Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

φαγητό από το ψυγείο

Recommended Posts

επειδή η μικρή μου τις τελευταίες μέρες δεν πολυτρώει το φαγητό της αλλά τρελλαίνεται για τη φρουτόκρεμα που είναι δροσερή, ο άντρας μου μου πρότεινε να βάλω το φαγητό στο ψυγείο και να της το δώσω δροσερό. Το έκανα σήμερα και το έφαγε όλο!!!! Θέλω να ρωτήσω όμως μήπως δεν κάνει από την άποψη μικροβίων ή αυτά αναπτύσσονται μόνο όταν το φαγητό κάτσει πολλές ώρες εκτός ψυγείου;

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν το βάλεις στο ψυγείο μετά το μαγείρεμα, αρκεί να προσέξεις να μην έρθει σε επαφή με σαλιωμένο κουταλάκι, γιατί τότε θα αναπτυχθούν μικρόβια.

Κι εγώ πάντως έχω προσέξει ότι δεν του αρέσει ζεστό το φαγάκι...

vChmp3.png IkwYp3.png

δεύτερη μέρα σήμερα πειράματος! Εφαγε σύνολο 200μλ μοσχάρι!!!! Εμεινα! Ετσι θα την ταιζω μου φαίνεται! Ανοιγει το στομα και περιμενει!!!

Καλα λες για το κουταλι. Χωρισμα απο την αρχη σε 2 μεριδούλες και πεταγμα ό,τι δε φαει το μεσημερι.

Της εδωσα σημερα στις 9 το βραδυ να φαει. Ρευτηκε. Ηπιε μετα και γαλα και δε φανηκε να ενοχληθηκε. Λετε όμως να ειναι βαρυ τοσο αργα να τρωει;

H Ελενα απο νεογεννητη ηθελε κρυο το γαλα της δλδ οχι παγος αλλα χλιαρο προς κρυο... οταν αντλουσα γαλα απο το στηθος ειχα προσεξει οτι δεν ειναι και πολυ ζεστο ισα ισα σχεδον χλιαρο θα το ελεγα και υπεθεσα οτι της αρεσει επειδη μοιαζει με το δικο μου... μεχρι σημερα δεν τρωει ουτε πινει τιποτα πολυ ζεστο... πρεπει ολα να ειναι προς το δροσερο... για να εχουμε επιτυχια ακομα και μεσα στο καταχειμωνο... επισης ο αντρας μου απο μικρος μεχρι σημερα ολα κρυα τα θελει οποτε λεω του εμοιασε. Η αποψη μου ειναι λοιπον να το δινεις στην θερμοκρασια που θελει η οποια για μενα παιζει πολυ σημαντικο ρολο.

Τωρα για το φαγητο στις 9 το βραδυ ... ναι λιγακι βαρυ μου φαινεται... σου ειπε ο παιδιατρος να το δινεις? γιατι ο δικος μου μου εχει πει 5 γευματα 1. γαλα 2. φρουτοκρεμα 3. κρεατοσουπα ή κοτοσουπα ή ψαροσουπα (εμεις τρωμε και ψαρι) 4. κρεμα ή γιαουρτι και 5. γαλα. Δεν ειναι πολυ νωρις για να τρωει βραδυνο?

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

όταν πριν 1,5 μήνα ξεκινήσαμε το κρέας της το έδινα χλιαρό και το έτρωγε. Τώρα που έχει βγάλει 3 δοντάκια έχει αρχίσει να μη το θέλει. Ετρωγε πολύ λίγο. Μαλλον το ηθελε δροσερο. Λες να συνεχιστει αυτο και το χειμώνα;

Η παιδίατρος μου είπε για μεσημεριανό και απογευματινό γευμα. Απλώς επειδη αργησα να την ταισω το μεσημερι και μετα την πηγα και βολτα τα αντίστοιχα γευματα τα εδωσα με καθυστερηση. ειπα να μη χασει το 2ο μερος απο το κρεας.

Διαφημίσεις

εχω διαβασει εδω οτι τα δοντια πονουν με το ζεστο... εγω βεβαια δεν το εχω δει στην πραξη γιατι το Λενακι τα τρωι παντα κρυα.. αλλα πιστευω οτι δημιουργουν αποψη σιγα σιγα και για τις γευσεις και για τις θερμοκρασιες... οπως και να γινει παντως το σημαντικο ειναι να τρωει... οποτε οπως και να εχει και το χειμωνα θα τους δινουμε αυτο που θελουν για να τρωνε ;) δεν εχουμε κι αλλη επιλογη:mrgreen::mrgreen:

αφου σου εχει να δινει και τ απογευμα οκ... θα το εχει συνιθισει μαλλον.. και κρεμα αληθεια ποτε δινεις? ή δεν δινεις καθολου?

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

το πρωί της δίνω φρουτόκρεμα, μεσημέρι κρεατόσουπα και το απογευμα το ίδιο πάλι κρεατόσουπα. Επειδή θηλάζω μου είπε ότι το γάλα είναι καλύτερο από τα γιαούρτια και τις κρέμες. Το απογευματινό μου το πρόσθεσε όταν της είπα ότι άρχισε να τρώει λίγο τα μεσημέρια πχ 40μλ και μου είπε για το σίδηρο να της δίνω και μετά.

Τωρα όμως που άρχισε να τρώει από 170-200μλ λέω να την πάρω τηλέφωνο και να τη ρωτήσω μήπως είναι πολύ; Γιατί και φρουτόκρεμα τόσο τρώει! Είναι και παχουλούτσικη: 10 κιλά και κάτι ψιλά....

τι διαφορετικα που ειναι τα παιδια η Ελενα μου, τρωει πολυ (τωρα στις διακοπες μας το εκοψε λιγο αλλα που γυρισαμε εχει αρχισει να παιρνει τα πανω της) κι οταν λεω πολυ το εννοω ποτε δεν μετρησα ml γιατι την ποσοτητα που τρωει εγω δεν μπορω να την φαω.. μια σαλατιερα αλεσμενο για να καταλαβεις και παρολαυτα ηταν 9 κιλα στις 15/7 που πηγαμε στον γιατρο. Εσεις παντως εισαστε πολυ καλα απο κιλακια... και λογικο μου ακουγεται να σου εδωσε απογευματινο αν ετρωγε μονο 40... τωρα που αυξησατε ειναι καλυτερα να ρωτησεις παλι.

οσο για το μητρικο γαλα δυστυχως δεν εχω αποψη γιατι δεν καταφερα να θηλασω και πολυ και ο γιατρος βεβαια μου εδωσε κρεμα και αργοτερα και γιαουρτι... αλλα κι αυτο που σου ειπε λογικο μου ακουγεται;)

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

μια σαλατιερα, ε; Φαγανουλα η Ελενίτσα! Ζωη να'χει... Αχ.... μεθαυριο παμε και μεις διακοπες και να δουμε τι αλλαγες θα εχουμε στο φαγητό. Γενικα ομως δεν ανησυχω γιατι ειναι καλοβολο μωρό...

Εμεις γεννηθηκαμε και 4100! Και καλα κρατουμε στα κιλακια. Η παιδιατρος μας καθυσηχαζει καθε φορα και μας λεει οτι θα τα χασει οταν περπατησει. Για να δουμε...

με το καλο να πατε!! και να περασετε ομορφα!!

οντως τρωει πολυ αλλα κιλα δεν βαζουμε (του πατερα της παιδι)... ελπιζω να το διατηρησει κι οταν μεγαλωσει που θα της χρειαστει γιατι τωρα καλα θα ηταν να εβαζε κανενα κιλακι!! Εσεις μια χαρα απο κιλακια φτου! φτου!!

οσο για τις διακοπες θα βγω λιγακι οφ αλλα εκει ηταν μια χαρα το προγραμμα της που γυρισαμε μαλλον δεν της αρεσε:rolleyes:

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

Διαφημίσεις

ευχαριστούμε πολύ!

και μενα ειναι του πατερα της παιδι γιαυτο και παιρνει ευκολα κιλακια. Ελπιζω ν'αλλαξει αυτο μετα!