Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εγκυμοσύνη μετά από ολική θυρεοειδεκτομή;

Recommended Posts

έκανα αφαίρεση θυροειδή πριν 6 μήνες και τώρα είμαι έγκυος, στην 11η εβδομάδα. Ξέρω ότι θέλει συχνές εξετάσεις και προσπαθώ να το παρακολουθω κάθε 3 -4 εβδομάδες. Αν κάποια από εσάς όμως κορίτσια είχε κάτι ανάλογο, θα ήθελα να μου πείτε την εμπειρία σας και φυσικά αν όλα πήγαν καλά στο τέλος. Είμαι που είμαι αγχώδης...καταλαβαίνετε! Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Οπως εχω γραψει και σε αλλο ποστ υπαρχουν και χειροτερα.Εμεινα εγκυος σε λιγοτερο απο 20 μερες απο ολικη θερεειδοκτομη.Στην δικη σου περιπτωση εννοειται οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα αφου εχει περασει τοσος καιρος.Καταρχην σου λενε μετα απο 1 μηνα μπορεις να μεινεις.Στους 6 μηνες εισαι ο.κ.Δεν χρειαζεται να ανυσηχης καθολου.Σου ευχομαι ολα να πανε καλα:wink:

Το πρόβλημά μου είναι ότι παρ΄ όλο που είχε περάσει αρκετός καιρός, ακόμη δεν είχε ρυθμιστεί ο θυροειδής μου. ¨Οταν έμεινα έγκυος είχα TSH 8! Και μόλις στην 7η εβδονμάδα κατάφερα και το έφερα στο 1.8. Διαβάζω κάτι μελέτες στο internet που λένε για πρόβλημα του μωρού αν το TSH δεν είναι ρυθμισμένο και ψιλοαγχώνομαι. Βέβαια, η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας!! Εγώ έπαιρνα προ εγκυμοσύνης 150 Τ4, μετά 175 και τώρα 200! Για να δούμε, ενημέρωσε με για τα νέα σου αν θες.

Από την άλλη σκέφτομαι ότι για να μείνουμε έγκυος προφανώς οι ορμόνες μας δεν ήταν τόσο χάλια!! Για αντισώματα έχεις κάνει εξετάσεις;

Από την άλλη σκέφτομαι ότι για να μείνουμε έγκυος προφανώς οι ορμόνες μας δεν ήταν τόσο χάλια!! Για αντισώματα έχεις κάνει εξετάσεις;

Αυτο λεω κι εγω:lol:αντισωματα οταν λες???

Διαφημίσεις

• 7 years later...

Επαναφέρω το θέμα ώστε να δω αν υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις με την δική μου.

Έχω προχωρήσει σε ολική θυρεοειδεκτομη πριν δυόμιση χρόνια και για πρώτη φορά βιώνω την χαρά της εγκυμοσύνης. Προ εγκυμοσυνης με ρυθμισμένη tsh λάμβανα 175 mg t4. Διανύω την 15 εβδομάδα και με 300 mg t4 έχω φτάσει σε tsh 1.5. (Δεν κατέβαινε με λιγότερα mg - πρώτη φορά "μπηκα" στα φυσιολογικά ορια). Η ενδοκρινολογο ς μου πιστεύει ότι θα αυξηθούν κι άλλο οι ανάγκες μου τις επόμενες εβδομάδες και ήδη ανεβάζουμε την δόση στα 325 mg!!! Θα ήθελα να μάθω από κοπέλες με ανάλογη εμπειρία εάν η έκβαση της κύησης ήταν ομαλή μέχρι το τέλος και φυσικά οποιαδήποτε συμβουλή καλοδεχουμε νη!