Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τιμωρια?

Fivi

Recommended Posts

Μπορει να υπαρχει και αλλου αυτο το θεμα αλλα δεν εψαξα και πολυ!

Η Ηλεκτρα εχει αρχισει πλεον να εξερευνα τα παντα στο σπιτι και να ανακαλυπτει καινουργια πραγματα. Καποια ΟΚ, καποια αλλα θελουν πολυ προσοχη!!!

Ενω εχω ασφαλισει ντουλαπια, πριζες, σκαλια, πορτες, καλωδια κλπ, δεν εχω τιποτα επικινδυνο σε τραπεζακια που να σπαει και να χτυπησει, βρηκε τωρα παιχνιδι να ανεβαινει στο τραπεζι του σαλονιου και στον καναπε και να χοροπηδαει!!! Σιγουρα το εχουν κανει και αλλα παιδακια, αλλα πως μπορω να την αντιμετωπισω για να το καταλαβει.

Ξυλο σε καμμια περιπτωση!!!

Τιμωρια? ειναι σωστο ή οχι? Το εκανα κανα 2 φορες αλλα δεν ξερω αν κανω σωστα! π.χ. την ωρα που ανεβαινει στον καναπε ή το τραπεζακι της εξηγω γιατι δεν πρεπει να ανεβαινει, της λεω οτι θα την βαλω τιμωρια και αν δεν σταματησει (που δεν σταματαει, το κανει επιτηδες και με κοιταει κιολας) την ακουμπαω στον τοιχο, την κραταω και της λεω οτι αυτο που κανει δεν ειναι σωστο γιατι θα χτυπησει κλπ. Μολις την αφησω βεβαια παει και ανεβαινει παλι!!!

Αν εχετε παρομοιες περιπτωσεις, πειτε μου καμμια λυση, γιατι στο τελος (αν δεν την προλαβω καμμια μερα) θα χτυπησει και ασχημα ετσι οπως κανει...

Διαφημίσεις

fivi γιατι δεν πιανεις το τραπεζι να χει χωρο και να παιζει και να μην χτυπησει :wink: φανταζομαι εννοεις χαμηλο τραπεζακι σαλονιου.και εγω εχω τα ιδια και 2 παρακαλω να σκαρφαλωνουν και το χω μαζεψει σε μια ακρη και σαλλο δωματιο εννοειτε :wink: προκειμενου να παθουν καμια ζημια καλυτερα ετσι :D

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

όταν το κάνει αυτό θα πηγαίνετε αγκαλίτσα στο μεγάλο σας κρεβάτι να χοροπηδήσει εκεί - δεν θα μπορεί να χτυπήσει και θα είσαι δίπλα.

έτσι θα μάθει ότι εκεί μπορεί να το κάνει. αλλά στο καναπέ μόνο όταν είναι κάποιος εκεί μαζί της και της το επιτρέπει.

στο τραπέζι δεν ανεβαίνουμε.

δεν χρειαζεται όμως να το λες συνέχεια. (πάνω απο μια φορά την ημέρα )

μετά θα λές απλώς "πάμε να χοροπηδήσουμε στο κρεβάτι"

αν δεν μπορείς εκείνη τη στιγμή, θα της πείς, μόλις τελειώσει η μαμά το μαγείρεμα (ή΄κάτι άλλο) θα πάμε να χοροπηδήσουμε στο κρεβάτι.πάρε την μπάλλα/κούκλα να παίξεις

αυτό όμως πάλι, δεν γίνεται συνέχεια - πρέπει δηλαδή να την πάς και στο κρεβάτι να χοροπηδήσει αφού έχει ενέργεια. είναι κάτι πολύ φυσικό, και καλό για την αδρή κινητικότητα( ισορροπία κτλ)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... 

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Εμένα όσες φορές ανέβηκε πάνω στον καναπέ όρθια την κατέβασα αμέσως και της εξήγησα ότι θα χτυπήσει. Της είπα όχι δεν κάνει να ανεβαίνουμε πάνω εκεί, έχεις δει ποτέ την μαμά να ανεβαίνει όρθια?? έτσι της είπα γενικά δεν το έχει ξανακάνει αλλά πάντα την έχω απο κοντά

Το ίδιο και με το τραπεζάκι, μια φορά ανέβηκε...έχει να κάνει και με το παιδί...

Γενικά πάντως νομίζω ότι μάλλον το έχει βρεί ως παιχνίδι μαζί σου..μήπως το ύφος σου δεν είναι αρκετά αυστηρό για να καταλάβει τον κίνδυνο... εγώ δεν είμαι γενικά υπέρ της τιμωρίας για αυτή την ηλικία ακόμα...απλά μαλλιάζει η γλώσσα μου να λέω τα ίδια...Νομίζω η τιμωρία είναι για αργότερα που συννενοήσε κανονικά

Η Μαρία έχει δίκίο ίσως να θέλει να εκτονωθεί.. και εγώ πολλές φορές την πάω στο κρεβάτι για να παίξουμε και εκεί χοροπηδάει συνέχεια.. ίσως γιαυτό και να μην ανεβαίνει σε τραπέζια και καναπέδεσ

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι έχω απελπιστεί με το τραπεζάκι του σαλονιού! Ενώ γενικά με ακούει και δεν πάει σε πρίζες, ντουλάπια, καναπέδες κλπ στο τραπεζάκι (που είναι και αρκετά χαμηλό) άρχισε να ανεβαίνει πριν περπατήσει κι ακόμα δεν μπορούμε να το κόψουμε! Της μιλάμε αυστηρά, τη μαλώνουμε, την κατεβάζουμε, αδιαφορούμε, της δίνουμε παιχνίδια, έχει πέσει κιόλας αλλά τίποτα! Απολαμβάνει δε όσο τίποτα άλλο να ανεβαίνει εκεί και να χορεύει και μας κοιτάει και πονηρά και γελάει! Σε όποιο σπίτι δε πάμε δοκιμάζει να ανέβει στο τραπεζάκι αλλά εκεί ακούει το "όχι", στο δικό μας επουδενί! Καμιά ιδέα?

6qjVp3.png

Αχ το γλυκό Ναταλάκι!!!

Αν απο τώρα θέλει να ανεβαίνει και να χορεύει στα τραπέζια φαντάσου αργότερα τι έχει να γίνει Angelina!!!!

xixixixixi :lol::lol::lol:

Συμφωνώ με Γιώτα ! :lol::lol::lol: ' date=' έχει να κάνει πολλές ζημιές αυτό το κορίτσι!

Angelina πιστεύω ότι είναι φάση και θα το ξεπεράσει , εγώ να φανταστείς αναγκάστικα και το τραπεζάκι του σαλονιού το εξαφάνισα για κάποιο διάστημα !Απλά δεν είχουμε τραπεζάκι στο σαλόνι μας ! Βέβαια τώρα τελευταία έχει ανακαλύψει το τραπέζι της κουζίνας και την τραπεζαρία!!!

Αυτά μάλλον δεν με παίρνει να τα εξαφανίσω! :lol::roll::( .Το μόνο που έχω κάνει είναι να βάλω ένα κομμάτι χοντρή τσόχα κάτω απο τα τραπεζαμάντηλα για να αποφυγουμε τα ατυχήματα! [/color']

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι; Γενικά ο μικρός μας δεν κάνει ζημιές. Τρώει βέβαια κάτι κολλήματα με το στερεοφωνικό και την τηλεόραση, αλλά εντάξει παιδί είναι...Το θέμα είναι ότι κάνει αυτές τις κλασικές ζημιές (για τις οποίες ξέρει ότι του λέμε όχι και τον μετακινούμε) την ώρα που παίζουμε μια χαρά. Δηλαδή, την ώρα που ασχολούμαστε μαζί του και όχι κάποια στιγμή που μπορεί να μην του δίνουμε σημασία και θέλει να τραβήξει την προσοχή μας...Σας συμβαίνει εσάς αυτό? Έχει κανείς πιο έμπειρος καμιά ιδέα γιατί το κάνει? Επίσης νιώθω ότι πλέον δεν μπορώ εύκολα να αποσπάσω την προσοχή του από τη ζημιά, αλλά και στο "όχι" δεν φαίνεται να πολυσκοτίζεται...

Και γω δεν νομιζω οτι η τιμωρια εχει αποτέλεσμα στην ηλικία που ειναι γιατι μαλλον δεν καταλαβαινει τι θα πει τιμωρια... το μονο που σωζει ειναι να του αποσπας την προσοχη ... αλλα πιστευω οτι με την πρωτη ευκαιρια παλι θα το κανει οποτε πρεπει να εχεις ανοιχτα τα ματια σου για να μην χτυπησει..

Και υπομονη.. καποια στιγμη που θα παει.. θα βαρεθει

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

απλά τεστάρει το τι επιτρέπεται να κάνει.

απλώς όταν το κάνει, το ψιλοαγνοείτε (εκτός και αν προκαλεί μεγάλη ζημιά σπάει κάτι κτλ ή είναι επικίνδυνο)

δηλαδή δεν παίρνετε έκπληκτη έκφραση προσώπου, δεν το σχολιάζετε λεκτικά, απλώς προχωράτε στο επόμενο κ απομακρύνεστε λίγο απο το συγκεκριμένο σημείο .

βασικά πρέπει η αντίδρασή σας να είναι πολύ βαρετή :) έτσι ώστε να μην θέλει να επαναλάβει αυτό το πράγμα.

ακόμα και το όχι, εάν το λέτε γλυκά, ή και πολύ έντονα πχ, μπορεί να είναι κάτι που θέλει να ακούσει το παιδί, παίρνει δηλαδή προσοχή απο αυτό και είναι κίνητρο να το επαναλάβει.

φροντίζετε πάντα οι αντιδράσεις σας

λεκτική σωματική έκφραση προσώπου να είναι πολύ πιο έντονες σε επιθυμητές πράξεις του,

απο ότι στις ανεπιθύμητες. στις ανεπιθύμητες να είναι "βαρετή" :) .

R.I.P. Michael Jackson.

λεκτική σωματική έκφραση προσώπου να είναι πολύ πιο έντονες σε επιθυμητές πράξεις του,

Μαρια θα το δοκιμασω αυτο... Αλλα οταν προχτες πηρε τον καφε και τον εριξε πανω στο πληκτρολογιο αφου πρωτα εσπασε τον εκτυπωση το μονο που ηθελα ηταν να τσιριξω :twisted:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Απο οτι βλεπω τελικα, ειμαστε αρκετες με το ιδιο προβλημα, βεβαια ειναι της ηλικιας !!!

Εγω παντως την εβαλα στο κρεβατι, χοροπηδαγε ποση ωρα με απιστευτη ενεργεια!!! Οντως εκτονωθηκε λιγο η ενεργεια της και δεν ανεβηκε μετα στον καναπε και το τραπεζακι. Για να δουμε.....

Μαρια, θα το δοκιμασω και εγω αυτο!!!

Dora εγω θα τσιριζα μεχρι σημερα αν ειχε κανει κατι τετοιο!!!

τα κομπιούτερ και τα λοιπα πχ, καλό θα είναι να μπούν σε ένα γραφείο που να κλείνει, αν δεν γίνεται να είναι σε χώρο που δεν πηγαίνει ο μικρός.

έχει το ικέα κάτι έπιπλα που κλείνουν έτσι.. (και ανοίγουν ευκολα κτλ)..

Βασικα το να παίζουν σε ηλεκτρονικά εξαρτήματα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Είναι κάτι το επικίνδυνο ιδιαίτερα όταν κοντά υπάρχουν υγρά.

Η ηλεκτροπληξία δεν έιναι κάτι δύσκολο να γίνει....

εκεί δεν τσιρίζεις αλλά κρατάς την αναπνοή σου για να μην είναι τίποτε πιο σοβαρό...! :!:

(έχω δεί πολλές φορές σε σπίτια τα παιδιά να τριγυρνούν με ένα ποτηράκι νερό, και να ειναι δίπλα στα καλώδια, να έχει πέσει το ποτηράκι εκεί , πάνω απο το dvd πχ ...!...)

Αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό απο ότι κάποια άλλη ζημιά..

εκεί χρειάζεται όμως πρόληψη.

Τώρα πια δεν είναι μωράκια που ήταν κάτι "ακίνδυνο" σχετικά, απο εδώ και πέρα, όλα τα θέματα ασφαλείας πρέπει να είναι στο μάξιμουμ.

και τα πολύ σημαντικά πράγματα ή εύθραστα ψηλά.

Σε τραπεζάκι που είναι γυάλινο πχ, δεν γίνεται να έχετε βαριά πράγματα δίπλα πχ βάζα ή βαριά τασάκια ή μπώλ, γιατί αν τα ρίξει, θα σπάσει το γυαλί.

Βοηθάει και μια κουβερτούλα πάνω απο το γυάλινο τραπέζι που θα αποροφήσει κάποιον κραδασμό ή ακόμα και να σπάσει, δεν θα έρθει το παιδί σε επαφή με το γυαλί.

απλώς αυτή τη στιγμή ακόμα δεν έχουν αίσθηση του επικίνδυνου... σε κανένα χρόνο τότε θα μπορείς να πεις "αυτό είναι επικίνδυνο!!" και να το καταλαβαίνει, αλλά τώρα ακόμα δεν έχει νόημα, παίρνουν πολύ προσοχή και το επαναλαμβάνουν..

R.I.P. Michael Jackson.

Ήθελα να σχολιάσω και κάτι άλλο σχετικά με το "όχι". Εμείς στο σπίτι γενικά έχουμε οργανωθεί ώστε να είναι ασφαλές το παιδί και οι ζημιές να μην προκαλέσουν κακό, τουλάχιστον στον ίδιο. Η εμμονή μου να του λέω όχι σε δυο-τρεις ζημιές είναι γιατί θα ήθελα σε μια άλλη περίπτωση, σε άλλο σπίτι ή στο δρόμο, όταν πάει να κάνει κάτι επικίνδυνο, να του πω όχι και να ξέρει τι είναι το όχι. Όμως σε τόσο μικρό παιδί μάλλον είναι δύσκολο να κάνεις "προπόνηση" και το βλέπω και πρακτικά ότι δεν πιάνει. Ελπίζω μεγαλώνοντας να καταλαβαίνει και να το συζητάμε...

Διαφημίσεις

Και εμείς προσπαθούμε όταν κάνει κάτι όχι επικίνδυνο, απλά μη επιθυμητό π.χ. να χτυπάει ένα παιχνίδι στο τραπέζι, να τον απομακρύνουμε και να τον απασχολούμε με κάτι άλλο... παρόλα αυτά η απορία μου είναι στα επικίνδυνα... για παράδειγμα: τον ταϊζω στο καρεκλάκι και αυτός προσπαθεί να σηκωθεί όρθιος... εκεί ούτε μπορώ να κάνω πως δε βλέπω (αφού υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει κάτω από ύψος) αλλά και όσες φορές τον "μάλωσα" ή του είπα όχι (είτε γλυκά, είτε με φωνή) αυτός με προκαλούσε κάνοντάς το ακόμα περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση το επαναλάμβανε δηλαδή. Και καλά να είναι στην αρχή του φαγητού, θα του πω "αν δεν καθήσεις καλά η μαμά δε σου δίνει άλλο" οπότε συμμορφώνεται, αλλά όταν έχει περάσει το μέσο του γεύματος, πολύ που τον νοιάζει! Μια φορά δοκίμασα να τον έχω δεμένο με τη ζώνη ασφαλείας στο καρεκλάκι του την ώρα που έτρωγε (το οποίο μάλλον θα έπρεπε να το έχω κάνει απο την πρώτη στιγμή που τον έβαλα να καθήσει εκεί απο μικρός, αλλά είχα σκεφτεί να μην τον περιορίσω, ούτως ή άλλως όταν είναι στο καρεκλάκι είναι που τρώει οπότε είναι οπωσδήποτε κάποιος δίπλα του) και χάλασε τον κόσμο (ούτε εμένα θα μου άρεσε εδώ που τα λέμε). Περισσότερο βέβαια το δοκίμασα μήπως συνειδητοποιήσει ότι αν ξανασηκωθεί θα τον δέσω πάλι, αλλά σιγά... το επανέλαβε ξανά και ξανά! Τελικά τι να κάνω με αυτό το θέμα δεν ξέρω τελικά... :?

καμία τιμωρία ούτε κανένας εκβιασμός. με το που βλέπεις ότι θέλει να ανεβοκαταβαίνει,

απλώς τον παίρνεις απο εκεί, και πάτε στον καναπέ πχ όπου να μπορεί να είναι όρθιος

και συνεχίζετε εκεί το υπόλοιπο του γεύματος, αν θέλει να ανεβοκατεβαίνει εκείνη τη στιγμή.

ή απο την αρχή κάνετε το γεύμα του, κάπου που να μπορεί να είναι και όρθιος. αφού του αρέσει, δεν υπάρχει λόγος να μην τον αφήνεις να το κάνει. (δηλ να αλλάζεις τις συνθήκες έτσι ώστε αυτό να μην είναι επικίνδυνο).

αν έχεις κάτι άλλο να κάνεις ή τον αφήνεις κάτω επάνω σε ένα χαλάκι με τα παιχνίδια του, (τον βγάζεις δηλ. απο την καρέκλα) ή τον παίρνεις αγκαλιά.

τις λουρίδες τις προστατευτικές εφ όσον δεν τις έβαζες απο την αρχή λογικό είναι τώρα να μην τις δέχεται, δεν νομίζω ότι έχει νόημα τώρα πλέον να προσπαθήσεις....

R.I.P. Michael Jackson.

Και εμείς προσπαθούμε όταν κάνει κάτι όχι επικίνδυνο, απλά μη επιθυμητό π.χ. να χτυπάει ένα παιχνίδι στο τραπέζι, να τον απομακρύνουμε και να τον απασχολούμε με κάτι άλλο... παρόλα αυτά η απορία μου είναι στα επικίνδυνα... για παράδειγμα: τον ταϊζω στο καρεκλάκι και αυτός προσπαθεί να σηκωθεί όρθιος... εκεί ούτε μπορώ να κάνω πως δε βλέπω (αφού υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει κάτω από ύψος) αλλά και όσες φορές τον "μάλωσα" ή του είπα όχι (είτε γλυκά, είτε με φωνή) αυτός με προκαλούσε κάνοντάς το ακόμα περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση το επαναλάμβανε δηλαδή. Και καλά να είναι στην αρχή του φαγητού, θα του πω "αν δεν καθήσεις καλά η μαμά δε σου δίνει άλλο" οπότε συμμορφώνεται, αλλά όταν έχει περάσει το μέσο του γεύματος, πολύ που τον νοιάζει! Μια φορά δοκίμασα να τον έχω δεμένο με τη ζώνη ασφαλείας στο καρεκλάκι του την ώρα που έτρωγε (το οποίο μάλλον θα έπρεπε να το έχω κάνει απο την πρώτη στιγμή που τον έβαλα να καθήσει εκεί απο μικρός, αλλά είχα σκεφτεί να μην τον περιορίσω, ούτως ή άλλως όταν είναι στο καρεκλάκι είναι που τρώει οπότε είναι οπωσδήποτε κάποιος δίπλα του) και χάλασε τον κόσμο (ούτε εμένα θα μου άρεσε εδώ που τα λέμε). Περισσότερο βέβαια το δοκίμασα μήπως συνειδητοποιήσει ότι αν ξανασηκωθεί θα τον δέσω πάλι, αλλά σιγά... το επανέλαβε ξανά και ξανά! Τελικά τι να κάνω με αυτό το θέμα δεν ξέρω τελικά... :?

Εμένα αυτό -το να σηκώνεται όρθια στο καρεκλάκι- μου το εκανε πολύ πριν χρονίσει και πριν αρχίσει να περπατάει.... Ευτυχώς δεν αντέδρασε που άρχισα να τη δένω. Δεν το έκανα για πολύ καιρό και το σταμάτησε από μόνη της να σηκώνεται όρθια... Αλλά το να την ταΐσω σε άλλο δωμάτιο δεν μου κάθεται καλά.... Θέλω να μάθει ότι η κουζίνα είναι ο χώρος που τρωμε και μάλλον για την ώρα φαίνεται να το έχει καταλάβει και όταν είναι να φάει πηγαίνει μόνη της στο καρεκλάκι της..... Εκτός αυτού δεν θέλω να γεμίσουν και τα άλλα δωματια με φαγητά.... (όσο νά' ναι κάτι θα πέσει κάτω).

Τώρα για το πρόβλημά σου μάλλον προς το παρόν κάνε αυτό που σου λέει η Μαρία και αν μολις του περάσει (άλλωστε μικρός είναι ακόμα.... συνέχεια αλλάζουν συνήθειες) τον ξαναδοκιμάζεις στο καρεκλάκι.

\ sL7ap2.png

Lia μου και εμένα κάπως μου κάθεται το να τον ταϊζω στο υπόλοιπο σπίτι... ξέρεις, δε μπορώ να με φανταστώ με ένα κουτάλι να τον κηνυγάω για να φάει και αυτός να μπουσουλάει, να παίζει με τα παιχνίδια του κοκ... όσο να' ναι και το καρεκλάκι φαγητού είναι μέρος της "ρουτίνας" που έχουμε δημιουργήσει... είσαι τυχερή που δεν αντέδρασε η δικιά σου με τις ζώνες ασφαλείας... δεν ξέρω τι θα κάνω... ίσως και υπομονή (ίσως είναι κάτι προσωρινο, όπως είπες και εσύ συνέχεια αλλάζουν....)

:D

Εμείς όταν άρχισε τα νούμερα με το καρεκλάκι του φαγητού (μια φορά πηδηξε και κάτω ενω ήταν η μαμά μου δίπλα) και είδαμε οτί με το δέσιμο γινόταν επανάσταση (ας όψετε η γιαγιά που δε την έδεσε ποτέ :twisted:

), το λύσαμε το θεμά χρησιμοποιόντας μόνιμα ένα φορητό καρεκλάκι της fischer-price που είχαμε για όταν ήμασταν εκτός σπιτιού. Αυτό έχει πολυ περιορισμένο χώρο για τα πόδια και έτσι δε μπορεί να σηωθεί...

Μαμά της Ναταλίας και της Λυδίας...

ένα φορητό καρεκλάκι της fischer-price που είχαμε για όταν ήμασταν εκτός σπιτιού.

Αυτο χρησιμοποιω κι εγω απο την αρχη.Μας εχει βολεψει πολυ.Κουνιεται ο δικος μου συνεχεια αλλα δεν μπορει να φυγει απο κει πανω με τιποτα :wink: .Με το δεσιμο ετσι κι αλλιως δεν εχουμε προβλημα γιατι το κανω απο την αρχη.

Παντως με το οχι προβληματιζομαι κι εγω.Πχ τις προαλλες σκαρφαλωσε στο συνθετο.Στο τσακ τον προλαβαμε!!Ειχε ενα υφος "επιτελους τα καταφερα και σας ξεφυγα" :twisted::twisted: Αν και τον εχουμε απο διπλα συνεχως και του λεμε για συγκεκριμενα πραγματα οχι συνεχιζει να τα κανει.Προφανως ολα ετσι κανουν αλλα αγχωνομαι... :roll:

bxBwp2.png EgDTp2.png

Κοριτσια εγω τα εχω μαζεψει ολα, οχι μονο ηταν επικινδυνη αλλα τα μετεφερε και σε ολο το σπιτι, τωρα ψηλωσε κιολας και φτανει και τα ψηλα τραπεζια , οτι θελεις μπορει να κανει καθε μερα και μια νεα σκανταλια!

Εμεις εφαρμοσαμε την τιμωρια γιατι αμα την διναμε στο πωπω καμια μα χτυπουσε και αυτη οταν τσαντιζοταν, και το θεωρησαμε επιθετικοτητα.

Αλλα.. ρωτησα τη γιατρο και μου ειπε οτι την επιθετικοτητα την εχουν και παιδια που δεν τα εχει αγγιξει ποτε κανενας.

Θελει μου ειπε και τιμωρια αλλα και κανα δυο στο πωπω οχι υπερβολες, απο ενος ετους μια χαρα καταλαβαινουν τι ειναι το κακο.

Εμεις την βαζουμε τιμωρια οταν κανει αταξια μεσα στην κουνια.

Επισεις μου ειπε οτι τα παιδια δοκιμαζουν τα ορια μας , μεχρι που θα φτασουμε για να γινουμε τουρκες και να ξεσπασουμε!!Αυτο το χρονικο διαστημα ειναι λαθος και να το μαλωσουμε και να το βαλουμε τιμωρια.Δηλαδη δεν το λεμε εκατο φορες και στην εκατο μια το σπαμε στο ξυλο γιατι ετσι καταφερει να πετυχει το σκοπο του να μας βγαλει εξω απο τα ρουχα μας.Εγω το λεω μια αντε δυο το πολυ και μετα κουνια...

KeDzp2.png

CBqup3.png

Αυτο με το καρεκλακι του φαγητου εμενα δεν το εχει προσπαθησει ποτε!

Ισως επειδη την εδενα απο την αρχη αλλα δεν εχει και χωρο να μπορεσει να σηκωθει.

Αλλα σημερα ανακαλυψαμε και το τραπεζακι της τηλεορασης το οποιο ειναι "γυαλινο" και το περασαμε για σκαλα....σκαρφαλωσαμε και πηγαμε να πιαστουμε και απο την τηλεοραση για να σηκωθουμε.

Δεν ειναι να τα αφηνεις ουτε λεπτο μονα τους.

Επισης εχει περασει το τζακι για αποθηκευτικο χωρο και πεταει ολα της τα παιχνιδια μεσα!!! Και το προστατευτικο που εχω μπροστα αφηνει ενα κενο απο πανω ελαχιστο...εεε απο εκει τα στριμωχνει και τα πεταει. Εκτος απο την μαυριλα που εχει οταν ειναι σβηστο (παρολο που το σκουπιζω καθημερινα) θα πεταξει και κανα πλαστικο μεσα την ωρα που θα ειναι αναμμενο και θα γινει....πανηγυρι!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...