Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ο Χοντρούλης!

Recommended Posts

Το Θηριάκι μας είναι τώρα 3.5 μηνών - και είναι 8 κιλά και 65 πόντους.

Τρώει 5 φορές το 24ωρο από 180-200 ml και κυριολεκτικά ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ όλο το φαγητό του. Δεν αφήνει ούτε σταγόνα!

Η ανάπτυξή του σίγουρα δεν έχει πρόβλημα. Ο κύριος γυρίζει μπρούμητα μόνος του, κάνει 'βαρελάκια", χαμογελάει πολύ, γουργουρίζει, πιάνει με τα δαχτυλάκια του τα πιο απλά παιχνίδια... αλλά δεν το χωράει το καρότσι!! :mrgreen:

Ο άντρας μου φοβάται μήπως το παιδι μας είναι υπέρβαρο.. πολλές φορες δεν με αφήνει να το ξυπνήσω το βραδυ για ταίσμα.. εγώ προσωπικά μεχρι χθες πιστευα ότι ο Μικρούλης μας είναι μια χαρά. Αλλά εχθες ηρθε μια φίλη μας με τα 3 της παιδια... το μικρότερο είναι 10 μηνών... και είναι πιο μικρό απ'το δικό μας! Αρχισα να ανησυχώ κι εγώ... μηπως έχει δίκιο ο μπαμπάς;..:?

bmivlf0d9.png

m49axn5p2.png

Διαφημίσεις

εμενα ειναι 8.5 μηνών και ειναι 9.5 κιλά και η αναπτυξη του ειναι για 1ο+ μηνων...οπως καταλαβαίνεις εισαστε μεγάλα αντράκια! Για κοίταξε τις καμπύλες αναπτυξης (υψος, βάρος, περιμετρος κεφαλης) και θα δεις αν ειστε στα ανωτερα φυσιολογικά. Φυσικά το αν ειναι υπερβαρο και πως θα το χειριστείς θα το κρίνει ο παιδιατρος. Πάντως εξαρτάται πολυ και απο το σωματότυπο τον δικό σας. Το θέμα ειναι να τον προσέξεις οταν αρχίσει τις κρέμες και να αποφύγεις μπισκοτόκρεμες κτλ

Γεια σου κοπελα μου , ο γιος σου ειναι οντος μικρο θηριακι , εχω και εγω εναν γιοκα θα τον δεις στις φωτο ο οποιος κοντευει 4 μηνων γεννηθηκαμε στις 13.04 και τωρα περιμπου ειναι 6 κιλα και 65 ποντους περιπου αλλα εγω τπν θηλαζω και επισης [ινει 2 φορες ξενο. Και μενα ο δικος μου πιανει παιχνιδακια και θελει να τα βαλει στο στομα , γελαει και ειναι πολυ χαρουμενο παιδακι , ο δικος σου ειναι ενα σκετο γλυκακι κατα την γνωμη μου , απλα προσεξε το βαρος για πιο μετα οπως λεει η yogini , μηπως εχεται υπερβαρους στην οικογενεια? Γιατι τον ξυπνας το βραδυ?

κοπελα μου να σου ζησει ο γιοκας σου . εμενα ο μπεμπουλης μου ειναι 6 μηνων και ειναι 8,5 κιλα και στην καμπυλη αναπτυξης ειναι στα ανωτερα επιπεδα βαρους. επαιρνε πανω απο κιλο το μηνα αλλα ευτυχως τον τελευταιο πηρε 700 gr. ξεκινησαμε κανονικα την κρεμα και βλεπω οτι σιγα σιγα θα στρωσει (απο θεμα βαρους παντοτε μιλαω) τωρα για το δικο σου οντως ειναι περισσοτερα κιλα απο οσο πρεπει για την ηλικια του αλλα το παιδακι θα μπει στο προγραμμα που πρεπει απο μονο του με βοηθεια παντα απο τη μαμα. το βραδυ ας πουμε γιατι τον ξυπνας για φαγητο? αν δεν ξυπναει απο μονος του τοτε τον φορτωνεις με περιττες θερμιδες. επισης κατι που εκανα εγω ηταν να του δινω περιπου τις ιδιες ωρες το γαλα του. εντωμεταξυ παρατηρησα οτι αρκετες φορες επινε γαλα οχι επειγη πιναγε αλλα επειδη διψαγε. ετσι αυξησα τα υγρα δινοντας του χαμομηλι και με τη συμφωνη γνωμη της παιδιατρου μου (εμενα βεβαια ηταν πιο μεγαλος) βρασμενο νερακι. να ρωτησεις και το γιατρο σου τι νομιζει. να σου ζησει και παλι το αγγελουδακι σου και να ειναι γερο!!!!

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΜΑ!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ 6/8/04 ΝΙΚΟΛΑΣ 23/9/05

ΕΚΤΟΡΑΣ 2/2/09

Διαφημίσεις

καλημερα!! Σε λιγο θα φαει κ εσας!! Χαχα Κι εμενα η μπεμπα ειναι σχεδον 3,5 μηνων και ζυγιζει σχεδον 6 κιλα . Απ οτι ειδα στην καμπυλη αναπτυξης ειναι στο 75. Ο παιδιατρος τι σου λεει?

Κορίτσια πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας!

Μανουλίτσα & Πελάγια, τον ξυπναω γιατί ο παιδίατρος μας είπε να τρώμε 5 φορές την ημέρα και να μη κάνουμε διαιτα στο παιδί. Εξάλλου αν δεν το ξυπνήσω εγώ.. θα ξυπνήσει μόνος του λίγο πιο μετά και θα ζητήσει φαϊ...

Πάντως η αλήθεια είναι ότι δεν δείχνει παχύσαρκος.. Δειχνει απλά.. μεγάλος!

Του δίνω κι εγώ τσαγακια και εμφιαλωμένο νερό αλλά είναι πολύ δύσκολο να τον ξεγελάσεις με αυτά.. πίνει όσο χρειάζεται για να ξεδιψάσει και αρχίζει να κλαίει παλι ζητώντας φαγητό. Άσε που πολλες φορες απλά φτύνει όλο το τσαι. :)

Τις καμπύλες ανάπτυξης που μπορώ να τις δω; Έχω εδώ ενα βιβλίο που τις έχει αλλά εκεί γράφει μέχρι και 9 κιλά είναι εντάξει.. μου φαίνεται παράξενο αυτό.. μήπως υπάρχει καποια άλλη εκδοχή;

bmivlf0d9.png

m49axn5p2.png

Κοιτα μπορεις να του δινεις πιο συχνα 5 γευματα τη ημερα πιο μικρες ποσοτητες και ετσι θα σου κοιματε και καλα το βραδυ. Εισαι μανουλα Απριλιου?

Διαφημίσεις

Λοιπον εφαγα φρικη μπικοζ το ψυχουλακι μου κανει 4 γευματα τη μερα και το βραδυ πεφτει ξερη απο τις 10 μεχρι τις 10 - 11 το πρωι! Ο Μ Ω Σ ο γιατρος με ξεχεσε καθοτι πρεπει λεει να κανει 5 -6 γευματα στην ηλικια που ειναι!! Οταν εγω του ειπα μα καλα γιατρε μου θα σκασει το παιδι...μου απανταει " εννοειται οτι θα της δινεις περισσοτερα γευματα με λιγοτερη ποσοτητα" διαβασε και αυτη την απαντησει απο μια αλλη κοπελα που μιλαω..

:-P

Σε ευχαριστώ Πελαγια για τη προσκληση δεν θα αφήσω ανεκμεταλλευτη αυτη την ευκαιρια να πω μερικες εμπειριες μου που ηταν νομίζω εντυπωσιακές!

Κι ο δικός μας πέφτει ξερός κατά τις 11 και κοιμάται μέχρι τις 8.. 9 το πρωι... στη αρχη φοβομουνα μηπως επαθε κατι αλλά τωρα βλεπω οτι απλά έτσι του αρέσει :wink:

bmivlf0d9.png

m49axn5p2.png