Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διακόσμηση Δωματίου

Recommended Posts

Καλησπέρα! Έχω ένα αγοράκι 18 μηνών και σε λίγο καιρό, περιμένουμε την αδερφούλα του.

Παιδικό δωμάτιο έχουμε ένα, το οποίο είναι γαλάζιο με άσπρο ταβάνι.

Θέλουμε όμως να το διακοσμήσουμε αναλόγως για να είναι κατάλληλο και για τους δύο.

Θα ήθελα να ακούσω προτάσεις σας!

Ευχαριστώ πολύ!

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ για την απάντηση ssttaa!

Αυτό το σκέφτηκα και εγώ, αλλά το πρόβλημα είναι ότι έτσι όπως είναι το δωμάτιο, αναγκαστηκά και τα δύο κρεβατάκια θα είναι από την ίδια μεριά.

Σκέφτηκα να βάλω κανένα αυτοκόλλητο, αυτά που είναι σαν ταινίες στη μέση του τοίχου, αλλά δεν ξέρω που θα βρω με ωραία σχεδιάκια!

Εγώ σκέφτηκα να διακοσμήσετε όλο τον τοίχο με αυτοκόλλητα κοριτσίστικα αλλά και αγορίστικα. Ή με κάτι ουδέτερο πχ αρκουδάκια σε διάφορα χρώματα ή αρκουδάκια θηλυκά και αρσενικά.

Ή θα μπορούσατε να έχετε μια γωνίτσα αγορίστικη (με αγορίστικο παιχνιδόκουτο και αντίστοιχα αυτοκόλλητα) και μία κοριτσίστικη (με αντίστοιχα κοριτσίστικα αντικείμενα).

Με τους παραπάνω τρόπους δεν θα χρειαστεί να βάψετε ξανά τον τοίχο. Αν είναι όμως να τον βάψετε, βάλτε ένα ουδέτερο χρώμα (πχ κίτρινο,πορτοκαλί, μπεζ). Η ιδέα των 2 χρωμάτων δεν μου πολυαρέσει.

Αυτοκόλλητα μεταξύ άλλων μπορείς να βρεις στο Λητώ

εχω δυο μπουμπουκακια

Διαφημίσεις

μπορείς να το βάψεις πορτοκαλί με λαχανί και να βάλεις τα αυτοκόλητα της decofan που χρησιμοποίησα εγώ.

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=651460&postcount=991

αυτό είναι της μικρής μου το δωμάτιο...για να πάρεις μια ιδέα.

εγώ έβαλα φούξια και λιλά,αλλά το πορτοκαλί θα πηγαίνει ωραία και είναι ουδέτερο.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Για αρχη μην αγχωθεις και αστο οπως ειναι. Το γαλαζιο ειναι πολυ ωραιο χρωμα για μωρα ανεξαρτητα με το φυλο τους κ προσφερει σαν χρωμα ηρεμια ακριβως αυτο που χρειαζονται τα μωρουλινια. Μεγαλωνοντας η μικρουλα σου θα δωσει απο μονη της το δικο της "χρωμα" στο δωματιο, με την προσθηκη κοριτσιστικων παιχνιδιων και αξεσουαρ.. και ισως τογαλαζιο να της αρεσει.. Εγω και η αδελφη μου παντα γαλαζιο το θελαμε το δωματιο μας, με γαλαζιες κουρτινες, σκεπασματα κλπ κλπ. Μεχρι και που παντρευτηκα στο δωματιο μου επικρατουσε το γαλαζιο αν και δεν ηταν το χρωμα που προτιμουσα στα ρουχα μου κλπ)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Θα συμφωνήσω με την dora ότι το μωρό φέρνει απο μόνο του στο δωμάτιο ένα καινούργιο στύλ και δεν χρειάζεται να κάνεις και πολλά! Όταν γεννήθηκα εγώ πάντως, επειδή δεν υπήρχαν υπέρηχοι, όλα τα μωρουδιακά τα είχαν φτιάξει σε ένα πάλ κιτρινάκι και όταν μεγάλωσα φόραγα πάντα γαλάζια γιατί τα διάλεγα μόνη μου! Πιο σημαντικό είναι να μην ξεβολευτεί το αγοράκι με την "εισβολή" της μπουμπούς στο δωμάτιο "του" παρά να υπάρχει κοριτσίστικη ατμόσφαιρα γύρω απο το νεογέννητο!

ssttaa