Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

γεια σας μαμαδες!θα ηθελα τη γνωμη σας στο θεμα με τις εξοδους του μωρου.εγω το μωρο το πηγαινω βολτα τις ωρες που ειναι ξυπνιο σιγουρα και μολις εχει φαει,δηλαδη το απογευμα 6-8,γιατι 9 η ωρα κοιμαται,εχει κανει μονο του προγραμμα.δεν το παιρνω μαζι μου σε γαμους,σε κεντρα και σε καφετεριες,για πολλους λογους.γιατι θεωρω πρωτα απ'ολα οτι το ταλαιπωρω αφου δεν καταλαβαινει ετσι κι αλλιως και κοιμαται,γιατι δεν θελω να ερχεται σ'επαφη με καπνα,αλλα και για μενα αφου δεν ασχολιεμαι με το μωρο και διασκεδαζω.αλλα φοβαμαι μην ερθει η στιγμη και το μωρο δεν θελει καθολου τη φασαρια και την πολυκοσμια και το μετανιωσω.εσεις τι λετε?

Διαφημίσεις

Εγώ τώρα που έχει καλό καιρό τον βγάζω συχνά βόλτα με το καρότσι...στα μαγαζιά...στο σούπερ μάρκετ...Το απόγευμα όταν γυρίζω απο το γραφείο, θα κάτσουμε και κατά τις 6-6:30 (αναλόγως τι ώρα θα φάει) τον "κυκλοφορώ". Τώρα, για εξόδους..Σάββατο ή Κυριακή τον πηγαίνουμε για καφέ..σε ανοιχτές καφετέριες (για να μην ντουμανιάσει). Τον έχω στο καρότσι..όπου δεν πολυκάθεται..μου ψιλοβγάζει το λάδι..θέλει αγκαλίτσα (είναι 9 μηνών) αλλά τον παίρνω μαζί μας για να μαθαίνει σιγά σιγά. Τώρα για πιο βράδυ..δηλαδή σε ταβέρνα ή σε κέντρο..γάμους κλπ..δεν τον έχω πάρει ακόμη μαζί...αφού κατά τις 22:00 - 22:30 κοιμάται... Στις διακοπές τον Αύγουστο, θα είναι 11 μηνών..θα πάμε και σε ταβέρνες..θα το ξενυχτήσει και λίγο παραπάνω... έχουμε καιρό. Εσένα είναι και πιο μικράκι μωρέ... θέλει το χουζούρι του.. Άστο να σε καθοδηγησει το ίδιο..Όταν την βγάζεις βολτουλα το διασκεδάζει; Της αρέσει; Γιατί άλλα μωρά..κλαίνε..Π.χ. εμένα θέλει να βολτάρουμε..όχι να κάθεται στο καρότσι...αρχίζει και βαριέται και κάνει τα δικά του...

εγω την μπεμπα απο την μερα που σαραντησε την ειχα συνεχεια εξω,κυριως Σαββατοκυριακα γιατι μεσοβδόμαδα δουλεύω.Την παίρνω μαζί μου σχεδον παντού εκτος απο οταν βγαίνουμε βραδυ.Της αρεσει πολυ στο καρότσι, κοιμάται κιολας, και γενικα νομίζω ότι ειναι καλό να έρχεται σε επαφη το μωρό με πολύ κοσμο. Εχει συνηθίσει να ειναι με κοσμο οπότε και για καφε που βγαίνουμε σε καφετεριες δεν με κουράζει καθόλου. Οι σερβιτόροι στα Village Cafes στο κόσμος την εχουν για μασκοτ!!!

Εγω και τα 2 παιδια τα ειχα εξω και πριν 40σουν.Και αυτο γιατι ο ενας γεννηθηκε Ιουνιο κ ο αλλος Μαρτιο.Εννοειται παμε σε καφετεριες ανοικτες, παμε παντου, σουπερ μαρκετ, λαικη και στα μαγαζια γιατι ηθελα να μαθουν μαζι μας παντου.Δεν το ταλαιπωρεις το μωρο, μη φοβασαι, εχει καλο καιρο πλεον μπορει να σε ακολουθει παντου.Ετσι εκανα και εγω και ο μεγαλος εμαθε και καθεται σε καφετεριες και αυτο μας αρεσει παρα πολυ!!

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Εγώ επειδή δεν είμαι πολυ τις καφετέριας το παιδί μου δεν το πήγα ποτέ σε καφετέρια.

Πηγαίναμε μόνο στις κούνιες και αυτό οχι καθε μέρα.

Εχει εξελιχθεί σε ένα πολύ κοινωνικό παιδι και δεν ''κολώνει'' σε τίποτα.

Πιάνει κουβέντα σε μεγάλους και παιδάκια και τον θύμουνται όλοι απο οπου περάσει....

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Διαφημίσεις

τον μικρό τώρα που άνοιξε ο καιρός τον πέρνουμε μαζί μας....

μπορείς να κατσεις σε καφετερια έξω και έτσι δεν έχει καπνό...

πρόσφατα έτυχαν και 2 αρραβωνες και έπρεπε να τον πάμε σε ταβέρνα βράδυ.

Επειδη έτυχε να μην έχουμε που να τον αφησουμε , τον πήραμε μαζί , ήπιε το γαλατάκι του λίγο πιο αργά και κοιμήθηκε γύρω στις 11:30 στο καρότσι.

Γενικά πάντως επειδη τον έχουμε μαθει από μικρό με κόσμο, χαίρεται πολύ όταν έχουμε παρέα!

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

Εγώ τώρα που έχει καλό καιρό τον βγάζω συχνά βόλτα με το καρότσι...στα μαγαζιά...στο σούπερ μάρκετ...Το απόγευμα όταν γυρίζω απο το γραφείο, θα κάτσουμε και κατά τις 6-6:30 (αναλόγως τι ώρα θα φάει) τον "κυκλοφορώ". Τώρα, για εξόδους..Σάββατο ή Κυριακή τον πηγαίνουμε για καφέ..σε ανοιχτές καφετέριες (για να μην ντουμανιάσει). Τον έχω στο καρότσι..όπου δεν πολυκάθεται..μου ψιλοβγάζει το λάδι..θέλει αγκαλίτσα (είναι 9 μηνών) αλλά τον παίρνω μαζί μας για να μαθαίνει σιγά σιγά. Τώρα για πιο βράδυ..δηλαδή σε ταβέρνα ή σε κέντρο..γάμους κλπ..δεν τον έχω πάρει ακόμη μαζί...αφού κατά τις 22:00 - 22:30 κοιμάται... Στις διακοπές τον Αύγουστο, θα είναι 11 μηνών..θα πάμε και σε ταβέρνες..θα το ξενυχτήσει και λίγο παραπάνω... έχουμε καιρό. Εσένα είναι και πιο μικράκι μωρέ... θέλει το χουζούρι του.. Άστο να σε καθοδηγησει το ίδιο..Όταν την βγάζεις βολτουλα το διασκεδάζει; Της αρέσει; Γιατί άλλα μωρά..κλαίνε..Π.χ. εμένα θέλει να βολτάρουμε..όχι να κάθεται στο καρότσι...αρχίζει και βαριέται και κάνει τα δικά του...

να σου πω,ειναι λιγο γκρινιαρα,γι'αυτο φοβαμαι να την παρω μαζι μου,γιατι λεω αμα αρχισει την γκρινια ποιος την κανει καλα,και δεν πιανει και την πιπιλα-σιωπητηρα( που λεει ο πεθερος μου )για να την ηρεμω.αλλα της αρεσει η βολτα,και στον κηπο να την βγαλω λιγο,κανει πολυ χαρα.προς το παρον παμε επισκεψεις σε σπιτια και βολτα με το καροτσι καμμια ωριτσα.θα παμε και για μπανακι στη θαλασσα,ειναι αρκετα νομιζω.εχεις δικιο,ειναι μικρη ακομα,εχουμε καιρο για κοινωνικοτητες!!!

• 2 weeks later...

εμείς είμαστε μόνοι μας στην Κω χωρίς γονείς και γνωστούς εννοώ και η επιλογή είναι μια..όπυ εμείς και το μωρό..τις προάλες πήγαμε σε ένα γάμο ήαν 45 ημερών χρειάστηκε να την θηλάσω στο αυτοκίνητο και κατά τα άλλα η μουσική την κοίμιζε κανονικότατα..στην παραλία,σε ανοιχτούς χώρους για καφέ, στο σούπερ παντού!Στην αρχή το ομολογώ όταν άρχισε να κλαίει έτρεχα σπίτι και ένιωθα τύψεις που είχα βγεί και δεν μπορεσα να την ταίσω αμέσως μετα είπα δεν θα κλειστώ στο σπίτι και να βγάζω το ψυχοπλάκωμά μου στο μωρό και έτσι πλέον την θηλάζω παντού και όποτε θέλει το μωρό, και η παρέα και εγώ και η μπέμπα είμαστε όλοι μια χαρά..ασε που από τις πολλές ααγκαλιές δεν θα αγκισττρωθεί πάνω μου αύριο μεθαύριο από τώρα είναι κοινωνική και χαμογελαει σε ολους φαντάσου!

.png img1238z.jpg

εμείς από 20 ημερών αρχίσαμε να βγαίνουμε βολτούλες. Βεβαια βοήθησε και ο καιρός. τις καθημερινές βγαίνει το πρωί βόλτα με τη γιαγιά για ψωμί ή ό,τι άλλο και κατά τις 8 θα τον πάμε βόλτα παραλία. Τώρα έχει αρχίσει να είναι περισσότερη ώρα ξύπνιος στη βόλτα αλλά όσο νά'ναι τον κοιμίζει το καρότσι. έχουμε πάει αρκέτές φορές για καφέ Σαββατοκύριακο (σε ανοικτές καφετέριες εννοείται) και σε βαφτίσεις Κυριακή πρωί έχει τύχει να τον ταίσω και έξω. Το Σάββατο που έχουμε γάμο το βράδυ δεν πρόκειται να τον πάρουμε μαζί γιατί πιστεύω ότι θα είναι ταλαιπωρία για αυτόν και θα ξεφύγει και πολύ από το πρόγραμμά του. Ασφαλώς με τις πλάτες της γιαγιάς αλλιώς μάλλον δεν θα πηγαίναμε.

an1cEUC0g001310MzA1OTAzZHw5MDIyOTVkYXxvIFZlbm9zIG1hcyBlaW5haQ.gif

Διαφημίσεις

Εμείς πήγαμε χθες σε έναν γάμο με την 2,5 μηνών κορούλα μου και μαζεύονταν όλα τα πιτσιρίκια γύρω από το καρότσι να δούν το νινί...καλύτερα μακριά από κοσμικές εκδηλώσεις,εκτός και αν δέν υπάρχει κάποιος να το κρατήσει.

• 3 years later...

Καλησπέρα κορίτσια μου! Επαναφέρω το θέμα μιας και έχω προβληματιστεί λιγουλάκι.. Σήμερα κλείνουμε τους 3 μήνες και μπορώ να πω πως ο μπεμπάκος μου έχει ηρεμήσει αρκετά και έχουμε βρει έναν στοιχειώδη ρυθμό. Το θέμα είναι οι έξοδοι, καθώς θέλω πολύ να τον μάθω να έρχεται μαζί μας όπου πηγαίνουμε (εννοείται σε νορμάλ μέρη για ένα μωρό), αλλά όσες φορές επιχείρησα να τον πάρω μαζί μου κάπου εκτός φιλικού σπιτιού ή βόλτας μέχρι το πάρκο με το καρότσι πχ καφετέρια ανοιχτή φιλική προς τα μωρά ή ανάλογη ταβέρνα χωρίς πολλή βαβούρα, άρχισε γκρίνια και γυρίσαμε αμέσως. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πήγαμε σε κάτι ενοικιαζόμενα κοντά στη θάλασσα, ήρεμα πάλι με οικογενειακούς φίλους και όλο το βράδυ είχαμε υστερία! Εννοείται ότι τα μαζέψαμε και γυρίσαμε.. Και φυσικά επειδή έχουμε καθιερώσει μια σχετική ρουτίνα ύπνου (μουσικούλα, μπανάκι, μασαζάκι,γάλα και νάνι στις 9:30), όταν πάει 9 και δεν είμαστε σπίτι αρχίζει κρίση! Δε θέλω να τον ταλαιπωρώ, μήπως είναι μικρούλης ακόμα για τέτοια; Δε θέλω όμως και να μάθει μόνο σπίτι.. Δεν το λέω για μένα, η μάνα μου και η πεθερά μου είναι πρόθυμες να τον κρατήσουν να πάμε οπουδήποτε, απλά θέλω να τα κάνουμε όλα μαζί, σαν οικογένεια..

8hwQp3.png

Δεν ειναι μικρουλης για εξοδους απλα στην προσπαθεια σου να τον βγαλεις βολτα τον "εβγαλες" και απο την ρουτινα του γιαυτο και η γκρινια και η υστερια...αν και εφοσον δεν συντρεχουν αλλοι λογοι δυσφοριας και γκρινιας.

Μεγαλωνοντας θα μαθει τις διαφορες και θατου ερχεται πιο ευχαριστη αυτη η αλλαγη για βολτες μα πανω απο ολα θα νιωθει καλα σε αυτες τις βολτες....

Εσυ συνεχισε να πηγαινεις το μωρο σε μερη που μπορει να κατσει ενα μωρο και σιγα σιγα θα συνηθιζει το οτιδηποτε εκτος σπιτιου...

Να το χαιρεσαι!!!!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

όταν πάει 9 και δεν είμαστε σπίτι αρχίζει κρίση!

Εμένα η μικρή μου 3-4 μηνών την βγαζαμε βόλτα με το καρότσι και όταν σκοτίνιαζε, σήκωνε τον κόσμο από τα κλάματά της. Μπαίναμε σπίτι στην αυλή και σταματούσε!!! Μάλλον ένιωθε, μύριζε τον χώρο της, τί να πώ!!!

Την θήλαζα κιόλας οπότε είχαμε έτσι και αλλιώς περιορισμό κινήσεων...

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Διαφημίσεις

Η δικιά μου είναι 3,5 μηνών της αρέσει πολύ η βόλτα με το καρότσι, με το αυτοκίνητο αλλά όταν πάμε επίσκεψη σε σπίτι (απόγευμα-βραδάκι) ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ!!!

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Εγω ακομα και τωρα που κοντευει 11 μηνων δυσκολα θα την βγαλω εκτος ρουτινας δλδ περα απο τις 9το βραδυ γιατι τετοια ωρα κοιμαται....και οταν το δοκιμασα ειχαμε και εμεις γκρινιες....

Αλλα και γενικα οσο ηταν μικρουλα 2-6 μηνων δεν ηθελα να την βγαζω απο το σπιτι βραδυ, με το καροτσι καναμε βολτες αλλα απογευμα, σε φιλους, παρκο κλπ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Τώρα γυρίσαμε από την παιδίατρο όπου χτυπήσαμε 2 εμβολιάκια (καταλαβαίνετε τι έγινε) και μου είπε κι εκείνη ότι το παίδί κάθε μέρα μεγαλώνει, αλλάζει και θα μάθει σιγά σιγά να πηγαίνει παντού με τους γονείς του! Θα δείξει!

8hwQp3.png

γεια σου RIA γεννησαμε κοντα, εμεις ειμαστε δυομισι μηνων προς τρια,ειναι το δευτερο μωρακι μας,μετα το σαραντισμο ξεκινησαμε τις βολτες και τους καφεδες,ολα μια χαρα δεν εχει δειξει να ενοχλειτε ποτε,οταν ηταν 2 μηνων πηγαμε και σε γαμοβαπτιση και στο τραπεζι χωρις κανενα προβλημα.ειναι βολικο μωρακι γενικα,ο πρωτος μας ταλαιπωρησε περισσοτερο...

πιστευω πως πρεπει να συνηθισουν και να μαθουν να προσαρμοζονται παντου τα μωρα μας αλλα κ εμεις να ειμαστε ευελικτοι ωστε να διευκολυνουμε την κατασταση.οσο για τη γκρινια ,αυτη ειναι στο παιδι δυστυχως!!!γνωριζω απο πρωτο χερι τι θα πει!!!

μαμαδες με μωρακια 15 μηνων πως κινειστε με τις εξοδους σας τωρα το καλοκαιρι???εχετε βγει εκτος προγραμματος???

Να απαντησω???? μπορει να ειναι η δικια μου μολις 11 μηνων αλλα και 15 να παει δεν θα ηθελα να το ρισκαρω.....και να την βγαλω εκτος προγραμματος, ακομα θεωρω οτι εχουν αναγκη απο δεδομενα πραγματα και καταστασεις μωρα 15 μηνων, ειναι μικρουλια ακομα μωρε.

Να απαντησω???? μπορει να ειναι η δικια μου μολις 11 μηνων αλλα και 15 να παει δεν θα ηθελα να το ρισκαρω.....και να την βγαλω εκτος προγραμματος, ακομα θεωρω οτι εχουν αναγκη απο δεδομενα πραγματα και καταστασεις μωρα 15 μηνων, ειναι μικρουλια ακομα μωρε.

εννοειτε κοαλακι μου κ θελω να ακουσω και την δικη σου αποψη:)

εμενα πριν ανοιξει ο καιρος στης 22.00 επινε γαλα κ υπνο ενω τωρα δεν νυσταζει,παμε κ πιο συχνα στις κουνιες κ στα παρκα απο της 19.30 κ δεν μαζευετε..καταλιγουμε να κοιμοαστε στης 23.00 και με κοροιδυουν λεγοντας ασε το παιδι να παιξει κ.λ.π κ εγω τα παιρνω:evil:

Εμεις παντως κοριτσια οσο περισσοτερο τΑ ΒΓζουμς εκτος προγραμματος τοσο πιο ευκολα και "καλα" μωρακια γινονται..! Για να δειτε τι σημαινει εκτος προγραμματος αναφερω ενδεικτικα, σε μωρο πχ 8 μηνων αλλαουμε τελειως τη σειρα των γευματων, λεμε πχ. παμε τωρα βολτα δωσε της το φαγητο και μετα τρωει τη φρουτοκρεμα που μας βολευει καλυτερα εξω...:eek:, δεν κοιταμε αν ειναι ωρα υπνου, ξυπνιου κλπ..το μωρακι μας θα κοιμηθει οποτε και οπου νυσταξει, μια χαρα βολευεται και δε διαμαρτυρεται καθολου...ισα ισα εκει που ειμαστε εξω (που ειμαστε ΠΟΛΥΥΥ ΣΥΧΝΑ!) μπορει να ξυπνησειξαφνικα και να αρχισει να χαζευει τα παντα και τους παντες με μεγαλο ενδιαφερον, ειτε κανει κρυο ειτε βρεχει κλπ παλι θα βγουμε, απλως φροντιζουμε να το κουκουλωσουμε και ουτε γατα ουτε ζημια, στο κατω κατω δε θα κολλησει κατι απο τη βροχη αλλα απο αρρωστους...και αλλα πολλα... υπαρχει κανενας αλλος αραγε σαν εμας η ειμαστε περιπτωση???:P:p:p