Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θα ηθελα τη γνωμη σας...

Recommended Posts

Θα ηθελα να ακουσω τις γνωμες σας στο παρακατω θεμα..

Προκειται να μετακομισουμε συντομα σε μια περιοχη αρκετα απομακρυσμενη απο τις κατοικιες των γονιων μας...του αντρα μου και τους δικους μου.

Εχουμε ενα παιδακι 2+ χρονων το οποιο σκεφτομαστε να γραψουμε σε παιδικο σταθμο απο Σεπτεμβρη λογω του οτι δεν φαινεται να υπαρχει η δυνατοτητα εκ μερος των γιαγιαδων και παππουδων να την κρατησουν..

Η απορια μου ειναι η εξης.

θα πρεπει να γραψω το παιδι μου σε σταθμο που βρισκεται στην περιοχη που ειναι το σπιτι των γιαγιαδων ετσι ωστε να την παιρνουν οι γιαγιαδες μεχρι να σχολασουμε εμεις ή να την γραψω σε σταθμο στην περιοχη κατοικιας μου με ρισκο ομως και αγχος να καθυστερησουμε να την παρουμε λογω κινησης πχ στο γυρισμο;

Αυτο που θα μας βολευε ειναι να πηγαινει σε σταθμο στην περιοχη των γιαγιαδων αλλα μηπως θα κουραζω το παιδι μου παρα πολυ;;φανταστειτε θα εχει δυο δρομολογια καθημερινα με αυτοκινητο, θα ξυπναει πιο νωρις το πρωι οπως και εμεις και αλλα πολλα...

τι να κανω;

η περιπτωση να βαλουμε γυναικα να την παιρνει απο το σταθμο ειναι αρκετα "ακυρη" γιατι τα οικονομικα μας λογω της αγορας νεας κατοικιας δεν θα μας το επιτρεπουν..

Διαφημίσεις

Αχ βρε fysalidaki ...μπέρδεμα...

καλύτερα βέβαια θα ήταν να είναι ο παιδικός κοντά στο σπίτι για να μην ταλαιπωρείται το παιδί..αλλά αν δεν προλαβαίνετε να γυρίσετε το μεσημέρι???

Από την άλλη η περιοχή των παπούδων είναι σίγουρη λύση, αλλά ταλαιπωρεί το παιδί..

Τι να πω..μπέρδεμα φιλενάδα...δεν ξέρω...

Φυσαλιδάκι, ξέρω αρκετό κόσμο που το κάνει αυτό, επιλέγει σταθμό κοντά στη γιαγιά, πάει το παιδί το πρωϊ στο σταθμό και το μεσημέρι το παίρνει ο παπούς ή η γιαγιά στο σπίτι μέχρι να επιστρέψουν οι γονείς...Το βλέπω αρκετά λογικό, γιατί σκέψου πως υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι κατά τη διάρκεια της ημέρας (να ανεβάσει πυρετό π.χ.), να μπορούν να πεταχτούν να την πάρουν...Τώρα, τα δρομολόγια είναι άστα να πάνε... Δύσκολη απόφαση.

ετσι ειναι οπως τα γραφετε κοριτσια..μπερδεμα και δυσκολη αποφαση...και κουραση γαι τη μικρη...εμας δεν μας υπολογιζω...αλλα η μικρη μου 2 χρονων παιδακι και να κανει τοσα χιλιομετρα καθημερινα;;τι να κανουμε ομως...και η επιλογη κατοικιας ειναι σημαντικοτατη αποφαση γιατι ανεβαζει την πιοτητα της ζωης σου οταν γινεται σωστα..εστω και αν οι χρονοβορες διαδρομες την κατεβαζουν...

σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας...

Διαφημίσεις

fysalida μου θα σου πω εγώ τι θα κάνω παρόλλο που οι αποστάσεις στην Αθήνα με τις δικές μας δεν συγκρίνοντε...εγώ το πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν βολεύει η συγκοινωνία να τον πέρνουν ( οι παπούδες εργάζοντε ακόμη και οι γιαγιαδες δεν οδηγούν ) αλλά και να βόλευε ο σταθμός της δικής μας περιοχής είναι δίπλα στο δάσος με την αύλή και το γκαζόν του, πεντακάθαρος..θα πως στους εργοδότες μου να μου κόψουν κάποια λεφτά από το μισθό μου ( που ίσως και να μην το κάνουν ) και να φεύγω ένα μισάωρο νωρίτερα..

Φυσαλίδα και εγω συμφωνώ με το να πάει η μικρή σ'ενα παιδικό κοντα στους γονείς σας!

Επειδή εχω ζήσει το άνχος να προλάβω να πάω να πάρω το παιδί απο την κυρία που τον πρόσεχε , ήταν λιγο ιδιόρυθμη σ'αυτό το θέμα - ήθελε να είμαι ακριβώς στις 16:00 εκεί , δεν το συζητώ!

Ηταν φορές που έπρεπε να είμαι εκει μεσα σε 5' ευτηχως είχα το μηχανάκι .... με το που έπερνα το παιδί και μπαίναμε στο αυτοκίνητο , υπήρχαν φορές που με επιαναν τα κλάματα απο την ένταση κ το άνχος ... και δεν ηταν και σε παιδικό ... που θα ειχα δλδ να "αντιμετώπησω" την δασκάλα του ...

Σημαντικό επίσης είναι το θέμα τον δρομολογιών που λέει η Νατάσσα μας αλλά θα είσαι σίγουρη πως το παιδί ειναι με εναν δικό σου ανθρωπό και οχι κάποιον ξένο που απλά θα το αναλαμβάνει για μισή ώρα ...

Επίσης αυτη την "μαγική" σχέση που αναπτύσουν τα παιδιά μας με τους παπουδογιαγιάδες την θεωρώ αναντικατάστατη! :D

α! και καλή σταδιοδρομεία στην μικρή σας!:D:D:D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

σας ευχαριστω ολες

χαρα εχεις δικιο...και ετσι θα κουραζονταν η μικρη μου..

DALIA καλη η προταση σου...πρεπει να το σκεφτω και αυτο αν και λογω του οτι δουλευω ως ιδιωτικος υπαλληλος δε νομιζω να πολυαρεσει στα αφεντικα μου...

Αφροδιτη σε νιωθω απολυτα...και εγω θα ειχα τρομερο αγχος με το να προλαβαινω να παρω το παιδι....

τελικα η λυση της γιαγιας και του παππου φαινεται πιο σωστη εστω και αν κουραζεται περισσοτερο το παιδι μου...:roll:

fysalida και εγώ παιδί μου ιδ.υπάλληλος είμαι..φυσικά εξαρτάται από τα αφεντικά...εγώ ειμαι πολύ τυχερή σ'αυτόν τον τομέα..πάντως δεν έχεις να χάσεις κάτι αν τους το΄πρότεινες..ποτέ δεν ξες

Πόση ώρα είναι το καινούριο σπίτι απο το σπίτι των γιαγιάδων? Είναι πάνω απο μισή ώρα?

Νομίζω πάντως ότι είναι καλύτερα να πηγαίνουν οι γιαγιάδες να το παίρνουν το παιδί γιατί:

1. Το σενάριο με το ελαστικό αφεντικό που θα σε αφήσει να φεύγεις νωρίτερα, κόβοντάς σου απλά κάποια λεφτά απο το μισθό, μου φαντάζει χλωμό, δεν ζούμε και στη Σουηδία..

2. Αν το παιδάκι αρρωστήσει κάποια στιγμή και θα πρέπει να πας να το πάρεις θα πρέπει να φύγεις απο τη δουλειά σου και άντε να εξηγείς στο εκάστοτε αφεντικό και να νιώθεις άσχημα και υποχρεωμένη(και αγχωμένη).

3. Δεν ξέρω αν συμβαίνει σε όλα τα παιδάκια, αλλά νομίζω πως το να περιμένει ένα τόσο μικρό παιδί τον γονιό του να έρθει να το πάρει κι αυτός έχει κολλήσει στην κίνηση πχ το βάζει σε μια ανησυχία του είδους "γιατί αργεί η μαμά μου να έρθει, που είναι, θα με αφήσει εδώ?" και δεν είναι ότι καλύτερο.

Οπότε θα σου πρότεινα αν η ώρα που κάνετε να πάτε στις γιαγιάδες κυμαίνεται στο μισάωρο να το προτιμήσετε.

Διαφημίσεις

Μην παζεις με το αγχος σου...εγω λιωνω οταν πρεπει να ειναι ακριβως κάπου και δεν ειμαι...κολλημα...

Θα πάθεις πανικό αναιτίως...

Και συμφωνω πως ειναι μια καλη ευκαιρια να ειχει το παιδάκι σου καθημερινη επαφη με την γιαγια και τον παππου...

Σκέψου να θελεις να πας καποια μερα για ψωνια μετα την δουλεια, και ετσι να μπορεις να το κανεις...σκεψου τι ομορφα θα ειναι...!!!!!!!!!!!!

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Ναι tzoutzouka μου εκει γυρω ειναι η αποσταση..στο μισαωρο και κατι..

Ε τότε οκ, άσε που μερικές μέρες θα μπορείς να την αφήνεις και λίγο παραπάνω σε καμιά γιαγιά ώστε να μπορέσεις κι εσύ να πας για ψώνια ας πούμε, με την ησυχία σου. ;)

Το καθημερινό πηγαιν' έλα βέβαια δεν ξέρω πόσο θα σας κουράσει αλλά ίσως να το κάνετε εναλλάξ με το σύζυγο?

η αληθεια ειναι οτι θα ειναι κουραστικο tzoutzouka αλλα δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα...

αγγελουδια μου μια χαρα θα ειναι ετσι με την γιαγια και τον παππου το παιδακι αλλα θα κουραζεται...θα ξυπναει αρκετα νωριτερα κτλ.αυτο ειναι το αγχος μου...

τελος παντων..προσπαθουμε ολοι να κανουμε το καλυτερο για τα παιδια μας αλλα δεν μας βγαινει παντα...κατι τετοιες στιγμες ειναι που λεω τι ωραια θα ηταν να μην δουλευω ή εστω να δουλευω part time για να προσφερω περισσοτερα στο παιδι μου...και τι ωραια θα ηταν να εμενα σε μια μικρη πολη με μικρες αποστασεις....και οχι στην Αθηνα ΑΛΛΑ οπως και να χει την υγεια μας να χουμε...

fysalida να γράψεις το παιδάκι σου στον δικό σας σταθμό και να έρχονται εναλλάξ οι γιαγιάδες σπίτι σας παίζει? Αντί να ταλαιπωρείται το παιδάκι, θα έρχονται εκείνες. Και θα είναι και σπίτι του μετά που έχει τα πάντα... Παιχνιδάκια, ρουχαλάκια και δε θα χρειάζεται να μετακομίζεις κάθε πρωϊ. Να σου κάνουν και καμιά δουλίτσα.. καλά δε θα ήταν?

Διαφημίσεις

καλα μονο;;;ιδανικα θα ηταν..αλλα δεν παιζει αυτο...αρνουνται...δεν μπορουν κιολας...ειναι μεγαλοι ανθρωποι..οι καθημερινες μετακινησεις θα τους κουρασουν απιστευτα...

αυτα για τα πεθερικα μου...η μαμα μου κραταει και το μωρο της αδερφης μου και παιρνει και απο τον παιδικο την μεγαλη της αδερφης μου αρα...τζιφος....

τι να κανουμε...εμεις καναμε αυτη την επιλογη της πιο μακρινης κατοικιας για τα χιλια καλα που μας προσφερει περα απο αυτο με τις μετακινησεις...αρα εμεις θα λουστουμε και τις συνεπειες...και κυριως το παιδι μας...αυτο ειναι που με "ποναει"

Και γω θα ήμουν υπέρ σε ένα παιδικο κοντά στη γιαγιά ...

φοβερό άγχος στις 5 πρέπει να είμαι στον παιδικο γιατί κλείνει και στην Αθήνα δουλεύουμε ποτέ δεν ξέρουμε φεύγοντας από το γραφειο τι θα βρούμε μπροστά μας..

πχ. εχθές επρεπε να πάρω την Αλκμηνη από τη χορωδία στις 17:15 έφυγα 16:40 από Πατησίων να πάρω ταξί να είμαι στη Ν.Σμύρνη σε 30 λεπτά... έλα όμως που μόλις βγήκα απο το γραφείο είδα ότι είχαν κλεισει τον δρομο... έναν πανικο τον έπαθα...

Θα κουράζεστε φυσαλίδα μου και σεις και το μωρό αλλά όπως είπες δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα...

Γμτ!!! και είχα ενθουσιαστεί με την ιδέα μου!!! Αν βρίσκατε μια γυναίκα κοντά (καμια θεία, φίλη..) να το παίρνει για καμιά ωρίτσα από τον παιδικό και να της δίνατε κανα 100άρικο?

ασε παμ τα ζω τα δικα σου απο κοντα...σε βλεπω πως φευγεις καθε μερα...τα ιδια μου ρχονται....το βλεπω...

νονι μου δεν παιζει κατι τετοιο....να υπαρχει κανενας γνωστος δηλαδη που να το κανει αυτο...

και αυτο θα το κανω....αν και χλωμο το κοβω να βρω ακρη..και ειναι και αυτο με τις αρρωστιες που λενε και τα κοριτσια...αν ανεβασει πυρετο ποιος θα πεταχτει να την παρει;εγω που θα δουλευω μακρια;

Φυσαλίδα μου , νομίζω πως άδικα στεναχωριέσαι ...

Θα δείς που η μικρή θα το διασκεδάζει στην διαδρομή ( ε! μπορεί να έχει κ καποια μέρα τις "ανάποδές" της ... χιχιχι) θα μετράτε διάφορα και μεχρι να φτάσετε στην γιαγιά θα περνάει η ώρα ...

Εμείς καθημερινά μετράμε νταλίκες , μπολντόζες κ εκσκαφείς ... (πάμε απο τον Περιφεριακο δρόμο στην μαμά μου - ευτηχώς εμεις κ όλα τα καλά οχύματα βαρεως τύπου ... χαχαχα)

Στο γυρισμό λέμε πως πέρασε ο καθένας την ημέρα του ....

Το μοναδικό "αρνητικό" για εμένα είναι οτι θα ξυπνάει λιγάκι πιο νωρίς ...

Θα δείς θα περνάει η ωρα κατα την διαδρομή γρήγορα και ευχάριστα :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Fysalidaki μου σε καταλαβαίνω απόλυτα!! Μεγάλο άγχος, αλλά μήπως κι εμείς το παρακάνουμε;;; Τόσες κοπέλες πώς το κάνουν αυτό καθημερινά;;

Αυτό που λέει η noni το βρίσκω ότι καλύτερο, αλλά αν όπως λες δεν γίνεται να έρχονται στο σπίτι σας, μάλλον καλύτερα είναι ν το παίρνουν εκείνοι όταν σχολάει από το σταθμό, στο σπίτι τους!!!

Να ρωτήσω και κάτι ακόμη (απορία);; Άντε και γίνεται αυτό με τον παιδικό σταθμό, να πηγαίνουν τα μωρά μας στην περιοχή των παππούδων - γιαγιάδων. Το αντίστοιχο ια γίνει και αργότερα που θα πάνε σχολείο;;;; Γιατί κι εμένα θα μ'απασχολούν κάτι τέτοια ζητήματα, αργότερα!!!

Αφροδιτη μου λες να μετραμε και εμεις νταλικες;;;μπααααααααα μαλλον θα μετραμε τα απιστευτα αυτοκινητα εδω που επιλεξαμε να μεινουμε...Αθηνα σου λεει...βρε μακαρι να εφευγα χθες απο εδω...

μαμμυ μου εισαι στα λογια μου....βεβαιως πρεπει να σκεφτομαστε και το μετα....ασε πικρα...απλα λες ρε παιδι μου οτι στο δημοτικο το παιδι θα ειναι μεγαλυτερο..θα μπορει καλυτερα να αντεχει καποιες καταστασεις και που ξερεις μπορει μεχρι το δημοτικο να εχουμε πιασει την καλη...λεμε τωρα...ειπαμε ειμαι αισιοδοξη...

απλα μετα απο καποια χρονια θα εχουμε μια σαφως καλυτερη αντιληψη και της οικονομικης μας καταστασης (μιλαω προσωπικα για μενα) θα εχουμε γνωρισει και κανεναν ανθρωπο στη νεα περιοχη που θα κατοικουμε και θα μπορουμε να του εμπιστευτουμε για καμια ωριτσα το βλασταρι μας....

αχχχχχχχχχχχχχχχχχ αν ειναι να βογγαω απο τα 32 μου..καηκαμε...:wink:

Φυσαλιδάκι μου, εγώ δεν νομίζω απλά, αλλά είμαι σίγουρη από την εμπειρία μου, πως η καλύτερη λύση από πολλές απόψεις είναι να γράψετε το παιδί σε παιδικό σταθμό κοντά στους παππούδες.

Μάλιστα, αυτό που προτείνω είναι να το γράψετε κοντά στους δικούς σου γονείς, για να υπάρχει και το θάρρος να τους πάρεις ένα τηλέφωνο και να τους πείς αν χρειαστεί, ότι μπορεί και να πεταχτείς από το Σ/Μ, μετά τη δουλειά, ή κάτι άλλο έκτακτο που τυχόν προκύψει.

Ακόμα, σκέψου ότι αν κάποια φορά μπορεί μέχρι και εσύ να μην αισθανθείς καλά, ή να αρρωστήσεις ξαφνικά στη δουλειά, να σου την κρατήσουν, μέχρι το απόγευμα, ή και αργότερα. Επίσης, υπάρχουν φαγητά που τα παιδιά δεν τα τρώνε στον παιδικό. (Συνήθως τρώνε τα περισσότερα λόγω ανταγωνισμού μεταξύ τους), έτσι θα μπορούνε να της δώσουν να φάει κάτι στο σπίτι κι εσύ δεν θα φτάνεις μετά τη δουλειά στο σπίτι αγχωμένη, να ετοιμάζεις και στο παιδί να φαει.

Τέλος, το πιο σημαντικό απ'όλα, είναι ότι δεν θα χάνεις καθημερινά 10 χρόνια από τη ζωή σου, με το άγχος να φτάσεις εγκαίρως στον παιδικό. Ακόμα, κι αν σου συμβεί 2 φορές το χρόνο, είναι αρκετές, για να μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή που το αποφάσισες. Και το θέμα ειναι, ότι μετά δεν θα είναι εύκολο να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις, γιατί τα παιδιά, θέλουν χρόνο για να προσαρμοστούν, συνεπώς δεν θα άλλαζες με ευκολία παιδικό σταθμό.

Ενώ το θέμα του δρομολογίου, μπορεί να είναι κουραστικό, αλλά τουλάχιστον δεν επιφυλλάσει καρδιοχτύπι, στρες και κρίσεις πανικού!!:wink:

Καλορίζικο το σπιτάκι σας και καλή προσαρμογή να έχετε στη νέα σας ζωή.:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...