Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

διαφραγμα στην μητρα και εκτομη

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολες,

ηθελα να ρωτησω αν καποια κοπελα αντιμετωπισε προβληματα στην εγκυμοσυνη της(αποβολες,παλινδρομες κυησεις)εχοντας διαφραγμα στην μητρα?

Εγω εχω διθαλαμο μητρα και ειχα και διαφραγμα στην μεση (χοντρο κ μεχρι κατω)και ειχα 2 παλινδρομες κ 1 αποβολη.

Πριν 2 μηνες ομως το αφαιρεσα με υστεροσκοπηση -λαπαροσκοπηση και τωρα ειμαι στην φαση για νεα προσπαθεια..

Υπαρχει καποια κοπελα που να εκανε την αφαιρεση διαφραγματος και μετα η εγκυμοσυνη της να της πηγε πολυ καλα?

Αν ναι,ας μου πει για να παρω κουραγιο..

Εχω κανει ολες μου τις εξετασεις (καθ εξιν αποβολες)κ το μοναδικο προβλημα ηταν αυτο..

πειτε μου αν εχετε ζησει παρομοια εμπειρια..

Διαφημίσεις

καλη επιτυχια στη νεα σου προσπαθεια!!!! :P

για το θεμα σου δεν γνωριζω αλλα αφου απαλλαχτηκες απο το προβλημα....τοτε ολα θα σου πανε μια χαρα....:D

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Σε ευχαριστω nikijo για τις ευχουλες σου,

αλλα αν υπηρχε καποια που το περασε αυτο και μετα εξελιχθηκε η εγκυμοσυνη μια χαρα θα εβγαινε ενα μεγαλο βαρος απο μεσα μου..

Και θα προχωρουσα με λιγοτερο αγχος...

Γεια σου κοριτσακι. Κι εγω ειχα περσι τετοιον καιρο μια παλινδρομη και ευτυχως να ναι καλα ο γιατρος στο νοσοκομειο που ημουν με συμβουλευσε να κανω υστεροκοπηση, γιατι καταλαβε οτι ειχα καποιο διαφραγμα. Τελικα οντως ειχα ενα χοντρο διαφραγμα απ τον πυθμενα ως την εισοδο οπως κι εσυ και το αφαιρεσα με επεμβατικη υστεροσκοπηση περσι τον Ιουλιο. Δεν εχω μεινει εγκυος και δεν ξερω να σου απαντησω σ αυτο που ρωτας κι εχω κι εγω οσο να ναι την ιδια αγωνια. Αλλα γιατι να μην πανε ολα καλα? Αφου οπως μας ειπαν αυτο ηταν το προβλημα και πλεον δεν υπαρχει! Μην ανησυχεις , ολα θα πανε καλα αυτη τη φορα!

να σαι καλα gary για τα καλα σου λογακια...

Ευχομαι πραγματικα να μας πανε ολα καλα!!

Και να ηταν αυτο το προβλημα που μας ταλαιπωρησε!

Ξερεις αν σου τοποθετησαν σπιραλ μετα την επεμβαση?

Γιατι ακουσα κατι τετοιο και τρελαθηκα!Γιατι εχουμε αρχισει τις προσπαθειες για μπεμπε...

Αν εβαζαν σπιραλ δεν θα μου το ελεγαν?(μαλλον ναι)

ο θεος κι' ψυχη τους και αυτοι γιατροι!!!

Διαφημίσεις

Ναι κι εγω το χω ακουσει αυτο με το σπιραλ! Αλλα θα στο ελεγαν βρε αν σου χαν βαλει. Εμενα απλως για 3 μερες αν θυμαμαι καλα μου χε βαλει ενα "μπαλονακι-καθετηρακι" για να κραταει τη μητρα ανοιχτη κατι τετοιο..δεν θυμαμαι την επιστημονικη του ονομασια, παντως σπιραλ δεν ηταν!! Πηγα μετα απο 3 μερες και μου το εβγαλαν.

ρε κοριτσια πως το βλεπουν το διαφραγμα στην μητρα ?απο τον υπερυχο ή απο κατι αλλο??

ποτε θα μου ερθεις πελαργουλη?????

Vetta η γυναικολογος μου τοτε δεν ειχε καταλαβει ή υποψιαστει τιποτα απο τους υπερηχους που ειχα κανει οταν εκανα ΠΑΠ κ.λ.π. Μου το ειπε και με υποψιασε ο γιατρος στο νοσοκομειο που ημουν οταν ειχα την αποκολληση, συγκεκριμενα εκεινος νομιζε οτι υπηρχε καρδιοσχημη μητρα με διαφραγμα και μου συστησε να κανω υστεροσκοπηση, ωστε να το αφαιρεσω και να μην παθω τα ιδια αν και οποτε με το καλο μεινω εγκυος..Εγω σε πρωτη φαση εκανα εναν υπερηχο υψηλης ευκρινειας (4D) , οπου πραγματι φανηκε οτι υπηρχε διαφραγμα μεγαλο και μετα κανονισα να κανω την επεμβατικη υστεροσκοπηση. Απ οτι εχω διαβασει αλλα κι απ οτι μου ειπε εκεινος ο γιατρος (να ναι καλα, χιλιες φορες θα το λεω) ειναι κατι που δεν φαινεται ευκολα στον απλο υπερηχο, ιδιαιτερα απο γιατρους που δεν εχουν αντιμετωπισει παρομοια περιστατικα και δεν εχουν αναλογη εμπειρια..αλλα και παλι ειναι δυσκολο να γινει αντιληπτο! Μου ελεγε μαλιστα για την περιπτωση συζυγου συναδελφου του γιατρου, που επι πολυ ωρα προσπαθουσε να γεννησει και δεν μπορουσε και κατεφυγαν την καισαρικη και εκ των υστερων καταλαβαν οτι ειχε διαφραγματικη μητρα! (απ οτι μου ειπε δεν μπορει μια γυναικα που εχει διαφραγματικη μητρα να γεννησει φυσιολογικα). Το ασχημο ειναι οτι πολλες φορες γινεται αντιληπτο μετα απο καποια αποβολη..θεωρω τουλαχιστον τυχερο τον εαυτο μου που ηταν μεγαλο το διαφραγμα και δεν αφησε την εγκυμοσυνη να προχωρησει περισσοτερο απ τις 8 εβδομαδες, γιατι υπαρχουν και χειροτερες περιπτωσεις και δεν θελω να το σκεφτομαι. Εκτος απ αυτο βεβαια ειναι και παραγοντας υπογονιμοτητας απ οτι μου ειχε πει ο γιατρος (εγω ειχα συλλαβει μετα απο 8 μηνες)

Αρα gary μου απο τον υπερυχο το καταλαβε και ο αλλος γιατρος???Παντως κατι υποψιαζονται και απο τον υπερυχο ...τοσες φορες εχω κανει και σε 4 διαφορετικους γυναικολογους ...κατι δεν θα μου βρισκαν αν ηταν ???:?:Ειχες καποιο αλλο προβλημα ???στον κυκλο εννοω?

ποτε θα μου ερθεις πελαργουλη?????

Ναι Vetta απ τον υπερηχο αλλα ημουν εγκυος τοτε. Πιθανον φαινοταν επειδη ηταν παχυ το ενδομητριο! Μαλιστα φαινοταν χωρισμενο σαν να υπηρχαν 2 σακοι μεσα, αφου ενας αλλος γιατρος νομισε οτι ειχα διδυμα! Παντως πρεπει να διευκρινισω κατι που τπ παρελειψα. Δεν σημαινει οτι οσες κοπελες εχουν διαφραγμα θ αποβαλουν, απλως ειναι αυξημενες οι πιθανοτητες και παιζει ρολο που θα εμφυτευθει το εμβρυο. Εμενα ας πουμε ακουμπουσε πανω στο διαφραγμα. Ανωμαλια στον κυκλο δεν ειχα ποτε οχι! Σταθεροτατος παντα και κανονικος σε ροη!

Διαφημίσεις

Εμενα βασικα καταλαβαν οτι εχω ανωμαλια στην μητρα απ τον υπερηχο,στον υπερηχο το σχημα της μητρας σε εμενα απο πανω δεν ηταν ενωμενο και νομιζαν πως εχω δικερο.

Εκανα υστεροσαλπιγγογραφια και βρηκαν διθαλαμο..

Εκανα και την επεμβαση για την αφαιρεση..

Παντως λενε οτι η μητρα με διαφραγμα εχει 60% πιθανοτητες για αποβολη.

Εγω ειχα 3 αποβολες και ολες στις 7-8 εβδομαδες..

Εχω κανει ολες τις εξετασεις για καθ εξιν αποβολες και ηταν τελειες και ευχομαι να ηταν το διαφραγμα.

Υστερα απο 1 μηνα μετα την επεμβαση πηγα για ελεγχο να δουν την μητρα μου στον υπερηχο και ειπαν οτι ειναι εντελως ενωμενη...ΜΑΚΑΡΙ!!!!!

Επισης μου ειπαν μετα την επεμβαση να περασουν 2-3 κυκλοι για ξανα προσπαθεια.

Τωρα ειμαι στην φαση που ψαχνω την ωορηξια μου..ειμαι στην 15 μερα με κυκλο 30 ημερων και ακομα να ερθει:?..

Πηρα και το τεστ clear blue ωορηξιας...

Μια ερωτηση:

To χαμογελο στο ψηφιακο τεστ ποτε εμφανιζεται?

Μια μερα πριν την ωορηξια?κατα την διαρκεια?ή μερες πριν την ωορηξια?

απαντητε μου βρα κοριτσια...εχω που εχω το αγχος μου να μην εχω και ωορηξια τωρα!!!!

Κοριτσακι μου μην το συζητας, το διαφραγμα εφταιγε 100%! Μην ανησυχεις , ολα ειναι μια χαρουλα τωρα. Το χαμογελο που λες εμφανιζεται λιγο πριν γινει η ωορρηξια και οι πιο γονιμες μερες ειναι εκεινη την οποια εμφανιζεται καθως και η επομενη. Ομως αφου εχεις κυκλο 30 ημερων λογικο ειναι να μην εχεις κανει ωορρηξια..πιθανοτατα αυριο θα κανεις βασει λογικης!(14 μερες μετα -συνηθως βεβαια- ερχεται η περιοδος) Ομως να εχετε και σημερα επαφη αν μπορειτε!

Σε εχαριστω gary μου για τα καλα σου λογια!:)

Σημερα το πρωι εκανα το τεστ ωορηξιας και δεν εβγαλε χαμογελο..

Τωρα θα ξανακανω την Κυριακη και βλεπουμε...

Ευτυχως που χει ορεξη και ο αντρας μου για σεξ με τα τοσα που τον αγχωνω..

παλι καλα να λεω...

ευχομαι συντομα να μαθουμε τα καλα νεα ολες μας!!!!

Κυριακη σημερα...

Η 17η μερα του κυκλου και η ωορηξια πουθενα!

Που ειναι η ωορηξια μου?Για 1 πραγμα ημουν περηφανη και αυτο ηταν η σταθερη ωορηξια μου και τωρα δεν υπαρχει πουθενα!!:?

Πηρα το clear blue digital ,

το αρχισα απο την 13η μερα και δεν εχει δειξει κανενα χαμογελακι καμμια φατσουλα!!!

Ο κυκλος μου ειναι πανω κατω 30 ημερων...

Ποτε περιπου πρεπει να ερθει?

Υπαρχει περιπτωση να καθυστερησει λογω αγχους???

Εχει συμβει σε καποια κοπελα αυτο?

ας μου πει καποια!!!!!!!!

πολυ αγχος μιλαμε!!!!!

Και βεβαια υπαρχει περιπτωση να μετατοπιστει λογω αγχους η ωορρηξια και κατα συνεπεια να εχεις και καθυστερηση! Μπορει να διαταραξει τον κυκλο το αγχος.

Παντως εγω εχω καταληξει οτι τα τεστ δεν ειναι παντα αξιοπιστα (μιλαω για τις περιπτωσεις που δεν δειχνουν ωορρηξια). Εμενα μου εχει συμβει 2 φορες να μην μου δειξουν..Τη μια μαλιστα στεναχωρηθηκα παρα πολυ, γιατι πιστευα οτι ξαφνικα απεκτησα προβλημα με την ωορρηξια μου..Τη δευτερη ομως φορα που δεν μου δειξαν διαπιστωμενα ειχα κανει ωορρηξια, γιατι το ειδα σε υπερηχο! Μ ετρωγε η περιεργεια, πηγα εκανα υπερηχο και ο γιατρος ειδε οτι η ωορρηξια ειχε ηδη γινει, αν και δεν ειχε φανει φατσα! Για να ηρεμησεις λοιπον κι εσυ, αν εχεις τη δυνατοτητα , πηγαινε να κανεις εναν υπερηχο να δεις τι γινεται!

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτισα.

εγω ειχα διαφραγμα στην μητρα αλλα το αφαιρεσα περσυ..δεν εχω μεινει ακομα εγκυος ειναι 3 μηνες που προσπαθω αλλα δεν νοομιζω να υπαρχει καποιο προβλημα πλεον..μονο το μυαλο μου και το αγχος μπορει να μας καθυστερησει απο εδω και περα. ευχομαι καλη επιτυχια!

oLP0p3.png

aUQsp3.png

Το θεμα ειναι οτι την 13η μερα πηγα στον γιατρο του νοσοκομειου,μου εκανε υπερηχο,ειδε καποια ωοθυλακια αλλα κανενα δεν ηταν ετοιμο μου ειπε..

Την ιδια μερα τοτε αρχισα και τα στικακια.Δεν τον ρωτησα αν ειχε ηδη γινει ωορηξια γιατι μου φαινεται απιστευτο τοσο νωρις.Μεχρι και την 8η μερα ειχα περιοδο..Εξαλλου αν ειχε σπασει το αυγουλακι θα το καταλαβαινα απο τα κολπικα υγρα,τωρα ουτε κ αυτα δεν υπαρχουν!!

Και αντε να πεις αυτον τον μηνα ειναι λογω αγχους αν συμβει κ τον αλλον μηνα?Μετα θα αρχισω να σκεφτομαι οτι μου καταστρεψαν το συστημα μου στην εγχειρηση..

Αυριο θα ειναι η 19η μερα θα τα κανω ολα τα στικακια μεχρι να τελιωσουν και μετα θα δω τι θα κανω...

Δεν ξερω αν ακουγομαι υπερβολικη,αλλα βρε κοριτσια ,το πιο σημαντικο πιστευω ειναι η ωορηξια και οχι η περιοδος!!!

Αντε καλη επιτυχια να εχουμε ολες μας!!!!!!!!

και να μην ζοριστουμε αλλο στην επιθυμια μας!!!

Αν μπορεις belenza πηγαινε σημερα κιολας να κανεις υπερηχο, μην βασανιζεσαι! Οσο για τα υγρα , δεν ειναι απαραιτητο παντα να υπαρχουν, οπως και δεν ειναι σιγουρο οτι θα γινει ωορρηξια, οταν υπαρχουν, μην σε αγχωνει αυτο. Πωπω εισαι κι εσυ στην ιδια φαση που ημουν κι εγω με τα παλιοτεστακια και ειχα σκασει..Η μονη λυση που θα σου δειξει τι γινεται ειναι ο υπερηχος ή μια εξεταση προγεστερονης που δειχνει αν εγινε ή οχι ωορρηξια, πηγαινε το συντομοτερο στο γιατρο σου να ηρεμησεις, ειναι κριμα να αγχωνεσαι!

Yulunga καλη μας επιτυχια κοριτσακι, ολα να πανε καλα!

Aυτο θα κανω σημερα κιολας θα κλεισω ραντεβου με τον γιατρο..

Πραγματικα εχω σκασει αλλα καλα που λες gary μου καλυτερα υπερηχος παρα αυτα τα τεστ...Πολλα λεφτα ομως (γιατροι-τεστ ωορηξιας-τεστ εγκυμοσυνης)!!!!

Ελπιζω να πιασουν τοπο ολα αυτα!!

Μπραβο κοριτσακι! Α και να σου πω..να ξερεις παντως οτι καποιοι κυκλοι μπορει να ειναι ανωορρηκτικοι ετσι?? Συμβαινει αυτο! Το κακο ειναι να συμβαινει συνεχεια βεβαια ή πολυ συχνα! Οσο για τα εξοδα..το αφηνω ασχολιαστο..

κι εγω, μετα απο υστεροσκοπικη επεμβαση (για λυση συμφυσεων) ,πιστευω οτι "πειραχτηκαν"οι ορμονες μου...ο κυκλος..δεν ξερω τί ακριβως και κανενας γιατρος δεν μου απαντα ,ολο αοριστιες λενε..και ισως να ειναι ορμονικο και τυχαινει κλπ

Πριν την επεμβαση και με στικακια ειχα βρει ωορηξια και η περιοδος ρολοι.

Μετα την επεμβαση,περιοδος 9 ημερων την μια,3 ημερων την αλλη ,κυκλος την μια 35 ημερων την αλλαη 28, δεν βρηκα ωορηξια (τον προηγουμενο μηνα) με τα στικακια και μου το επιβεβαιωσε και η προγεστερονη 0,9 την 21η μερα.Δεν ξερω ....μακαρι απλα να ετυχε τον συγκεκριμενο κυκλο...υποτιθεται για καλο την κανεις την επεμβαση.αυτο ομως που σε εκνευριζει περισσοτερο ειναι οτι αυτα δεν μου τα ειπαν οι γιατροι πριν.και οι δυο γιατροι που ρωτησα πριν κανω την επεμβαση μου ειπαν δεν ειναι τιποτα ,μισης ωρας υποθεση ,δεν ποναει κλπ.Λες και το προβλημα ειναι ο πονος ,ας ειχα εγω τον πριν την επεμβαση κυκλο και ας ειχα πεθανει στον πονο.

Καλημερα κοριτσια...

vasso96 συμφωνω απολυτα μαζι σου,καμμια ενημερωση πριν και μετα την επεμβαση.Αφου εγω να φανταστεις τον εψαχνα τον Γιατρο να μου πει πως πηγε αν δεν τον εβρισκα θα ειχε γινει λουης!!Τελοσπαντων....

Χτες ηταν να παω στον γιατρο για την ωορηξια αλλα κατι ετυχε και τελικα δεν πηγα.Μολις πριν απο λιγο εκανα το 4ο στικακι (19η μερα σημερα)και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΓΗΚΕ Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΦΑΤΣΟΥΛΑ. :)

Ερωτηση τωρα: Τα στικ τα αρχισα 13η μερα και ανα 2 μερες ξαναεκανα δηλ. 13-15-17 και σημερα 19η που βγηκε θετικο.

Εγω ποτε εχω ωορηξια σημερα ή αυριο?

Χτες ηρθαμε σε επαφη με τον αντρα μου,να ξαναρθουμε και σημερα?

Τα χθεσινα σπερματοζωαρια μετρανε???

Ειμαι χαρουμενη λες και ειδα θετικο τεστ εγκυμοσυνης,τοσο πολυ!!!!

Α! απο σημερα μετραω 14 μερες πριν την περιοδο?

Περιμενω με ανυπομονησια να μου απαντησετε!!!

αντε ντε!!ακομα γραφεις στο φορουμ,τρεχα για σεξ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!

απο την στιγμη που θα δειξει το στικακι ,η ωορηξια γινεται στις επομενες 24-36 ωρες.εγω στην θεση σου θα ερχομουνα και σημερα βραδυ και αυριο προς μεσημερακι (εαν δουλευεις παρε αδεια-πες οτι πας σε γιατρο ! ) σε επαφη , και μετα με τα ποδια κατακορυφο για κανα μισαωρο! ενας πολυ καλος ουρολογος που ειχαμε ρωτησει ,σχετικα με την ποιοτητα του σπερματος μας ειπε οτι το καθε μερα δεν ειναι απαραιτητο οτι μειωνει την ποιοτητα ,το δυο φορες την ημερα ομως δεν ειναι καλο.

bellezza81

καλη επιτυχια να εχεις

βουρ και σημερα και αυριο

μην αφησεις τις μερες ανεκμεταλευτες

ελπιζω να σου φερουν τυχη τα στικακια

μια απορια εχω ομως

γιατι τα εκανες μερα παραμερα τα τεστ και οχι καθε μερα?εγω ξερω οτι γινοντε καθε μερα

ετσι που τα εκανες θα μπορουσες να ειχες χασει την ωορηξια

Μπραβοοοοοοοοοοο!!! Σημερα και αυριο ΣΕΕΕΕΕΕΕΞ!!! Και ναι συνηθως μετα απο 14 μερες ερχεται η κακουργα αλλα ενταξει μπορει και να παιζει 1 πανω 1 κατω..

Ρε κοριτσια κι εγω μετα την υστεροσκοπηση εχω διαφορα στην περιοδο..οχι στον κυκλο ενταξει αυτος σταθεροποιηθηκε σχετικα συντομα αλλα στην διαρκεια της περιοδου μου! Μου κραταει λιγοτερο και μαλιστα υπηρξαν φορες που ειχα μονο 1,5 μερα περιοδο! Και ο γιατρος δεν δινει σημασια σ αυτο, δεν μπορω να καταλαβω! Δεν το αποδιδει δηλ και καλα στην υστεροσκοπηση..