Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καγκελο στο κρεβατι τους

Recommended Posts

Το κρεβατακι που εχουμε παρει στην Ηλεκτρα ειναι με καγκελα (βεβαιως-βεβαιως) αλλα μπορει να γινει και κανονικο κρεβατι χωρις καγκελα!

Ποτε μπορουμε να βγαλουμε τα καγκελα? Σε ποια ηλικια?

Εχω ακουσει περιπτωσεις που τα εχουν ηδη βγαλει στην ηλικια των 18 μηνων, ομως......μηπως ειναι επικινδυνο ή εξαρταται απο το παιδι?

Εγω φοβαμαι να το βγαλω απο τωρα, γιατι και προστατευτικο να της βαλω για τον υπνο αν σηκωθει μεσα στην νυχτα και δεν την παρω ειδηση???? :shock:

Διαφημίσεις

Fivi,

και εγώ είχα προβληματιστεί πάρα πολύ με αυτό το θέμα και τελικά τα έβγαλα τα κάγκελα λίγο πριν κλείσει τα 2 χρόνια, αλλά αν δεν μεσολαβούσε καλοκαίρι που αφήνουμε μπαλκονόπορτες ανοιχτές θα τα είχα βγάλει και πιο νωρίς. Και αυτό γιατί μία φορά σκαρφάλωσε πάνω στα κάγκελα του κρεβατιού(τα ψηλά αυτά κάγκελα, που ούτε και μπορώ να καταλάβω πως το έκανε) και έπεσε κάτω από αυτό το ύψος. Ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα. Από κάτω της είχα βάλει ένα στρώμα μονό και όλα τα λούτρινά της.Είχε και γέλιο κιόλας γιατί μου λέει "μαμα έλα να με βγάλεις μέσα από το κρεβάτι" και αρχίζω να πηγαίνω προς το δωμάτιό της και μετα από λίγα δευτερόλεπτα μου λέει " μαμά, δεν πειράζει βγήκα μόνη μου!!!!!!!!!!" :D !

Εξ'άλλου συνήθως τα κρεβατάκια-κουνιες που γίνονται κρεβάτια μετά είναι πολύ χαμηλά και έτσι δεν είναι πολύ επικίνδυνα αλλά και πάλι πρέπει να προσέχουμε πολύ. Τώρα που την έχω χωρίς κάγκελα εξακολούθω να έχω τα λουτρινά της μπροστά από το κρεβάτι σε περίπτωση που "τουμπάρει"

ΕΓΩ ΤΟΥ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΚΡΕΒΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΑΓΚΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΑΚΡΗ ΑΚΡΗ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ (ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΡΕΒΑΤΙ, ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΞΕ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ).

Εμένα κάποιοι γνωστοί μου στο παιδί τους αντί να του βγάλουν τα κάγκελα, μάζεψαν την κούνια και άφησαν το στρώμα στο πάτωμα πάνω σε μοκέτα..έτσι το παιδί έμαθε να κοιμάται χωρίς προστατεύτικά.

Βέβαια το βράδυ σηκωνόταν και έπαιζε με παιχνίδια και για να αποφύγουν ατυχήματα άφηναν ένα μικρό φωτάκι και έκλειναν όλες τις πόρτες αφήνοντασ μόνο την δική τους ανοιχτή για να πάει εκεί...

Εμένα που φτάνει και μου ανοίγει τις πόρτες απο τώρα τι να κάνω μου λέτε???