Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ 'Η ΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ????

Recommended Posts

Οπως εχω αναφερει σε αλλο ποστ στις 27 Μαρτιου εκανα ολικη θυρεειδοκτομη.Αδιαθετησα στις 3 Απριλιου και ετσι αυτες τις μερες ειχα καθηστερηση.Ελεγα οτι το καινουριο χαπι μαλλον μου αλλαξε τον κυκλο.Τελικα σημερα το πρωι πηγα για χοριακη.Το αποτελεσμα....θετικο....Η ενδοκρινολογος μου μου ειχε πει 1 μηνα μετα την ενχειρηση μπορω να μεινω εγκυος ετσι ωστε να φυγει η ναρκωσει-ακτινογραφια-αντιβιωση,γενικος η ολη διαδικασια της ενχειρησης.Ειμαι σε ασχημη ψυχολογικη κατασταση.Απο την μια ηθελα να μεινω εγκυος αλλα οχι αυτο μηνα,εστω τον επομενο,οποιον δηλαδη και να ηταν αλλα οχι αυτον...Ξερω οτι υπαρχουν πολλα μειον στην συγκεκριμενη εγκυμοσυνη στην οποια βεβαια θα φανουν στην πορια:(Δεν ξερω τι να κανω...να κλαιω ή να γελαω....Σημερα το απογευμα εχω ραντεβου για υπερηχο....πρωτη φορα δεν θελω να παω.....φοβαμαι πολυ....

Υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να εχει παθει ζημια το εμβρυο στην περιοδο αυτη?????

Διαφημίσεις

Μην ανυσηχείς, όλα θα πάνε καλά. Όταν πήρες την αντιβίωση και έκανες την ακτινογραφία δεν ήσουν έγκυος. Υπερβολική τη βρίσκω τη γιατρό και δεν καταλαβαίνω το λόγο. Και ο γυναικολόγος θα σου πει ότι δεν υπάρχε λόγος ανησυχίας

Ο γυναικολογος μου ειπε οτι θα συζητησουμε το απογευμα.Και εγω αυτο λεω...αφου τοτε δεν ημουνα εγκυος.Απλα αυτη λεει οτι η ναρκωση θελει 1 μηνα για να φυγει απο το αιμα:(Παντως σ'ευχαριστω πολυ που μου δινεις κουραγιο...

Δεν νομιζω να υπαρχει λογος ανυσηχιας.Εχει περασει αρκετο διαστημα απο την επεμβαση.Εδω αλλες παιρνουν αντιβιωση χωρις να ξερουν οτι ειναι εγκυες κ δεν παιθαινουν τιποτα τα νωρακια τους.Μην ανυσηχεις και να χαρεις τισ πρωτες στιγμες ως εγκυος.Μην βαζεις στο μυαλο σου ασχημες σκεψεις,ολα θα ειναι καλα ειμαι σιγουρη.Αντε με το καλο να φερεις στον κοσμο ενα υγιεστατο μωρακι.

Κι εγώ είχα κάνει ακτινογραφία λίγες μέρες πριν μείνω έγκυος και φαρμακευτική αγωγή πήρα.Μέχρι τώρα όλοι οι υπέρηχοι μια χαρά και η αυχενική και η β επιπέδου.Εκτός αυτού είχα και την ατυχία να πέσω από μια σκάλα σχεδόν έναν όροφο κάτω τη 12η εβδομάδα!Ολα μαζί αλλά το αγορινάκι μου χαμπάρι!

Συμβουλέψου το γιατρό σου πάντως όλα καλά θα πάνε!Και με το καλό!

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Διαφημίσεις

Αν είναι έτσι για τη νάρκωση... τότε όσες κάνουν αμνιοπαρακέντιση.... τι κάνουν;; (Με νάρκωση δε γίνεται αυτή; )

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Αν είναι έτσι για τη νάρκωση... τότε όσες κάνουν αμνιοπαρακέντιση.... τι κάνουν;; (Με νάρκωση δε γίνεται αυτή; )

όχι, ένα τσιμπηματάκι είναι. Παίρνουμε όμως amoxil. Και για τη λήψη τροφοβλάστη αντιβίωση δίνουν.

Ίσως ο γιατρός θεώρησε ότι οργανισμός θα είναι αδύναμος μετά από μια επέμβαση, αλλά αποδείχτηκε ότι εσύ ανάρρωσες πολύ σύντομα ;)

η περιδεση γινεται με ναρκωση

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"

ΕΛΛΗ κατ'αρχήν συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου!

και μη φοβάσαι! όλα θα είναι καλά! σιγά μη θέλει η νάρκωση ένα μήνα για να φύγει απ' τον οργανισμό...!!! η μισή Ελλάδα θα κυκλοφορούσε μισοναρκωμένη αν ήταν έτσι... Ολα θα πάνε καλά!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Κοριτσια σας ευχαριστω ολες για το κουραγιο που μου δινεται!!!!!!Τελικα εχτες εκανα τον πρωτο μου υπερηχο και ολα ειναι μια χαρα.Ο γυναικολογος μου με καθυσηχασε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα ουτε με την ακτινογραφια (αφου εγινε πριν μεινω εγκυος)αλλα και κατα την διαρκεια μου ειπε παλι θα ηταν το ιδιο,ουτε και με το θεμα της ναρκωσεις....Ευχομαι να ειναι οντως ετσι και ολα να πανε καλα....Την ενδοκρινολογο μου βεβαια την ειδα λιγο μαγκομενη και αυτο με ψιλοφοβιζει:-(Στις 25 θα ξανα κανω υπερυχο για να ακουσουμε και το μωρο......Τωρα το μονο που μας μενει ειναι να ρυθμισουμε το χαπι του θυρεοειδη....για να δουμε,,,,,,

Διαφημίσεις

Ελλη μου να μην ανησυχείς. Εγώ ήμουν έγκυος και δεν το ήξερα και έκανα ακτινογραφία και όλα καλά! Η κοράκλα μου έιναι υγιέστατα και πανέμορφη!

Να σκέφτασαι θετικά και μιας και ήδη έχει το Νικόλα ξέρεις πολύ καλά ότι αυτό που χρειάζεται το μωράκι που περιμένει τη σειρά του για να έρθει στον κόσμο είναι να νιώθει από τώρα την αγάπη σου και την αισιοδοξία σου!

Ελλη μου κατ αρχας συγχαρητηρια και με το καλο.

Δεν ειμαι γιατρος και δεν ξερω στην δικη σου περιπτωση τι ισχυει αλλα θα σου περιγραψω ενα περιστατικο.

Μια γειτονισσα μου εσπασε το ποδι της. Εβγαλε ακτινογραφια, πηρε κατι αντιβιωσεις που αν τα διαβαζες θα τρομαζες , κατι ισχυρα παυσιπονα και γενικα η κοπελα εκανε οτι κανει καθε ανθρωπος σε αυτες τις περιπτωσεις . Ηταν ομως εγκυος εν αγνοια της.

Οταν το εμαθε πανικοβληθηκε. Μεχρι να γεννησει ειχε ενα αγχος. Το αγορακι της βγηκε υγιεστατο και γενικα ολα μια χαρα.

Για την αναισθησια δεν ξερω αλλα παντως ειναι οριακο μωρε το οριο . Δεν ησουν εγκυος στην επεμβαση , ουτε και εμεινες στην βδομαδα. Οταν οι γιατροι λενε 30 μερες βαζουν και ενα οριο ασφαλειας (λεω εγω τωρα).

Πιστευω ολα θα πανε μια χαρα. Αφου ο γυναικολογος σου ειναι ηρεμος, χαλαρωσε και εσυ.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Και εγώ έλλη ου θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά γιατί έχω και εγώ ανάλογο πρόβλημα. Έκανα αφαίρεση θυροειδή πριν 6 μήνες και αφού είχα πάρει του κόσμου τα φάρμακα. Μέρες πριν μείνω έγγυος είχα κάνει ακτινογραφίες στα μάτια και σε οδοντίατρο!!!! Μου είπαν όμως ότι δεν έχει σημασία. Ειδικά τις πρώτες εβδομάδες της κύησης αν η ραδιενέργεια είναι επικίνδυνη το έμβρυο πεθαίνει. Μεταξύ της 6 - 10 εβδομάδας είναι το πιο επικίνδυνο ια σχετική ανωμαλία του εμβρύου. Οπότε λογικά, για εμάς που έγιναν πριν την εγκυμοσύνη δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα. Τώρα με το θυροειδή, εγώ έχω λίγο άγχος όπως καταλαβαίνεις. Κάνω κάθε τρεις με τέσσερις εβδομάδες εξετάσεις. Το TSH πρέπει να είναι 1-2 (ιδανικό). Εγώ όταν έμεινα έγγυος, στην εβδομάδα σύλληψης, είχα 8!, στην πέμπτη εβδομάδα 4.5 και στην 8η εβδομάδα 1.5. Τώρα θα ξαναπάω όταν κλέισω την 11η εβδομάδα να τσεκάρω, δηλαδή την άλλη Παρασκευή. Ελπίζω και εύχομαι σε όλες να πάνε όλα καλά!

Κοριτσια να κανω μια χαζη ερωτηση αν οπως λεμε η αναισθησια πειραζει το εμβρυο τοτε γιατι σχεδον ολες κανουμε επισκληριδιο στη γεννα τοτε το φαρμακο δεν προλαβαινει να επηρεασει το μωρο, γιατι σε καποιες περιπτωσεις γινεται η επισκληριδιο και γεννανε μετα απο 5 ωρες ολο αυτο το χρονικο διαστημα τι γινετε??? Το φαρμακο δε κυκλοφορει στο σωμα μας??

Χωρις να ξερω η λογικη λεει οτι ενα φαρμακο μπορει να βλαψει το εμβρυο οσο ακομα σχηματιζεται, χερια, ποδια , οργανα κλπ. Πχ σου λενε να μην βαψεις μαλλι τουλαχιστον το πρωτο τριμηνο και μετα με φυτικη βαφη. Στη γεννα το μωρο ειναι ετοιμος ανθρωπος και απο καιρο μαλιστα δεν προλαβαινει να παθει κατι.

lcWup3.png

Διαφημίσεις

Γενικά οι μη γυναικολόγοι ακολουθούν το γενικό κανόνα να μη δίνουν τίποτα στην έγκυο (φαρμακα κτλ). Οι γυναικολόγοι είναι αυτοί που τα ξέρουν με λεπτομέρειες (ποιοι είναι οι κίνδυνοι, σε τι ποσοστά κτλ).

Π.χ. Για οδοντοθεραπεία... χρειάστηκα αντιβίωση σε περίοδο λοχείας. Η οδοντίατρος έλεγε όχι (λόγω θηλασμού). Μίλησα με το γυναικολόγο και λέει οκ.

Δεν είναι το ίδιο βέβαια η λοχεία με την εγκυμοσύνη, αλλά θέλω να πω πως... οι άλλες ειδικότητες της ιατρικής είναι πάντα πιο επιφυλακτικές για το τι θα προτείνουν. Σε αυτά τα θέματα το λόγο έχει μόνο ο γυναικολόγος. Οι υπόλοιποι απλώς προτείνουν.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Αυτο τωρα κοριτσια που με φοβιζει ειναι το χαπι του θυρεοειδη.Το προβλημα ειναι οτι ακομα δεν ξερω αν το εχουμε βρει.Βλεπω aleca οτι και εσυ εισαι σχεδον στην ιδια φαση.Ισως και αυτο ηταν που προβληματησε την ενδοκρινολογο μου.Αυριο θα παω για εξετασεις TSH κ.τ.λ.Ευχομαι να εχει βρεθει το χαπι γιατι αλλιως......Μολλις παρω τις απαντησεις θα σας πω τα νεα.Αααα και κατι αλλο.Απο εχτες κοριτσια εχω κατι ποναλακια στην μεση(οχι πολυ εντονα)οπως οταν περιμανω να μου ερθει περιοδος.Ειναι φυσιολογικο???Δεν μπορω να θυμηθω αν τα ειχα στην προηγουμενη εγκυμοσυνη :(

Σημερα οπως σας ελεγα πηγα και εκανα τις εξετασεις θυρεοειδη.Απότι καταλαβα δεν ηταν τοσο καλες και το χαπι που παιρνω τωρα δεν με καλυβει:(Μου ειπανε οτι θα κανουν μια επανεξεταση για να βεβαιωθουν,και αυριο το πρωι να παω να τις παρω.....

Τι γινεται τωρα σ'αυτη τη περιπτωση???Υπαρχει περιπτωση να αποβαλω????Παντως εκανα παλι μια χωριακη και ειναι πολυ καλη.Απο 3.500 πηγε 9.500.Αυτο διχνει οτι η εγκυμοσυνη προχωραει κανονικα....

Δεν αποβαλεις απο αυτο. Απλα θα σου ρυθμισουν το χαπι.

Μεχρι ομως να ρυθμιστει το χαπι τι γινεται?Μηπως αυτο εχει επιπτωσεις στην αναπτυξη του εμβρυου?

Ευτυχως κοριτσια εχω ευχαριστα νεα!!!!!!!Οι εξετασεις του θυρεοειδη ηταν καλες.Οποτε το χαπι εχει βρεθει(με την πρωτη κιολας):wink:στις 25 θα παω να ξανακανω αλλη μια tsh να ξαναδουμε.........

Ουφ....τωρα το μονο που εμεινε ειναι η βιοψια απο την ενχειρηση....κανω τον σταυρο μου να ειναι και εδω ολα καλα....αυριο θα παω να την παρω:|

Μπράβο! Τι χάπι σου έδωσε αλήθεια; και το tsh πόσο ήταν;θέλω να συγκρίνω με τα δικά μου για αυτό ρωτάω! Εγώ είχα graves για αυτό ε΄κανα αφαίρεση

Μπράβο! Τι χάπι σου έδωσε αλήθεια; και το tsh πόσο ήταν;θέλω να συγκρίνω με τα δικά μου για αυτό ρωτάω! Εγώ είχα graves για αυτό ε΄κανα αφαίρεση

ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ Π.Μ

Μεχρι ομως να ρυθμιστει το χαπι τι γινεται?Μηπως αυτο εχει επιπτωσεις στην αναπτυξη του εμβρυου?

Για να φτασει να εχεις συνεπειες στο εμβρυο, θα πρεπει καποια να μην εχει παρει καν ειδηση οτι εχει προβλημα με το θυρεοειδη και να μην παιρνει καθολου χαπι επι μηνες και παλι δεν ειναι βεβαιες οι συνεπειες.

Σου ευχομαι καλα αποτελεσματα

k9Tap3.png