν λιγες μερες ημουν στην απελπιστικη κατασταση της μικρης μου να μη θελει να κανει τα κακα της με τιποτα! Πριν ενα μηνα περιπου ειχε συγκαψει στο πωπουδακι της , πονεσε στα κακακια της κι απο τοτε καθε φορα ουρλιαζε μιμι μιμι κ δεν ηθελε να τα κανει!!! Με χιλια κλαματα τελικα της εφευγαν στο βρακακι της! Βεβαια καθε μερα φουλ στα φρουτα κ πολυ νερο για να φευγουν ευκολα! Γραφω εδω μπας κ το δει καποια αλλη μαμα κ τη βοηθησει αυτα που καναμε εμεις στη μικρη! Λοιπον 1) δεν της φωναξαμε κ δεν τσατιστηκαμε ποτε!!! αντιθετα συνεχεια την αγκαλιαζαμε κ της εξηγουσαμε οτι δε θα πονεσει κ να μη φοβαται κ μολις τα εκανε λεγαμε πολλα μπραβο κ πολλα παλαμακια. 2) μολις καναμε εμεις τα κακα μας, της λεγαμε να ερθει να τα δει να μας πει μπραβο! να συνειδητοποιησει οτι δεν ειναι μονο αυτη που κανει κακακια κ δεν ειναι κατι που ποναει αφου εμεις δεν ποναμε! μπορει να ακουγεται αηδιαστικο αλλα η μικρη μου συνειδητοποιησε οτι ολοι κανουνε κακακια!κ δεν πονανε!!!!!!!!κ βεβαια για επιβραβευση πατουσε παντα το καζανακι που της αρεσει! 3) τριτο κ τελευταιο την ωρα της κρισιμης στιγμης ταζαμε καραμελα! ειναι η αγαπημενη λιχουδια της μικρης μου... Ολα αυτα σε συνδυασμο μας εκαναν να ξεπερασουμε το ολο θεμα κ εδω κ 3 μερες παει κανονικα μονη της στο γιογιο της χωρις θεμα! Γλιτωσαμε το ενδεχομενο να της μεινει ψυχολογικο αλλα κ αν γινει δυσκοιλια! Ελπιζω να βοηθησουμε...

RSvcp2.png wNVQp2.png
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
μεχρι πριν λιγες μερες ημουν στην απελπιστικη κατασταση της μικρης μου να μη θελει να κανει τα κακα της με τιποτα! Πριν ενα μηνα περιπου ειχε συγκαψει στο πωπουδακι της , πονεσε στα κακακια της κι απο τοτε καθε φορα ουρλιαζε μιμι μιμι κ δεν ηθελε να τα κανει!!! Με χιλια κλαματα τελικα της εφευγαν στο βρακακι της! Βεβαια καθε μερα φουλ στα φρουτα κ πολυ νερο για να φευγουν ευκολα! Γραφω εδω μπας κ το δει καποια αλλη μαμα κ τη βοηθησει αυτα που καναμε εμεις στη μικρη! Λοιπον 1) δεν της φωναξαμε κ δεν τσατιστηκαμε ποτε!!! αντιθετα συνεχεια την αγκαλιαζαμε κ της εξηγουσαμε οτι δε θα πονεσει κ να μη φοβαται κ μολις τα εκανε λεγαμε πολλα μπραβο κ πολλα παλαμακια. 2) μολις καναμε εμεις τα κακα μας, της λεγαμε να ερθει να τα δει να μας πει μπραβο! να συνειδητοποιησει οτι δεν ειναι μονο αυτη που κανει κακακια κ δεν ειναι κατι που ποναει αφου εμεις δεν ποναμε! μπορει να ακουγεται αηδιαστικο αλλα η μικρη μου συνειδητοποιησε οτι ολοι κανουνε κακακια!κ δεν πονανε!!!!!!!!κ βεβαια για επιβραβευση πατουσε παντα το καζανακι που της αρεσει! 3) τριτο κ τελευταιο την ωρα της κρισιμης στιγμης ταζαμε καραμελα! ειναι η αγαπημενη λιχουδια της μικρης μου... Ολα αυτα σε συνδυασμο μας εκαναν να ξεπερασουμε το ολο θεμα κ εδω κ 3 μερες παει κανονικα μονη της στο γιογιο της χωρις θεμα! Γλιτωσαμε το ενδεχομενο να της μεινει ψυχολογικο αλλα κ αν γινει δυσκοιλια! Ελπιζω να βοηθησουμε...

 

katerina1981 η κόρη μου (3 ετών) έχει το ίδιο πρόβλημα!!!ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΑ!!!!Όταν είναι έτοιμα να βγούνε αυτή τα τραβάει πάλι κατά μέσα!!!!Την βάζω στη λεκάνη και τίποτα....κλάει συνέχεια και μου λέει "δεν θέλω να κάνω, σήκωσέ με". Αυτό το κάνει μήνες τώρα με αποτέλεσμα όταν περνάνε 4 μέρες και βγαίνουν αναγκαστικά, είναι πολύ σκληρά και την πονάνε και εννοείται πως τα κάνει κλαίγοντας και ουρλιάζοντας. Κι έτσι της έχει δημιουργηθεί φοβία. Δεν ξέρω τι να κάνω....έχω δοκιμάσει όλα αυτά που γράφεις και πολλά περισσότερα. Σκέφτομαι μέχρι να συμβουλευτώ έναν παιδοψυχολόγο!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλημέρα, ο γιος μου είναι σχεδόν 4 και αντιμετωπίζουμε ένα ανάλογο θέμα αρκετό καιρό τώρα. φτάσαμε εώς το Παίδων. δεν ξ'ερω αν θα σε βοηθήσει αυτό αλλά μετά από όλη αυτήν την ταλαιπωρία για όλους μας καταλήξαμέ στα εξής, υπάρχουν 2 παράγωντες διατροφή και ψυχοσωματικά "κλειδώματα".

το παιδί σε βάρος εως 17 κιλά πρέπει να καταναλώνει 7 ποτήρια υγρά( μαζί με το γάλα). όσο πιο πολλά υγρά τόσο πιο μαλακά κακά. οι ίνες βοηθούν στην απορόφηση υγρών. τα αποξειραμένα σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα ή οι μαρμελάδες σύκου ή δαμάσκηνου βοηθούν πάρα πολύ. την στιγμή της επιβράβευσης παρουσίασε τα αποξειραμένα φρούτα ως υπεροχο gourmet γλυκό- καλύτερο και της σοκολάτας! επίσης η πορτοκαλάδα με μία κ.γλ. μέλι (χλυαρό για να διαλύεται) το πρώΐ. μετά μελιντζάνες, κολοκύθια, μπιφτέκια με quaker και κολοκύθι στη ζύμη, όλα τα φρούτα με φλούδα, ακτίνίδια ή τρόφες που δεν τυμπανίζουν το στομαχάκι τους είναι ευεργετικά. όλα τα παραπάνω σε εβδομαδιαία βάση.

ιστοριούλες πάντα βοηθούν και εμψυχώνουν και αγκαλίτσες και επιβράβευση και όλα τα καλά, αλλά κακομαθαίνουν και δυστυχώς όταν πλέον φοβηθουν τον πόνο από τα κακά εκμεταλλεύονται την αγάπη σου προσπάθωντας με κάθε τρόπο να αποφυγουν αυτό που τα πονάει.

το κλίσμα να είναι η τελευταία σου κίνηση. το ότι δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα κακά τους τα κλωνίζει και σαν αποτέλεσμα φοβουνται περισσότερο. ο υποκλίσμος δεν είναι μία φορά και τέλος, για να αδειάσει το εντεράκι τους μπορεί να χρειαστούν δύο και τρείς χρήσεις από πρωΐ σε βράδυ και μετά σε πρωΐ.( πάντα σε συνομιλία με γιατρό).

εαν το παιδάκι δεν έχει κάνει κακά για πάνω από τρείς μέρες βαλε υποθετάκι.

όποιος σε βοηθαέι στο σπίτι θα πρέπει να λάβει μέρος σε αυτήν την προσπάθεία σας.

η επαφορά της πάνας είναι πιθανή. με την ανάλογη ιστοριούλα- καιρός να μεγαλώσεις , οι φίλοι παιζουν με το καζανάκι, παιξε με το ρολό χαρτί ,κλπ....

σας εύχομαι καλή επιτυχία!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...