Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Έχω μια απορία

Recommended Posts

Επειδή όταν γέννησα το πρώτο μου παιδάκι σε ιδιωτικό μαιευτήριο μας τα πήραν χοντρά και δεν έμεινα και ευχαριστημένη, λέω το δεύτερο όταν έρθει με το καλό να το γεννήσω σε Δημόσιο.

Και η απορία μου είναι η εξής: όταν είσαι άνεργη που συνεπάγεται οτι δεν έχεις ΙΚΑ μπορείς να γεννήσεις σε Νοσοκομείο?

και κάτι άλλο στην πρώτη μου εγκυμοσύνη δούλευα μέχρι τον 4ο μήνα ώσπου έλειξε η σύμβαση μου και το "αφεντικό" δεν μου ανανέωσε. τότε δικαιούμουν επίδομα τοκετού λοχείας κλπ και τα πήρα κανονικά. Αν στο δεύτερο παιδάκι δεν έχω προλάβει να εργαστώ που σημαίνει οτι δεν θα έχω και ένσημα δικαιούμαι τίποτα από το ΙΚΑ ή Μπααααα!!!!

Αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει.... Ευχαριστώ :D

glitterfy071816980D37.gif 767d1f5390.png

Διαφημίσεις

Φαντάζομαι ότι αυτή τι στιγμή είσαι άνεργη.

Αν αυτό ισχύει πρέπει να δεις αν ισχύει ακόμη το βιβλιάριο του ΙΚΑ.

Αν δεν ισχύει τότε αν ο σύζυγός σου δουλεύει και έχει ασφάλεια τότε πρέπει να μπεις ως προστατευόμενο μέλος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις σίγουρα μπορείς να γεννήσεις σε δημόσιο.

Σε ότι αφορά τα επιδόματα, ψάξε λίγο στον ΟΑΕΔ, γιατί και από εκεί δίνουν κάποιο επίδομα.

Η γυναίκα μου έχει ΙΚΑ και όταν γέννησε κάτι πήρε από τον ΟΑΕΔ.

Καλή τύχη με όλες αυτές τις δημόσιες υπηρεσίες...

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Ναι άνεργη προς το παρόν, η ασφάλεια μου λήγει το Φλεβάρη του 09' κι ο σύζηγος είναι στρατιωτικός αν με βάλει στην δική του ασφάλεια πάλι δεν ξέρω αν μπορώ να πάω σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο. Πάντως είναι να μη μπλέξεις με αυτή την άτιμη τη γραφειοκρατεία :mad:

glitterfy071816980D37.gif 767d1f5390.png

Θα πρεπει τα 2τελευταια χρονια να εχεις 200ενσημα για να παρεις τα επιδοματα μητροτητας,τοκετου κ λοχειας.Καλα ξεμπερδεματα με την γραφειοκρατεια!!!

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

• 3 weeks later...

Αν το ατομικο σου βιβλιαριο ειναι σε ισχυ δικαιουσαι σιγουρα το βοηθημα τοκετου το οποιο το παιρνεις αφου γεννησεις και δεν απαιτειται να εχεις 200 ενσημα τα 2 τελευταια χρονια γι αυτο.Σημερα ετυχε να ρωτησω κ εγω στο ΙΚΑ τι ποσο αντιστοιχει σε αυτο το επιδομα και μου ειπαν 939 ευρω.

Επισης νομιζω πως αν εχεις βιβλιαριο ΙΚΑ σε ισχυ μπορεις να γεννησεις σε δημοσιο νοσοκομειο.Το ιδιο νομιζω ισχυει και αν εισαι ασφαλισμενη στο βιβλιαριο του συζυγου σου.

Διαφημίσεις