Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΚΙ (καθαρισμος στο μπανιο)

Recommended Posts

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 6 ΜΗΝΩΝ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΟΥ Η ΝΥΦΗ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ ΤΟ ΑΝΗΨΑΚΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ?

Διαφημίσεις

Γειά σου Τζένη,

Και εγώ έχω ένα αγοράκι 3 χρονών και μάλλον παω και για το δέυτερο.

Μην αγχώνεσε με την καθαριότητα του μωρού δεν είναι τίποτα.

Κάθε φορά που θα κάνεις μπανάκι το μωράκι απλά θα πλένεις και την περιοχη εκέι κατεβάζοντας απαλά και όσο πάει απο μόνο του το πουλάκι του.

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Τζένη μου απότην αρχή που ρώτησα τον γιατρό μας μου είπε ότι λέει και η Ελένη πιο πάνω. Στο μπανάκι του θα το καθαρίζεις απαλά, και όλα θα είναι εντάξει..!

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Αγαπητή Τζένη

Σαν νέα μητέρα πρέπει να ενημερωθείς σωστά ώστε να μην τραυματίσεις την ευαίσθητη αυτή περιοχή του μικρού σου.

Παρακαλώ διάβασε τις οδηγίες στο http://healthsites.in.gr/imarinopulos/page_GREEK_2.htm.

Διαφημίσεις

Εμενα ο συζυγος (παιδιατρος) του το κατεβαζει απαλα, πλενοντας το με νερο και σαπουνι σε καθε βραδυνο μπανακι. Πρεπει να το κανεις απο μικρη ηλικια για να μη κλεισει τελειως και ταλαιπωρηθει το παιδι αργοτερα. Ασε που αργοτερα καταλαβαινει κιολας και δε θελει να του το κανουν ή ποναει.

cIWNp3.png

Διαβάζοντας αυτά που λεει ο κος Μαρινόπουλος και έχοντας ρωτήσει επανηλλειμένα τον παιδοουρολογο που παρακολουθει τον μικρό για κάποιο άλλο θέμα...εχω μπερδευτει. Ο δικός μας παιδοουρολογος λεει καθαρισμό γιατι τα μικροβια που μαζευονται εκει προκαλουν ουρολοιμώξεις (κατι που πάση θυσια θέλουμε να αποφύγουμε). Άλλοι λένε δεν το αγγιζουμε... Τελικά τί κάνουμε οεοο?

s-age.pngs-age.png

Αγαπητές μητέρες

Το ίδιο επιχείρημα της ουρολοίμωξης χρησιμοποιούν και οι γιατροί στην Αμερική χωρίς να είναι εμπεριστατωμένη πρακτική και συνιστούν περιτομή σε όλα τα αγόρια από τους πρώτους μήνες της ζωής. Στην Ευρώπη φυσικά που η πρακτική αμφισβητείται και θεωρείται ως παράδοξο πρόληψης ( Prevention Paradox ) μελέτες έδειξαν ότι τα περισσότερα νήπια μολύνονται στα μαιευτήρια από μικρόβια που προκαλούν ουρολοιμώξεις. Η λύση είναι το rooming δηλαδή η φύλαξη του μωρού σας στο ίδιο με σας δωμάτιο αμέσως μετά τη γέννηση. Με τον τρόπο αυτό το μωρό αποικίζεται με τα δικά σας φυσιολογικά μικρόβια δέρματος και έτσι δεν κινδυνεύει από ουρολοιμώξεις. Βέβαια για λόγους ευκολίας τα μαιευτήρια δεν προσφέρουν στις μητέρες αυτή τη λύση και ούτε ενημερώνουν. Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι όλα τα αγόρια, με εξαίρεση αυτά που παρουσιάζουν παλινδρόμηση ούρων, έχουν την ίδια πιθανότητα να παρουσιάσουν ένα επεισόδιο ουρολοίμωξης στη ζωή τους. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί έχει υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις και έχουν αποκλειστεί οι συνήθεις παθήσεις του ουροποιητικού τότε μόνο μπορεί κανείς να σκεφτεί τον αποικισμό του έξω στομίου της ουρήθρας από μικρόβια λόγω φίμωσης. Με δυό λόγια μην πειράζετε από τόσο νωρίς την πόσθη του παιδιού. Μπορεί να προκαλέσετε εσείς την παθολογική φίμωση.

ειλικρινα το βρισκω πολυ επαγγελματικο εκ μερους σας που συμμετεχετε σε αυτο το site.εγω επειδη γεννηθηκα με διπλο το δεξιο νεφρο και μεχρι να το ανακαλυψουν (30 χρονια πριν)παθαινα συνεχεια ουρολοιμωξη με πολυ υψηλο πυρετο φοβαμαι πολυ για το μωρο μου.η γιατρος μας ειπε οτι 10 μηνων θα πρεπει να το παω σε παιδοχειρουργο να κανει περιτομη.το φοβαμαι πολυ και ειλικρινα παρολο που μενω διδυμοτειχο λογω αντρα στρατιωτικο θα προτιμησω εσας που δεν ειστε και πολυ υπερ αυτης της επεμβασης μηπως και μπορουμε να κανουμε κατι αλλο.

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

γεια σας και εγω ρωτησα τον παιδιατρο μου και ειπε 2 χρονων και βλεπουμε. μεχρι τοτε ειπε τιποτα! δεν ξερω ο καθενας οτι νομιζει κανει!

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

xara52

Λυπάμαι για όλες τις διαφορετικές απόψεις που κυκλοφορούν. Κύρια αιτία είναι η έλλειψη θεραπευτικών πρωτόκολλων στη χώρα μας. Ακολουθήστε τις οδηγίες της Βρεττανικής Παιδοχειρουργικής Εταιρείας http://healthsites.in.gr/imarinopulos/page_GREEK_2.htm που βασίζονται σε εμπεριστατωμένη έρευνα και θα με θυμηθείτε.

Φιλικά

• 2 weeks later...

Καλησπερα και απο μενα Κυριε Μαρινοπουλε.

Εχω ενα αγορακι 18 μηνων,απο νωρις ο παιδιατρος μας,μας ελεγε,να του κανουμε τις μαλαξεις,ειτε στο μπανιο η' μετα απο αυτο.

Εμεις καποιες φορες το καναμε και καποιες οχι.

Προσφατα σε καποιο ραντεβου μας για εμβολιο που το ξαναειδε,μας ειπε οτι πρεπει να το κατεβαζουμε πιο πολυ,και μας εδειξε τον τροπο.Τρομαξαμε λιγο γιατι εβγαλε και αιμα.Μας ειπε οτι πρεπει να το κανουμε πιο εντατικα(ειναι και αυτος κατα της περιτομης).

Εγω δεν θελω να τον βασανιζω τον μικρο,γιατι εχει αρχισει και καταλαβαινει,και μολις,τον αγγιξουμε εκει,αρχιζει να τραβιεται.

Νομιζεται οτι κανουμε κατι λαθος?????

Τι μας συμβουλευεται??

Πιστευεται οτι θα εχουμε προβλημα στον μελλον????

line_m121_beg_40_time_1200978000_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

Καλησπερα και απο μενα Κυριε Μαρινοπουλε.

Εχω ενα αγορακι 18 μηνων,απο νωρις ο παιδιατρος μας,μας ελεγε,να του κανουμε τις μαλαξεις,ειτε στο μπανιο η' μετα απο αυτο.

Εμεις καποιες φορες το καναμε και καποιες οχι.

Προσφατα σε καποιο ραντεβου μας για εμβολιο που το ξαναειδε,μας ειπε οτι πρεπει να το κατεβαζουμε πιο πολυ,και μας εδειξε τον τροπο.Τρομαξαμε λιγο γιατι εβγαλε και αιμα.Μας ειπε οτι πρεπει να το κανουμε πιο εντατικα(ειναι και αυτος κατα της περιτομης).

Εγω δεν θελω να τον βασανιζω τον μικρο,γιατι εχει αρχισει και καταλαβαινει,και μολις,τον αγγιξουμε εκει,αρχιζει να τραβιεται.

Νομιζεται οτι κανουμε κατι λαθος?????

Τι μας συμβουλευεται??

Πιστευεται οτι θα εχουμε προβλημα στον μελλον????

Αγαπητή Ειρήνη

Παρακαλώ αφήστε το πέος του μικρού ήσυχο. Μπορείτε να το πλένετε εξωτερικά με άφθονο νερό. Εάν ο ίδιος θελήσει να το ανοίξει τότε είναι ο πιο κατάλληλος να το κάνει γιατί καταλαβαίνει τα όρια του πόνου. Το επεισόδιο με τη βίαιη διάνοιξη και τη μικρή αιμορραγία δεν είναι καλό μήνυμα. Συχνά μετά από παρόμοιο τραυματισμό προκαλείται ιατρογενής παθολογική φίμωση.

Μέχρι τα 3 θα έχει αποκαλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της βαλάνου όπως στην πλειοψηφία των αγοριών.

Με εκτίμηση

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω που μπηκατε στον κοπο να μου απαντησετε!!!

Θα ηθελα ομως να μου πειτε τι σηναινει ιατρογενης παθολογικη φιμωση.

Αγαπητή ειρήνη

Οποιαδήποτε προσπάθεια διάνοιξης στην τρυφερή αυτή ηλικία οδηγεί σε μικροτραυματισμούς, αιμορραγία, ραγάδες στον δακτύλιο της πόσθης, δηλαδή πληγές, που επουλώνονται με το χρόνο οδηγώντας σε ρίκνωση των ουλών και επακόλουθη στένωση της ακροποσθίας ισοδύναμη με φίμωση. Ονομάζεται παθολογική για να διακριθεί από τη φυσιολογική φίμωση της ηλικίας που όλα τα αγοράκια παρουσιάζουν σαν ένα φαινόμενο εξελικτικό της ηλικίας και η οποία δεν χρειάζεται καμμία παρέμβαση. Ανάλογα με το ποιός προσπαθεί να το διανοίξει διακρίνεται σε οικογενειακή βλάβη ή ιατρογενή.

Με λίγα λόγια μην κάνετε απολύτως τίποτε διότι θα προκαλέσετε βλάβη.

Φιλικά

• 1 month later...
ΣΕ ΑΓΟΡΑΚΙ 10 ΜΗΝΩΝ ΠΩΣ ΠΛΕΝΕΤΕ ΤΟ ΜΟΡΙΟ ΤΟΥ? ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ?

Άφθονο νερό και σαπούνι όπως και στο υπόλοιπο σώμα χωρίς την παραμικρή προσπάθεια διάνοιξης λόγω κινδύνου τραυματισμού στην μικρή αυτή ηλικία.