Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μετα απο 5+ χρονια αλλαζω παιδιατρο

Recommended Posts

Ηταν ο 1ος παιδιατρος που είδα και ηταν πολυ καλος. Επεφτε σε ολα μεσα και εμπιστευόμουνα την γνωμη του τυφλα. Ηξερε τι εκανε.

Το μονο που μεχρι τοτε διαφωνουσα ηταν το θεμα του τραυλισμου αλλα και παλι δεν εχω καταληξει μεσα μου στο κατα ποσο ειχε δικιο.

Ωσπου αλλαζει ιατρειο, αποκταει και γραμματεα και σχολιαζει αρνητικα σε μενα γονεις που τον παιρνουν συνεχεια τηλεφωνο ενω και καλα στο 2ο υποτιθετε οτι ξερεις . Δεν μου ειχε κανει τοσο αισθηση τοτε και το προσπερασα παρολο που με ενοχλησε να το ακουω.

Τον χρειαστηκα 2 φορες και ηταν αφαντος (και τις 2 καταληξαμε σε νοσοκομειο η μια μαλιστα εισαγωγη 10 μερων). Ο συζυγος ελεγε ειναι ανθρωπος κι αυτος.

Ωσπου περναω το 1ο σοκ με το φυσημα του Βασιλη. Ειναι δυνατον να μην το ειδε?

Παιρνουμε τα αποτελεσματα του DMSA και ηταν ιδιαιτερα αγχωτικα. Δεν νομιζω οτι ηταν διπλα μου να μου εξηγησει, να με καθησυχασει. Αποφασισα να παω σε παιδονεφρολογο ο οποιος πανω κατω ειπε τα ιδια αλλα τοσο αναλυτικα που ηρεμησα.

Ηταν λογικο αυτο?

Δεν ξερω ισως να εχω κουραστει με τους γιατρους και ολα οσα μας ετυχαν και να τους παιρνει η μπαλα αδικα τελικα . Ισως ο μονος φταιχτης να ειμαι εγω.

Μεθαυριο εχω το 1ο ραντεβου με μια αλλη παιδιατρο. Θα ερθει να κανει ενα εμβολιο και βλεπουμε.

Νοιωθω τοσο αγχωμενη. Νοιωθω σαν να αλλαζω δουλεια μετα απο 5 χρονια. Φοβαμαι μηπως εχω κανει λαθος . Μηπως φταιω εγω. Μηπως ζηταω κατι που δεν υπαρχει οπως ενα σωστο γιατρο που να εμπιστευομαι και να μου εξηγει αυτα που με αγχωνουν χωρις να φοβαμαι οτι θα με σχολιασει στην επομενη. Μηπως τελικα θελω ψυχολογο και οχι αλλο παιδιατρο?

Εχω 2 παιδια και ειναι σαν να μεγαλωνω το 1ο μου. Ειναι τοσο διαφορετικα (απο το φαγητο ως και τις ευαισθησιες). Αναρωτιεμαι σε πραγματα που στο 1ο δεν ειχα καν συναντησει.

Μακαρι να ειναι καλη γιατρος και μακαρι να μην χρειαστει να μετανιωσω για την αλλαγη αυτη.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Να πω ότι δεν σε καταλαβαίνω θα ήταν ψέμα. Εγώ δεν έχω τόσα χρόνια φυσικά τον παιδίατρό μας αλλά η μικρή ειναι μόνο 2χρ. και 8 μην. Αλλά και εγώ θα αλλάξω παιδίατρο. Ενώ και εμένα μέχρι τώρα ότι έλεγε ήταν σωστό και οι θεραπείες φοβερές, ξαφνικά παρουσίασε μια ανευθυνότητα άνευ προηγουμένου. Μίλησε τόσο εύκολα για υπατίττιδα σε μωρό παιδί που φυσικά δεν υπήρχε!!!! Τώρα με τρώει η ανησυχία. Τι να κάνω που να πάω, θα είναι καλύτερος-η ο επόμενος γιατρός? Δεν ξέρω. Αγχώνομαι πάρα πολύ. Σε καταλαβαίνω απόλυτα λοιπόν και εύχομαι και στις δύο μας ότι καλύτερο για τα παιδάκια μας.

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

• 2 months later...

Ειμαι τοσο μπερδεμενη. Γιατρος με πολυ κοσμο δεν εχει χρονο, γιατρος με λιγο κοσμο δεν ειναι καλος. Ενα πακετο δεν μπορω να βρω?

Παιδια δεν ξερω αν ειναι ανιση η συγκριση και επηρεαζομαι απο την σχεση που ειχα αλλα εχω δει μονο χειροτερους μεχρι τωρα.

Γιατρος με πολυ κοσμο δεν εχει χρονο, γιατρος με λιγο κοσμο δεν ειναι καλος

Στην ίδια λούμπα έχουμε πέσει κι εμείς.

Έχουμε διαλέξει τον πρώτο με τον πολύ κόσμο που σπάνια τη βρίσκεις στο τηλ. Μια φορά που δεν την έβρισκα με τίποτα και είχα τόσο νευριάσει πήρα τηλ. μια άλλη γιατρό που πηγαίνουν τα παιδιά τους οι κουμπάροι μας οι οποίοι ξεκίνησαν με τη δική μας γιατρό. Ήμουν διατεθιμένη να αλλάξω. Ε, ούτε η 2η γιατρός απάντησε στα τόσα τηλεφωνήματα. Δεν ήταν γραφτό.

Μάλλον φοβάμαι την αλλαγή τώρα πια. Αν όμως κάνω 3ο παιδάκι μάλλον θα αλλάξω.

Δυστυχώς και εμείς αντιμετωπίζουμε παρόμοιο πρόβλημα. Ο θείος του άντρα μου παιδίατρος στο επάγγελμα, πολύ έμπειρος και άνθρωπος με επίπεδο, παρακολουθούσε τον Θοδωρή μας από την αρχή που γεννήθηκε. Όλα καλά μέχρι που παρεξηγήθηκε και ζήτησε από τον άντρα μου να μην ξαναειδωθούν. Βεβαίως θα παρακολουθούσε τα παιδιά. Αλλά κάτι τέτοιο δε γίνεται. Έτσι αλλάξαμε και εμείς και τώρα δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Στην επαρχία που χρειαστήκαμε γιατρό σε δύο διαφορετικές πόλεις, βρήκαμε εξαιρετικές παιδιάτρους. Στην Αθήνα ακόμα ψάχνουμε. Άλλοι είναι πανάκριβοι, άλλοι αδιάφοροι, άλλοι απόλυτοι. Να δω πότε θα καταλήξουμε κάπου. Αν μπορεί κάποιος να προτίνει κάποιον θα το εκτιμούσα. Μένουμε Αμπελόκηπους αλλά εξυπηρετούμαστε και σε κοντινές περιοχές. Τώρα παρακολουθεί τα παιδιά γιατρός που είναι κοντά στα Δικαστήρια.

glitterfy-flpbk29013718620134.gif

Διαφημίσεις

Τον χρειαστηκα 2 φορες και ηταν αφαντος (και τις 2 καταληξαμε σε νοσοκομειο η μια μαλιστα εισαγωγη 10 μερων). Ο συζυγος ελεγε ειναι ανθρωπος κι αυτος.

Λοιπόν, δεν ξέρω αν είναι η εποχή αλλαγών, αλλά μόλις πριν από 2 μέρες αλλάξαμε κι εμείς γιατρό, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο. Τον χρειαστήκαμε πριν από 2 μήνες που ο μπουμπούκος είχε πυρετό. Ούτε απάντησε αλλά ούτε και είχε την ευαισθησία να μας καλέσει ο ίδιος. Τελικά συμβουλευτήκαμε άλλον. Εγώ ήθελα να τον αντικαταστήσουμε αμέσως, αλλά ο σύζυγος μου είπε να του δώσουμε άλλη μια ευκαιρία, γιατί γενικά ήμασταν ευχαριστημένοι.

Τελικά προχθές που τον ξαναχρειαστήκαμε (έχω γράψει λεπτομέρειες για το λούτρινο κουκλάκι που του 'κανε αλλεργία), πάλι τα ίδια. Ήταν και η τελευταία του βέβαια. Αυτό και μόνο μου αρκεί για να αλλάξω γιατρό κι ας είναι ο κορυφαίος όλων! Τί να τον κάνω αν δεν μπορώ να τον βρω σε μια δύσκολη στιγμή; Και πιο απαράδεκτο είναι ότι σαν γιατρός όταν βλέπει 10 κλίσεις στο κινητό του, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να επικοινωνεί το συντομότερο δυνατό.

Τώρα, κάλεσα την άλλη παιδίατρο που με είχε βοηθήσει τηλεφωνικά και στον πυρετό του μωρού την πρώτη φορά. Η γυναίκα χωρίς να είμαστε "πελάτες" της, ανταποκρίθηκε άμεσα και τις 2 φορές. Όταν την είδα και από κοντα, χτύπαγα το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν την είχα προτιμήσει από τότε. Με τι αγάπη και τι υπομονή κέρδισε τον μπουμπούκο....! Μέχρι που της χαμογέλαγε παιδιά και κατά ομολογία είναι δύσκολος με τους ξένους. Είδωμεν.....

Υπάρχει πληθώρα παιδιάτρων. Εγώ ξεκίνησα με έναν αλμπάνη και μετά από λάθος διάγνωση που με ταλαιπώρησε για 1,5χρ. τον άλλαξα. Από τότε το παραμικρό να δω που δε μου αρέσει σε παιδίατρο τον αλλάζω. Θέλω αν μία στις 1000 χρειαστεί να τον πάρω τηλ στις 1:00 τη νύχτα να έχω το θάρρος να το κάνω. Θέλω να βλέπει τα παιδάκια μου σαν παιδάκια, όχι σαν Ευρώ. Θέλω να καταννοεί τους φόβους και τις ανησυχίες μου. Να σηκώνει το τηλέφωνο (για να τον καλώ κάτι σημαντικό θέλω). Εμείς να μαστε καλά και από παιδίατρους γεμάτη η αγορά, ας επιβιώσουν οι καλύτεροι.

Πως λέγεται και σε πια περιοχή βρίσκεται;

Είδα ότι ψάχνεις αλλά δυστυχώς εμείς είμαστε στη Λαμία... ("δυστυχώς" δεν μπορώ να σε βοηθήσω - όχι "δυστυχώς" που είμαστε στη Λαμία :))

Από τότε το παραμικρό να δω που δε μου αρέσει σε παιδίατρο τον αλλάζω.

Και πολύ καλά κάνεις!

• 2 weeks later...

Στην κόρη μου μέχρι και τα 3 της είχαμε την παιδίατρο που με πλησίασε από το Μαιευτήριο βλέποντας ότι της κάνουμε σαν περιοχή. Δεν είχα πρότερη εμπειρία παιδιάτρου, αλλά τελικά έμεινα τελείως ικανοποιημένη από εκείνη ως γιατρό. Ήταν πολύ ενημερωμένη, δεν έπεφτε έξω σε διάγνωση ούτε από το τηλέφωνο ("κυριά τάδε, όπως μου τα περιγράφετε μάλλον συμβαίνει αυτό και είναι ή δεν είναι σοβαρό), η εξέταση του μωρού ήταν με το ρολόι 40 με 45 λεπτά και μετά μιλούσαμε για οτιδήποτε, μας έδινε πάντα φυλλάδια με το τι θα πρέπει να προσέχουμε αναλόγως την εβδομάδα ή τον μήνα που είναι το παιδί, την έβρισκα πάντα, ήταν χαρούμενη κτλ, δεν έδινε καθόλου εύκολα αντιβίωση - ούτε καν αντιπυρετικό - και εφαρμόζαμε και πρακτικές μεθόδους. Σαν άνθρωπος όμως, κατηγορούσε το προηγούμενο ζευγάρι ή το παιδί σε εμάς κατά την επίσκεψη (σίγουρα το έκανε και για εμάς), χαρακτήριζε αδιάφορους ή υπερβολικούς τους άλλους γονείς και το χειρότερο ήταν απαράδεκτη με την μικρή μετά την ηλικία του 1 έτους που εκείνη την έβλεπε και ψόφαγε στο κλάμα.

Είχα πάντα ένα δίλημμα αν θα έπρεπε να δω κάποιαν άλλη γιατρό αλλά κατέληγα στο συμπέρασμα ότι δεν την θέλω σαν φίλη μου αλλά σαν γιατρό οπότε και συνέχιζα να την βλέπω μιας και της είχα εμπιστοσύνη.

Το κορυφαίο έγινε το Πάσχα όταν η Μυρτώ έκανε κάτι κουλά δέκατα για κάποιες μέρες, εγώ ήμουν ετοιμόγενη και εκείνη θα έφευγε για τις ημέρες του Πάσχα, οπότε και μου είπε να την δει μόνο και μόνο επειδή θα έφευγε. Μ. Πέμπτη βραδάκι λοιπόν μόλις πήγε στο ιατρείο της με πήρε τηλέφωνο για να μην με στήσει και συζητήσαμε λίγο για το θέμα της μικρής που δεν καλομιλούσε και είχα πάει στο Παίδων στην αναπτυξιολόγο Θωμαίδουγια να την δει. Της είπα λοιπόν ότι η Θωμαίδου δεν ανησύχησε με την καθυστέρηση λόγου της Μυρτώς αλλά μου είπε ότι έχει χειριστική συμπεριφορά και ότι με το νέο μωρό αυτό θα επιδεινωθεί και ότι καλό θα ήταν να βλέπαμε μια ψυχολόγο της ομάδας της μία φορά στις 2 εβδομάδες για να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε για το δεύτερο μωρό (μέσες άκρες αυτά). Εμένα αν και όλο αυτό μου φάνηκε υπερβολικό είπα να το κάνουμε για να μην το βρούμε μπροστά μας αργότερα κι εκείνη συμφώνησε πλέκοντας εγκώμια στην Θωμαίδου, ότι είναι κορυφή κτλ. Τότε λοιπόν αρχίζει το δράμα της Μυρτούλας!

Αρχίζει την εξέταση (η μικρή βεβαίως έκλαιγε απαρηγόρητη) με φωνές (αλήθεια φωνές για πρώτη φορά σε εμάς - συνήθως όταν περιμέναμε την άκουγα που φωναζε σε άλλά παιδάκια που εξέταζε) ουρλιάζοντας την εξής πρόταση: Σταμάτα επιτέλους να κλαις γιατί εγώ δεν είμαι η μάνα σου ή ο πατέρας σου που τους κάνεις ότι θέλεις! Εγώ θα σε κάνω άνθρωπο!

Η μικρή φώναζε μπαμπά, μπαμπά, η γιατρός τον έβγαλε έξω, εγώ δεν ήξερα τι θα έπρεπε να κάνω, η μικρή άρχισε να λέει τσίσα και κακά για να την αποφύγει, εγώ να λέω ότι όχι αγάπη μου δεν θέλεις κάναμε πριν έρθουμε, η γιατρός να χτυπιέται και της είπε και τα εξής (με φωνές πάντα):

_ Σταμάτα να κλαις γιατί θα σου κάνω ένεση για να σταματήσεις να κλαις!

_ Τώρα θα έρθει ένα παιδάκι που ο μπαμπάς του είναι αστυνομικός και θα σε πάει φυλακή!!!

_ Συνεργάσου επιτέλους και ανέπνευσε όπως σου λέω γιατί θα σου δώσω λάθος φάρμακο και δεν θα γίνεις ποτέ καλά!!!

Πριν φύγουμε της έδειξε το αυτοκόλλητο που δεν θα της δώσει μιας και δεν ήταν καλό παιδί και το αποκορύφωμα μας χαιρέτησε για το Πάσχα και της ευχήθηκε το καινούριο αδελφάκι να είναι καλό παιδί και όχι όπως αυτήν!!!

Εγώ μουδιασμένη έβαλα τα κλάματα πριν καλά καλά μπούμε στο αυτοκίνητο και ο άντρας μου να λέει ότι η Μυρτώ μας δουλεύει (αυτός ο όρος χειριστική συμπεριφορά πολύ του είχε στοιχίσει) και ότι θα πρέπει να είμαστε πιο σκληροί μαζί της, και φυσικά καλά της έκανε η Μαρίνα (η παιδίατρος). Η μικρή με τα λίγα που έλεγε τότε μόλις φτάσαμε στο σπίτι (από το κλάμα στο αυτοκίνητο κοιμήθηκε) φώναζε για κακά και τσίσα, ο άντρας μου στον κόσμο του (ότι μας δουλεύει) και τελικά το παιδί έκανε μια διάρροια που γέμισε όλον τον κόσμο, εγώ άρχισα να του ουρλιάζω από τα νεύρα μου (ήμουν έγκυος και ήμουν υπερβολική λόγω ορμονών κατ' αυτόν) και τελικά μου εξήγησε το παιδί όπως μπορούσε ότι η Μαρίνα την τσίμπισε στο μάγουλο και της τράβηξε τα μαλλιά!!! Αυτό δικαιολογούσε το ότι κάποιες φορές η μικρή ούρλιαζε και το τράβηγμα των μαλλιών είμαι σίγουρη ότι το έκανε μιας και της είχε σηκώσει τα μαλλιά για να την ακροαστεί και σχεδόν το είδα. Η ψυχολογός που βλέπαμε τότε μας είπε ότι η μικρή δεν λέει ψέμματα και ότι θα έπρεπε να της το πούμε. Τέλος πάντων όταν γέννησα με πήρε τηλέφωνο (είδε τα χαρτιά στο Μητέρα) και μου ευχήθηκε για το μωρό και για το πότε να έρθει να το δει. Κάναμε μια σύντομη συζήτηση που φυσικά δεν δέχτηκε τίποτα κτλ.

Το θέμα είναι ότι έχω ήδη αλλάξει δύο παιδιάτρους και ακόμα ψάχνομαι. Μέχρι ώρας στον μπέμπη πορεύομαι με τα φυλλάδια και τις συμβουλές τις δικές της και παραδέχομαι ότι σαν γιατρός μου έχει λείψει απίστευτα. Η Μυρτώ βέβαια δεν έχει ξανακλάψει έτσι σε παιδίατρο! Δύσκολη φάση η αλλαγή παιδιάτρου και νιώθω κι εγώ σε απόγνωση. Ώρες ώρες σκέφτομαι να της δώσω μια δεύτερη ευκαιρία όσον αφορά τον μικρό μόνο! Χαζό ε?

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Διαφημίσεις

Ελενη να σου ζησει το μωρακι σου! Ακαρδη η γιατρος! Σαν παιδιατρος που εργαζεται ολη μερα με παιδια θα περιμενα να ειχε υπομονη τουλαχιστον. Απαραδεκτη η συμπεριφορα της και δεν επρεπε να της επιτρεψετε να φερεται ετσι στο κοριτσακι. Μην κολλας σε αυτην, δεν ειναι δα και η μοναδικη του ειδους της, ο γιατρος πρεπει να ειναι και ανθρωπος σωστος οχι μονο καλος σαν επιστημων. Δεν πιστευω να πας και τον μπεμπη εκει ετσι?

6e27704b68.png

1ce464eb8b.png

ελεος να της δώσεις και δεύτερη ευκαιρία .....ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ!!!!!!!!!

καλά η μοναδική καλά καταρτισμένη γιατρός είναι νομίζεις?????

Εμένα δεν μου αρέσουν να κάνουν οι ξένοι το παιδί μου να κλαίει και είμαι κάθετη σε αυτό.

Εδώ καμια φορά αν με φτάσει στα όρια μου και τύχη και της δώσω μια στον ποπο που αύτη δεν το καταλαβαίνει και συνεχίζει και μου σπαει τα νεύρα και όμως εγώ εχω τύψει και κλαιω μέσα μου .

Να θυμάσαι ότι ο παιδίατρος είναι σαφώς ενας γιατρος για το παιδί παρα πολυ σημαντικός

όχι όμως μονο για το θέμα της υγειας του αλλα και για να μπορέσει το παιδί να αποκτήσει μια εξοικείωση με τους γιατρούς που θα το βοηθήσουν να μην τους φοβάται γενικότερα στο μέλλον.

Και προσωπικά θεωρώ ότι όσο καλό παιδίατρο και αν εχεις από μόνη σου θα πρέπει να ψάχνεσαι γενικότερα για τα θέματα υγείας του παιδιού.

Και σίγουρα να εχουμε απαιτήσεις στο θέμα υγειας αλλα και να παίρνουμε και γνώμες άλλων όσο πιο πολλες μπορούμε για να καταλήξουμε σε ένα γιατρό.

ο καλός παιδίατρος ειναι κοκτέιλ δεν αρκει μονο ενα συστατικό για τον κάνει καλό.

ΑΚΟΥ το ένστικτό σου είναι το ένστικτο της μάνας που πάντα βγαίνει σωστό.

Εγώ εχω παιδίατρο κάτω ακριβώς απο το σπίτι μου και την είχα μέχρι πριν το καλοκαίρι και ήταν καλά καταρτισμένη και αυτή αλλα μεσα μου κατι δεν μου άρεσε.......

Και μετά απο πολλες σκεψεις τελικά αποφάσισα να παω να δω και αλλον εναν παιδιατρο ρώτησα στο φαρμακειο να μου πει κανέναν καλο , ρώτησα και εναν φίλο που ειναι ιατρικος επισκέπτης και κατέληξα σε έναν απο κοινή αποδοχή.

τελικά νοιώθω ότι η επιλογή μου ηταν σωστή .

Σαν άνθρωπος όμως, κατηγορούσε το προηγούμενο ζευγάρι ή το παιδί σε εμάς κατά την επίσκεψη (σίγουρα το έκανε και για εμάς), χαρακτήριζε αδιάφορους ή υπερβολικούς τους άλλους γονείς

Το πρωτο που με ειχε ξενισει στον προηγουμενο.

Οσο για τα υπολοιπα εχω μεινει αφωνη , εχω σοκαριστει , θελω να την πλακωσω στο ξυλο την παιδιατρο.

Μην σκεφτεσαι καν για 2η ευκαιρια. Θα βρουμε τον παιδιατρο που αξιζει στα παιδια μας εστω και αν φαμε ολη την γη.

Καλα αυτη η γυναικα εχει ακομα πελατες? :shock::shock::shock::shock::shock::shock: Δεν την εχουν κλεισει μεσα? Ακους εκει να τσιμπησει το μωρο και να του λεει τετοια πραγματα

Εγώ έχω ένα φοβερό γιατρό (Ηλιούπολη) και από αυτά που διαβάζω τον εκτιμώ ακόμα περισσότερο!!!:D

Η μικρή μου κλαίει όταν πάμε στον γιατρό από όταν έγινε 7 μηνών! Ποτέ δεν του μίλησε άσχημα κι ας έκανε κάθε φορά εμετό από το κλάμα, ποτέ δε σχολίασε ότι είναι κακομαθημένο, κλπ, μόνο μια φορά μου είπε χαριτολογώντας ότι θα περάσετε άσχημη εφηβεία!:D Της μιλάει και την ακουμπάει τρυφερά! Γενικά είναι τυπικός, δε σχολιάζει ποτέ άλλους γονείς και απαντάει με υπομονή στις ερωτήσεις μου. Βέβαια, είναι τόσο τυπικός που ποτέ δε θα μπορούσα να τον αποκαλέσω με το μικρό του όνομα :D. Έχει πολύ κόσμο, αλλά αφήνω μήνυμα στη γραμματέα και με παίρνει τηλ. μόλις τελειώσει το ιατρείο του (εκτός αν είναι κατεπείγον όπου με συνδέει αμέσως). Πολλές φορές μου δίνει συμβουλές από το τηλέφωνο αν είναι κάτι πιο απλό δωρεάν φυσικά. Δεν τον έχω πάρει ποτέ τη νύχτα, αλλά τον έχω πάρει Σαβ/κο και Αύγουστο ενώ ήταν διακοπές και μου απάντησε με την πρώτη. Βέβαια, να τονίσω ότι δεν τον παίρνω τηλέφωνο για το παραμικρό, μόνο όταν είναι απολύτως ανάγκη! Βέβαια, οι επιστημονική του κατάρτιση είναι άριστη και το έχω τσεκάρει πολλές φορές! Είναι υπέρ του θηλασμού και με έκανε να θηλάσω 11 μήνες (ενώ εγώ κάθε μήνα γκρίνιαζα να σταματήσω:oops:). Τον έχω συστήσει και σε 2 φίλες μου και τον έχουν ερωτευτεί!

Εκεί έξω υπάρχουν πολλοί καλοί παιδιάτροι, δεν πρέπει ποτέ να ανεχόμαστε τέτοια συμπεριφορά από κανέναν!!!

eleni_k :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock: Απορώ γιατί εσείς αντιδράσατε τόσο ψύχραιμα και υπομείνατε όλα αυτά! Και ο Γιακούμπ της παιδιατρικής να ήτανε τώρα θα εξέταζε με βουλομένο μάτι...

Διαφημίσεις

Αρχίζει την εξέταση (η μικρή βεβαίως έκλαιγε απαρηγόρητη) με φωνές (αλήθεια φωνές για πρώτη φορά σε εμάς - συνήθως όταν περιμέναμε την άκουγα που φωναζε σε άλλά παιδάκια που εξέταζε) ουρλιάζοντας την εξής πρόταση: Σταμάτα επιτέλους να κλαις γιατί εγώ δεν είμαι η μάνα σου ή ο πατέρας σου που τους κάνεις ότι θέλεις! Εγώ θα σε κάνω άνθρωπο!

Η μικρή φώναζε μπαμπά, μπαμπά, η γιατρός τον έβγαλε έξω, εγώ δεν ήξερα τι θα έπρεπε να κάνω, η μικρή άρχισε να λέει τσίσα και κακά για να την αποφύγει, εγώ να λέω ότι όχι αγάπη μου δεν θέλεις κάναμε πριν έρθουμε, η γιατρός να χτυπιέται και της είπε και τα εξής (με φωνές πάντα):

_ Σταμάτα να κλαις γιατί θα σου κάνω ένεση για να σταματήσεις να κλαις!

_ Τώρα θα έρθει ένα παιδάκι που ο μπαμπάς του είναι αστυνομικός και θα σε πάει φυλακή!!!

_ Συνεργάσου επιτέλους και ανέπνευσε όπως σου λέω γιατί θα σου δώσω λάθος φάρμακο και δεν θα γίνεις ποτέ καλά!!!

Πριν φύγουμε της έδειξε το αυτοκόλλητο που δεν θα της δώσει μιας και δεν ήταν καλό παιδί και το αποκορύφωμα μας χαιρέτησε για το Πάσχα και της ευχήθηκε το καινούριο αδελφάκι να είναι καλό παιδί και όχι όπως αυτήν!!!

Εγώ μουδιασμένη έβαλα τα κλάματα πριν καλά καλά μπούμε στο αυτοκίνητο και ο άντρας μου να λέει ότι η Μυρτώ μας δουλεύει (αυτός ο όρος χειριστική συμπεριφορά πολύ του είχε στοιχίσει) και ότι θα πρέπει να είμαστε πιο σκληροί μαζί της, και φυσικά καλά της έκανε η Μαρίνα (η παιδίατρος). Η μικρή με τα λίγα που έλεγε τότε μόλις φτάσαμε στο σπίτι (από το κλάμα στο αυτοκίνητο κοιμήθηκε) φώναζε για κακά και τσίσα, ο άντρας μου στον κόσμο του (ότι μας δουλεύει) και τελικά το παιδί έκανε μια διάρροια που γέμισε όλον τον κόσμο, εγώ άρχισα να του ουρλιάζω από τα νεύρα μου (ήμουν έγκυος και ήμουν υπερβολική λόγω ορμονών κατ' αυτόν) και τελικά μου εξήγησε το παιδί όπως μπορούσε ότι η Μαρίνα την τσίμπισε στο μάγουλο και της τράβηξε τα μαλλιά!!! Αυτό δικαιολογούσε το ότι κάποιες φορές η μικρή ούρλιαζε και το τράβηγμα των μαλλιών είμαι σίγουρη ότι το έκανε μιας και της είχε σηκώσει τα μαλλιά για να την ακροαστεί και σχεδόν το είδα. Η ψυχολογός που βλέπαμε τότε μας είπε ότι η μικρή δεν λέει ψέμματα και ότι θα έπρεπε να της το πούμε. Τέλος πάντων όταν γέννησα με πήρε τηλέφωνο (είδε τα χαρτιά στο Μητέρα) και μου ευχήθηκε για το μωρό και για το πότε να έρθει να το δει. Κάναμε μια σύντομη συζήτηση που φυσικά δεν δέχτηκε τίποτα κτλ.

Δεν θα σταθω στ αλλα ..ΟΧΙ γιατι δεν ειναι σοβαρα..αλλα γιατι τ αλλα ειναι τραγικα!!!

Και αν καταλαβα καλα...σας εβγαζε εξω την ωρα που την εξεταζε???Για ποιο λογο???

Ευτυχως μ αυτα που ακουω...νιωθω τυχερη...την εχω 8 χρονια και εχει παρακολουθησει και τα 3 απο την πρωτη μερα που βγηκαν απ το μαιευτηριο..

Δεν μου εχει πει ποτε λαθος διαγνωση ..αν για κατι δεν ειναι 100% σιγουρη μου λεει να παρουμε γνωμη και απο ειδικο (εχει συμβει μια φορα με κατι δερματικο που ειχε βγαλει .. και μου ειχε πει οτι ειναι αυτο...αλλα για να ειμαστε σιγουρη καθως δεν ειναι δερματολογος ..και αλλη μια φορα που ειχε παθει υποχρωματισμο δερματος που και παλι μας ειχε καθοδηγησει σωστα ... αλλα εμεις θελαμε να το ψαξουμε πιο πολυ)

Οσες φορες τηνε χω χρειαστει ...το εχει σηκωσει ... (μια φορα μονο δεν το σηκωσε αμεσως και μετα απο 15 λεπτα μας πηρε αυτη ,...μας ειπε συγγνωμη και μιλησαμε )

Δεν δινει φαρμακα αν δεν χρειαζεται (και αποδειξη ειναι οτι ειναι 8 χρ η μεγαλη και 6 τα διδυμα και εχουν παρει μονο 2 φορες αντιβιωση)

Μια φορα μ εχει στειλει στο νοσοκομειο μονο (και αυτο απ οσα ειχαμε πει στο τηλ.... μου λεει φευγεις για νοσοκομειο..για μενα ειναι αρχη πνευμονιας) και πηγαινοντας εκει....μας ελεγαν να βγουν οι εξετασεις και φευγετε..δεν εχετε τιποτα..και βγηκαν οι αιματος και τελικα καναμε εισαγωγη ..γιατι στην μικρη ξεκιναγε πνευμονια ...

Πριν απο 5-6 ,μηνες με πηραν απ το σχολειο ...να παω να παρω την Ε γιατι ποναγε τ αυτι της...την φερνω σπιτι ειχε πυρετο και ποναγε πολυ....(επειδη η παιδιατρος μας ειναι σ αλλη πολη...40 χιλ μακρυα..δεν μπορουσα να παω εκεινη την στιγμη και εκλεισα ραντεβου για τ απογευμα) ..οποτε αποφασιζω να την παω στο κεντρο υγειας για μια γνωμη μεχρι τ απογευμα...

Μου λεει αυτη οτι εχει ωττιτιδα στο δεξι αυτι και μου δινει μαι σακουλα φαρμακα + οτι επειδη ειναι μεγαλη (8χρ) για να μην ποναει να της δωσω...ΜΕΣΟΥΛΙΝΤ...

Βεβαια δεν της εδωσα τιποτα παρα μονο ντεπον...πηγαμε τ απογευμα στην δικια μας..και μου λεει...Ναι ειναι ωτιτιδα στο δεξι αυτι...αλλα απ την εμπειρια μου ειναι ιογενεις ..και πιστευω οτι μεχρι αυριο το πρωι θα ειναι καλα!!Και ετσι κι εγινε...

Πως ν αλλαξω εγω παιδιατρο ?? Που ενω μενω 40 χιλ μακρια την νιωθω παντα διπλα μου και τα παιδια μου την αγαπανε???

Αφροδιτούλα, ήταν η μοναδική φορά που έβγαλε έξω τον άντρα μου επειδή αφ'ενός είμασταν μόνοι μας στο ιατρείο της και αφ'ετέρου επειδή και καλά η Μυρτώ τον έβλεπε και δεν συμμορφωνόταν. Έφταιγε βλέπεις το πόρισμα της αναπτυξιολόγου για χειριστική συμπεριφορά και εκεί πάτησε (ότι δηλαδή μας δουλεύει και μας κάνει ότι θέλει). Η δική σου παιδίατρος ακούγεται τέλεια! Σε ποια περιοχή είναι? Εγώ μένω στο Χαιδάρι αλλά η συγκεκριμένη "παιδίατρος" ήταν στο Περιστέρι. Αλήθεια έχετε κάποια παιδίατρο να συστήσετε στις γύρω περιοχές?

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Ελενη να σου ζησει το μωρακι σου! Ακαρδη η γιατρος! Σαν παιδιατρος που εργαζεται ολη μερα με παιδια θα περιμενα να ειχε υπομονη τουλαχιστον. Απαραδεκτη η συμπεριφορα της και δεν επρεπε να της επιτρεψετε να φερεται ετσι στο κοριτσακι. Μην κολλας σε αυτην, δεν ειναι δα και η μοναδικη του ειδους της, ο γιατρος πρεπει να ειναι και ανθρωπος σωστος οχι μονο καλος σαν επιστημων. Δεν πιστευω να πας και τον μπεμπη εκει ετσι?

Όχι κοριτσάκι μου δεν την ξαναείδα από τότε. Στον μπέμπη έχω αλλάξει 2 γιατρούς και ακόμα ψάχνομαι για να είμαι ειλικρινής. Δεν μου αρέσει καθόλου όλη αυτή η διαδικασία της αλλαγής!

LCizp3.pngI0Pwp3.png

eleni_k :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock: Απορώ γιατί εσείς αντιδράσατε τόσο ψύχραιμα και υπομείνατε όλα αυτά! Και ο Γιακούμπ της παιδιατρικής να ήτανε τώρα θα εξέταζε με βουλομένο μάτι...

καλά δεν το συζητάω! Ήταν τυχερή γιατί έπεσε στην περίπτωση! Ο άντρας μου πάντα θεωρούσε ότι η Μυρτώ είναι καλομαθημένη και όταν ήρθε η "επιβεβαίωση" κατ' αυτόν από την αναπτυξιολόγος του είχε γυρίσει τελείως! Πώπω τι είχα περάσει τότε... Ο άντρας μου είχε γίνει αδικαιολόγητος και από εκεί που δεν τον ξεκόλλαγες από την μικρή, άρχισε να γίνεται παράλογος χωρίς λόγο. Η Μυρτώ τότε άκουγε από εκείνον ένα ΟΧΙ μόνο και μόνο για να μην της περάσει - χωρίς να εξετάζει την διαφορετικότητα των περιπτώσεων! Όπως καταλαβαίνεις, όταν η Μαρίνα άρχισε να της φέρεται έτσι αν και τον μπέρδεψε η συμπεριφορά της θεώρησε ότι πρέπει να είμαστε σκληροί μαζί της και καλά της κάνει!!! (Τώρα που τα θυμάμαι, όταν θα επιστρέψει από την δουλειά θα πλακωθώ μαζί του!) Από την άλλη εγώ ήμουν ετοιμόγεννη, ευερέθιστη και όλα αυτά τα κουλά που νιώθεις και δεν ήθελα να είμαι υπερβολική. Το μόνο που της είχα πει τότε ήταν (όταν αναφέρθηκε στην ένεση για το κλάμα κτλ) "θεωρείται ότι αυτό τώρα είναι αναγκαίο να ειπωθεί", αλλά μου έκανε νόημα με το χέρι να σταματήσω και το βούλωσα! Μεγάλη χαζομάρα μου, έπρεπε να βουτήξω το παιδί και να φύγω, όχι να την πληρώσω κιόλας για να μας δείρει!

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Δυσκολη η επιλογη του παιδιατρου, αλλα η συγκεκριμενη παιδιατρος ειναι για πολλες μπατσες. Εγω θα την αρπαζα απο το μαλλι και θα της ελεγα πως δεν θα ερθει ο μπαμπας του αλλου παιδιου που ειναι αστυνομικος να παει φυλακη το παιδι μου, θα ερθει να παει εμενα φυλακη για ζωοκτονια (αν και τα ζωα εχουν αισθηματα κατι που αμφιβαλλω αν εχει η εν λογω παιδιατρος). Τι να πεις! Κυκλοφορουν πολλοι τετοιοι εκει εξω.. Ευτυχως εμεις εχουμε τον παιδιατρο που παρακολουθουσε κι εμενα και την αδερφη μου οταν ημασταν παιδια. Μεχρι στιγμης ειμαι ικανοποιημενη (αλλιως τα βλεπεις σαν παιδι κι αλλιως σαν μητερα). Ελπιζω τουλαχιστον οι καινουριοι σας παιδιατροι να ειναι οπως τους θελετε (με βαση το οτι ο καθε γονιος εχει διαφορετικα κριτηρια).

Καλη σας επιτυχια!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

• 3 years later...
Λοιπόν, δεν ξέρω αν είναι η εποχή αλλαγών, αλλά μόλις πριν από 2 μέρες αλλάξαμε κι εμείς γιατρό, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο. Τον χρειαστήκαμε πριν από 2 μήνες που ο μπουμπούκος είχε πυρετό. Ούτε απάντησε αλλά ούτε και είχε την ευαισθησία να μας καλέσει ο ίδιος. Τελικά συμβουλευτήκαμε άλλον. Εγώ ήθελα να τον αντικαταστήσουμε αμέσως, αλλά ο σύζυγος μου είπε να του δώσουμε άλλη μια ευκαιρία, γιατί γενικά ήμασταν ευχαριστημένοι.

Τελικά προχθές που τον ξαναχρειαστήκαμε (έχω γράψει λεπτομέρειες για το λούτρινο κουκλάκι που του 'κανε αλλεργία), πάλι τα ίδια. Ήταν και η τελευταία του βέβαια. Αυτό και μόνο μου αρκεί για να αλλάξω γιατρό κι ας είναι ο κορυφαίος όλων! Τί να τον κάνω αν δεν μπορώ να τον βρω σε μια δύσκολη στιγμή; Και πιο απαράδεκτο είναι ότι σαν γιατρός όταν βλέπει 10 κλίσεις στο κινητό του, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να επικοινωνεί το συντομότερο δυνατό.

Τώρα, κάλεσα την άλλη παιδίατρο που με είχε βοηθήσει τηλεφωνικά και στον πυρετό του μωρού την πρώτη φορά. Η γυναίκα χωρίς να είμαστε "πελάτες" της, ανταποκρίθηκε άμεσα και τις 2 φορές. Όταν την είδα και από κοντα, χτύπαγα το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν την είχα προτιμήσει από τότε. Με τι αγάπη και τι υπομονή κέρδισε τον μπουμπούκο....! Μέχρι που της χαμογέλαγε παιδιά και κατά ομολογία είναι δύσκολος με τους ξένους. Είδωμεν.....

Sonar καλησπερα! Επειδη ψαχνω για παιδιατρο στην Λαμια μπορεις να μου πεις για την δικη σου? Θελω να ξερω οτι μπορω να την βρω 24/24 χωρις να δυσανασχετεί, να μην ειναι υπερ του υπερβολικου εμβολιασμου και να στηριζει τις φυσικες τροφες (φρουτα, λαχανικα) κ οχι κρεμες,κρεμες,κρεμες!!!! Ευχαριστω προκαταβολικα! :D

• 3 years later...

Γειά σας,

Θα αναγκαστω και εγω να αλλάξω παιδίατρο. Το ερώτημα μου ειναι, τι δικαιολογία λες στον παιδίατρο ώστε να μην ξαναπάς? Ακούγεται χαζή ερώτηση αλλά το ιατρείο του είναι απέναντι απο το σπίτι μου και δεν ξέρω τι να κάνω.