Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τιμές για ιδιαίτερα - babysitters μουσική - ζωγραφική - κτλ.

Recommended Posts

Ας ξεκινήσουμε εδώ να γράφουμε τιμές για τα διάφορα ιδιαίτερα αλλά και για babysitter έτσι οι υπόλοιποι γονείς να ξέρουν απο που να αρχίσουν την πρώτη φορά που θα ψάξουν.

Σίγουρα οι τιμές είναι σχετικές ανάλογα την εμπειρία-ηλικία του ατόμου, οπότε δώστε και ανώτατες και κατώτατες που έχετε συναντήσει.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

εγώ έδινα 350 ευρώ σε μια κυρία για 8-3. Εκανε μόνο φαγητό για το παιδί και το πήγαινε βόλτα. Να σημειώσω ότι μένω Μυτιλήνη και οι τιμές είναι λίγο διαφορετικές.

Τώρα που ο Ιωακείμ πηγαίνει παιδικό, δίνω 200 ευρώ το μήνα για το ίδιο ωράριο.

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

ότι μένω Μυτιλήνη και οι τιμές είναι λίγο διαφορετικές

απίστευτη διαφορά.. γιατί ? (δεν πληρώνει κανεις ενοίκιο και τα φαγητά κοστίζουν λιγότερο?)δηλαδή τα 200 ευρώ αυτή η κυρία ή άλλη τι θα τα κάνει? :shock::?

Α ξέχασα να πώ ότι φυσικά εάν είναι ελληνίδες οι παιδαγωγοί - κοπέλες ότι έχει και εκεί διαφορά στην τιμή.

Για αυτό είναι καλό να διευκρινίζουμε και αυτό.

R.I.P. Michael Jackson.

Τα επόμενα χρόνια που η μεγάλη μου θα πάει δημοτικό, θα χρειαστώ κοπέλα για 2 ώρες τη μέρα, 4-6 κάθε μέρα. Θα πληρώνω με το μήνα, άρα θα με ενδιάφερε να μάθω πόσο κοστίζει αυτό για Ελληνίδα.

Το ιδανικό για μένα είναι κάποια κοπέλα που θα μπορεί ταυτόχρονα να βοηθάει σε μαθήματα ή να κάνει αγγλικά ώστε αυτές οι ώρες να μην πάνε χαμένες.

Για φύλαξη από όσο γνωρίζω Ελληνίδα για 2-3 ώρες το Σάββατο ζητάνε 6 ευρο την ώρα. Για καθημερινή απασχόληση δεν ξέρω αν πρέπει να υπολογίσω το ίδιο ή κάτι λιγότερο.

ότι μένω Μυτιλήνη και οι τιμές είναι λίγο διαφορετικές

απίστευτη διαφορά.. γιατί ? (δεν πληρώνει κανεις ενοίκιο και τα φαγητά κοστίζουν λιγότερο?)δηλαδή τα 200 ευρώ αυτή η κυρία ή άλλη τι θα τα κάνει? :shock::?

Α ξέχασα να πώ ότι φυσικά εάν είναι ελληνίδες οι παιδαγωγοί - κοπέλες ότι έχει και εκεί διαφορά στην τιμή.

Για αυτό είναι καλό να διευκρινίζουμε και αυτό.

λοιπόν διευκρινίζω ότι η κυρία ήταν ελληνίδα, δεν είχε σπουδάσει κάτι σχετικό, απλά κράταγε παιδάκια για να συμπληρώνει εισόδημα. Επειδή η αγορά είναι περιορισμένη (πολλοί έχουν μαμάδες/πεθερές), οι αποστάσεις είναι μικρότερες (δεν ξοδεύει πολύ χρόνο για τις μετακινήσεις) οι τιμές είναι προς τα κάτω. Βέβαια στα υπόλοιπα έξοδα μπορώ να πώ ότι μάλλον εδώ είναι προς τα πάνω, λόγω απόστασης απο την υπόλοιπη ελλάδα. Τα 200 ευρώ τα δίνω σε παιδικό (οι τιμές είναι απο 200-260 στους υπόλοιπους), αλλά είναι σαν μικρή οικογενειακή επιχείρηση. Η κυρία που τον έχει τον δηλώνει ως κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, όχι ως παιδικό σταθμό. Αυτά μπορώ να σκεφτώ.

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Διαφημίσεις

Για καθημερινή απασχόληση δεν ξέρω αν πρέπει να υπολογίσω το ίδιο ή κάτι λιγότερο.

5 την ώρα είναι αξιοπρεπές ποσό, μόνο για φύλαξη και λίγα μαθήματα νομίζω.

Όχι παραπάνω.

Έχω ακούσει και για λιγότερα.

R.I.P. Michael Jackson.

• 4 months later...

Εγώ πρόσεχα ένα παιδάκι 6 ετών και κάναμε μαζί και τα μαθήματα του και πληρωνόμουνα με 6 euro την ώρα. Το βασικό όταν ψάχνετε μια κοπέλα για λίγες ώρες είναι να βρείτε μια κοπέλα κοντά σας ώστε να μην έχει και μεταφορικά. Πάντως αξίζει τον κόπο να βρείτε μια κοπέλα που θα μπορεί να αναλάβει και τα μαθήματα γιατί φανταστείτε να γυρνάτε σπίτι και να μην έχετε και το άγχος του διαβάσματος. :D

• 2 weeks later...

Εγω τελικα βρηκα μια γυναικα για τον Χαρουλη.. η μαμα μου δεν μπορει λόγω προβλήματος με τα χερια που θα αναγκαστει να τα χειρουργησει τον Σεπτεμβρη, ο δημόσιος στον οποίο ευχαριστως θα πήγαινα το παιδι δεν με εξυπηρετει γιατι στανταρ θα ειναι αρρωστο 3 μερες την εβδομαδα (λογω ηλικίας) και τις άλλες δυο θα εχουν απεργια (και η κουλή γιαγια θα αδυνατει να το κρατησει) και τους ιδιωτικους της περιοχης ουτε που τους συζηταω καν.

Θα ξεκινησει από Σεπτέμβριο. Θα της δίνω 700 ευρω το μηνα. Αλλα θα ερχεται από τις 6 παρα τεταρτο που φευγω για τη δουλεια και θα καθεται μεχρι τις 4, μπορει και αργοτερα γιατι εξαρταται από την κινηση που θα βρισκω στο δρόμο.

Ήμουν λίγο τυχερη σε αυτο το θεμα γιατι με το που το ειπα στην κολλητη μου, μου ειπε οτι η νονα της ψαχνει για δουλεια.. Θα κανει το φαγητο του παιδιου και το σίδερο του και το μονο επιπλέον που της ζητησα ειναι αν εχω πλυμενα στο πλυντηριο να μου τα απλώνει γιατι εχω νυχτερινο ρευμα και πλένω την νυχτα οπότε δεν υπαρχει περιπτωση να βγω στις 5.30 να απλώσω...

Η δε φίλη μου που μας εφερε σε επαφη της ειχε πει να μου κανει γενικοτερα τις δουλειες στο σπιτι και το σιδερο (εγω δεν της ειπα τιποτα γιατι ντρεπομαι..) και συμφωνησε... Αλλα ουτως η άλλως δεν θα εχει να κανει πολλα γιατι φερνω 2 φορες το μηνα γυναικα και κανει γενικη.. Οπότε το πολυ πολύ να βγαλει τα πιατα απ΄το πλυντηριο ή βαλει καμια σκούπα... Το παιδι άλλωστε ξυπναει στις 11. Εγω της ειπα πως απ΄τη στιγμη που το παιδι θα ειναι ξυπνιο θελω μονο να ασχολειται μαζι του..

Το καλο ειναι οτι την ηξερα και γω από παλια και ειναι εμπειστο ατομο, εχει μεγαλωσει και δυο παιδια και δοξα το θεο ειναι πολύ καλα παιδια.. Της ειπα οτι την θελω για τουλαχιστον δυο χρονια γιατι δεν θελω να βρεθω ξαφνικα να ψαχνω για άλλη γυναικα. Και φυσικα οταν θα εχω ρεπο ή αδεια δεν θα ερχεται (ή μπορει να ερθει για λίγες ωρες αν θέλω να παω καπου και δεν μπορω να παρω το παιδι μαζι μου) αλλα ο μισθος θα ειναι χωρις περικοπες... Πχ αν παρω 15 μερες αδεια το καλοκαιρι και φυγω διακοπες, θα την πληρωσω κανονικα.. Αυτο δεν της το ειπα αλλα ετσι σκοπευω να το κανω. Βγαινει πανω από 30 ευρω την ημερα.. Εγω αρχικα ειπα 750 και αν μου κανει και καμια δουλεια θα της δινω περισσοτερα αλλα η φίλη μου το βρηκε υπερβολικο και ίσως τελικα να ειναι αφου δεχτηκε με αυτα τα χρηματα.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 1 month later...

Θέλω να βρω μια γυναίκα να κρατάει το μικρό μου από τις 9.00 έως τις 2.00. Τι χρήματα πρέπει να δώσω? και τι πρέπει να προσέξω? Από γνωστούς που το είπα δεν βρήκα τίποτα.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

εξαρτάται απο τα προσόντα της.

όσο πιο καλή τόσο περισσότερα ζητάει.

ελληνίδα ? έξτρα γνώσεις, πτυχίο ? εμπειρία?

βάλε μια γενική αγγελία με περιοχή πχ, στην χρυσή ευκαιρία ή εδώ,

και πρώτα θα δείς τις κοπέλες σε συνεντέυξεις και θα δεις τι ζητάνε.

Τις συνεντεύξεις θα τις κάνεις μικρές, κάπου έχουμε γράψει για το τι ρωτάς.

όταν δείς τι ζητάει η μια και τι η άλλη, τότε θα συγκρίνεις και θα τους πείς τι δίνεις και με τι είναι ικανοποιημένες.

πιστέυω ότι μόνο έτσι γίνεται, δηλ. απο πρίν ότι και να έχεις στο μυαλό σου είναι αλλιώς όταν βλέπεις απο κοντά.

δεν θα αποφασίσεις πριν δείς καμιά δεκαριά θα σου συμβούλευα.

έτσι θα αποκτήσεις και για αργότερα καλύτερη αίσθηση του τι σου πάει, χαρακτήρες κτλ.

ίσως δηλαδή αλλάξεις στόχο μετά απο αυτά τα ραντεβού. μπορεί να βρείς συμπαθητικό άτομο χωρίς εμπειρία με λιγότερα λεφτά ή μπορεί να βρείς άτομο συμπαθητικό με εμπειρία με τα ίδια λεφτά ή περισσότερα.

και μπορεί να αλλαξεις και μπάτζετ εάν βρείς το σωστό άτομο.... οπότε, βλέποντας και κάνοντας.

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

• 5 weeks later...

Το Σάββατο έχω ραντεβού με μια κοπέλα φοιτήτρια βρεφονηπιοκομίας με εμπειρία και σε παιδικούς σταθμούς. Αν συνεργαστούμε θα κρατάει περιστασιακά και τα δυο μου παιδιά ηλικίας περίπου 2,5 και 1 έτους. Δηλαδή μόνο για έκτακτες περιπτώσεις που θα χρειαστεί να λείπει ο σύζυγος μου τα απογεύματα που εγώ δουλεύω. Τί ποσό πιστεύετε θα ήταν αξιοπρεπές;- την ώρα;

v67qp3.pngoKmPp3.png

βασικά όταν είναι περιστασιακά, κάπως είναι δύσκολο για τον άλλο να κάνει το πρόγραμμά του. και άρα δεν μπορείς να κάνεις μια συμφωνία για μικρότερο ποσό.

δηλαδή, για να είναι available κάποιος, χωρίς να του σιγουρεύεις κάποιο εισόδημα, κανονικά πρέπει να έχει ένα χρηματικό κίνητρο.

αλλιώς πάει και αλλού δηλαδή για να έχει σίγουρο έστω κάποιο ποσό κάθε μήνα....

ρώτα την τι έπαιρνε σε προηγούμενες τέτοιες δουλειές απο τη στιγμή που είναι έμπειρη. θα ξέρει τι να ζητήσει, και εάν σου φανεί πολύ αναλόγως μπορείς ή να συμβιβαστείς εσύ ή να της κανονίσεις κάτι πιό σταθερό.

πχ μια φορά την εβδομάδα στάνταρ - γιατί έτσι και αλλιώς, δε γίνεται να τα αφήσεις μαζί της εάν την βλέπουν σπάνια. πρέπει να δημιουργηθεί μια σχέση οικειότητας. Συζητήστε το μια φορά πιο γενικά, και το οικονομικό και το θέμα της συχνότητας χωρίς να καταλήξετε κάπου δηλ. να το σκεφτείς πρώτα λίγο πες της (συνεννόηση και με τον σύζυγο περι των εξόδων πχ) και πάρε την ξανά όταν αποφασίσεις.

τότε ρωτάς και ξανά εδώ για πιο συγκεκριμένα.

R.I.P. Michael Jackson.

Θα συμφωνησω με τη Μαρια.. Καλυτερα να κανονισετε μια στανταρ μερα και απο κει και περα οτι εξτρα προκυψει.. Γιατι αν βρει κατι στανταρ θα στην κανει.. δυστυχως.. αλλα δουλευει και αυτη για τα λεφτα και οχι για την ψυχη της μανας της.. οπως ολλοι δηλαδη

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 4 weeks later...

Κορίτσια ΣΟΣ !!!

Σήμερα το απόγευμα θα έρθει μια κοπέλα να συζητήσουμε για να κρατάει περιστασιακά τα παιδιά... Για κάποιες δουλειές που θα πρέπει να πάμε (π.χ. να πάω οδοντίατρο) και αργότερα καμμια έξοδο και αν όλα πηγαίνουν καλά θα δούμε...

Θα ήθελα όμως την βοήθειά σας για 2 πράγματα...

1ον Πόσα χρήματα την ώρα θα πρέπει να δίνουμε ?

2ον Τι ερωτήσεις να τις κάνω ? Το τσεκ δηλαδή...

Από το τηλέφωνο ακούστηκε γλυκίτατη... Είναι Ελληνίδα, 31 ετων, έχει δύο παιδιά 13 και 9 ετών και κάνει αυτή τη δουλειά χρόνια... μου είπε από συστάσεις ότι θέλω...

υπάρχει το άρθρο

http://parents.org.gr/health/?sid=185

γράφει πολλά πράγματα.

εκτύπωσέ το και κράτα το στα χέρια σου μαζί με ένα τετράδιο άπλώς για να κρατάς και κάτι :) αλλά για να μην ξεχάσεις τιποτε βασικό.

μην της πείς εσύ αρχικά τιμή, ζήτα της να σου πεί τι παίρνει συνήθως για ποιό πράγμα, για πόσες ώρες, και πες της ότι θα την πάρεις ή αργότερα ή το πρωί να της πείς τι αποφάσισες.

Μπορείς επίσης να της πείς τι ποσό ή πόσες φορές αρχικά θα την χρειαστείς και να συμφωνήσετε ότι μπορεί αυτές τις ώρες και μέρες ή εάν της είναι λίγες κτλ.

Καλύτερα να μη συζητήσετε ακόμα το θέμα της τιμής πρίν έχεις και συ λίγο το χρόνο να το καλοσκεφτείς. (για το άτομο)

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

και οπωσδήποτε να ζητήσεις τηλέφωνο για να πάρεις συστάσεις, έτσι ώστε να είσαι καλυμένη. Να μιλήσεις δηλαδή με αυτούς που σου είπε. (με την πιο μακρόχρονη συνεργασία που είχε πχ).

μην διστάσεις να ζητήσεις τηλέφωνο.

Μπορείς και να το δικαιολογήσεις κάπως, ότι πχ είχατε στο παρελθόν κάποια συμβάντα που σας ανησύχησαν και είναι τυπικό θέμα απλώς για να είσαστε ησυχοι - μιάς και τότε πχ δεν το είχατε κάνει.

R.I.P. Michael Jackson.