Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πρώορο λόγω αυξημένων ηπατικών....


Recommended Posts

το μωράκι γεννήθηκε αναγκαστικά στην 34εβδομάδα μετά απο διαγνωση αυξημένων ηπατικών ενζύμων (είχαν φτασει 1000!!). παράλληλα υπήρχε και διαβήτης...θα ήθελα να μάθω αν έχει τύχει και σε κάποιον άλλο και πως το αντιμετώπισε. ο γιατρος χορήγησε κορτιζόνη προκειμένου να αναπτυχθούν οι πνεύμονες του μωρού. τώρα είναι στην ΜΕΝΝ και είπαν ότι σε καμια 10-15μερες θα πάει σπίτι. πρώτη φορα ακουσα για τέτοιες τιμες στις τρανσαμινάσες....τι ξέρετε; επίσης πόσο κοστίζει η θερμοκοιτίδα; εχω ακούσει διαφορες τιμές, απο 100-500!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγώ είχα αυξημένα ηπατικά ένζυμα, μία κατάσταση που χαρακτηρίζεται χολόσταση της κύησης και διαφέρει από την τυπική χολόσταση. Τα δίδυμά μου γεννήθηκαν γι'αυτό το λόγο στις 34εβδ3ημ με βάρος 1680 και 1780 και παρέμειναν 19 και 15 ημέρες αντίστοιχα στη ΜΕΝΝ. Από την ώρα της διάγνωσης της τρνσαμιναιμίας και για ένα μήνα μετά τη γέννηση μου χορηγήθηκε το ursofalk. Όλα εξελίχθηκαν ομαλά και για μένα και για αυτά. Πολύ καλά έκανε ο γιατρός σου και αποφάσισε να γεννηθεί το μωρό νωρίς γιατί, αν και σπάνια, έχουν αναφερθεί μέχρι και γεννήσεις νεκρών μωρών όταν αφέθηκε η κύηση να φτάσει σε μεγάλη εβδομάδα (37+).

Όσο για το κόστος δεν γνωρίζω γιατί γέννησα σε δημόσιο νοσοκομείο και τη θερμοκοιτίδα την κάλυψε πλήρως το ταμείο μας.

Να σου ζήσει το μωράκι σου!

 

 

Link to comment
Share on other sites

να υποθέσω ότι στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνονται όλα τα αναλώσιμα που θα χρησιμοποιηθούν;

κατφον ευχαριστώ για την ευχή. εγω γέννησα με καισαρική μεν στην 38εβδ δε!απλα θελω να μαθω για την χολοσταση κυησης γιατι σκέφτομαι για δευτερο παιδάκι και αυτή η περιπτωση με τις τρανσαμινάσες έτυχε σε πολύ κοντινό μου πρόσωπο.

η κορτιζόνη έχει αρνητικες επιπτώσεις στο έμβρυο; ειναι πιθανό και στη 2εγκυμοσύνη να εμφανίσει αυξημένα ηπατικά;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η κορτιζόνη που χορηγείται στη μητέρα για την ωρίμανση των πνευμόνων του μωρού έχει αποδειχθεί σωτήρια για πολλά προωράκια. Όσο πιο νωρίς ο τοκετός τόσο πιο απαραίτητη είναι. Γίνεται σε δύο δόσεις που απέχουν μεταξύ τους ένα 24ωρο. Αυτή η αγωγή έχει μέγιστο αποτέλεσμα ένα 24ωρο μετά και η δράση της κρατάει μία ή το πολύ δύο εβδομάδες (τραβηγμένα). Δεν συνιστάται η επανάληψή της καθώς έχει βρεθεί ότι δεν προσφέρει βοήθεια στο μωρό την δεύτερη φορά και αντίθετα μπορεί να βλάψει. Εγώ είχα κάνει αυτές τις ενέσεις στην 29η εβδ γιατί κινδυνεύαμε με πρόωρο τοκετό λόγω τραχήλου και έτσι δεν την επανέλαβα όταν αποφασίσαμε να "πάρουμε" τα μωρά στην 34η εβδ.

Στο άλλο που με ρωτάς, δυστυχώς όταν έχεις εμφανίσει χολόσταση σε μία κύηση οι πιθανότητες να εμφανίσεις ξανά σε επόμενη είναι αυξημένες. Επίσης είναι αυξημένες οι πιθανότητες να εμφανίσεις χολόσταση χωρίς να είσαι έγκυος αν παίρνεις αντισυλληπτικά και γι'αυτό οι γυναίκες που έχουν ιστορικό χολόστασης της κύησης πρέπει να παίρνουν άλλης μορφής αντισύλληψη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποια να κάνει άλλα παιδιά, αλλά πρέπει να παρακολουθείται και μόλις εμφανίσει κλινικά συμπτώματα (όπως πολύ έντονη φαγούρα κυρίως στα άκρα-χέρια και πατούσες) να πάρει φάρμακα όπως το ursofalk και να υποβάλλεται σε συχνούς ελέχγους του εμβρύου. Μερικές φορές τα κλινικά συμπτώματα δείχνουν τη χολόσταση πολύ πριν ανέβουν τα ηπατικά και πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη ειδικά σε γυναίκες με ιστορικό.

Να τονίσω ότι οι περισσότεροι γυναικολόγοι δεν γνωρίζουν σε βάθος την ασθένεια αυτή.

 

 

Link to comment
Share on other sites

παρομοίως δεν γνώριζα την ύπαρξη της ασθένειας...όταν αποφασίσω να ξαναμείνω έγκυος, θα έχω διπλάσια αγωνία απο ότι στην πρώτη εγκυμοσύνη. τελευταία ακούω όλο για δυσκολίες κύησης, τι κακό και αυτό....

Link to comment
Share on other sites

να ρωτήσω και κάτι άλλο που με απασχολεί. η συγκεκριμένη πάθηση προυποθετεί κάποιο ιστορικό ή εμφανίζεται έτσι ξαφνικά;....

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς να σου ζήσει, καλή ανάρρωση και σύντομα! Έκανα κι εγώ κορτιζόνη για να ωριμάσουν συντομότερα οι πνεύμονες καθώς έπρεπε να μου πάρουν το μωράκι πρόωρα.

Σήμερα εισπράξαμε τα χρήματα της εντατικής του μωρού το οποίο είχαμε πάρει σπίτι από 17/6. Βασική προϋπόθεση, να έχεις στείλει φαξ στο ΕΚΑΒ, ρώτα σχετικά στην γραμματεία της ΜΕΝΝ να σε καθοδηγήσουν. Κατόπιν θα πας τα χαρτιά στο ΙΚΑ και θα σε ειδοποιήσουν για το πότε θα εισπράξεις. Άρα, όταν βγει το παιδί από την εντατική, θα πρέπει να πληρώσεις εσύ και να πάρεις μετά απ'το ταμείο τα λεφτά. Βεβαίως (μίλα με τον γιατρό σου να σε βοηθήσει) υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να πάρεις "πίστωση", στείλε μου pm αν θες να σου πω αναλυτικότερα

 

--

You came and changed the way I feel, no one could love you more

Link to comment
Share on other sites

Στις περισσότερες γυναίκες εμφανιστηκε ξαφνικά σε κάποια εγκυμοσύνη, χωρίς να προϋπάρχει ιστορικό. Σε κάποιες λίγες είχε εμφανιστεί πρόβλημα κατά τη λήψη αντισυλληπτικών.

Προσωπικά, έπαιρνα αντισυλληπτικά από τα 19 μέχρι τα 27 μου με μικρά διαλλείματα και στους βιοχημικούς ελέχγους που έκανα περίπου μία φορά το χρόνο ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Από τα 28 μέχρι τα 35 μου είχα 7 εγκυμοσύνες, 5 εκ των οποίων τελείωσαν άδοξα στους πρώτους 2 μήνες, 1 έφτασε μέχρι την 25η εβδομάδα και γέννησα πρόωρα (χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρει το μωρό μου) και 1 ολοκληρώθηκε και απέκτησα το μεγάλο μου γιο. Σε καμία από αυτές δεν είχα πρόβλημα με χολόσταση. Στα δίδυμα ήμουν 38 χρονών, 8η εγκυμοσύνη και μου εμφανίστηκαν έντονα συμπτώματα στην 33η εβδ. Ίσως είχε να κάνει με το ότι το σώμα μου ήταν πολύ ταλαιπωρημένο, ίσως με την ηλικία, ίσως λόγω διδύμων. Απ΄ότι έχω διαβάσει όμως, ούτε η ηλικία, ούτε η ταλαιπωρία έχει να κάνει, αλλά η δίδυμη κύηση αυξάνει το ρίσκο.

Πάντως είναι κάτι πολύ σπάνιο, μην ανησυχείς χωρίς λόγο.

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

για την ώρα απλα προβληματίζομαι και συμμερίζομαι τη φίλη μου που βλέπει το μωράκι στην ΜΕΝΝ...το γλέντι θα είναι όταν φτάσει γύρω στην 25-28εβδ κύησης!!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...