Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΜΩΡΑ ΝΑ ΦΑΝΕ?

Recommended Posts

το προβλημα μου ειναι το εξης...

η μικρη (ανεκαθεν) ηταν κακοφαγη...

απο τοτε που πιναμε μονο γαλα, αντι για 200αρια που πινανε αλλα μωρα, η δικια μου επινε με το ζορι 150..

τωρα εχουμε περασει στο φαγητο...

το μονο που τρωει με ορεξη και ευκολα ειναι τα λαχανικα με το κρεας η το κοτοπουλο... ρυζαλευρα, μπισκοτοκρεμες,βανιλιες,φρουτα,γιαουρτια... μου βγαζει τη ψυχη... δε τα θελει... κανει μορφασμους αηδιας... μερικες φορες μου τα εχει κανει και εμετο

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ

πιεζουμε ενα μωρο να φαει? εννοω επιμενουμε??

εγω ας πουμε, κανω τον καραγκιοζη για να φαει μερικες κουταλιτσες, ή την βαζω στη στρατα και γυρναμε ολο το σπιτι... ετσι τα καταφερνουμε και ψιλοτρωμε..

αρκετες φορες το μωρο γκρινιαζει, αλλα εγω επιμενω και τελικα οκ, την ψιλοταιζω...

ο αντρας μου λεει, αφου δε θελει να φαει να την αφηνω ησυχη..

η γιατρος μου δινει συνεχεια κατι καινουργιο να δοκιμαζουμε, μπας και της αρεσει..

το βαρος μας ειναι σχετικα καλουτσικο... η μικρη δεν ειναι παχουλο μωρο, δεν εχει διπλες σε μπουτακια και χερακια, ειναι ψηλη και στην καμπυλη της ειναι ελαχιστα πιο κατω απο τη μεση της καμπυλης... η γιατρος λεει οτι ειναι παρα πολυ καλη στο βαρος της..

αν ομως το βαρος του παιδιου ειναι καλουτσικο, αυτο οφειλεται στο κυνηγι που της κανω για να φαει, αλλιως θα ηταν πολυ αδυνατη..

και που θα παει αυτο?? μια ζωη θα την κυνηγαω με το κουταλι απο πισω?

:confused:

Διαφημίσεις

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Λοιπον.....και εμενα ο δικος μου δεν ηταν ιδιαιτερα φαγανο μωρο....ειδικα

φρουτοκρεμες κρεμες και γιαουρτια.....αστα να πανε....κωλοτουμπες για να φαει....

εκανα τα παντα λοιπον για να φαει τουλαχιστον το μισο!αν εβλεπα μετα οτι δεν

ηθελε με τιποτα να φαει αλλο...σταματουσα...παντως προσπαθουσα να τον κανω

να φαει τουλαχιστον το μισο...τωρα πια που μεγαλωσαμε και εχουμε προτιμησει

στο φαι και τις φωναζουμε και τις υποστηριζουμε(μη χεσω μαι σταλια παιδι!!)

κανω και παλι το ιδιο....παντως δε μπορω να πω οτι τον πιεζω ιδιαιτερα στο φαι...

πλεον αν πεινασει θα μου ζητησει βεβαια....Αντιθετα με τις γιαγιαδες μας που αν δεν το γλιψει

το παιδι το πιατο του τον κυνηγανε απο πισω!!!!!!!!!!!!!τα νευρα μου!!!δε το εκανα ποτε αυτο και συγχιζομαι καθε φορα που τις βλεπω να το κανουν!!!!!Ασε που ολη την ωρα οταν ειναι με αυτες πρεπει να εχει συνεχεις κατι στο στομα να μασουλαει!!!!

Ξυπναει 17:00 ,17,00:05" πεινασες πουλακι μου;;;τι να του δωσει η γιαγιακα να φαει;;;;;;;;;....και η ιστορια επαναλαμβανεται καθε 15-20"!!!!!!!!!!!!!!

Τεσπα...λιγο παρασυρθηκα///συγνωμη....ηθελα να πω...οτι τα πρωτα εκατο χρονια

φυστικακι μου ειναι δυσκολα.....μετα συνηθιζεις!!!!!

Κάθε φορά που θες να πας μπροστά.......πήγαινε πίσω και πάρε ΦΟΡΑ!!

οι φορες που εχει χρειαστει να ταισω τη μαριανθη μεσημερι ειναι πολυ λιγες διοτι συνηθως αυτες τις ωρες βρισκεται στην πεθερα μου!επισης και τη φρουτοκρεμα.μου εχει πει ομως οτι δεν τρωει ευκολα και χρησιμοποιει πολλα μεσα για να την κανει να φαει!(μανταλακια και διαφορα τεχνασματα)!η πεθερα μου θελει να αδειαζει ολο το πιατο για να πει οτι εφαγε το μωρο!τι προτωτυπο!οταν τις δινω το γιαουρτι της προσπαθω να το φαει ολο.αν δεν γινεται το μισο το πεταω!οσο φαει δηλαδη!τωρα τελευταια δεν θελει και το γαλα αλλα το προσπαθω επειδη ειναι 2+και δεν εχει καταναλωσει ποτε 250μλ!παντα 150-200 το πολυ!εγω πιστευω οτι ουτε να αδιαφορεις πρεπει αλλα ουτε και να επιμενεις πολυ!χαλαρα και χωρις αγχος!ας ειναι και λιγο αργοτερα!τωρα τελευταια της δινω σπιτικη σπανακοπιτα και ρυζογαλο.ευτυχως τα τρωει και τα δυο ευχαριστα

α ωραια..επεσες πανω στη περιπτωση...

και εκει που τρωγαμε τα παντα...ξαφνικα το στομα εκλεισε..φρουτα εφαγε 4-5 κουταλιες και τελος..

δε θες?μη φας...δε θελω να την πιεζω..

εξαλλου αμα πειναει θα φαει ετσι δεν ειναι?

Καλό είναι να δοκιμάσεις διάφορα κόλπα και συνδυασμούς για να φάει. Κι εμένα μου έβγαλε την πίστη με τη φρουτόκρεμα και τώρα βρήκα τους συνδυασμούς που της αρέσουν και την τρώει. Βέβαια στο σταθμό που είναι το πρωί που πρέπει να φάει φρουτόκρεμα δεν την τρώει και ζητάει σκέτα φρούτα (και φαντάζομαι τρώει πολύ λίγο).

Πάντως αφού σου τρώει το φαγητό και γάλα μη στεναχωριέσαι και μην το πιέζεις. Αν θεωρείς ότι έχεις εξαντλήσει τους συνδυασμούς των φρούτων και ακόμα δεν τρώει άστο. Μπορεί να το βγάλει ως αντίδραση αν το πιέσεις. Αν κρίνω από τη δικιά μου αν δε θέλει να φάει δε θα φάει. Άντε με κόλπα να φάει 2-3 κουταλιές παραπάνω απ' ότι θα έτρωγε. Απλά μην του δώσεις κάτι άλλο μέχρι το επόμενο γεύμα.

Η παιδίατρος μου είναι πολύ αυστηρή σ'αυτό. Αν δεν φάει κάτι άστο νηστικό μέχρι το επόμενο γεύμα. Εγώ δεν το τηρώ αυτό ακριβώς αλλά γενικά αν δεν θέλει κάτι δεν την πιέζω καθόλου κι έχω παρατηρήσει ότι αν 2-3 μέρες δε φάει μετά ξεσκίζεται στο φαγητό.

Α ... και για φρούτα υπάρχουν και τα έτοιμα βαζάκια ... μερικά παιδιά τα τρώνε.

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

Φυστικάκι μου, εμένα ο παιδίατρος μου είχε πει ότι δεν τον πιέζω αλλά ούτε και παραμελώ να του φτιάξω το φαί... Μου έλεγε "έχεις δει παιδάκι να μην τρώει; κάποια στιγμή θα φάει!)

Μέχρι τον πρώτο χρόνο δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα μόνο θήλαζε και έτρωγε τραχανά με γιαούρτι κατσικίσιο το απόγευμα. Φρούτα έφαγε ελάχιστες φορές και χορτόσουπες, κρεατόσουπες σχεδον ποτέ. Ρυζάλευρα και φαρίλακτε σχεδόν καθόλου αλλά δεν στεναχωρήθηκα κιόλας, τα αντικατέστησα με τον τραχανά που του άρεσε και είναι και πιο θρεπτικός και χωρίς ζάχαρη. Βέβαια τώρα ακούγομαι χαλαρή αλλά είχα τραβήξει τρελή στεναχώρια που δεν έτρωγε τα φρούτα και τις σουπίτσες!!! Με το που πάτησε όμως τον χρόνο ξεκίνησε και έτρωγε τα πάντα χωρίς να αλέθονται... πανηγύρι έκανα δεν το συζητάω!!!

Γενικά, νομίζω ότι καλύτερα να μην τρώει με το ζόρι γιατί μουλαρώνουν και μετά τους γυρνάει σε αντίδραση (βεβαια άπειρες φορές μου ρθε να του φέρω το φαγητό καπέλο:lol:)... σιγά σιγά θα ξεκινησουν να τρώνε. Άσε που αφού τρώει τις σούπες είσαι μια χαρά... θα φάει κάποια στιγμή και τα φρούτα δεν υπάρχει άγχος... για τις φαρίλακτε μην σκας που δεν τις τρώει δεν νομίζω ότι χάνει και πολλά. Συζήτα και με τον παιδίατρο μήπως αντί για τις κρέμες που δεν τις τρώει να τις δίνεις και το απόγευμα σουπίτσα ή τραχανά.

Για τα φρούτα σε βαζάκι η αλήθεια είναι ότι έχουν ακουστεί τα χειρότερα (παρόλο που τα λιγουρεύομαι τρελά και κρατιέμαι με νύχια και με δόντια να μην αγοράσω να φάω)

Ελπίζω να μην κούρασα και να μη βγήκα εκτός θέματος...:wink:

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

και εκει που τρωγαμε τα παντα...ξαφνικα το στομα εκλεισε..φρουτα εφαγε 4-5 κουταλιες και τελος..

φουουου κλασσική περίπτωση... με τις υγίες σου κοριτσάκι:lol: Υπομονή σου χρειάζεται!

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

α ωραια..επεσες πανω στη περιπτωση...

εξαλλου αμα πειναει θα φαει ετσι δεν ειναι?

Από τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου ποτε δεν πεινουσα! Η μητερα μου εκανε τα πανδεινα να με ταιζει αλλα τιποτα,μονο στα γαλακτοκομικα ημουν ευκολη. Η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα σχεδον ΠΟΤΕ το αισθημα της πεινας και ο παιδιατρος την ειχε συμβουλευσει να σταματησει να με πιεζει και οτι αν πεινουσα θα ετρωγα. Ετσι και εγινε, ημουν 4 χρ. θυμαμαι ενα απογετυμα (ΑΦΟΥ ΜΕ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ θΕΟ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΦΑΩ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΕΙΝΟΥΣΑ) εσειρα την καρεκλα στο ψυγειο, ανοιξα την πορτα και εφαγα ενα μπολακι ελιες!!! με το περασμα των χρονων αρχισα να τρωω κανονικά, οχι τεραστιες ποσοτητες φυσικά και πλεον τρωω σχεδον τα παντα και δυστυχως σε μεγαλες ποσοτητες.

φουουου κλασσική περίπτωση... με τις υγίες σου κοριτσάκι:lol: Υπομονή σου χρειάζεται!

την κοτοσουπα ομως την τσακισαμε...

μαλλον μας εκοψε λορδα:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Πιστευω οτι η σωστη διατροφη παιζει σημαντικο ρολο. Χαιρομαι που ο γιος μου τρωει ευχαριστα τα παντα αλλα κι εγω εγινα 1.68 και 56.. κοκκαλο δεν με λες.

Διαφημίσεις

η αληθεια ειναι οτι η γιατρος μου ειπε οτι το κυριως γευμα και το πιο σημαντικο, ειναι αυτο που περιεχει το κρεας/κοτοπουλο και λαχανικα

αλλα ρε παιδι μου... πολλες ωρες με αδειο στομαχι!!! το πρωι ηπιε 100 γραμμαρια γαλα και κατα τις 10, 5 κουταλιες φρουτα με λιγο γιαουρτι μεσα.. κι αυτο πανω στη στρατα τρεχοντας πανω κατω και γκρινιαζοντας καθε φορα που της μπουκωνα κουταλια...

δηλαδη, για να καταλαβω... καλα κανω και τη κυνηγαω και παλευω να τις δινω εστω και αυτες τις λιγες κουταλιες που τρωει, ή να μην την σταναχωρω και τη πιεζω και να την αφηνω ησυχη??

το αν κανεις καλα ή οχι το ξερεις εσυ και μονο ρε φυστικακι!Εσυ ξερεις το παιδι σου!

Και εγω στεναχωριομουν οταν δεν ετρωγε..και προσπαθουσα να τον κανω να φαει

εστω και λιγο...τωρα...τι να πω....εσυ θα κρινεις τι ειναι το σωστο και καλυτερο

για το παιδι σου...

Κάθε φορά που θες να πας μπροστά.......πήγαινε πίσω και πάρε ΦΟΡΑ!!

Εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να την κηνυγάς. Προσπάθησε λίγο όταν τη βάζεις στο καρεκλάκι να φάει ... κάνε κανένα κολπάκι , πες καμια ιστοριούλα ... κι αν δεν φάει άστην μέχρι το επόμενο γεύμα. Κι εσύ θα ηρεμήσεις και δε θα τρέχεις από πίσω της σαν την τρελλή και αυτή θα μάθει ότι τρώει στο τραπέζι και αυτό είναι.

Τώρα αν είστε έξω ... αλλάζει το πράγμα. Εκεί αναγκαστηκά θα την κηνυγήσεις και λίγο.

azHYp2.png

vwuep3.png

α καλα!!! ακουστε τι μου κανει το ατιμο το θηλυκο στο καρεκλακι...

αμα τη βαλω εκει, και της δινω κρεατοσουπα ολα οκ....

αμα τη βαλω για να της δωσω οτιδηποτε αλλο... αναγουλιαζει και μου το κανει εμετο!! στην αρχη νομιζα πως ειναι αλλεργικη ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! τελικα αποδειχθηκε οτι το κανει μονη της!!!

αν ειναι στη στρατα, επειδη ξεχνιεται και τρεχει/παιζει, δεν κανει ποτε εμετο, δεν το βγαζει... απλα γκρινιαζει και μετα τουπ τουπ τουπ, με τα μικροσκοπικα ποδαρακια της -πολυ γρηγορα ομως!!! δεν την προλαβαινεις!!!- φευγει μακρυα...

αλλα και παλι,οταν την δω και ξινιζει, δεν το πολυπαλευω, φοβαμαι μην τα βγαλει...

Διαφημίσεις

ΦΥΣΤΙΚΑΚΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΒΓΑΛΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΡΩΤΗΣΑ!ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.ΑΥΤΑ!ΚΑΛΟ Σ/Κ

α... ξεχασα να πω... δε θελει και γαλα!! το κοψε!!! μονο τη νυχτα στον υπνο της,της χωνω 2 μπιμπερο και τα πινει μια χαρα... ενα κατα τη 1, και ενα κατα τις 7... τη μερα ουτε να το δει το μπουκαλι..

τι τραβαω η δολιααααααα

(ακριβως τα ιδια, ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ομως εκανα εγω στους δικους μου... εγω ακομα χειροτερα!! ουτε κρεας!!! υπαρχει περιπτωση να ναι κληρονομικο αυτο?? ελεος!!!)

(μη κοιτατε τωρα που ειμαι 700 κιλα... οκ??? μικρη ημουν κοκαλιαρα...)

φυστικακι τα περασα κι εγω αυτα κ αγχωνομουν.σταματησα να την πιεζω γιατι εκανε εμετο κ αυτο δεν το θελουμε διοτι θα σιχαθει το κουταλι μετα.

η λυση που βρηκα εγω ειναι να της δινω στο χερι ενα κουταλακι κ να με ταιζει.

επισης προσθεσα ζυμαρικα στο φαγητο της κ της εδινα στο χερι μπανανα κ αχλαδι.δεν θελε το αλεσμενο κ απο 9 μηνων τρωει κανονικα.

οταν το παιδι χορτασει κ δεν θελει αλλο θα σου κανει εμετο αρα ας φαει εστω κ λιγο κ να της μεινει.

γνωμη μου να μην την πιεζεις κ ασ την να φαει οσο θελει.

επισης με το γαλα που λες μπορει να βγαζει δοντια κ να μην θελει

η να θελει μεγαλυτερη τρυπα στο μπιμπερο η να σιχαθηκε το συγκεκριμενο γαλα.

να της το δινεις κοιμισμενη θα καταφερεις να το πινει μονο ετσι.

ελπιζω να βοηθησα.

Και η δικια μου δεν ηθελε πολλα πραγματα. Μεχρι ενος ετους τη βγαλαμε με γαλα και γιαουρτακια το καλοκαιρι. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! Αλλα ποτε δεν ειχα αγχωθει. Παντα της ειχα φαγητο βεβαια μηπως και...αλλα παντα το πεταγαμε. Μετα τα ενα που την κραταγε η κυρια ξεκινησε να τρωει. Και βεβαια τους πρωτους μηνες ενω μεχρι το μεσημερι ετρωγε οτι της εδινε η κυρια μετα απο εμας παλι τιποτα..μονο γαλα. Και παλι δεν αγχωθηκα ομως η μανα... Τωρα εχουν φτιαξει λιγο τα πραγματα, αλλα και παλι μπορει μια μερα να μη θελει να φαει και την επομενη να φαει πολυ κοκ..

Δικια μου συμβουλη, απο τη δικη μου εμπειρια, ειναι αν αναπτυσσεται κανονικα και ο γιατρος σου λεει οτι ειναι ενταξει μην την κυνηγας. Οποτε πεινασει κατι θα βρει να φαει. Και εξαλου πρεπει να ειναι και κομψη, καλοκαιρι ερχεται...

Και εξαλου πρεπει να ειναι και κομψη, καλοκαιρι ερχεται...
:P

μωρε ναι, απλα στην πραξη... οταν τη βλεπω πολλες ωρες νηστικη... κατι παθαινω!!!

επηρεαζομαι και λιγο απο ολα τα γνωστα μας μωρακια που ειναι λιγο.. στρουμπουλα, ενω η δικια μου οχι... αλλα δεν εχει νοημα να την πιεζω... στο τελος θα δει το φαγητο σαν κατι καταναγκαστικο και δυσαρεστο...:?

ποιο γνωστό σου παιδάκι ειναι στρουμπουλο?θελω ονόματα!

μην την πιέζεις...καλύτερα να φάει 3 μπουκιες και να τις κρατησει στο στομαχι της,παρά να προσπαθησεις για παραπάνω και να τα βγάλει όλα!

Συμφωνώ κι εγώ στο να μην την πιέζεις. Εγώ δεν το καταφέρνω πάντω αλλά ξέρω ότι είναι το σωστό. Επίσης μου έχει πει ο ΩΡΛ και η Παιδίατρος ότι το γάλα πρέπει να το δίνουμε όταν το παιδί είναι όρθιο

azHYp2.png

vwuep3.png

φυστικακι να μην επηρεαζεσαι κ να μην αγχωνεσαι.μπορει αυτο που τρωει να της πιανει.επισης σιγουρα μετα θα γινει αντιδραστικη κ θα σε παιδευει απιτηδες.

μπορει να μν της αρεσει το αλεσμενο οπως της δικιας μου.μην αγχωνεσαι γερο να ειναι πανω απο ολα!

σημερα το σκασμενο εχει φαει τα εξης...

100 γραμμαρια γαλα

5 κουταλιες γιαουρτι

ενα μπολ (καλη ποσοτητα) κοτοπουλο,λαχανικα

6 κουταλιες φρουτοκρεμα

εκτος του μεσημεριανου της γευματος, ειναι τροφη της προκοπης ολα τα υπολοιπα??? τωρα σε λιγο, τα προσπαθησω να της ξαναδωσω γαλα...

αντε να δουμε...

Σε συμβουλεύω να μην αγχώνεσαι με το θέμα. Μετά από τη χαρά του ταΐσματος του πρώτου γιου μου, ο δεύτερος γιος μου ήταν το αντίθετο, μη σου πω και χειρότερος από τη δικιά σου. Μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να τον πιέσω εγκατέλειψα την προσπάθεια. Και εμένα στη χαμηλή καμπύλη είναι ακόμη αλλά το λίγο που τρώει φαίνεται πως γι' αυτόν είναι αρκετό. Τώρα είναι μέρες που τρώει και μέρες που την περνάει με λίγο γάλα και κανένα μπισκότο. Μην επιτρέψεις να γίνει το φαγητό δυσάρεστη εμπειρία ούτε και μέσο ελέγχου. Άλλωστε έχεις ακούσει πολλά παιδιά να αρρώστησαν από ασιτία; Το καθένα έχει το ρυθμό του και όταν πεινάσει πίστεψέ με, θα φάει, όλα τα υπόλοιπα είναι κατάλοιπα που άφησε στο έθνος μας η κατοχή...

6WqHp3.pngUVK9p3.png