Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν τρώει το ρυζάλευρο

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες.

Ο μπέμπαρος μου είναι 5 μισι μηνών περίπου κι εδώ και μια βδομάδα ξεκινήσαμε το ρυζάλευρο με υπόδειξη της παιδιάτρου. Τον βλέπω όμως ότι δεν το καλοτρώει και μετά από 2-3 κουταλιές ξινίζει τα μούτρα, κλείνει το στόμα κι αρνείται να φάει άλλο.

Εντωμεταξύ την Δευτέρα ξεκινάμε φρουτόκρεμα κι ελπίζω να μην μου κάνει τα ίδια. Είχε καμιά σας παρόμοιο πρόβλημα;

Ξέρετε εκτός από ρυζάλευρο τι άλλο θα μπορούσα να του δώσω.

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

καλημερα.γιατι δεν δινεις την κρεμα βανιλια?ειναι πιο νοστιμη.το ρυζαλευρο σκετο ειναι σαν αχυρο.παρε την βανιλια της νουνου και πιστευω τα πραγματα θα ειναι σιγουρα καλυτερα

Διαφημίσεις

α ενταξει τοτε .αυτο εννουσα.νομιζα οτι δινεις το μπλε που ειναι σκετο ρυζαλευρο.κανε λιγο υπομονη.ισως ειναι νωρις ακομα.θα συνηθισει...

Εγω θα σου ελεγα να μην δινεις στο μωρο τετοιες κρεμες...Συνεχισε να του δινεις το γαλα του για απογευμα μεχρι να γινει 7 μηνων οποτε και μπορεις να του δωσεις γιαουρτακι.Αυτες οι κρεμες ειναι γεματες ζαχαρη και δεν προσφερουν στο παιδι παρα το γεμιζουν θερμιδες...Αυτα στα λεω σαν μαμα φυσικα και οχι σαν γιατρος...

ευχαριστώ πολύ κορίτσια, συμφωνώ Σοφία ότι έχουν ζάχαρη και δεν σκοπεύω να του δίνω για πολύ καιρό απλώς με το γάλα δε χορταίνει πλέον και πρέπει να περιμένω για το γιαουρτάκι ακόμη.

παντως η δικια μου που εχει φαει αρκετα κουτια ειναι ενα παιδακι αρκετα αδυνατο.φανταζομαι το θεμα των θερμιδων και των κιλων εχει να κανει με το σωματοτυπο του μωρου αλλα οσο για τη ζαχαρη δεν ξερω αν εχει.δεν το εχω δει.

• 3 weeks later...

γεια σας κοριτσια.ο μικρος μου ειναι 6,5 μηνων και επισης δεν του πολυαρεσει το ρυζαλευρο.παιρνω το ρυζαλευρο βανιλια της νεστλε.να φανταστειτε το φρουτο το τρωει πιο ευχαριστα.θα ρωτησω τον γιατρο ποτε μπορω να του δωσω αλλη κρεμα πχ μπισκοτοκρεμα.παντως νομιζω οτι το γιαουρτι δεν ειναι καλο για τοσο μικρα μωρα.λενε οτι το αγελαδινο γαλα ειναι η πιο αλεργιογονα τροφη..;)

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...

εδώ και κάποιες μέρες του ξεκίνησα φαρίν λακτέ την οποία τρώει μια χαρά όπως και με την φρουτόκρεμα και το μεσημεριανό είμαστε μια χαρά. Ρώτα την παιδίατρο σου αν μπορείς να του δίνεις. Η δικιά μου μου είπε πως για γιαούρτι είναι πολύ νωρίς ακόμη, απ' τον 8 και μετά και να παίρνω βιολογικό.

• 3 weeks later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΡΩΜΕ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ, ΣΚΕΤΟ ΧΩΡΙΣ ΒΑΝΙΛΙΑ...ΤΟ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΆ!ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ!ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΧΕΡΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΩΝΕ...!ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΣΩ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΜΟΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ.ΟΣΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ. ΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ ΤΟ ΣΚΕΤΟ (ΠΟΥ ΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΧΥΡΟ...)ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΚΕΤΟ.ΣΩΣΤΑ?

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΡΩΜΕ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ, ΣΚΕΤΟ ΧΩΡΙΣ ΒΑΝΙΛΙΑ...ΤΟ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΆ!ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ!ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΧΕΡΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΩΝΕ...!ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΣΩ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΜΟΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ.ΟΣΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ. ΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ ΤΟ ΣΚΕΤΟ (ΠΟΥ ΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΧΥΡΟ...)ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΚΕΤΟ.ΣΩΣΤΑ?

Έχεις απόλυτο δίκιο!

Δίνω στη 10 μηνών κορούλα από την αρχή (6,5 μηνών - αποκλειστικός θηλασμός) βιολογικές κρέμες.

Ρυζάλευρο, dinkel, σιτάλευρο, σιμιγδάλι και χωρίς γάλα και τα καταχερίζει.

Βέβαια μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, το ρυζάλευρο δεν το θέλουν όλα τα μωράκια, είτε είναι έτοιμη ΄κρέμα είτε απο βιολογικά προιόντα.

Παντως οι δυο κουταλιες μια χαρα μου φαινονται για την πρωτη βδομαδα..

Δινεις οσες κουτελιες θελει κ μετα συμπληρωμα γαλα..

Αν νομιζεις οτι δεν χορταινει απλα δινε του να τρωει πιο συχνα.. Ο δικος μου εκανε 6-7 γευματα σε αυτη την ηλικια.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα.

Εμένα η μικρή δεν έφαγε ποτέ κρέμες, μπισκοτόκρεμες κτλ.ούτε απλές ούτε βιολογικές.:eek:Απλά δεν τις άρεσαν οπότε τι βγάζαμε με γάλα και τώρα που έχει μεγαλώσει με μέλι και ψωμάκι και ατελέιωτο τυρί .Τόσο που λέω να ζητήσω απο Milner να με κάνου μέτοχο , συναίτερο κάτι τελος πάντω.

Πάντως με τα βιολογικά δεν τα πήγαμε και πολύ καλά.Ούτε με το γάλα αλλά και με τα γιούρτια μου έβγαζε την ψυχή όποτε ξαναγυρίσαμε στα Advanvce για να τρώει κάτι τουλάχιστο.Καμία φορά τώρα την ξεγελάω και με τις έτοιμες τις κρέμες Nestle (Οχι φρουτογευματάκια)ειδικά όταν είμαστε βολτά και έχει φάει κανα δυο μπισκοτόκρεμες.:wink: