Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ


Recommended Posts

Πριν 3 μέρες αρρώστησε ξαφνικά ο άντρας μου από ιωση γαστρεντερίτιδας με διαρροια και πυρετό. Ο μικρούλης μου σήμερα ειχε πολλή γκρινια (δεν μπορούσε να κοιμηθει καλά) και τελικά το μεσημέρι έκανε διάρροια και εμετο. Η γιατρος μου ειπε να δίνω αραιωμένο το γάλα του διαλυμένο σε νερο από βρασμένο ρυζι, ρυζάκι και ελαφρια διατροφή. Βεβαιο ιδιος δεν θελει προς το παρον να φαει τίποτα. Εχετε ανάλογες εμπειριες?

s-age.pngs-age.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Περαστικά σας, κυκλοφορεί ιωση γαστρεντερίτιδας, εμένα την περάσανε πριν 4 ημέρες και τα τρία μου ανήψια. Θέλει λίγο προσοχή. Εγώ θα έλεγα να του δίνεις ρυζάλευρο μέσα στο γάλα του και να τρωει κιολας θα του κάνει πολύ καλό.

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

Link to comment
Share on other sites

Καλη ιδέα αυτή με το ρυζάλευρο αννίνα. Ποσες μέρες κράτησε στα ανίψια σου θυμάσε? Ειχαν και πυρετό. Το ξέρω ότι κυκλοφορει ιωση. 2 γνωστοί μου την περάσανε και στο ΕΣΥ που πήγαμε για τον άντρα μου (ήμασταν και διακοπες τρομάρα μας και γυρίσαμε άρον άρον) μας το ειπαν. Τώρα πιστεύω μάλλον ότι θα ειμαι το επόμενο θύμα.

s-age.pngs-age.png

Link to comment
Share on other sites

mama tou konstantinoulh, καλησπέρα & περαστικούλια. Λοιπόν, όταν το κοριτσάκι μου πέρασε γαστρεντερίτιδα, σε άσχημη μορφή, με αίμα στα κακάκια της, καλλιέργειες κι αιματολογικές εξετάσεις, πέρα από την πολύ ελαφριά διατροφή, δηλαδή ό,τι γράφεις, ο παιδίατρος μας έδωσε και γάλα σε σκόνη, το οποίο είχε διαλύτες ή κάτι τέτοιο - εάν το γράφω καλά. Το ριζόνερο (το βρασμένο γάλα με το ρύζι) κι οι διαλύτες μας είχαν βοηθήσει πάρα πολύ κι ευτυχώς συνήρθαμε γρήγορα.

Δεν ξέρω, εάν κάνει για την περίπτωσή σας, αλλά νομίζω ότι μπορείς να το συζητήσεις.

 

Πολλά πολλά περαστικούλια. Μην φοβάσαι. Διαιτούλα, φροντίδα κι αγάπη κι όλα θα πάνε καλά. Ιδίως τα δύο τελευταία είναι το καλύτερο φάρμακο και τα δίνουμε απλόχερα.

Link to comment
Share on other sites

katesp σε ευχαριστώ πολύ. Ειδικά για την αγάπη θα συμφωνήσω απολυτα. Νιωθει τόσο ανασφαλής τώρα που ειναι αρρωστος. Τώρα κοιμάται στο διπλο κρεββάτι με το μπαμπά του (κάτι που έχει να κάνει από 5 μηνων καθως ειναι αρκετά ανεξάρτητος και δεν θέλει να κοιμάται μαζί μας)

s-age.pngs-age.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

τι μου θυμισατε τωρα;εμενα ο μικρος μου την περασε τον οκτωβριο και το κακο ηταν οτι ειχα κολλησει και γω που ειμουν εγκυος και ο αντρας μου και η μητερα μου που κοιτουσε τον μικρο.ολοι ειμασταν με εμετο και διαροια,και να φανταστητε οτι εγω τρομαξα να σταματησω τους εμετους της εγκυμοσυνης λιγο πριν.το ριζαλευρο βοηθαει γενικως,και εμας μας ειχε δωσει και κατι αμπουλες ο γιατρος.τωρα παντως κανουν εμβολιο γαστρεντεριτιδας σε υγρη μορφη,οχι ενεσιμη σε μωρα 2μηνων.

Link to comment
Share on other sites

mama tou kostantinoulh, καλημέρα!!!

Ελπίζω όλα να πηγαίνουν καλά με την υγεία του μικρού και του μπαμπά του. Μου φαίνεται ότι όλα τα παιδάκια είναι ίδια τελικά. Κι η δική μου μόλις αρρωσταίνει, θέλει το μεγάλο κρεβάτι για να κοιμηθεί. Μάλιστα, την περασμένη εβδόμαδα που για δύο ημέρες είχε κάποια δεκατάκια, ιωσούλα είπε η παιδίατρος, κοιμόταν πότε μαζί με το μπαμπά της πότε μαζί με μένα (το σύνηθες) στο αγαπημένο της κρεβάτι.

Link to comment
Share on other sites

Περάσε και ο δικός μου ο μπέμπης ίωση γαστρεντερίτιδας. Είχε πυρετό 3 ημέρες και διάρροια με βλένες αίματος 10 ημέρες. Τον θέρισε τον καημενούλη. Τώρα συνήλθε. Ο γιατρός μας είπε να βάζουμε ρυζόνερο στο γάλα του και επιπλέον του δίναμε αντιπυρετικα τις ήμερες που είχε πυρετό και ηλεκτρολύτες για να προλάβουμε την αφυδάτωση. Περαστικά σας!

NVZ0p3.png 

Link to comment
Share on other sites

την δευτερα θα κανει το ζουζουνι μου την δευτερη δοση της γαστρεντεριτιδας.ειναι ποσιμο και μου εχει πει η γιατρος οτι ειναι πολυ αποτελεσματικο.ειναι τρεις δοσεις αλλα η τελευταια γινεται μεχρι 8 μηνων

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ο Κωνσταντίνος ειναι ευτυχώς πολύ καλύτερα. Την πέρασε ελαφρά με 1 μέρα διάροια και εμετό (και φυσικά δεν ήθελε μπουκια να φαει, οποτε πλησιαζα το κουτάλι κοντα του αναγούλιαζε) αλλα αυτό ήταν όλο. Τον βοήθησε πολύ και το ρυζόνερο (διψαγε τοσο που το έπινε σκετο!!!). Βέβαια κόλλησε και μένα και μόλις τώρα άρχισα να νιωθω κάπως καλύτερα.

Όσο για το εμβόλιο όταν εμαθα ότι υπαρχει ήταν πολύ αργά και η γιατρος μας δεν μου ειπε ότι μπορώ να του το κάνω όταν ήταν μικρουλης. Δεν ξέρω ίσως και επειδή ήταν και σχετικά προωρος και μικρός στο βαρος. Το 1ο εμβολιο άλλωστε το κάναμε 2,5 μηνων και όχι 2 που συνηθιζεται.

s-age.pngs-age.png

Link to comment
Share on other sites

Και δυστυχώς επανέρχομαι γιατί μια βδομάδα σχεδόν μετά τις αρχικές διάρροιες, το προβλημα δεν φαίνεται να έχει σταματήσει πλήρως. Οπως ειχα γράψει σε προηγουμενο ποστ η ίωση φάνηκε να κραταει μόνο 1 μέρα. Ετσι αφού προσεξα τη διατροφή του για 2 μέρες, προσπάθησα να του δώσω φρουτοκρεμα βάζοντας 1 μπανάνα-2 βέρικοκα. Αποτέλεσμα 2 διάρροιες. Αποφάσισα για λίγο να κοψουμε τις φρουτοκρεμες τελειως και 2-3 μέρες δεν έχει φάει φρουτο και για μεσημεριανο μόνο κρεατάκι με πατατουλα και καροτο. Και όμως ακομα τα κακακια του ειναι μαλακα και συχνά εχουν βλενες. Πότε να ξαναρχίσει να τρώει φυσιολογικα? Κατά τα άλλα όλα καλα, ειναι ευδιάθετος και έχει όρεξη.

s-age.pngs-age.png

Link to comment
Share on other sites

mama tou kostantinoulh, καταρχήν περαστικά και πάλι.

Βρε κοριτσάκι να σου ρωτήσω κάτι;;; Μήπως βιάστηκες να εντάξεις το μικρούλι σου σε κανονικό πρόγραμμα διατροφής; Όταν η μικρή μου πέρασε τη γαστρεντερίτιδα, πέρασαν περίπου 10 μέρες μέχρι να μπει πάλι σε κανονικό πρόγραμμα. Στην αρχή έκανε πολύ ελαφριά γεύματα, μετά λίγο ρυζάκι με φιλέτο κοτόπουλο, μετά το ρύζι έγινε πατατούλα και τα φρούτα άργησα αρκετά να της τα βάλω στο διαιτολόγιο της. Κάτι τέτοιο κάναμε και φέτος το χειμώνα, που πέρασε μία ίωση με εμετούς. Μήπως θα έπρεπε να ρωτήσεις το γιατρό για τη διατροφή του μικρούλη; Νομίζω, μάλιστα, ότι το βερύκοκο φέρει πιο εύκολα κακάκια στα παιδάκια.

Link to comment
Share on other sites

Ισως όντως άρχισα νωρίς. Απλά θεωρησα πως 2-3 μέρες χωρίς συμπτώματα ηταν αρκετες. Δεν ήξερα ότι θέλει καμμια 10αρια μέρες για να περάσει. Μάλλον το μικροβιο ειναι ακομα εκει ασχετως συμπτωματων. Θα περιμένω λιγο ακομα. Που θα παει θα περάσει το άτιμο!!!!!!

s-age.pngs-age.png

Link to comment
Share on other sites

Εμείς έχουμε διάρροια (μόνο διάρροια και κανένα άλλο σύμπτωμα ευτυχώς) εδώ και 1 εβδομάδα. Κι εκεί που η μικρή έτρωγε τα πάντα...ξαφνικά από τότε τρώει με τα χίλια ζόρια. Όσο για την διατροφή που χρειάζεται για να στρώσει το στομαχάκι της....ούτε λόγος!!!! Ούτε κοτόπουλο, ούτε ρύζι, ούτε μακαρονάκι, ούτε το ρυζόνερο θέλει να πιεί......

 

Έχω αγανακτήσει και τελικά προκειμένου να μείνει τελείως νηστική, της δίνω να φάει ότι θέλει, κι ας έχει διάροια.

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

καλημέρα κορίτσια!!!! εμένα το δικό μου το μωράκι ειναι 15μηνών και πριν 10 μερές ξεκίνησαν οι διάροιες και την πρώτη μέρα είχε μόνο λίγο πυρετό..οι διαρροιες συνεχίζονται ακόμα,βέβαια με λιγότερες κενώσεις!!! κάνουμε ειδική διατροφή και βάζουμε και μια ειδική σκόνη μέσα στο νεράκι του για την αφυδάτωση!! κατα τάλλα ειναι ευδιάθετος,αλλά σήμερα εχω αρχίσει και ανησυχω...10 μέρες μου φαίνονται πολλές....

σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο???

 

περαστικά εύχομαι στα μωράκια σας....

Link to comment
Share on other sites

Renen οπως ακριβως τα λες. Διαρροιες όχι αλλά υδαρή κακακια. Τελικά πιο της μοδας ειναι η γαστρεντερίτιδα παρά η γριπη των χοιρων που μας εχουν πρήξει. Σήμερα μετά απο 9 μέρες του έδωσα μπανάνα με μηλο για φρουτα και ευτυχως αντέδρασε καλά.

Περαστικά σε όλα τα μωράκια μας.

s-age.pngs-age.png

Link to comment
Share on other sites

Μανούλες, καλημέρα!!!

Πώς είναι σήμερα τα μωράκια σας; Ελπίζω κι εύχομαι να πέρασε το δύσκολο στάδιο.

Για τα μωράκια που δεν τρώνε, ρωτήσε τον παιδίατρο εάν κάνει να του δίνετε γάλα με ηλεκτρολύτες ή κάτι τέτοιο. Είναι γάλα σε σκόνη και βοηθάει το στομαχάκι του παιδιού. Τουλάχιστον, σε εμάς που δεν έτρωγε τίποτα, αυτό μας είχε δώσει για να την βοηθήσει. Πωλείται στα φαρμακεία, αλλά μιλήστε με τον παιδίατρο πρώτα.

Κι από τότε έχουμε στο ντουλάπι almora, σκόνη που διαλύεται στο νερό, ώστε εάν δούμε κάποιο πρόβλημα, μιλάμε πάλι με τον παιδίατρο και μας λέει εάν πρέπει να της δώσουμε ένα φακελλάκι για να προλάβουμε τα χειρότερα.

Πάντως, από όσες μανούλες ξέρω, τα μωράκια των περισσότερων - εάν όχι όλων - πέρασαν γαστρεντερίτιδα. Αυτό δεν ξέρω πώς και γιατί συμβαίνει.

Link to comment
Share on other sites

Eγώ πάντως δοκίμασα να βάλω αυτή τη σκόνη στο γάλα...και έπηξε τόσο πολύ όταν έριξα και το γάλα μέσα που μετά δεν έβγαινε από την τρύπα του μπουκαλιού.

 

Έκανα κάτι λάθος;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

καλημερα μανουλες..εχουμε 4 μερες διαρροια..δεν εχουμε ομως πυρετο ουτε εμετους.

Το βραδυ κοιμαται ανυσυχει εχει αερια και φαινεται οτι ποναει η κοιλιτσα της..Υπαρχει γαστρεντεριτιδα τετοιας μορφης η απλα να κρυωσε η κοιλιτσα μας?

Της εκοψα τα φρουτα εκτος μπανανας δεν την πολυτρωει βεβαια..πειναει ομως !τωρα το πρωι της εδωσα ψωμι με τυρακι.εβλεπε τις ντοματες και φωναζε μαααμ μαααμ.της εδωσα και μια ντοματα.Σημερα μαγειρεψα και για τα πεθερικα μου και εφτιαξα φακες...να τις δωσω ?..3 μερες εδινα λαπα..τι αλλο λετε?

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Καλημέρα. Πριν έξι μέρες ο μικρός μου (13 μηνών) έκανε πυρετό για δύο μέρες (έφτασε 40 μία φορά μόνο) και καταπολεμήσαμε τον πυρετό με depon και gantil. Ωστόσο τελικά διαγνώστικε γαστρεντερίτιδα και ο γιατρός μας σύστησε το Rizolyte, διαλυμένο σε νερό ή σε χυμό από μπανάνα, μήλο, καρότο (ακόμα και Amita με αυτά τα φρούτα) και και σταγονίτσες BioGaia. Το παιδί δυστυχώς δεν πίνει τους ηλεκτρολύτες ούτε με νερό ούτε με χυμό. Η όρεξή έχει αρχίσει να επανερχεται σε κανονικούς ρυθμούς. Βέβαια, επαναφέραμε την διατροφή του στο σημείο πριν αρχίσει να τρώει από τα δικά μας φαγητά.Απο σήμερα θα του δώσω κρέμα με άνθος ορύζης και με νερό στο οποίο θα έχω διαλύσει ένα φακελάκι ηλεκτρολύτες.

Αυτο που με ανησυχεί είναι ότι κάνει πολλές φορές κακάκια (έχουν ήδη αρχισει να σφίγγουν) και δεν ξέρω αν θα μπορώ και αν, γενικότερα λόγω ιώσεων, κάνει να τον στείλω στον βρεφονηπιακό από την επόμενη της Καθαρής Δευτέρας. Μήπως θα βιαστώ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

καλησπερα σε ολους!εδω και τεσσερις μερες ο μικρουλης μου εχει γαστρεντεριτιδα και τα εχουμε παιξει κανονικα!!!δε δεχεται να φαει τιποτα και το μονο που μου ζηταει ειναι γιαουρτι η χυμο που τρελενεται.τι να του κανω δεν ξερω εχω σαστισει!!ειναι 23μηνων και δεν εχει ξαναρρωστησει!λαπα,κοτοπουλο ,μακαρονια δεν τα θελει με τιποτα!τα μονα που θα φαει ολη μερα ειναι λιγο μηλο λιγη μπανανα και καμια φρυγανια!βεβαια εμετο μου εκανε μονο 2-3 φορες κι αυτο γιατι επινε με λαχταρα νερο και μετα αναγουλιαζε!διαρροια εκανε μονο 2 φορες στις τεσσερις μερες αλλα να μου πεις και τι να βγαλει αφου δεν τρωει και τιποτα!!τι να κανω τον βλεπω να λαχταραει τα γιαουρτακια που ετρωγε καθημερινα και λιωνω απο τη στενοχωρια μου που δεν μπορω να του δωσω!ποτε θα τελειωσει η ταλαιπωρια του αυτη?ηταν που ηταν και αδυνατουλικο τωρα ειναι ακομα περισσοτερο!θα σκασω απο τη στεναχωρια νιωθω οτι δεν μπορω να το αντιμετωπισω με ψυχραιμια πια!!!:-(

Link to comment
Share on other sites

Περαστικα σας..

Το μηλο, η μπανανα και οι φρυγανιες ειναι μια χαρα. Καλο θα ειναι να παρεις απο το φαρμακειο ηλεκτρολυτες ή να του δινεις ζαχαρωνερο για να μην αφυδατωθει (μου το ειπε η γιατρος στα επειγοντα το ζαχαρωνερο).. Εγω παντως δεν τους αλλαξα την διατροφη (καλα ισως να εκοψα το πορτοκαλι για 2 μερες). Παντως ο μεγαλος που ταλαιπωρηθηκε 10 μερες απο την διαρρια εχασε βαρος...

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα σε ολους!εδω και τεσσερις μερες ο μικρουλης μου εχει γαστρεντεριτιδα και τα εχουμε παιξει κανονικα!!!δε δεχεται να φαει τιποτα και το μονο που μου ζηταει ειναι γιαουρτι η χυμο που τρελενεται.τι να του κανω δεν ξερω εχω σαστισει!!ειναι 23μηνων και δεν εχει ξαναρρωστησει!λαπα,κοτοπουλο ,μακαρονια δεν τα θελει με τιποτα!τα μονα που θα φαει ολη μερα ειναι λιγο μηλο λιγη μπανανα και καμια φρυγανια!βεβαια εμετο μου εκανε μονο 2-3 φορες κι αυτο γιατι επινε με λαχταρα νερο και μετα αναγουλιαζε!διαρροια εκανε μονο 2 φορες στις τεσσερις μερες αλλα να μου πεις και τι να βγαλει αφου δεν τρωει και τιποτα!!τι να κανω τον βλεπω να λαχταραει τα γιαουρτακια που ετρωγε καθημερινα και λιωνω απο τη στενοχωρια μου που δεν μπορω να του δωσω!ποτε θα τελειωσει η ταλαιπωρια του αυτη?ηταν που ηταν και αδυνατουλικο τωρα ειναι ακομα περισσοτερο!θα σκασω απο τη στεναχωρια νιωθω οτι δεν μπορω να το αντιμετωπισω με ψυχραιμια πια!!!:-(
Περαστικα στο ζουζουνι σου,σουπιτσες τρωει;βαλε μεσα τα μακαρονακια,κανε φιδε,οι φρυγανιες και τα μηλα κανουν καλο οποτε μια χαρα που τα τρωει....μην τουδινεις καθολου γαλακτοκομικα προιοντα,κανε του ριζακι να φαει και να πας να παρεις ηλεκτρολυτες απο το φαρμακειο για να μην αφυδατωθει εχει με διαφορες γευσεις και δωστου να πινει γενικα υγρα να κανει τσισα για να φυγει το μικροβιο και το πιο σσημαντικο ειναι η καθαριοτητα δηλ παντα να πλενεις τα χερακια του με σαπουνι μετα απο τουαλετα,μετα απο εμετο παντα καλο πλυσιμο χεριων,επισης αν εχεις αλλα παιδακια να κανουν κι εκεινα το ιδιο καλο και συχνο πλυσιμο χεριων και εσεις οι μεγαλοι.... στο λεω γιατι η γαστρεντεριτιδα ειναι πολυ ευκολα μεταδιδομενη οποτε να προσεχετε μην κολησετε και παλι περαστικα σας και να ξερεις οτι η γαστρενετριτιδα ειναι αυτοιασιμη θα κανει τον κυκλο της και θα περασει,υπομονη....
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...