Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

φρουτοκρεμα απο 41/2 μηνων!!!

Recommended Posts

προβλημα μεγαλο κοριτσια-ο μπεμπης ειναι 4 1/2 μηνων και πολυ δυσκολος με το γαλα-του αλλαζω μαρκες συνεχεια και τιποτα.η παιδιατρος ειπε να του αρχισω φρουτοκρεμα σκονη αλλα και παλι δυσκολευομαι-δοκιμασα σημερα να του δωσω αλλα νομιζω οτι δεν καταπινε-ειναι το πρωτο μου μωρο κι εχω απελπιστει-κλαιω συνεχεια και φοβαμαι οτι ουτε φρουτοκρεμα θα φαει-και με το γαλα τι θα κανω?βοηθηστε με σας παρακαλω:(

Διαφημίσεις

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΕΙς ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ.ΣΥΝΗΘΩς ΞΕΚΙΝΑς ΜΕΤΑ ΤΟΝ 6ο με κρεμα βανιλια.θα ελεγα να το ξανασυζητησεις με την παιδιατρο η να παρεις και μια δευτερη γνωμη.

Τα περισσότερα μωρα το ίδιο κάνουν.θέλει παρά πολύ υπομονή,επιμονή κ ηρεμία.δοκίμασες κανονικά φρούτα;ίσως να τα βρίσκει καλύτερα.πολλές μαμαδες δίνουν στα μωρα τους ένα παιχνίδι την ώρα του φαγητού ώστε να ξεχνιούνται.άλλες τους τραγουδάνε.εγώ του κάνω το αεροπλάνακι.κάποιο τρόπο θα βρεις κ εσυ.αυτοσχεδίασε κ όχι κλάματα κ άγχος γιατί τα μεταδίδουμε κ στο μωρό.

Διαφημίσεις

Καλησπερα και απο εμενα.Τι μου θυνησες τωρα ειναι σαν να βλεπω τον ευατο μου οταν γεννησα τον γιο μου.Εκει που ολα πηγαιναν μια χαρα και επινε κανονικα το γαλα του,ξαφνικα μεσα σε λιγες μερες δεν το ηθελε καθολου,μεχρι και στο νοσοκομειο μπηκαμε 2 μηνων γιατι κοντευε να παθει αφυδατωση και για να κανουμε και ολες τις εξετασεις και να σιγουρευτουμε οτι ειναι καλα.Τελικα το συμπερασμα μετα απο πολι καιρο ταλαιοωριας και απιστετης στεναχωριας(και η αιτια της εκδηλωσης της επιλοχιας καταθληψης) ηταν οτι δεν του αρεσει αρεσε το γαλα.

Για να μην σε κουραζω αυτο που εκανα σε συνεργασια και με την παιδιατρο μου παντα ηταν με το που κλεισαμε τον 4 μηνα ξεκινησαμε δειλα δειλα την στερεα τροφη ,αλλα και εκει ταλαιπηρηθηκα παρα πολυ γιατι ηταν ακομη πολυ μικρουλης και δεν ηταν ετοιμος να καταλαβει πως τρωμε,αυτος και την κρεμα την πιπιλιζε και την ρουφουσε.Μετα απο ενα αρκετο μεγαλο διαστημα υπομονης και επιμονης τα πραγματα καλυτερεψαν.

Ξεκινησαμε ομως με φρεσκα φρουτα και ενα ενα.μετα απο δεκαπεντε μερες πηγαμε στο ρυζαλευρο και μετα καθε 10 μερες βαζαμε και κατι καινουργιο.

Φτασαμε να ειμαστε 6 μηνων και να πινουμε γαλα μονο πρωι -βραδυ,πραγμα σχετικα πολυ νωρις σε σχεση και με το πρωτο μου παιδι που ολα αυτα τα ξεκινησε απο τον 6ο μηνα και μετα,αλλα δεν γινοταν και αλλιως.

Αυτο που θα σου πω ειναι να μην στεναχωριεσε και κλαις γιατι το μωρο τα καταλαβαινει ολα αυτα και θα αντιδρα ακομα πιο αρνητικα.

Προσπαθησε να εισαι ηρεμη την ωρα του γευματος και εμας του αρεσε παραπολυ να βλεπει στην τηλεοραση διαφημησεις ή παιχνιδια με εντονα χρωματα και μουσικουλα και ετσι ετρωγε ευχαριστα.

Μην στεναχωριεσαι και ολα θα πανε καλα.

Για οτι χρειαστης εγω ειμαι εδω να με ρωτησεις οτι θελεις γιατι πραγματικα σε καταλαβαινω γιατι περασα ακριβως τα ιδια.

Και μια τελευταια συμβουλη ακου μονο την γιατρο σου στο θεμα της διατροφης και μην ακους οτι ειναι μικρο και μπορει να παθει κατι,οι γιατροι ξερουν πολυ καλυτερα απο εμας.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ 4 1/2 ΜΗΝΩΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 4 ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΠΙΑΤΑΚΙ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ.ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΦΑΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ .ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΦΑΕΙ ΔΩΣΤΟΥ ΓΑΛΑ.

η σχολη του εξωτερικου ( Αμερικη + Ευρωπη) εννοω τους παιδιατρους προτεινουν εισαγωγη στερεας τροφης στους 4 μηνες.

Ο ανιψιος μου οταν ηρθε απο τον Καναδα σε ηλικια 4 μηνων του εδινε η μαμα του λιωμενη πατατα και λαχανικα φυσικα με συμβουλη του γιατρου που παρακολουθουσε το μωρο.

Το να μαθεις το μωρο να τρωει δεν ειναι ευκολη δουλεια. Πραγματι οι πιο πολλες μαμδες απελπιζονται και νομιζουν οτι δεν θα μαθει να τρωει ποτε.

Θελει υπομονη ακομα και δυο κουταλιες την ημερα να φαει τις πρωτες ημερες ειναι μια καλη αρχη.

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"

Διαφημίσεις

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΕΙς ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ.ΣΥΝΗΘΩς ΞΕΚΙΝΑς ΜΕΤΑ ΤΟΝ 6ο με κρεμα βανιλια.θα ελεγα να το ξανασυζητησεις με την παιδιατρο η να παρεις και μια δευτερη γνωμη.

Σε αυτο το θεμα θα μου επιτρεψεις να σου πω πως δεν εχεις δικιο,ειμαι παθων, και σε περιπτωσεις πολυ ειδικες οπως το μωρο να μην δεχεται το γαλα για οποιδηποτε λογο, η εισαγωγη της στερεας τροφης γινεται πολυ πιο νωρις απ¨οτι γινεται στα μωρακια που δεν αντιμετωπιζουν κανενα προβλημα με το γαλα.

ντιντακι δεν το ηξερα.ευτυχως που υπαρχουν πολλες αποψεις για να βρει η κοπελα την καταληλη για την περιπτωση της.και οι παιδιατροι εχουν διαφορετικες αποψεις πολλες φορες οποτε...

• 2 years later...

Εμεις ειμαστε 4 μηνων και τρωμε ηδη μηλο, μπανανα, νεκταρινι, κολοκυθακι, καροτακι, και κρεμα ρυζιου (βρασμενο ρυζι περασμενο στο μπλεντερ). Εχει συνηθισει ήδη το κουταλι αλλά χρειαστηκε πολυ υπομονη. Μην ανησυχεις, ολα θα πανε καλα.

Αν το παιδί είναι δύσκολο στο γάλα, δεν μπορείς να το αφήσεις και νηστικό, οπότε γι'αυτό ξεκινάς λίγο νωρίτερα τη στερεά τροφή. Δεν θεωρώ όμως ότι η ηλικία των 4 μηνών είναι η καταλληλότερη. Οι περισσότεροι παιδίατροι προτείνουν μετά τον 6ο μήνα. Φρουτόκρεμα, ρυζάλευρο, λαχανικά, κρέας, αυγό, γιαούρτι, ψάρι. Με αυτή τη σειρά. Ο γιός μου μετά τον 8ο μήνα δεν θέλει ούτε να βλέπει γάλα, οπότε πρωί-βρλαδυ τρώμε γιαούρτι! Τι να κάνω? Να μην πάρει το ασβέστιο που χρειάζεται? Δεν είναι και το καλύτερο, αλλά η γιατρός μου πρότεινε να το χειριστούμε έτσι. Σε λίγο καιρό θα ξαναπροσπαθήσω, γιατί προσπαθούσα για γάλα ήδη 1,5 μήνα και δεν έπινε ούτε γουλιά! Οπότε μην ανησυχείτε, τα μωρά μας είναι άνθρωποι κανονικοί, με προτιμήσεις και αρνήσεις, τις οποίες οφείλουμε να σεβαστούμε, με απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια ότι έχουμε προσπαθήσει να του επιβληθούμε! Αλλά όχι να υποφέρει κιόλας...

• 1 month later...

Και εμεις με το γαλα ειχαμε ενα θεμα...το επινε αλλα χορτενε πολυ γρηγορα και ετσι ειμασταν παντα στο οριο με τα κιλα...4 1/2 αρχισαμε και εμεις ρυζαλευρο και φρουτα και τρελαθηκε και πινει και περισσοτερο γαλα τωρα...θελει υπομονη με το κουταλι μεχρι να το μαθει...

Zzlwp3.png

Διαφημίσεις