Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διάρκεια βρογχιολίτιδας;;;

Recommended Posts

Δυστυχώς αρρωστήσαμε και εμείς. Ο ήλιος λάμπει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο μπέμπης, μετά από μια ίωση εμφάνισε βρογχιολίτιδα. Την πρώτη εβδομάδα είχε λίγα ακροαστικά και η παιδίατρος χορήγησε spiropent + mucothiol. Tην 2η εβδομάδα που τον πήγαμε για επανεξέταση είχε περισσότερα ακροαστικά και ξεκινήσαμε μάσκες με aerolin+flixotide. Σήμερα που τον είδε μας είπε να συνεχίσουμε τη θεραπεία.

Είναι φυσιολογικό να διαρκεί η βρογχιολίτιδα τόσο καιρό; Μήπως η υγρασία (μένουμε σε νησί) επιτείνει την κατάσταση; Έχω αρχίσει να φοβάμαι για άσθμα ή χειρότερα

Διαφημίσεις

anem κατ'αρχας περαστικα στον μπεμπουλη σου!:lol:

και εμενα η δικια μου πριν κανενα μηνα περιπου ξεκινησε με πυρετο και λιγο βηχα αρχικα η παιδίατρος χορήγησε mucothiol και depon αν ειχε υψηλο πυρετο(πανω απο 37,7)την τριτη ημερα ενω ο πυρετος ειχε υποχωρησει απο τη δευτερη μερα ο βηχας ολο και χειροτερευε και αφου την πηγα στη παιδιατρο διεγνωσε βροχιολυτιδα και ξεκινήσαμε μάσκες με aerolin+flixotide και σε εμας.περιττο να σου πω πως τρελαθηκα.περαν των εισπνοων μου ειπε να της καθαριζω πολυ καλα τη μυτη ανα 4ωρες.εμας μας συνεχισε τη θεραπεια για 2μιση βδομαδες,πρωτα σταματησαμε το aerolin και μετα το flixotide.μετα ηταν μια χαρα και πριν 1βδομαδα που την ειδε την βρηκε παρα πολυ καλα ειχε περασει τελειως το κρυωμα.ποσο κραταει δεν ξερω αλλα εδω μεσα στο forum που ειχα συμβουλευτει και εγω μπορεις να δεις και αλλα περιστατικα.

εμενα με ειχε βοηθησει η afrodited που ειχε περασει το ιδιο και ειχε παρει και τα ιδια φαρμακα μαλιστα μου ειχε πει να την βαζω πανω απο μια λεκανη με νερο που ειχα βρασει προκειμενου να εισπνεει τους ατμους.

ξερω πως δεν εδωσα απαντηση στο ερωτημα σου ομως αυτο που εχω να σου πω ειναι υπομονη γιατι και εκεινο θα δυσανασχετει και θα τρωει σιγα σιγα και να κανεις καλα τις εισπνοες.

και παλι περαστικα:P

ριξε μια ματια και εδω

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=21605

9Uzhp3.png GHqEp3.png

Αndy ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Από τη στιγμη που η δική σας θεραπεία κράτησε 2 μιση εβδομάδες, να μην ανησυχώ για τη δεύτερη εβδομάδα με΄μάσκες. Ελπίζω να περάσει γρήγορα και να είναι η τελευταία εβδομάδα, ταλαιπωρούνται πολύ τα καημένα με τις μάσκες αλλά και τι να κάνουμε...

Δυστυχως θα πρεπει να κανεις πολυ υπομονη....η βροχιολιτιδα ειναι ιωση δεν εχει καμια σχεση με την υγρασια που αναφερεις,το κολλησε απο καπιον αλλο ειε μεγαλο ,ειτε παιδι...

Στην δικη μας περιπτωση που ξεκινησε στην αρχη του μηνα,αρχισε με βηχα,την πηγα στο νοσοκομειο και μου ειπαν οτι μαλλον εχει βροχιολιτιδα και πολλα ακροαστικα,σαν πρωτη φαση καναμε μασκακι και αντιβιωση...

Τελος της βδομαδας την ξαναπηγα για επανεξεταση και δυστυχως μας κανανε εισαγωγη.Το μαρτυριο κρατησε 10 μερες + 5 στο σπιτι...καθε τρεις ωρες μασκακι και αναρωφυση με σωληνακια,περασα πολυ δυσκολα και γω και το παιδι κυριως

Ελπιζω να μην την περασετε οσο βαρια το περασαμε εμεις......ΥΠΟΜΟΝΗ

yVzdp3.png sW6gp3.png

Κατά πάσα πιθανότητα ο μικρός κόλλησε από εμάς. Ξεκίνησε πριν 2 εβδομάδες με ελαφρύ βήχα, το βράδυ επιδεινώθηκε, ο μικρός με βουλωμένη μύτη, έκανε εμετούς συνέχεια και έβγαζε φλέματα. Τη δεύτερη μέρα έκανε πυρετό και την τρίτη άρχισε ο βήχας. Αν και ξεκινήσαμε με σιρόπια, όπως αναφέρω, χειροτέρεψαν τα ακροαστικά και ξεκινήσαμε μάσκες. Με τις μάσκες είδαμε μεγάλη βελτίωση. Τώρα, την τρίτη εβδομάδα συνεχίζουμε 3 φορές την ημέρα και θα δούμε.

Περαστικά σας xrysanthi26, εύχομαι κανένα παιδάκι να μην περάσει τέτοια ταλαιπωρία. Η αλήθεια είναι ότι αισθανόμουν μεγάλη ανασφάλεια εξαιτίας της κατοικίας μας στο νησί. Σκεφτόμουν, "αν συμβεί κάτι, αν ανέβει πυρετός, αν χειροτερέψει ο μικρός και χρειαστεί νοσοκομείο;". Δυστυχώς δεν υπάρχουν τέτοιες παροχές στη Σκύρο, όπως και στα περισσότερα νησιά, ευτυχώς που υπάρχει και μια παιδιάτρος. Τώρα τον προσέχω πολύ, φοβάμαι να του βάλω κοντομάνικο, ανησυχώ μήπως κρυώσει και έχουμε τα ίδια και χειρότερα

Διαφημίσεις

anem καταλαιβω πως αισθανεσαι,στην αρχη που βγηκαμε απο το νοσοκομειο δεν ηθελα ουτε εξω να την βγαλω.....δεν ειναι κατι που φταιγαμε εμεις που κολλησαν επειδη τα ελαφροντυσαμε,ηταν κατι που κολλησαν και δεν μπορουσαμε να κανουμε κατι,απο που δεν εχει σημασια....δεν μπορουμε να τα βαλουμε σε μια γυαλα και να μην τα ακουμπαει κανεις??????

Προσπαθουμε να ειμαστε προσεκτικοι αλλα με καποια ορια.

Ξερεις τι μου ειπαν οι παιδιατροι οταν βγηκαμε απο το νοσοκομειο?...τους ρωτησα,τωρα τι να κανω να την κρατησω μεσα για καμια βδομαδα?Και φυσικα μου εβαλαν τις φωνες..καλα με τετοιο καιρο θα την κρατησεις μεσα????Και το πιο συγκλονιστικο,που επεσα απο τα συννεφα γιατι ανησυχω επειδη και γω απο νησι ειμαι και τα βραδια κανει φοβερη υγρασια,ειναι οτι στα μωρα κανει καλο αυτη η υγρασια ειδικα σε αυτα τα μωρα που ταλαιπωρουνται απο αλλεργιες και ασματα....Ασε και το αλλο μου εβαλα της φωνες οπως το εντυνα...μου ειπαν αφου εσυ φορας κοντομανικο το ιδιο θα κανεις και με το μωρο

yVzdp3.png sW6gp3.png

Προς το παρόν δεν του έχω βάλει κοντομάνικο. Από πάνω ένα μπλουζάκι ψιλό. Αν δω ότι ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία θα τροποποιήσω το ντύσιμο. Μετά από τέτοια ταλαιπωρία με ορούς, μάσκες, κ.α δεν αντέχω άλλο πισωγύρισμα... Ελπίζω πάντως αυτή η υγρασία να μην τον πειράξει. Αν έχει καλό καιρό θα πάμε θάλασσα το Σ.Κ -να αναπνεύσει το ιώδιο-όχι για μπάνιο βέβαια!!

Χθες πήγαμε παιδιάτρο και μας είπε ότι δεν έχει πλέον ακροαστικά ο μικρός. Επιτέλους!! Το άσχημο είναι ότι από το Σάββατο είναι βραχνιασμένος, ελπίζω να μην κρύωσε πάλι.. Αυτός ο καιρός δεν λέει να στρώσει. Σήμερα φυσάει μανιωδώς σστη Σκύρο, έχει συννεφιά, νομίζεις ότι ήρθε πάλι ο χειμώνας. Ελπίζω από αύριο καλύτερα, να ξαναβγούμε βολτίτσα....

Δυστυχως θα πρεπει να κανεις πολυ υπομονη....η βροχιολιτιδα ειναι ιωση δεν εχει καμια σχεση με την υγρασια που αναφερεις,το κολλησε απο καπιον αλλο ειε μεγαλο ,ειτε παιδι...

αυτό που λες είναι λάθος...η ίωση δεν είναι απαραίτητο ότι θα την κολλήσει από κάποιο άλλο άτομο...ο ιός μπορεί να υπάρχει και στην ατμόσφαιρα...επίσης η υγρασία αλλά και το αντίθετο η ξηρή ατμόσφαιρα δηλ. επηρεάζουν πάρα πολύ την ασθένεια...

τα επίπεδα της υγρασίας πρέπει να είναι μεταξύ 40-60 %, φυσικά η ξηρή ατμόσφαιρα κάνει πολύ μεγαλύτερο κακό από την υγρη..

Επίσης από τη στιγμή που το παιδί δεν έχει πυρετό επιβάλεται να το βγάλεις έξω..και φυσικά όπως είπατε ντύσιμο ότι φοράμε και εμείς...

rQGhp3.png

Δυστυχώς η υγρασία στο σπίτι κυμαίνεται μεταξύ 70-90%!! Έχουμε ανοιχτά τα παράθυρα συνέχεια για να πέφτουν τα επίπεδα της υγρασίας...

Διαφημίσεις

Δυστυχως η βρογχιολιτιδα εχει αμεση σχεση με την υγρασια.Εμεις μενουμε Χαλκιδικη που εχει παρα πολυ.Δεν υπαρχει παιδακι που να μην ταλαιπωρειται με τις μασκες.Οπως καταλαβαινεται ειμαστε κι εμεις απο αυτους.Γι αυτο και μεσα στο σπιτι η υγρασια πρεπει να ειναι ελεγχομενη.Οχι βεβαια οτι ευθυνεται μονο αυτη.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Ευτυχώς βγήκε η μετάθεση για Λάρισα και φεύγουμε μέσα Ιουλίου! όχι ότι σαν πόλη δεν έχει υγρασία αλλά όχι και μέσα στα σπίτια!! Εκεί κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα. Ελπίζω να μην έχουμε προβλήματα στο μέλλον αν και απ' ότι διαβάζω, αν ένα παιδάκι παρουσιάσει βρογχιολίτιδα πριν τον πρωτο χρόνο αποκτά ευαισθησία . Μήπως τα καλοκαιρινά μπάνια βοηθήσουν τον μικρό, θα δείξει....