Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μαμά τι είναι σεξ;


Recommended Posts

''Τρίτη, 4 Αυγούστου 2009, 10:34

 

«Σεξ είναι… άθλημα». «Όχι, έτσι γεννιούνται τα μωρά!»

«Η μαμά μου είπε ότι έμεινα σε ένα σάκο για εννιά μήνες και μετά που μεγάλωσα αρκετά με έβγαλαν από εκεί και με πήρε σπίτι».

«Ψέματα σου είπε η μαμά σου. Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός!»

«Όχι, μεγαλώνουμε μέσα στην κοιλιά της μαμάς. Ένα σποράκι κάτι σαν γύρη μπαίνει στην κοιλίτσα της καθώς μυρίζει τον κρίνο… Έτσι γεννιούνται τα μωρά, ανόητοι!»

 

Συζητήσεις ανηλίκων. Χάζευα τα μικρά – εγώ η μεγάλη-στον κήπο να προσπαθούν να καταλάβουν αν έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα. Και ήμουν έτοιμη να γελάσω, μόλις μου έριξε το μπαλάκι ο ανιψιός μου. «Εσύ που είσαι μεγάλη πες μας, πώς γεννιούνται τα παιδιά;»

 

Ανέτρεξα στο παρελθόν, τότε που κι εγώ είχα τις ίδιες απορίες. Ο αδελφός μου θέλοντας να με πειράξει μου έλεγε ότι με πήραν από τους… ξέρετε αυτούς που πωλούν τα καρπούζια και τις καρέκλες! Και έκλαιγα όλη τη μέρα.

 

«Ε, τι έπαθες, ονειρεύεσαι;» με συνέφερε στην πραγματικότητα ο μπόμπιρας. «Θα μας πεις ή κι εσύ δεν ξέρεις;»

 

«Τα μωρά τα φέρνει… ο πελαργός!» είπα η «μεγάλη» και χάθηκα μέσα στο σπίτι για να μην με φέρουν σε πιο δύσκολη θέση.

 

«Τι είναι το σεξ;» έτρεξε το πιο μικρό της παρέας να με ρωτήσει.

Τώρα είχα καταπιεί τη γλώσσα μου. Γι’ αυτό ανταπάντησα με ερώτηση. «Όταν ένας άνδρας και μία γυναίκα αγαπιούνται χαϊδεύονται και ενώνουν τα σώματά τους… Έτσι γίνονται τα μωρά!»

 

Πόσο προετοιμασμένος μπορεί να είναι ένας ενήλικας για να δώσει απαντήσεις για τα ανεξήγητα της φύσης, είτε είναι γονιός είτε όχι και από πού να …αρχίσει;

 

Εάν νιώθετε αμηχανία, κάποιο από τα ακόλουθα βιβλία μπορεί να σας βοηθήσει και να κάνει την συζήτηση σας ακόμη και διασκεδαστική ή ευχάριστη. Οι εικόνες των βιβλίων σίγουρα θα υποστηρίξουν σε μεγάλο βαθμό αυτά που θέλετε να πείτε…

 

MAMA66666643549.jpgΠώς γεννιούνται τα παιδιά;

 

Η πρώτη φορά που μου γεννήθηκε η απορία για το πώς γεννιούνται τα παιδιά ήταν όταν πήγαινα νηπιαγωγείο. Δεν ξέρω πώς και γιατί, αλλά μια μέρα, εκεί που ζωγραφίζαμε τον εαυτό μας, σήκωσα το χέρι και ρώτησα την κυρία Χριστίνα: «Πώς γεννιούνται τα παιδιά, κυρία;».

 

Οι συμμαθητές μου έσκασαν στα γέλια. Η κυρία Χριστίνα χαμογέλασε. «Από την κοιλιά της μαμάς τους, Κωνσταντή» μου απάντησε. Από τότε έχω μάθει ότι τα παιδιά γεννιούνται, βέβαια, από την κοιλιά της μαμάς τους, αλλά όχι έτσι, στην τύχη. Κάτι γίνεται πιο πριν, που, για να το μάθω, χρειάστηκε να ψάξω πολύ. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...

 

MAMA6776767666.jpgΤα μωρά δεν τα φέρνει ο πελαργός

 

Τα μικρά παιδιά ρωτούν τόσο πολλά για το σώμα τους, για το τι διαφοροποιεί ένα κορίτσι από ένα αγόρι και για το πώς κι αυτά τα ίδια ήρθαν στη ζωή. Είναι πολύ περίεργα.

 

Το βραβευμένο συγγραφικό και καλλιτεχνικό δίδυμο των Ρόμπι Χάρρις και Μάικλ Έμπερλυ, με ένα βιβλίο γραμμένο σε απλή γλώσσα, με ευχάριστη εικονογράφηση, και σαφείς και επιστημονικά ακριβείς πληροφορίες, απαντά σε όλες αυτές τις ατέρμονες και απολύτως φυσιολογικές ερωτήσεις των παιδιών.

 

Πρόκειται για ένα βιβλίο που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά από 4 ετών και άνω να γνωρίσουν το σώμα τους και να νιώσουν περήφανα και άνετα γι’ αυτό. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άνεση από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους βιβλιοθηκονόμους και τους επαγγελματίες υγείας, μαζί με τα παιδιά.

 

MAMA66676767676.jpgΗ μαμά γέννησε ένα αυγό

 

Η φαντασία των γονιών ξεπερνάει αυτή των παιδιών μπροστά στην αμηχανία τους να απαντήσουν στα παιδιά για την προέλευσή τους. Ένα βιβλίο απαραίτητο, που λύνει όλες τις απορίες των παιδιών για την προέλευσή τους.

 

MAMA66667878.jpgΘέλω να μάθω για το σεξ

 

Το «θέλω να μάθω γα το σεξ» βοηθάει τα μικρά παιδιά να προσεγγίσουν το θέμα του σεξ με τρόπο απλό, τρυφερό και ξεκάθαρο. Αποτελεί επίσης ένα πολύτιμο βοήθημα για τους γονείς και τους προσφέρει τις κατάλληλες απαντήσεις στις παιδικές απορίες που δημιουργούν αμηχανία.

 

Το βιβλίο πραγματεύεται ζητήματα, όπως οι συναισθηματικές και σεξουαλικές σχέσεις, οι ανατομικές διαφορές μεταξύ αντρών και των γυναικών, οι μεταβολές του σώματος στην εφηβεία, η γονιμοποίηση και η εγκυμοσύνη, ο τοκετός ή οι εσφαλμένες απόψεις γύρω από το σεξ. Με έξοχη εικονογράφηση, το βιβλίο αυτό, έργο μιας ομάδας Ισπανών που ειδικεύονται σε θέματα κλινικής σεξολογίας, είναι ένας άριστος οδηγός για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, μαθαίνοντας ταυτόχρονα να ανακαλύπτουμε τις βιολογικές διαφορές και τις ψυχολογικές ιδιαιτερότητες που μας καθιστούν μοναδικούς.

 

Μάθετε στο μωράκι σας για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Νιώστε άνετα με το σώμα σας και διευκρινίστε του τις διαφορές σε αγοράκια και κοριτσάκια. Λύστε τους τις απορίες αντλώντας παραδείγματα από τη φύση, τα λουλούδια και το ζωικό βασίλειο.

 

Προτιμήστε πάντοτε την αλήθεια. Πείτε τα πράγματα με το όνομά τους. Εξάλλου δεν υπάρχουν πονηρές λέξεις… μόνο πονηρά μυαλά. ''

 

ΠΗΓΗ http://www.zougla.gr/

''...for those about to rock we salute you...''

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Sexcover.jpg

 

 

ΠΩΣ ΗΡΘΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

 

 

Συγγραφέας: Peter Mayle

Εικονογράφηση: Arthur Robins

Μετάφραση: Τάσος Ανθουλιάς

Εκδόσεις Χελιδόνι, Αθήνα 1977

http://www.helidoni.info/b12.htm

Ένα βιβλίο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών 6 ως 10 χρόνων.

]

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η σεξουαλική «αγωγή» πρέπει να ξεκινάει από τότε που το παιδί αρχίζει να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του και δεν είναι μια συζήτηση για την οποία πρέπει να περιμένουμε την εφηβεία. Oι γονείς χρειάζεται να μιλήσουν στα παιδιά με ειλικρίνεια, στην αρχή με πολύ απλά μηνύματα (τι είναι το κάθε μέρος του σώματος, γιατί οι άνθρωποι κάνουν σεξ, πώς γεννιούνται τα παιδιά κλπ.), τα οποία, όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, θα γίνονται πιο σύνθετα.

 

Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο βιβλίο - υπάρχουν πολλά στην αγορά, άλλα για μεγάλους και άλλα για μικρούς, είτε για να πάρουν κατευθύνσεις οι ίδιοι είτε για να διαβάσουν τα παιδιά και να συνειδητοποιήσουν τα όσα δυσκολεύονται να καταλάβουν.

 

Σημαντικό είναι να ξέρουν οι γονείς ότι το σεξ δεν θα πρέπει να παρουσιάζεται ως ταμπού, ως κάτι βρόμικο, ανήθικο ή επικίνδυνο. Χρειάζεται οι ίδιοι να ξεπεράσουν τα άγχη, τους φόβους και τη συστολή τους, ώστε να βοηθήσουν και τα παιδιά τους να αποκτήσουν μια υγιή σχέση με το σεξ.

 

Αν βέβαια οι γονείς δεν έχουν μιλήσει ποτέ στα παιδιά τους για όλα αυτά τα ζητήματα, θα πρέπει να ξεκινήσουν να το κάνουν -η μητέρα στο κορίτσι και ο πατέρας στο αγόρι- όταν παρατηρήσουν τα πρώτα σημάδια της εφηβείας και τότε πια θα πρέπει να πουν τα «πάντα», χωρίς περιστροφές.

 

Η ενημέρωση για το σεξ πρέπει να ξεκινάει από την οικογένεια και να συμπληρώνεται από το σχολείο.

 

Πηγή/+Πληροφορία: http://www.vita.gr/html/ent/618/ent.4618.asp

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά, την αλήθεια και μόνο την αλήθεια χρειάζεται να πούμε στα παιδιά μας και να μην αποφεύγουμε να απαντήσουμε. Με απλά και τρυφερά λογάκια πάντα, έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από τον έρωτα και την δημιουργία μιας ζωής.

Εμένα πάντως με υποστήριξε πάρα πολύ ένα από τα βιβλία που ήδη αναφέρθηκε, το "Τα μωρά δεν τα φέρνει ο πελαργός". Το συστήνω απεπιφύλακτα.

Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κάποια κοπέλα αν κάποιο από αυτά τα βιβλία αναφέροντε σε μικρότερες ηλικίες,4 ετών ?

Ο μικρός με ρωτάει πως μπήκα στην κοιλίτσα σου ?

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ξέρει κάποια κοπέλα αν κάποιο από αυτά τα βιβλία αναφέροντε σε μικρότερες ηλικίες,4 ετών ?

Ο μικρός με ρωτάει πως μπήκα στην κοιλίτσα σου ?

εχεχεχε :-D:lol::lol:

Αστα να πανε το περασα και μετα ακολουθει το "πως βγηκα" και τελος το "να ξαναμπω?" αν κανεις καμια πατατα και πεις χαζομαρουλες για πορτες :oops::oops:

Προσωπικα του εδειξα μια εγκυκλοπαιδεια και καλυφθηκε πληρως, Αντιθετα απο οτι πιστευα δεν σοκαριστηκε καθολου (εκρυβα τρομαρα μου τα επιμαχα σημεια :oops::lol:) και του λυθηκαν ολες οι αποριες Οσο προσπαθουσα να λεω κατι χαζα παντως με κοιταγε γουρλωμενος και συνεχιζε να ρωταει.

 

Το ποστ της Μαριας θα σε βοηθησει οπως ξεκολησε και μενα τοτε πιστευω :-Dhttp://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20298&highlight=%EC%F0%E7%EA%E1+%EA%EF%E9%EB%E9%E1

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Γεια σας.

Η μικρή μου είναι 7,5 ετών και εχει αρχίζει να αναρωτιέται για το τί είναι έρωτας και σεξ. Τις προάλλες είδε φευγαλέα στην τηλεόραση μία σκηνή σεξ και γύρισε το κεφάλι της απο την άλλη. "Ξέρω τι κάνουν" μου λέει. Την ρώτησα τι και μου απαντάει "αυτή τη λέξη, δεν μπορώ να την πω". Τότε της απάντησα ότι κάνουν αγκαλιές και χάδια και αυτή η έκφραση λέγεται έρωτας ή sex στα αγγλικά. Το αντιμετώπισε με απέχθεια και δεν ξέρω αν ήταν φυσιολογική η αντίδρασή της αλλά θα ήθελα μία άποψη για το πότε θεωρείτε ότι πρέπει να της μιλήσω πιο καθαρά και εμπεριστατωμένα για το τί είναι αυτό ώστε να καταλάβει ότι δεν είναι κάτι κακό αλλά κάτι που θα γίνει στην ώρα του? Μήπως θα έπρεπε να αγοράσω κάποιο ειδικό βιβλίο ώστε να την βοηθήσει να καταλάβει? Μήπως είναι νωρίς ακόμα?

Link to comment
Share on other sites

Εισαι σίγουρη ότι ήταν απεχθεια και όχι ντροπή? Και η δικιά μου σαν απεχθεια το βγαζει αλλά στην πραγματικοτητα ντρεπεται. Εμεις ξεκινησαμε να της μιλάμε απλουστευμενα για το σεξ απο όταν αρχισε να εχει αποριες για αυτό. Οι αποριες στη δική μας περιπτωση ξεκίνησαν όταν της ανακοινωσαμε την εγκυμοσύνη μου.

pdNQp3.pngjWt5p3.png

 

  

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχετε ξαναμιλήσει γι' αυτό το θέμα; Δεν είχε απορίες νωρίτερα; Γιατί το βλέπει ως κάτι αηδιαστικό; Την ρώτησες;

Νωρίς δεν είναι σε καμία περίπτωση το αντίθετο θα έλεγα...Τα βιβλία βοηθάνε σίγουρα αλλά αυτό που βοηθά ακόμη περισσότερο είναι το να μη δείχνει ο ενήλικος ότι το θέμα αυτό είναι ταμπού, πονηρό ή ότι του προκαλεί αμηχανία όποτε το συζητά... Αυτό το αντιλαμβάνεται από πολύ νωρίς το παιδί κ επηρεάζει το αν θα ανοιχτεί ή όχι κάνοντας ανάλογες ερωτήσεις. Οπότε, σίγουρα συζήτηση χωρίς άγχος κ ειλικρινείς απαντήσεις σε κάθε ερώτηση.

 

 

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20298&highlight=%EC%F0%E7%EA%E1+%EA%EF%E9%EB%E9%E1

 

 

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20196&highlight=%F3%E5%EE%EF%F5%E1%EB%E9%EA%E7+%E4%E9%E1%F0%E1%E9%E4%E1%E3%F9%E3%E7%F3%E7

 

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24271

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Ειμαι της άποψης και εγώ ότι περισσότερο λόγω ντροπής εκφράζεται με απέχθεια κι όχι επειδή δεν της αρέσει ή το σιχαίνεται. Αν πετύχουμε καμιά σκηνή τέτοιου είδους στην τηλεόραση ποτέ δεν θα κάνω σπασμωδικές κινήσεις ή θα ξινήσω τα μούτρα μου για να της δείξω ότι αυτό δεν είναι καλό. Αντιθέτως, δεν εκφράζομαι καθόλου και διακριτικά αλλάζω κανάλι (αν είναι κάτι "βαρύ").

Απορίες δεν είχε νωρίτερα αλλά νομίζω ότι είναι ήδη καιρός (και έχω αργήσει κιόλας) να της πάρω ένα βιβλίο που να λέει πως γίνονται τα παιδιά.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δεν είναι νωρίς και απορώ κιόλας πως δεν εξέφρασε απορία νωρίτερα.;)

Εφόσον όμως τώρα αναρωτιέται, είναι ιδανική ευκαιρία να την ενημερώσεις. Πρόσφατα βρήκα και έβαλα στον γιο μου να δει μια σειρά σε κινούμενα σχέδια με τίτλο "Το δέντρο της ζωής". Τα λέει πολύ όμορφα όλα. Δες το πρώτα μόνη σου και κρίνε μέχρι ποιό σημείο είναι έτοιμη να παρακολουθήσει η κόρη σου. Γιατί φτάνει μέχρι και το AIDS και τη χρήση προφυλακτικού. (ενδεικτικά σου αναφέρω μερικά θέματα: Πως γίνεται η γονιμοποίηση, πως γεννιούνται τα μωρά, πως προκύπτει το φύλο του παιδιού, πως αλλάζει το σώμα μας μεγαλώνοντας στην φάση της ήβης, ο έρωτας κλπ)

 

Ρίξε και μια ματιά στα βιβλία που κυκλοφορούν, είναι επίσης πολύ ωραία.:D

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
mom,

μπορεις να μου πεις που θα βρω σε κινουμενα σχεδια "το δεντρο της ζωης"

Ευχαριστω.

 

dorothea, εμένα μου το αντέγραψε μια φίλη. Αν δεν είχα χαλασμένο τον Η/Υ με το cd recorder θα σου το έγραφα ευχαρίστως, αλλά δυστυχώς το λαπι τόπι δεν έχει... :(

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

το δέντρο της ζωή τους το έβαλ και εγώ, αλλα το βαρεθηκαν και το παρατησαν.

Δοκιμαστε στο kidepedia το σχετικο τομο.

 

Μπα ο δικός μου το "ρούφηξε" μονοκοπανιάς. Εγώ του πρότεινα να δει τα υπόλοιπα κεφάλαια κάποια άλλη μέρα, αλλά εκείνος ήθελε να τα δει μέχρι τέλους. Βέβαια, το βλέπαμε παρέα για τυχόν απορίες κλπ. ;)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...