Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τι να τους μαγειρεψω

jesgk

Recommended Posts

Λοιπον ηρθαν οι συγγενεις απο Ιταλια και την κυριακη τους περιμένω για φαγητο, όπως πρεπει να σκεφτώ και ορεκτικό, και 10 πιάτο , και 20 και σαλατα και τυριά και επιδόρπιο, και θέλω να τα μαγειρεψω όλα μονη μου και αφου θηλάζω και δεν μου αφήνει πολύ χρονο η μικρη καποια να τα έχω ετοιμάσει από το σάββατο..Μου άρεσε μια ιδεα που μου προτειναν για κολοκυθοκεφτεδες ...elachl συνταγή εμαθα από εγκυρες πηγές οτι εσυ την έχεις..... αντε κοριτσια βοηθηστε

Επιπλεον να μην θυμίζουν Ιταλία και να μην ειναι κατσικι ή αρνι γιατι δεν το τρώνε

Διαφημίσεις

Καλά έχεις συγγενείς στην Ιταλία χαρά σου πόσες φορές πήγες;;;;;;;

come sta bene?

molto bene!!!!!!

Τέλεια θα ήθελα να ξαναπάω, τώρα όσο αφορά για φαγητά μπες στο ιντερνετ και θα βρείς πανεύκολα (το έχω κάνει και ΄γω για τραπέζι) ή τι άλλο πριτιμάς πες και μπορεί να ξεθάψουμε καμιά συνταγή γιατί έχω αρκετές........

a63700a23b.png 87032dd023.png

Ο άντρας μου είναι καταπληκτικός μάγειρας αλλά δεν είναι εδώ τώρα, θα έρθει το βράδυ αν μπορείς να περιμένεις μέχρι τότε, θα σου δώσει σίγουρα ιδέες ωραίες ιδέες. Μόνο απάντησε μου για να ξέρω.

Τα παιδιά μου... η ζωή μου!!!!

Ο άντρας μου είναι καταπληκτικός μάγειρας αλλά δεν είναι εδώ τώρα, θα έρθει το βράδυ αν μπορείς να περιμένεις μέχρι τότε, θα σου δώσει σίγουρα ιδέες ωραίες ιδέες. Μόνο απάντησε μου για να ξέρω.

Φυσικα και θα περιμενω, εξαλλου για shopping θα παω το σαββατο.

Ευχαριστω

Καλά έχεις συγγενείς στην Ιταλία χαρά σου πόσες φορές πήγες;;;;;;;

Ειμαι μιση Ιταλιδα μιση Ελληνιδα και πηγαινα καθε χρονο :)

Un bacione!!!

Διαφημίσεις

Να σου προτείνω ένα γλυκο που εμάς με τρελαίνει?

Πιτα ινδικάρυδο λέγεται, έχει σαν βάση το σιμιγδάλι, είναι σιροπιαστό γλυκό, με καρύδα τριμμένη (ινδοκάρυδο) και στο εσωτερικό του γλυκού και το πασπαλίζουμε εξωτερικά και είναι και πανεύκολο.

Για κυρίως πιάτο σου προτείνω κοτόπουλο (μπούτια) στη λαδόκολλα με κεφαλοτύρι, καρασί και πιπεριές. Μαρινάρεις τα μπουτάκια από το προηγούνο βράδυ με όλα τα άλλα υλικά, (κρασί, πιπεριές, μουστάρδα, κεφαλοτύρι, λάδι, θυμάρι κλπ), το κοτόπουλο "ποτίζει" και τα ψήνεις μέσα σε λαδόκολα ή σε σακουλίτσες κατάλληλες για το φούρνο. Απλά τέλειο.

Αν σε ενδιαφέρει πες μου να σου στείλω τις συνταγές, είναι και τα δύο που σου λέω της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Να σου προτείνω ένα γλυκο που εμάς με τρελαίνει?

Πιτα ινδικάρυδο λέγεται, έχει σαν βάση το σιμιγδάλι, είναι σιροπιαστό γλυκό, με καρύδα τριμμένη (ινδοκάρυδο) και στο εσωτερικό του γλυκού και το πασπαλίζουμε εξωτερικά και είναι και πανεύκολο.

Για κυρίως πιάτο σου προτείνω κοτόπουλο (μπούτια) στη λαδόκολλα με κεφαλοτύρι, καρασί και πιπεριές. Μαρινάρεις τα μπουτάκια από το προηγούνο βράδυ με όλα τα άλλα υλικά, (κρασί, πιπεριές, μουστάρδα, κεφαλοτύρι, λάδι, θυμάρι κλπ), το κοτόπουλο "ποτίζει" και τα ψήνεις μέσα σε λαδόκολα ή σε σακουλίτσες κατάλληλες για το φούρνο. Απλά τέλειο.

Αν σε ενδιαφέρει πες μου να σου στείλω τις συνταγές, είναι και τα δύο που σου λέω της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Θα με ενδιεφεραν!! Ευχαριστω!!

τζεσικακι μου θελεις να κανεις κολοκυθοκεφτεδες?κοιτα να δεις θα τριψεις κολοκυθακια στν τριφτη οχι στο χοντρο ουτε και νιανια.σε μια λεκανιτσα θα βαλεις μια μεγαλη μπυρα αλλα θα μεινει λιγο κατω κατω και 2 αυγα.θα τα ανεκατεψεις.σε αλλη λεκανιτσα το κολοκυθι το τυρι το τριμενο(σκληρο)αλατι πιπερι δυοσμο-μαιντανο και λιγο μπεκιν αν θες.μετα τα κανεις ολα ενα μειγμα.ριχνεις αλευρακι οχι να γινει σκληρο ουτε πολυ μαλακο.βαζεις μπολικο ελαιολαδο φυσικα νακαψει και περνεις με το κουταλι ριχνεις μεσα και αφηνεις μεχρι να ρωδισουν και απο τις 2 πλευρες.η ανθουλα μου ειχε δωσει τη συνταγη.ανθουλα αν θυμαμαι κατι λαθος διωρθωσε με καλη επιτυχια.

Λοιπόν για τους κολοκυθοκεφτέδες...

Ξύνουμε το κολοκυθάκια στο χοντρο ρεντέ και το αφήνουμε να στραγγίσει.

Σε μια λεκάνη βάζουμε το στραγγισμένο κολοκύθι, διάφορα τυριά, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο ή μαιντανό, κρεμμύδι φρέσκο ή ξερό (ότι έχεις), λίγη φρυγανιά τριμμένη και δύο αυγά.

Σε μια άλλη λεκάνη ετοιμάζουμε έναν χυλό....

με αλεύρι, μπύρα και αυγά.

Αυτό το μείγμα το ρίχνουμε στο μείγμα με τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το τηγάνι να κάψει και παίρνουμε με το κουτάλι και ρίχνουμε....

το μείγμα δεν πλάθεται με τα χέρια.

Καλή επιτυχία να έχει το τραπέζι σου.....

σόρυ για το λάχανο όταν το έγραφα είχα την μικρή αγκαλιά και γκρίνιαζε....με αποσυντόνισε τελείως όμως...

Διαφημίσεις

Ειμαι μιση Ιταλιδα μιση Ελληνιδα και πηγαινα καθε χρονο :)

Un bacione!!!

Kαι΄γω με την σειρά μου μπορώ να σου προτείνω:

σαλάτα αμπελοφάσολα με τόνο,σπανάκι-ρόκα με ρόδι,σαλάτα με ρύζι και θαλασσινά..........ορεκτικά:τυροκροκέτες με κασέρι,κολοκυθοκεφτέδες , μελιτζάνες ρολάκια, κ.πιάτο:νουά κρέας με σάλτσα μανιταριών και ρύζι και πολλά άλλα.Πάντως βλέπεις ότι όλες βοηθάνε:D

ΠΙΤΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ

ΥΛΙΚΑ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΔΡΟ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΒΟΥΤΥΡΟ

2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

1 BAKIN POWDER – 20γραμμ.

4 ΑΥΓΑ (ΧΩΡΙΣΜΕΝΑ)

1 ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (ΑΓΕΛΑΔΙΤΣΑ)

1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ

ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΣΙΡΟΠΙ

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ

1 ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ 7-8 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΛΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝ-ΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ.

ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ BAKIN. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ ΟΨΗ, ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ, ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΥΨΟΣ.

ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣΩ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.

ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ.

TIP!

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΗ.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ & ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ

<SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma; FONT-SIZE: 10pt">

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ & ΠΙΠΕΡΙΕΣ

<STRONG style="mso-bidi-font-weight: normal"><SPAN style="FONT-FAMILY: Tahoma; FONT-SIZE: 10pt"><FONT color=#808080>ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 1 ½ ΚΙΛΟ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΕΞΙ ΜΕΡΙΔΕΣ<U>

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 1 ½ ΚΙΛΟ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΕΞΙ ΜΕΡΙΔΕΣ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΡΕ

1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΡΕ

1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΡΕ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

200γρ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΡΕ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

¼ ΤΟΥ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ

1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ

ΑΛΑΤΙ - ΦΡΕΣΚΟΚΟΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ

6 ΜΕΓΑΛΕΣ ΛΑΔΟΚΟΛΛΕΣ

ΣΠΑΓΚΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΚΑΝΗ ΤΙΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΤΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΤΟ ΤΥΡΙ, ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΤΟ ΚΡΑΣΙ, ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΚΑΝΗ. ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ. ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΛΑ. ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΑΔΟΚΟΛΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΙΣΟΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ. ΠΙΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΥΓΚΙ ΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ. ΔΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΠΑΓΚΟ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ 6 ΠΟΥΓΚΙΑ ΣΕ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180ºC ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 15΄ΛΕΠΤΑ. ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΥΓΚΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΚΑΙ ΣΚΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ. ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΥΓΚΙ. ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ.

Διαφημίσεις

Δεν σε ξέχασα, άργησε να έρθει ο άντρας μου και μόλις τελειώσαμε με το μενού.

1ο Πιάτο Λαχανικά σχάρας. Μανιτάρια πλευρώτους. Γαρίδες με σκόρδο.

Κόβουμε σε φέτες τα λαχανικά: πιπεριές, κολοκύθι, μελιτζάνα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε τηγανάκι με ραβδώσεις με ελάχιστο λάδι ή σε μπάρμπεκιου με υγραέριο. Σερβίρονται με μπαλσάμικο και ελαιόλαδο.

Μανιτάρια Πλευρώτους. Τα κόβουμε σε φέτες, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σωτάρουμε σε βούτυρο ή ελαιόλαδο. Ρίχνουμε λίγο σκόρδο και σβήνουμε με άσπρο κρασί, λίγο λεμόνι και μαϊντανό στο τέλος.

Γαρίδες με σκόρδο. Τις καθαρίζουμε βγάζοντας το έντερο από την ράχη και αφήνουμε το κεφάλι και την ουρά, το υπόλοιπο σώμα είναι καθαρισμένο. Αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε σε ελαιόλαδο και από τις δύο μεριές και όταν σωταριστούν ρίχνουμε λίγο σκόρδο, σβήνουμε με ούζο και αρκετό ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αν θες μπορείς να κάνεις ένα από τα παραπάνω πιάτα ή και τα τρία σερβίροντας τα σε ένα πιάτο.

Σαλάτα του Καίσαρα.

Ανάμικτα μαρούλια (iceberg ελληνικό ή γαλλικό), κομμένα με το χέρι. Σάλτσα (δες παρακάτω), φλίδες παρμεζάνου, κρουτόν σκόρδου ανακατεύουμε και βάζουμε από πάνω πάλι φλίδες παρμεζάνου και κρουτόν.

Για την σάλτσα: Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα παρακάτω υλικά 1 κούπα μαγιονέζα, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, τρία φιλετάκια αντζούγια και λίγο χυμό λεμονιού τα ανακατεύουμε όλα μαζί και η σάλτσα είναι έτοιμη.

2ο πιάτο Ψαρονέφρι. (χοιρινό φιλέτο).

Αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε απ΄ όλες τις πλευρές το ψαρονέφρι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 περίπου λεπτά. Αφού ψηθεί το κόβουμε σε φέτες.

Προαιρετικά μπορούμε να το σερβίρουμε με σάλτσα: Στο τηγάνι που έχουμε σωτάρει το κρέας, σωτάρουμε 1/2 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο ½ καρότο και τα σβήνουμε με 1 ποτήρι μαυροδάφνη. Βάζουμε ½ κύβο κνορ βοδινό και δένουμε στο τέλος με κορν φλάουρ.

Γαρνιτούρα: Πατάτα ψημένη στο φούρνο. Πλένουμε τις πατάτες, τυλίγουμε την κάθε μια σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 230ο για περίπου 40 λεπτά. Όταν ψηθούν τις κόβουμε στη μέση βγάζουμε την ψίχα της πατάτας με ένα κουτάλι (όπως στα γεμιστά). Σωτάρουμε ½ κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 150γρ. μπέικον (αυτό που είναι στο φακελάκι) όταν σωταριστούν ρίχνουμε ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος, μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε την ψίχα της πατάτας και αρκετό τριμένο παρμεζάνο. Μετά από 1 λεπτό σβήνουμε την φωτιά. Αυτό το μίγμα το ρίχνουμε μέσα στην κάθε πατάτα και βάζουμε από πάνω τριμένο παρμεζάνο, τα βάζουμε για λίγο στο γκριλ για να ροδίσουν. Βάζεις από μία πατάτα μαζί με το ψαρονέφρι.

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ

Μπορείς να κάνεις κρέπες με σοκολάτα, μπανάνα μπισκότο και να τις σερβίρεις με παγωτό. Ή μπορείς να κάνεις μια καρυδόπιτα συνοδεύοντας την με παγωτό. Έχουμε ένα ωραίο σουφλέ σοκολάτας αλλά είναι χρονοβόρο. Αν χρειαστείς κάτι άλλο εδώ είμαστε.

Καλημέρα, να χαίρεσαι τον Ερμή σου, τι ωραία που γεννηθήκανε την ίδια ημέρα με τον γιο μου.

Όσο για το φαγητό όντως τρώμε καλά, αφού να φανταστείς πάντα ήμουν αδύνατη μετά το γάμο όμως τα βάλαμε τα περιττά κιλά κι εγώ κι ο άντρας μου.

και τα τρία παιδάκια σου να χαίρεσαι, τώρα είδα ότι έχεις κι άλλα. Τι ωραία που είναι να έχεις μεγάλη οικογένεια.

Κοριτσια συγνώμη που εξαφανίστηκα αλλά ειχα παει επισκεψη στους θείους Ιταλούς και επιπλέον η μικρή δεν μπορούσε πάλι σημερα να κοιμηθεί!!Σας έυχαριστώ ΟΛΕΣ για την άμεση ανταπόκριση, μου άρεσαν πολύ όλες οι συνταγές!!! Το μεσημέρι θα ανοίξω και γω τα χαρτιά μου και θα αρχίσω να γράφω!!! Ειστε απίστευτες!! Οτι άλλο σκεφτειται εδω ειμαι

Γειά σου, σου βρήκα και επιδόρπιο:600γρ.στραγγιστό γιαούρτι,2φεκελλάκια σαντιγύ,1 κονσέρβα κομπόστα κοκτέιλ και ανανά για διακόσμηση,κερασάκια μαρασκίνο,αμύγδαλο+καρύδια τριμμένα

Χτυπάμε την σαντιγύ καλά και ανακατεύομε μέσα το γιαούρτι με κουτάλι και αφού στραγγίσουμε την κομπόστα ρίχνουμε τα κομματάκια μέσα και μετά σε ατομικά μπολάκια ή σε βαθύ μπωλ και για γαρνίρισμα τα αμύγδαλα+καρύδια και ο ανανάς κομμένος σε ροδέλες με τριμμένη σοκολάτα για ντεκόρ και τέλος στο ψυγείο.:P