Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

3-4 ωρες συνεχεια στο στηθος και μετα συμπληρωμα??

Recommended Posts

ΚΑλημερα κοριτσια!

Προσπαθω να θηλασω την 14 ημερων κορη μοιυ αλλα εχω καποια προβληματα και νομιζω θα χασω τον αποκλειστικο θυλασμο :(

Η μικρη γενηθηκε 3020 στισ 26/5 ..31/5 που βγηκαμε απο το μαιευτηριο οπου κυριως θυλαζα και που και που το βραδυ επερνε συμπληρωμα μετα το θυλασμο παντα ηταν 2840.

Δυο μερες μετα 6 ημερων μπηκε στη θερμοκοιτιδα με ικτερο και εκατσε 2 24ωρα οπου πηγαινα 3-4 φορες την ημερα και την θυλαζα και τους πηγαινα και μητρικο γαλα να τρωει τις υπολοιπες ωρες!

Ολη μερα τα παμε αρκετα καλα με τον θυλασμο...θυλαζει κ;ι ;πο τα δυο στηθη το λιγοτερο μια ωρα καθε φορα...βρεχει πανουλες μια χαρα.

Προβλημα 1: Δεν κανει κακα...καθε 2-3 ημερες και ειναι ακομα πρασινα :( Ο νεογνολογος ειπε οτι οταν χορτενει πρεπει να ειναι κιτρινα ή πορτοκαλι!!Πειναει??????

Προβλημα 2: Ο θυλασμος που κανουμε μετα το βραδυνο μας μπανιο περιπου στις 20:00 ειναι ματαθωνιος..χτες το βραδυ ας πουμε ηταν απο τις 20:15 εως τις 12¨30 στο στηθος με μερικα 5λεπτα διαλειματα...στο τελος της εδωσα συμπληρωμα:oops: και κοιμοτανε ολη νυχτα μεχρι τις 7 το πρωι :shock: 60 γρ ηπιε!!Προχτες το βραδυ παλι τα ιδια...με 20γρ συμπληρωμα επεσε σε ληθαργο!

Γιατι το κανει αυτο????? Πως μπορω να το αντιμετοπισω?? Εχω αλλο ενα παιδι και δεν μπορω να ειμαι 5-6 ωρες να θυλαζω...1-2 ωρες το αντιμετοπιζω!!

Ευχαριστω!

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Διαφημίσεις

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 37w+5d

Β. Το φύλο του βρέφους θυλη

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκλειριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. μεγιστη 18 ελαχιστη 10,5 μετα απο φωτοθεραπεια

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Ικτερο

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

26/5 3020

30/5 2885

31/5 2840

1/6 2820

3/6 2860 (στην ιδια ζυγαρια ολες)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 7-10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 20-60γρ μονο στο βραδυνο θυλασμο, 1 φορα τη μερα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

20-60γρ

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). τουλαχιστον 6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

καθε 2-3 μερες μικρες κενωσεις πρασινες

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Νομίζω ότι το μωρό σου δεν θηλάζει ικανοποιητικά, δηλαδή δεν μπορεί να πάρει όσο γάλα χρειάζεται.

Είναι καλό ο θηλασμός να αξιολογηθεί από κάποιον που γνωρίζει. Στο Ηράκλειο βρίσκεται η παιδοαιματολόγος και πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας Βίκυ Δανηλάτου.

Καλή συνέχεια!

• 4 weeks later...

Γεια σας και παλι...μετα απο την δηλωση της Αγλαιας πανικοβληθηκα :( δινω συμπληρωμα εκ τοτε...αλλες μερες πολυ αλλες μερες λιγοτερο...δεν μπορω να καταλαβω και να το προγραμματισω! Γαλα εχω ακομα ενοειτε και θυλαζω παντα σε καθε γευμα πριν το συμπληρωμα και αν δεν εχουν περασει 3 ωρες απο το συμπληρωμα δεν δινω αλλο ..μονο στηθος! Αυριο περιμενω το symphony για να δω εστω ενδεικτικα τι γαλα παραγω γιατι : οταν κοβω το συμπληρωμα σε 2 γευματα ας πουμε αμεσως πρασινιζουν λιγο τα κακα :( Γαλα υπαρχει και πινει το μωρο το βλεπω γιατι δεν το φτανει δεν καταλαβαινω :( Ειναι φορες που τρωει μονο στηθος και χορτενει (πρωι κυριως)

Με το θυλαστρο θα καταφερω να κοψω τα 200-300μλ συμπληρωμα που του δινω ή θα τα κανω χειροτερα??

Η εμπειρια σας τι λεει??

Ευχαριστω :)

Αααα ξεχασα να σας πω οτι δεν εχουμε ζυγιστει απο την τελευταια φορα που εγραψα αλλα ειναι φως φαναρι οτι το παιδι εχει μεγαλωσει αρκετα...Την Δευτερα Σαραντιζω και θα ξαναπαμε παιδιατρο για ζυγισμα!

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Διαφημίσεις

Αυριο περιμενω το symphony για να δω εστω ενδεικτικα τι γαλα παραγω

Mε το θήλαστρο δεν πρόκειται να καταλάβεις πόσο γάλα παράγεις. Υπάρχει πιθανότητα να μην μπορείς να αντλησεις καθόλου, αυτό δεν σημαίνει κάτι για την παραγωγή σου, σημαίνει μόνο ότι δεν μπορείς να αντλήσεις.

γιατι : οταν κοβω το συμπληρωμα σε 2 γευματα ας πουμε αμεσως πρασινιζουν λιγο τα κακα :(

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχεις υπερπαραγωγή και πρέπει να συνεχίσεις να δίνεις το ίδιο στήθος και να μην αλλάζει στήθος.

Πουθενά δεν έχουμε γράψει ότι τα πράσινα κακά είναι ένδειξη ότι χρειάζεται συμπλήρωμα.

Με το θυλαστρο θα καταφερω να κοψω τα 200-300μλ συμπληρωμα που του δινω ή θα τα κανω χειροτερα??

Το πιθανότερο είναι ότι θα τα κάνεις χειρότερα.

Πουθενά δεν έγραψα ότι χρειάζεσαι θήλαστρο ή ότι το μωρό χρειάζεται συμπλήρωμα. Αυτο που έγραψα ήταν ότι χρειάζεται κάποιος να αξιολογήσει το θηλασμό του μωρού.

Αν δίνεις μέχρι 200 ml συμπλήρωμα μπορείς να το κόψεις άμεσα, το μωρό θα αυξήσει τους θηλασμούς και δεν θα έχει πρόβλημα. Το μόνο που θα πρέπει να προσέχεις είναι να μην αλλάζεις στήθος γρήγορα, ίσως χρειάζεται να δίνεις μόνο το ένα στήθος σε κάθε γεύμα ή και δύο γεύματα από το ίδιο στήθος.

Θα σε βοηθούσε αν ξεκαθάριζες τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Φαίνεσαι μπερδεμένη και οι επιλογές σου σε απομακρύνουν από το να θηλάσεις.

Το θήλαστρο είναι απαραίτητο όταν το μωρό πίνει πάνω από 450 - 500 ml συμπλήρωμα και όταν το μωρό δεν συνεργάζεται. Το δικό σου μωρό φαίνεται να θηλάζει σύμφωνα με τα όσα γράφεις τώρα, όμως δεν το έχεις ζυγίσει ενώ θα έπρεπε να είχες τουλάχιστον τη ζύγιση των 20 ημερών.

Αααα ξεχασα να σας πω οτι δεν εχουμε ζυγιστει απο την τελευταια φορα που εγραψα αλλα ειναι φως φαναρι οτι το παιδι εχει μεγαλωσει αρκετα...Την Δευτερα Σαραντιζω και θα ξαναπαμε παιδιατρο για ζυγισμα!

Τα μωρά πρέπει να ζυγίζονται κάθε εβδομάδα μέχρι να βεβαιωθούμε ότι παίρνουν 200 γρ. την εβδομάδα για δυο συνεχόμενες εβδομάδες. Μετά τα ζυγίζουμε κάθε μήνα για το πρώτο τρίμηνο και στη συνέχεια λιγότερο συχνά.

Πέρα από τη ζύγιση, μπορούμε κάθε 24ωρο να ελέγχουμε αν το μωρό τρέφεται καλά μετρώντας τις πάνες που βρέχει, πρέπει να είναι 5-6 το 24ωρο μετά τις 20 μέρες.

Αγλαια σε ευχαριστω και παλι για την αμεση απαντηση!

Φυσικα και θελω να θηλασω γι'αυτο και το παλευω τοσο καιρο!

Δυστηχως δεν μπορω να κανω κατι περισσοτερο γιατι εχω αλλη μια κορη 2,5 χρονων που εχει ειδη μεγαλο προβλημα με τις πολλες ωρες που ασχολουμε με το ταϊσμα του μωρου!Βοηθεια δεν εχω απο κανενα!+

Το μωρο τρωει στην αρχη λαιμαργα μετα ρυθμικα και στο τελος χρησιμοποιει το στηθος σαν πιπιλα και νανουριζετε...απο σημερα θα ξεκινησω να του δινω πιπιλα.

Πανες βρεχει πολυ και αρκετες...κενωσεις εχουμε 2-4 καθε μερα...θα συνεχισω ετσι μαλλον και με το θυλαστρο θα βγαζω γαλα να του το δινω αντι για το συμπληρωμα!

Η βικυ μου ειχε πει να αντλω πεντε λεπτα απο το καθε στηθος πριν το θυλασμο και να το δινω αντι για συμπληρωμα..επισης αυτο βοηθαει τις θηλες μου.

Να κανω το ιδιο και με το symphoni???

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Αγλαια...

Το μωρο τρωει στην αρχη λαιμαργα μετα ρυθμικα και στο τελος χρησιμοποιει το στηθος σαν πιπιλα και νανουριζετε...

Καλημερα κοριτσια

Αυτο ακριβως κανει η μπεμπα μου οταν τρωει. Πιπιλα δεν πιανει με τιποτα οσο κι αν εχω προσπαθησει. Τι μπορω να κανω? Ο θηλασμος διαρκει παντα αρκετη ωρα αφου αποκοιμιεται και με ποναει και το στηθος μου αφου της φευγει και δεν πιανει καλα.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39εβμ5ημ

Β. Το φύλο του βρέφους θυλη

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) φυσιολογικος

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. καμια

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. μεγιστη 9,4

27/05 2700

25/06 4000

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 7-8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ολα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 90

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 5-6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 1-2

Μάρω να σου ζήσει το μωρό σου!!

Δεν βλέπω κάτι το περίεργο στη συμπεριφορά του μωρού σου. Τα μωρά είναι φτιαγμένα για να πιπιλάνε στο στήθος όχι σε πλαστικά αντικείμενα.

Το βάρος σας είναι πολύ καλό όπως και οι πάνες σας. Κόψε σήμερα το μισό συμπλήρωμα που δίνεις και σε 3-4 μέρες κόψε και το υπόλοιπο. Άφηνε το μωρό στο στήθος όσο θέλει. Σιγά σιγά θα μάθει και θα θηλάζει αποτελεσματικότερα και δεν θα της φεύγει η θηλή. Αν νιώθεις πόνο, να την βγάζεις από το στήθος και να την ξαναβάζεις ώστε να πιάσει καλα.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

συμφωνω με την pipi :) Το βαρος σας ειναι παρα πολυ καλο για μωρο που θυλαζει νομιζω! Την πιπιλα ουτε εμενα την πιανει...προσπαθω αλλα τπτ!! Την αηδιαζει!

Το προβλημα με το να κανει το στηθος πιπιλα ειναι οτι πρεπει να εισαι συνεχεια με το μωρο αγκαλια και το μπιζι εξω!!

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Διαφημίσεις

κοριτσια χρειαζομαι κ εγω τη βοηθεια σας.εχω ενα κοριτσακι,ειναι 1 μηνα.θηλαζω αποκλειστηκα.αυτο που με απασχολει ειναι οτι η μικρη μου δειχνει να μην χορταινει τη μερα.δηλαδη ξυπναει καθε μιση ωρα η καθε 15 λεπτα.τη νυχτα ξυπναει καθε 3 ωρες,τρωει για ενα τεταρτο κ κοιμαται.μολις φαει κ την βαλω στο κρεβατακι της ξυπνει το πολυ σε μιση ωρα.αλλα εχω παρατηρησει οτι αν την εχω αγκαλια κοιμαται πολυ ηρεμα κ για αρκετη ωρα.μηπως απλα θελει την αγκαλια μου? ε αυτα τα ισως κ μηπως με φαγανε κ ειπα να ζητησω τη βοηθεια σας.δεν θελω να δωσω συμπληρωμα.την αλλη πεμπτη σαραντηζουμε.

odFi.jpgK9qbp3.png

κοριτσια χρειαζομαι κ εγω τη βοηθεια σας.εχω ενα κοριτσακι,ειναι 1 μηνα.θηλαζω αποκλειστηκα.αυτο που με απασχολει ειναι οτι η μικρη μου δειχνει να μην χορταινει τη μερα.δηλαδη ξυπναει καθε μιση ωρα η καθε 15 λεπτα.τη νυχτα ξυπναει καθε 3 ωρες,τρωει για ενα τεταρτο κ κοιμαται.μολις φαει κ την βαλω στο κρεβατακι της ξυπνει το πολυ σε μιση ωρα.αλλα εχω παρατηρησει οτι αν την εχω αγκαλια κοιμαται πολυ ηρεμα κ για αρκετη ωρα.μηπως απλα θελει την αγκαλια μου? ε αυτα τα ισως κ μηπως με φαγανε κ ειπα να ζητησω τη βοηθεια σας.δεν θελω να δωσω συμπληρωμα.την αλλη πεμπτη σαραντηζουμε.

Είναι φυσιολογικό να ξυπνάει κάθε τόσο, είναι ακομα πολύ μικρό μωράκι. Εφόσον έχεις παρατηρήσει ότι στην αγκαλιά σου κοιμαται ήρεμα, τότε δεν πεινάει και ξυπνάει, απλά θέλει την μανούλα της. Συμπλήρωμα δεν βλέπω τον λόγο να δώσεις, όπως σου είπα είναι ακόμα μικρούλα και θα στρώσει το πρόγραμμά της, μην ανησυχείς. Η μικρή μου ενός μηνός όταν ήταν ξυπνούσε ανα 2ωρο και μετά τις σαράντα ημέρες έμαθε να κοιμάται παραπάνω μόνη της στην καλαθούνα.

Θα σου απαντήσουν κι οι πιο έμπειρες σε λίγο πιστεύω...

• 1 month later...

Κορίτσια καλησπέρα..

Ειμαι νέα μαμά,μόλις 1 εβδομάδας και χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Θελω να θηλάσω αποκλειστικά και απο την 2η ημερα (λογω καισαρικής)που γεννηθηκε η μικρή μου ξεκινησαμε και προσπαθούμε καθημερινά πάρα πολύ.

Το προβλημα μου ειναι το εξης, μολις την βαζω στο στηθος τρωει για κάνα 8-10λεπτο και μετα την παιρνει ο υπνος.Την ξυπνάω και ξανά μετά απο λιγο τα ιδια.Αν την αφήσω θα χαζοκοιμηθεί για 5 λεπτά και μετά θα αρχίσει τα ουρλιαχτά, οταν θα την ξαναβάλω επάνω παλι θα αποκοιμηθεί...γολγοθας......

Το αποτέλεσμα ειναι να θηλάζω 2-3 ωρες συνεχόμενες με αυτον τον τρόπο.Οπως καταλαβαίνετε δε μπορεί να συνεχιστεί αυτο το πράγμα.

Γάλα πιστευω οτι εχω αρκετό οταν το πατάω με το χέρι βγαινει μπόλικο ,προχθές μάλιστα έσταζε απο μόνο του, αλλά νομιζω οτι δεν το τραβαει γιατι το στηθος μου πονάει.

Φοβάμαι οτι το εχει δει σαν πιπίλα, να αναφερω οτι προσπάθησα να της δωσω πιπιλα αλλά δε την θέλει καθόλου.

Σημερα της εδωσα 30ml συμπληρωμα γιατι ηταν στο στηθος απο τις 6 ως τις 9 και το καταβροχθισε.Δε θελω ομως να της ξαναδωσω.

Πάνες λερώνει 5-6 την ημερα και κάνει πολλά κακά.

Τι να κανω????

Πως θα την μάθω να τρώει σωστά?

Μπορειτε να με βοηθησετε??

Ευχαριστω......

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

Διαφημίσεις

Σημερα της εδωσα 30ml συμπληρωμα γιατι ηταν στο στηθος απο τις 6 ως τις 9 και το καταβροχθισε.Δε θελω ομως να της ξαναδωσω.

Τι να κανω????

Ευχαριστω......

Να σου ζησει

Η κορη μου σταματησε τους μαραθωνιους θηλασμούς στους 4,5 μηνες, δεν της εχω δωσει συμπληρωμα κ πιστευω πως ειναι πολυ νωρις να βαλεις σε προγραμμα τοσο μικρο μωρο.

Κορίτσια καλησπέρα..

Ειμαι νέα μαμά,μόλις 1 εβδομάδας και χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Θελω να θηλάσω αποκλειστικά και απο την 2η ημερα (λογω καισαρικής)που γεννηθηκε η μικρή μου ξεκινησαμε και προσπαθούμε καθημερινά πάρα πολύ.

Το προβλημα μου ειναι το εξης, μολις την βαζω στο στηθος τρωει για κάνα 8-10λεπτο και μετα την παιρνει ο υπνος.Την ξυπνάω και ξανά μετά απο λιγο τα ιδια.Αν την αφήσω θα χαζοκοιμηθεί για 5 λεπτά και μετά θα αρχίσει τα ουρλιαχτά, οταν θα την ξαναβάλω επάνω παλι θα αποκοιμηθεί...γολγοθας......

Το αποτέλεσμα ειναι να θηλάζω 2-3 ωρες συνεχόμενες με αυτον τον τρόπο.Οπως καταλαβαίνετε δε μπορεί να συνεχιστεί αυτο το πράγμα.

Γάλα πιστευω οτι εχω αρκετό οταν το πατάω με το χέρι βγαινει μπόλικο ,προχθές μάλιστα έσταζε απο μόνο του, αλλά νομιζω οτι δεν το τραβαει γιατι το στηθος μου πονάει.

Φοβάμαι οτι το εχει δει σαν πιπίλα, να αναφερω οτι προσπάθησα να της δωσω πιπιλα αλλά δε την θέλει καθόλου.

Τι να κανω????

Ευχαριστω......

anstef να σου ζησει η μπουμπου! δεν ειμαι ειδικος απλα θα σου πω την εμπειρια μου.η μικρη μου εκανε το ιδιο.ετρωγε λιγο κ κοιμοταν.ξυπνουσε μετα απο μιση ωρα για φαι! με αποτελεσμα να ειμαι με το στηθος εξω ολη μερα! οι θηλες μου με πονουσαν πολυ αλλα η μικρη εκει! χρειαζεται υπομονη κ επιμονη.δεν νομιζω οτι μπορεις να την μαθεις να τρωει αλλα απλα να σεβαστεις την αναγκη της.δεν ξερω μπορει να μην τα λεω σωστα αλλα αυτο εκαna.εδω κ 4 μερες αραιωσε τα γευματα τις και τρωει καθε 3-4 ωρες.χτες για πρωτη φορα κοιμηθηκε απο τις 11.30 μεχρι 7 το πρωι.καλη συνεχεια και υπομονη!απολαυσε το!

odFi.jpgK9qbp3.png

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40+6

Β. Το φύλο του βρέφους κοριτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΟΛΙΚΗ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. 8,5

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΔΕΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ

18/8 ΗΜ.ΓΕΝΝΗΣΗΣ 3,460

23/8 3,350

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

ΑΝΑ 2 ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΘΗΛΑΖΕΙ ΓΙΑ 2-3 ΩΡΕΣ ΜΕ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑΤΑ

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

ΣΕ ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 1-2 ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ 30ML

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

4-5

3-4

η κούκλα μου...18/8/2009

Anstef mou , βλεπω οτι ολα ειναι μια χαρά με το μωράκι σου . Ειναι πολυ μικρή ακομα και ειναι λογικό να θελει να μενει αρκετή ωρα στο στήθος , να φροντιζει για την παραγωγή σου και να κοιμάται αγκαλιά με τη μανουλα .

Πολλά μωράκια εχουν αυτη τη συμπεριφορα και ειναι λογικό . Θα μπορουσες να κανεις μαλάξεις στο στηθος σου την ωρα που θηλάζει , ετσι ωστε να παιρνει μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος και να την ενθαρύνεις να θηλάζει καλύτερα .

Κανε λιγο υπομονή δεν ειναι για πάντα ετσι σε λιγο καιρο θα τρωει πιο αποτελεσματικά σε λιγοτερο χρονο .

Ειναι τοσο μικρουλα , εχει αναγκη την αγκαλιτσα σου και το στηθος σου . Θα περασουν τοσο γρηγορα αυτες οι στιγμες ...προσπαθησε να τις απολαυσεις !!

VgL7.jpgIgLdp2.png

Σας ευχαριστω πολυ..όλες!

Σημερα είμασταν απο τις 15,00-18,00 αγκαλιά -εννοώ στο στήθος με 5λεπτα διαλλείματα..εξαντλήθηκα...

Υπομονη χρειαζεται λοιπον..ισως φταιει και η λοχεία και που δεν εχω καμία βοήθεια και μου φανηκαν όλα βουνό..σκέφτομαι ολη μερα με το μωρό στο στήθος..ποτε να μαγειρέψεις,να κανεις καμιά δουλεια...ειναι και το στηθος που πονάει και σκεφτομαι οτι δεν τρώει καλά..

Ελπιζω το Σαββατο που θα έρθει η παιδίατρος να τη δει να μου πει οτι εχει πάρει βάρος,τουλάχιστον να ησυχασω απο αυτο το άγχος και όλα τα αλλα θα τα βρούμε στην πορεία εύχομαι...

Και παλι ευχαριστω και για οτι χρειαστώ θα επανέλθω!!!

η κούκλα μου...18/8/2009

Κοριτσια,επανερχομαι με νεο "προβλημα" αυτη τη φορα.........

Σημερα ολη μερα νιωθω το στηθος μου αδειο,εντελως...το παταω και βγαζει πολυ λιγο γάλα,και ειναι τόσο ελαφρύ..καμια σχεση με τις αλλες ημερες...ανησυχω πολυ.......

Τι μπορει να φταίει?

Τι να κανω?????

η κούκλα μου...18/8/2009

Καλησπέρα είχαμε ξεκινήσει αποκλειστικό θηλάσμο αλλά τις τελευταίες μέρες συνηθως το απογευμα ο μπέμπης μου γκρινιάζει όση ώρα και να τον έχω στο στήθος τότε του δίνω συμπλήρωμα απο 20 μέχρι 80 μλ αφού έχει θηλάσει σε μένα.Δεν ηρέμει με τίποτα και κλαίει πολυ άλλα πάντα το απόγευμα το βράδυ και την υπόλοιπη μέρα τρώει μόνο απο το στήθος μου.Πριν έτρωγε 1 τεταρτο απο το ένα στήθος και κάποιες φορες 1 τέταρτο απο το άλλο τώρα μπόρει να είναι στο στήθος μισή ώρα να ρευτει να αποκοιμηθει να τον βάλω να ξαπλώσει και να ξυπνήσει στο τέταρτο με κλάματα αυτο συμβαίνει για ώρες και κάνει και πολλές εκκενώσεις ,όταν πιει το συμπλήρωμα κοιμάται αμέσως και για 3-4 ώρες.Όταν συμβαίνει αυτό είναι ώρα στο στήθος.Τι κάνω λάθος.Είχα σκοπό να θηλάσω αποκλειστικά αλλά δεν μπόρω να τον βλέπω να κλαίει.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39

Β. Το φύλο του βρέφους αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) Φ.Τ,

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΔΕΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ

10/8 ΗΜ.ΓΕΝΝΗΣΗΣ 3,100

13/08 2,905

19/08 3,120

27/08 3700 ΣΕ ΑΛΛΗ ΖΥΓΑΡΙΑ

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

ΘΗΛΑΖΕΙ ΑΝΑ 3 ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

ΣΕ ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 1-2 ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ 30ML

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)ΑΠΟ 20 ΜΛ ΜΕΧΡΙ 80 ΜΛ ΑΝΑΛΟΓΑ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

5-6

ΠΟΛΛΕΣ 7-8 ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΤΟ ΧΡΏΜΑ ΕΊΝΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟ.

pcs9p3.pngTYJ2p2.png