Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Πήγαμε χθες με την κόρη μου (5 χρονών) σινεμά και είδαμε την Εποχή των παγετώνων 3 σε τρισδιάστατη μορφή. Ήταν πολύ ωραίο. Δεν είχα ξαναδεί τρισδιάστατο σινεμά και το έργο ήταν πολύ καλό. Ήταν το πρώτο σινεμά της Μαρίας και πέρασε πολύ καλά, αν και μερικές φορές έβγαλε τα ειδικά γυαλιά που μας έδωσαν γιατί φοβήθηκε. Της είπα όμως ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος κι έτσι το χάρηκε πολύ.

Μεγαλύτερα παιδιά πάντως, θα το χαρούν περισσότερο. Αν πάτε και μπορείτε να διαθέσετε παραπάνω χρήματα, να προτιμήσετε την τρισδιάστατη προβολή. Αξίζει. Αλλά το εισητήριο είναι ακριβό (12 ευρώ το άτομο, είτε είσαι γονιός είτε παιδί).

Διαφημίσεις

Πού το είδες? Ξεκίνησε να προβάλεται? Το περιμένω πώς και πώς! Είχες βγάλει εισητήρια από πριν ή βρήκες τελευταία στιγμή?

t6c4p3.pngXRnsp2.png

To είδαμε στη Γλυφάδα στο Cinepolis. Χθες άρχισε να προβάλεται. Δεν είχαμε κλείσει εισητήρια και δεν είχε πολύ κόσμο. Βέβαια πήγαμε στο μεταγλωτισμένο που ήταν στις 6.30. Φαντάζομαι ότι πιο αργά θα είχε πιο πολύ κόσμο.

Μπες στο http://www.athinorama.gr για να δεις που το παίζει.

• 2 months later...

Σε ποια ηλικια ξεκινησατε το σινεμα?Κατσανε σε ολη τη διαρκεια?

Εγω σκεφτομαι να τον παω στο καινουργιο disney το ψηλα στον ουρανο(δεν ξερω αν το εγραψα καλα).Θα κααααατσει??

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Διαφημίσεις

Μαμά με τα 2αγοράκια ήσουν μέσα στο μυαλό μου. Κι εγώ αυτή την απορία είχα; Από ποια ηλικία μπορούν τα παιδάκια να πάνε στον κινηματογράφο; Επειδή θέλω να πάω τη μικρή μου σε αυτό της DISNEY, στο "Ψηλά στον Ουρανό". Ρώτησα στον παιδικό και μου είπαν ότι η ηλικία της είναι εντάξει (3 ετών), αλλά εάν το παιδί αισθανθεί άσχημα ή φοβηθεί, να μην το διαπραγματευτώ και να φύγουμε.

Εάν κάποια μανούλα γνωρίζει κάτι περισσότερο ή έχει κάποια εμπειρία να μας βοηθήσει;

Λέω, εάν τα καταφέρουμε, να την κάνω την απόπειρα το Σαββατοκύριακο.

Πήγα τον μεγάλο μου γιο πρώτη φορά στο σινεμά όταν ήταν 4 χρονών. Είδε την ταινία με μεγάλο ενδιαφέρον... δεν σκέφτηκα να τον πάω πιο πριν. Έβλεπε ταινίες στο dvd, αλλά μόνο αυτές που ήθελε και μονίμως τανίες σε επανάληψη .:lol:.. νομίζω ότι εξαρτάται από το παιδί. Συνήθως όμως μετά τα 3,5 είναι καλά.

t6c4p3.pngXRnsp2.png

ELISA, καλησπέρα!!! Ευχαριστώ για την απάντηση. Εμείς τις ταινίες που βλέπουμε στο σπίτι, εντάξει μια χαρά της παρακολουθεί. Το πρόβλημά μου είναι όταν σβήσουν τα φώτα στον κινηματογράφο, ο μικρός δεν φοβήθηκε; Ήταν ήρεμος; Βέβαια, το κοριτσάκι μου είναι ακόμη 3, εάν ήταν 4,5 μάλλον δεν θα προβληματιζόμουν τόσο.

ELISA, καλησπέρα!!! Ευχαριστώ για την απάντηση. Εμείς τις ταινίες που βλέπουμε στο σπίτι, εντάξει μια χαρά της παρακολουθεί. Το πρόβλημά μου είναι όταν σβήσουν τα φώτα στον κινηματογράφο, ο μικρός δεν φοβήθηκε; Ήταν ήρεμος; Βέβαια, το κοριτσάκι μου είναι ακόμη 3, εάν ήταν 4,5 μάλλον δεν θα προβληματιζόμουν τόσο.

Ε, ναι σίγουρα. Άλλο 3 άλλο 4. Σίγουρα πάνω από 4 χρονών, είναι έτοιμα τα παιδάκια για σινεμά, αλλά επειδή έχει να κάνει και με το ίδιο το παιδί, μπορεί η κόρη σου να είναι έτοιμη και από τα 3 της! Δοκίμασε να πάτε σε μία ταινία και αν φοβηθεί και φύγετε, μπορείς να το επαναλάβεις μετά από ένα εξάμηνο. Αλλιώς, περίμενε άλλο ένα εξάμηνο που θα είναι πιο έτοιμη. (Άλωστε τα κοριτσάκια είναι συνήθως πιο "έτοιμα" σχεδόν σε όλα, από τα αγοράκια...)

t6c4p3.pngXRnsp2.png

ELISA, ευχαριστώ. Αυτό θα κάνω. Θα την πάω, αφού της εξηγήσω περί τίνος πρόκειται. Κι εάν δω ότι κάθεται, εντάξει. Αλλιώς, φεύγουμε και περιμένουμε από την άνοιξη και μετά.

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Κορίτσια, πήγαμε στον κινηματογράφο!

Κυριακή απόγευμα, αφού η μικρή μου ξύπνησε κι εφόσον της είχα πει τι θα κάνουμε το απόγευμα, ξεκινήσαμε. Στο δρόμο, επειδή πήγαμε με τα πόδια, της εξήγησα άλλη μία φορά τι θα δει κι εάν δεν της αρέσει μπορούμε να φύγουμε.

Στο ταμείο, οι κοπέλες όταν την είδαν έβαλαν τα γέλια με το μικρό που ήρθε σινεμά, αλλά εντάξει. Στην αίθουσα κάθισε αναπαυτικά στο κάθισμά της, δεν παραπονέθηκε ούτε για μία στιγμή κι όταν την ρώταγα εάν θέλει να φύγουμε, έλεγε όχι ή εάν της αρέσει, απαντούσε θετικά. Βέβαια, σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, της κρατούσα το χεράκι, οπότε αισθανόταν σιγουριά. Μόνο λίγο πριν από το τέλος, ρώτησε πότε θα ανοίξουν τα φώτα, γιατί κουράστηκε κι όταν της είπα σε λίγο κι εάν θέλει να φύγουμε, είπε ότι θα περιμένει. Πραγματικά σε δύο τρία λεπτά τελείωσε η ταινία, φύγαμε, κάναμε μία βόλτα με τις κυλιομένες και στη διαδρομή μέχρι το σπίτι, έλεγε πόσο της άρεσε και πότε θα ξαναπάμε.

Στο σπίτι, έλεγε συνέχεια στο μπαμπά της ότι τώρα θα βγαίνουν μόνα τους τα κορίτσια. Νομίζω ότι αυτό είναι άσχημο για τον μπαμπά μας...

Το λέω με σιγουριά ήταν το καλύτερο κυριακάτικο απόγευμα. Κινηματογράφο με την κορούλα μου. Καλά, εάν μου το έλεγες λίγα χρόνια πριν, μπορεί και να σε κορόιδευα, απίστευτη εμπερία.

Ωραια, και εγω θα τον δοκιμασω.Να ρωτησω κατι αλλο χαζο?:?Στα καθισματα θα βλεπει ο μικρος?Η θα πρεπει να τον εχω αγκαλια?

Εξαρτάται από το σινεμά. Αν είναι αμφιθεατρικό δεν θα έχει πρόβλημα. Εμείς που έιχαμε πάει στη Γλυφάδα 'ηταν αμφιθεατρικό και μάλιστα υπήρχαν και μαξιλάρια που μπορούσες να βάλεις στη θέση του παιδιού.

• 2 weeks later...

Είδαμε με την κόρη μου την ταινία: "Πάνω από τα σύννεφα". Τέλεια! Με μηνύματα, ωραίες εικόνες, χρώματα, συναισθήματα... Για παιδιά δημοτικού και όλα τα μεγαλύτερα!:)