Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόσο εύκολο είναι για μας να αποδεχτούμε την διαφορετική άποψη του άλλου;;


livinath

Recommended Posts

Προβληματισμένη από ορισμένα θέματα, μου ξυπνάει και πάλι το παραπάνω ερώτημα.

 

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να αποδεχτούμε την διαφορετική άποψη του άλλου όταν αυτή έχει να κάνει με τη ζωή του και τις αποφάσεις που παίρνει για εκείνη;

 

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι αποφάσεις ενός ατόμου μπορεί να έχουν επηρροή και στον ευρύτερο κύκλο του, παρόλαυτα αναφέρομαι σε απόψεις και συμπεριφορές που κατά κύριο λόγο έχουν να κάνουν με το ίδιο το άτομο και τον άμεσο κύκλο του μόνο.

 

Ποιά είναι η άποψη σας;; Που έγκειται η δυσκολία; Σε φόβο για το διαφορετικό ίσως;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Κι εμένα μου έχει κάνει εντύπωση ...

Πολλές φορές το κάνω κι εγώ το ίδιο, κατακρίνω ας πούμε κάποιες επιλογές των γονιών μου και τους το λέω, και μετά το σκέφτομαι πως στην τελική είναι δικαίωμά τους...

 

Δεν ξέρω liv... Με στενοχωρεί όταν γίνεται αυτό.

Δεν ανεχόμαστε άλλες απόψεις.

Λες και κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια και οτιδήποτε άλλο είναι κατακριτέο και εξωπραγματικό...

Λες να φταίει το σχολείο;;;; :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

ενοειτε δω στο φορουμ η γενικα στη ζωη?γενικα ας πουμε οτι ο αντρας μου δεν δεχεται την αποψη του αλλου.αυτο συμβαινει επειδη ειναι αυταρχικος και απολυτος και δεν κανει πισω ποτε να ακουσει αλλη γνωμη.στη δικη μου περιπτωση μαλλον φταιει ο τροπος που μεγαλωσε και κυριως ο πατερας του που τον επλασε ετσι..

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

livinath τι εννοείς να αποδεχτούμε...λογικά να σεβαστούμε..έτσι ?

 

Ναι Ντάλια μου. Ακριβώς αυτό εννοώ. Όχι απαραίτητα να συμφωνήσουμε, στο κάτω κάτω είναι υγιές, κατά την γνώμη μου, να υπάρχει διφορετικότητα απόψεων αλλά και αντιπαράθεση (όχι να πλακωνόμαστε...! :lol: ). Μ'αρέσει όταν διαφωνώ μαζί σου πχ να μπορώ να συζητήσω γι'αυτό κι όχι απαραίτητα να συμφωνήσουμε αλλά να κουβεντιάσουμε με τα μυαλά μας ανοιχτά.

 

elachl εννοώ παντού. Και εδώ στο φόρουμ αλλά και στη ζωή μας γενικά.

 

Μήπως φταίει το ότι δεν έχουμε μάθει να κάνουμε διάλογο;;

Link to comment
Share on other sites

Ναι Ντάλια μου. Ακριβώς αυτό εννοώ. Όχι απαραίτητα να συμφωνήσουμε, στο κάτω κάτω είναι υγιές, κατά την γνώμη μου, να υπάρχει διφορετικότητα απόψεων αλλά και αντιπαράθεση (όχι να πλακωνόμαστε...! :lol: ). Μ'αρέσει όταν διαφωνώ μαζί σου πχ να μπορώ να συζητήσω γι'αυτό κι όχι απαραίτητα να συμφωνήσουμε αλλά να κουβεντιάσουμε με τα μυαλά μας ανοιχτά.

 

δεν ξέρω ρε γμτ...εγώ θα έλεγα ότι είναι η χημεία που έχουν οι άνθρωποι και οι σκέψεις μεταξύ τους...

Μου έχει τύχει και εδώ στο φόρουμ αλλά και στην ζωή μου πολλες φορές να διαφωνώ με ανθρώπους...με μερικούς παρόλλη τη διαφωνία συνεχίσουμε να κάνουμε διάλογο με άλλους πάλι :twisted:

 

θεωρώ ότι το πρόβλημα το δημιουργούν οι "φανατισμένοι" και γενικώς αυτοί που φορούν παρωπίδες...και να συμφωνείς μαζί τους έστω και λίγο θες να τους αρπάξεις...

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Είναι και ο τρόπος που λέμε την άποψή μας στον άλλο που μπορεί να προκαλέσει τσακωμό.

 

ο τρόπος νατάσα μου πολλές φορές εξαρτάται και από τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου...

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Αν κάποιος είναι δογματικός και απόλυτος (όπως λέει και η elachl) δύσκολα θα μπορέσει να συζητήσει και να καταλάβει τη διαφορετική άποψη. Πρέπει να αποστασιοποιούμαστε και λίγο από τα προσωπικά πιστεύω μας για να αποδεχτούμε και τον άλλον.

 

Οπότε, Dalia είναι αυτό που λες. Ο χαρακτήρας θα κάνει και τον τρόπο ε;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ο τρόπος νατάσα μου πολλές φορές εξαρτάται και από τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου...

 

Όντως... Κι εγώ το παθαίνω... Συνήθως έχω αστείρευτη υπομονή.... Γαϊδουρινή. Προσπαθώ να αντιμετωπίζω ακόμα και τις πολύ ακραίες απόψεις (για τα δεδομένα μου) με διπλωματία. Υπάρχουν όμως φορές, σπάνια ευτυχώς, που πραγματικά νομίζω ότι μιλάω σε τοίχο. Δεν περιμένω να συμφωνήσεις βρε άνθρωπε μαζί μου αλλά να μην ακούς καν τι λέει ο άλλος είναι σαν του λες "δεν σε ακούω γιατί σε θεωρώ χάσιμο χρόνου" στην καλλίτερη περίπτωση είναι η ευγενικότερη ερμηνεία που μπορώ να δώσω...! Εκεί, μάλλον γιατί θεωρώ προσβλητικό να μην ακούς τι σου λέει ο συνομιλητής σου, μπορεί να ξεφύγω και να πω πράγματα πιο χοντρά, έστω και εμμέσως πλην σαφώς. Πάλι λοιπόν ξεφεύγω από την έννοια του υγιούς διαλόγου ή του σεβασμού της απόψεως του άλλου, έτσι δεν είναι;; Δεν είναι καλλίτερα να αδιαφορήσω και να πω ότι μπορεί να πιστεύει/κάνει ότι θέλει; Αυτό όμως γιατί δεν το κάνουμε;; Αν όχι πάντα, έστω κάποιες φορές;;

Link to comment
Share on other sites

Το άλλο δε που κάνω... Και ίσως είναι χειρότερο ακόμα και από το να βριστείς με τον άλλο... Γελάω... Όταν παίρνω χαμπάρι ότι ο άλλος έχει βουλώσει αφτιά και παπαγαλίζει με πιάνει ένα νευρικό γέλιο... Απίστευτο!! Και μπορεί να δυναμιτίσει μια κουβέντα κάτι τέτοιο... Είναι εξίσου αγενές με το να μην σε ακούει ο άλλος νομίζω... Δεν το κάνω επίτηδες γμτ...! Νευρικό είναι...!!

Link to comment
Share on other sites

Σχεδόν κάθε άποψη που εκφράζω προέρχεται μέσα από τις δικές μου προσωπικές εμπειρίες. Συνεπώς μου είναι δύσκολο να είμαι ανοιχτή στην διαφορετική άποψη. Μόνο αν έχει ο άλλος πολύ στοιβαρά επιχειρήματα, θα αλλάξω γνώμη. Γενικώς είμαι απόλυτη και στόκος.

Grow up and get a life!

Link to comment
Share on other sites

Εγω μια ζωή τσακωνομουν με τον πατερα μου γιατι πιστευει οτι παντα εχει δικιο. Δεν τσακωνομαι πλεον γιατι ωριμασα και δεν του δινω σημασια. Απλα τον εχω σαν παραδειγμα προς αποφυγην κι ετσι φροντισα να μην του μοιασω σ' αυτο. Ποτε του δεν καθισε να σκεφτει μηπως αυτος εχει λαθος. Ειναι πολυ ασχημο να κατακρινεις καποιον για τις αποφασεις του στηριζομενος στο οτι εσυ θα επραττες αλλιως. Γουστο του καπελο του στην τελικη να εχει διαφορετικη αποψη. Και στην τελικη μαθε να κανεις διαλογο. Ισως να μην αλλαξεις τη δικη σου γνωμη αλλα σιγουρα κατι παραπανω θα μαθεις συζητωντας. Επισης με εκνευριζουν οι ανθρωποι που δεν ξερουν να κανουν διαλογο. Μολις δουν οτι εχεις διαφορετικη αποψη ή θα σε προσβαλουν ή θα τσακωθουν ή θα σε ειρωνευτουν. Εγω πλεον δεν τσακωνομαι, απλα αποχωρω απο τη συζητηση οταν δω οτι ο αλλος ειναι κολλημενος και δεν θελει να κανει διαλογο.

 

Την διαφορετικη αποψη του αλλου οταν την εκφραζει με τροπο που να σε εμπνει να την συζητησεις την δεχομαι ακομη κι αν δεν συμφωνω γιατι φροντιζω παντα να μπαινω στη θεση του και να εξερευνω τη δικη του οπτικη.

 

Την τελευταια φορα που ειχα μια τετοια συζητηση με τον πατερα μου ας πουμε ηταν καποιο ιστορικο γεγονος στο οποιο διαφωνουσαμε αν ηταν σωστη η οχι η πολιτικη στρατηγικη που ακολουθηθηκε. Οταν του εξεθεσα τη γνωμη μου η οποια ηταν εκ διαμετρου αντιθετη με τη δικη του, αφου αγορευε 40 λεπτα ωρυομενος (εγω επινα τον καφε μου και αγναντευα το πελαγος) κατεληξε στο "με συγχωρεις αλλα αυτα τα λενε οι αγραμματοι!!!" Κωμικη λεπτομερια ειναι οτι εχω σπουδασει ιστορια...

I rest my case!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Επισης με εκνευριζουν οι ανθρωποι που δεν ξερουν να κανουν διαλογο

 

Κι εμένα... Πολύ θα έλεγα... Το κακό είναι ότι η αντίδραση μου δεν είναι τόσο πολιτισμένη όσο η δική σου... Με πιάνει αυτό το γελάκι που λέγαμε;; Βέβαια από την άλλη, υπάρχουν φορές που πραγματικά δεν αισθάνομαι καθόλου άσχημα όταν αυτό συμβαίνει κι αυτό γιατί καμιά φορά τυχαίνει ο τρόπος που αντιδρά ο άλλος απέναντι στον διάλογο να είναι τόσο προσβλητικός που δεν με απασχολεί καθόλου αν θα παρεξηγηθεί για το γέλιο μου....

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως πολλές φορές θεωρούμε πως αυτό που πιστεύουμε εμείς είναι το σωστό και προσπαθούμε να πείσουμε και τον άλλο γι΄αυτό. Δεν ακούμε τι έχει να μας πει απλώς αγορεύουμε όπως ο μπαμπάς της Jean :lol:

 

Άλλωστε για να είναι γόνιμος ένας διάλογος πρέπει να υπάρχει και η σχετική διαφωνία!!! Βέβαια, λαμβάνοντας υπ'όψιν πόσο εγωιστές είμαστε και πόσο δύσκολο είναι να δεχθούμε ή έστω να σκεφτούμε την πιθανότητα να κάνουμε λάθος...

 

Έχω πιάσει τον εαυτό μου να προσπαθεί να πείσει κάποιον για την ορθότητα της δικής μου σκέψης θεωρώντας ότι είναι τελείως λάθος ο δικός του τρόπος σκέψης. Λες και κάποιος έβαλε κριτή εμένα...ή είμαι εγώ ο φωστήρας. γεγονός όμως είναι ότι σε κάποια θέματα είμαι απόλυτη, θες λόγω πείρας, καταστάσεων, ηλικίας και δύσκολα θα δεχθώ κάποια άλλη άποψη. Να την ακούσω ναι, να τη αποδεχθώ δύσκολα. Πιστεύω πως όσο μεγαλώνουμε κατασταλάζουμε και δύσκολα ξανά-αλλάζουμε....

 

Είπατε κάτι για τον γέρο λύκο;;:mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...