Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΕ ΡΟΥΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ!

Recommended Posts

Γεια σας! Εχω μια κορουλα 3 ετών. Από πολύ νωρίς παρατήρησα ότι έχει μια εντονη προσήλωση σε ρουτίνες. Τις αρέσει π.χ να επαναλαμβάνει κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί τις ίδιες κινήσεις, να λέμε τα ίδια λόγια. Στο ασανσερ θέλει να στεκόμαστε όλοι στα ίδια σημεία και νευριάζει αν κάτι αλλάξουμε. Δεν βαριέται να επαναλάβει παίζοντας την ίδια διαδικασία πολλές φορές π.χ κάνει τη γιατρό και μεταφέρει μία μία τις κούκλες της από το σαλόνι στο δωμάτιο της για "εξέταση" επαναλαμβάνωντας την ίδια διαδικασία δείχνοντας να το απολαμβάνει. Γενικά είναι ένα έξυπνο παιδάκι, μοναχοπαίδι δεν πάει ακόμα παιδικό,΄πάει όμως καθημερινά στις κούνιες όπου κι εκεί έχει μια κολλητή με την οποία αισθάνεται σούπερ ανετα ενώ συνήθως ε'ίναι επιφυλακτική σε γνωριμίες με καινούργια παιδάκια. Στις κούνιες έχω παρατηρήσει ότι παθαίνει ένα τύπο "κρίσης πανικού" όταν την ακολουθούν άλλα παιδάκια στην τσουλήθρα , το ίδιο και μέσα στα παιχνίδια των παιδότοπων όπου όμως πάμε σπάνια. Γενικά είναι πρόσχαρη με όσους ξέρει καλά και έχει φυσιολογικά ανάπτυξη. Πως τα βλέπετε όλα αυτά? Σκέφτομαι να απευθυνθώ και σε ειδικό!

Διαφημίσεις

Σε κοιτάει στα μάτια όταν της μιλάς ή όταν σου μιλάει; Μιλάει με ικανοποιητικό τροπο για την ηλικία της; όταν της σπάς τη ρουτίνα της, ξαναρχίζει από την αρχή ή συνεχίζει από εκεί που έμεινε; Παρατήρησε κανένα δυο τέτοια πραγματάκια και κλείσε ένα ραντεβού με έναν ειδικό. 'Ετσι θα έχεις αρκετές λεπτομέρειες να του πεις.

Για μένα η επίσκεψη σε ειδικό όταν υπάρχει ανησυχία ή αμφιβολία είναι πάντα καθησυχαστική. Με τον παιδίατρο το συζήτησες;

FLcUp3.png0BQfp3.png

με κοιτάει στα μάτια οταν μιλάμε και μιλάει πολύ ικανοποιητικά για την ηλικία της. όσον αφορά την τελευταία ερώτηση κάποιες φορές ξαναρχίζει τη διαδικασία από την αρχή αλλες όχι. Πήρα ήδη μια γιατρό για ραντεβού γιατί ανησυχώ πλέον.

με κοιτάει στα μάτια οταν μιλάμε και μιλάει πολύ ικανοποιητικά για την ηλικία της. όσον αφορά την τελευταία ερώτηση κάποιες φορές ξαναρχίζει τη διαδικασία από την αρχή αλλες όχι. Πήρα ήδη μια γιατρό για ραντεβού γιατί ανησυχώ πλέον.

Κάτσε βρε να σου πει πρώτα ότι κάτι δεν πάει καλά και ανησυχείς μετά. Μήπως απλά το παιδάκι είναι ντροπαλούτσικο και νιώθει ασφάλεια με τις ρουτίνες της. Θα δεις στο τέλος τίποτα δε θα συμβαίνει. Το ότι μπορεί να σε κοιτάει στα μάτια και να διατηρεί την επαφή είναι από μόνο του πολύ πολύ καλό σημάδι, όπως επίσης και το ότι μπορεί να σπάσει την αλληλουχία χωρίς να καταρρέει. Καλά κάνεις και πας πάντως για να σου φύγει οποιαδήποτε σκιά. όλα καλά θα είναι.

FLcUp3.png0BQfp3.png

vellini μου εγώ δεν κατάλαβα για πιο λόγο ακριβώς ανησυχείς?

και εμένα που είμαι 30 χρόνων γαιδούρα αν μου σπάσεις τη ρουτίνα δεν θα είναι και το καλύτερο μου...

αυτό με το παιχνίδι δηλ. το να κάνει επί ώρα το ίδιο πράγμα κάποιες φορές το κάνει και ο δικός μου που είναι 3,5 ετών...

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Πιθανότατα έχετε δίκιο κορίτσια. Σίγουρα είναι λίγο ντροπαλή και δείχνει ότι όλο αυτό της δίνει χαρά και αυτοπεποίθηση. Πιστεύω ότι ο παιδικός σταθμος θα την ωφελήσει στο τομέα της κοινωνικότητας. Μάλιστα την έγραψα σε ένα μοντεσσοριανό που γενικά ακολουθούν ήπιους ρυθμούς, για να μην αγχωθεί στην αρχή. Πάντως θα πάω στη γιατρό και θα σας ενημερώσω. Σας ευχαριστώ πολύ.

Κ εγω δεν καταλαβαινω πιο ακριβως ειναι το προβλημα.. Το παιδακι ειναι ακομα μικρο κ αφου δεν παει κ παιδικο λογικο να ειναι λογο επιφυλακτικη με τα αλλα παιδακια. Οσο για τις ρουτινες της ειναι τοσο πολυ εντονο πια? Εγω το βρισκω φυσιολογικο, καθως κ η δικια μου τρωει κατι ασχετα κολληματα κ φανταζομαι κ τα περισσοτερα παιδακια.

Τελοσπαντων, αφου εσυ δεν αισθανεσαι καλα ειμαι υπερ του να δεις καποιον ειδικο ωστε να αισθανθεις καλυτερα. Αλλα μην αγχωνεσαι υπερβολικα...