Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λίγες σκέψεις


Recommended Posts

Σήμερα δεν ξέρω τι έχω πάθει και βάζω ποστ γενικώς.

Ελπίζω να επέλεξα το σωστό!!

 

 

Είναι τώρα 2,5 μήνες που γύρισαμε σώοι...στο σπίτι μας και εγώ προσπαθώ να ανασυντάξω τις δυνάμεις μου. Σαφώς δεν είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο μετά από ότι περάσαμε με τον Νικόλα.

Τα πράγματα δείχνουν καλά, αλλά εγώ μάλλον δεν μπορώ να ησυχάσω. Εξάλλου δεν είναι μόνο ο μικρός. Έχω 2 παιδιά ακόμα που αν και δεν είναι μωρά δεν παύει να είναι παιδιά.

Πολλές φορές λοιπόν αναρωτιέμαι πως μπορεί μια μητέρα να γίνει χίλια κομμάτια, αλλά περισσότερο αναρωτιέμαι το για πόσο καιρό μπορείς να γίνεσαι χίλια κομμάτια.

 

Με απασχολούν πολλά πράγματα, η υγεία του Νικόλα, τα κορίτσια, τα δικά μου θέλω...

 

Οι συγγενείς με θεωρούν ηρωίδα και εγώ θυμώνω. Δεν το θέλω αυτό τον τίτλο. Μάλλον μου τον έδωσαν προκειμένου να δικαιολογήσουν την δική τους αχρηστία.

 

Αν κάτι έμαθα από την όλη ιστορία είναι να μην κάνω σχέδια για το μέλλον. Να έχω υπομονή και να βασίζομαι μόνο στον εαυτό μου. Όχι ότι βασιζόμουν κάπου αλλού πριν...

Να λέω ευχαριστώ που κατάφερα να γυρίσω στην οικογένεια μου, που ο Νίκος είναι ζωντανός....

 

Τώρα όσον αφορά τα δικά μου κομμάτια, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι διασκορπισμένα....αλλά που θα πάει κάτι θα κάνω και με αυτό!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


σε εχω σκεφτει πολλες φορες..

 

μεσα απο την ιστορια του παιδιου σου... αληθεια, εγω σκεφτομουν ΕΣΕΝΑ..

 

κοιμασαι?

τρως?

βλεπεις τον αντρα σου και τα παιδια σου?

κανεις μπανιο σαν ανθρωπος, πας τουαλλετα, πινεις εναν καφε??

 

εκτος απο μαμα του νικολα, εχεις αντοχες για να σαι και γυναικα?

 

θα μπορουσες να εισαι εγω

 

οταν το παλληκαρι σου θα χει μεγαλωσει, θα χει κανει δικη του οικογενεια, εσυ θα τα θυμασαι ολα αυτα, η θα σου φαινονται σα να τα ζησε ενας αλλος??

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα ήταν μια άσχημη ημέρα και για εμένα και όλες οι σκέψεις είχαν κατακλίσει το μυαλό μου.. οικονομικό, οικογενειακό... περιγυρος.. όλοι κάνουν κάτι για να μου σπάσουν τα νεύρα, αλλά τουλάχιστον είμαστε υγιής.

Δεν γνώριζα τί σημαίνει ατρησία οισοφάγου και εχθές το βράδυ το είδα στο προφίλ σου και μπήκα να διαβάσω λίγα πράγματα στο google. Αισθάνθηκα τυχερή για όσα έχω.. χαίρομαι που ο Θεός δίνει δύναμη στους ανθρώπους να αντιμετώπισουν δύσκολες καταστάσεις υγείας και παρότι ο τίτλος που σου έδωσαν μπορεί να μην σου αρέσει πρέπει να καταλάβεις ότι αυτό είσαι!! Μια ηρωίδα, βράχος για τα παιδιά σου, την οικογενειά σου, τον σύζυγο..Οι γυναίκες ειμαστε πολύ δυνατές.. και πραγματικά πιστεύω τόσο μόνες.

 

Συνέχισε να έχεις δύναμη για όσα θα έρθουν και σου έυχομαι αν και δεν σε ξέρω προσωπικά να είσαι πάντα καλα!! ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΥΓΙΗΣ

Link to comment
Share on other sites

Απαντώ στις ερωτήσεις που μου θέσατε.

 

Ναι είμαι καθόλα φυσιολογική(..almost), λίγο μισότρελη θα έλεγα, ίσως και σχιζοφρενής, ποιος ξέρει....εντάξει αστειέυομαι!!! Η μόνη εξαίρεση είναι ότι δεν κοιμάμαι. Και όχι μόνο λόγω έλειψης χρόνου. Ακόμα και σε φάσεις που μπορώ να κοιμηθώ, εγώ δεν κοιμάμαι. Και τρώω λίγο...πολύ λίγο...45 κιλά έχω φθάσει αλλά οκ! 50 ήμουν πριν δεν είναι και μεγάλη διαφορά.

 

Προσπαθώ να είμαι καλά, η αλήθεια είναι ότι δεν τα καταφέρνω πάντα....άνθρωπος είμαι.

Βασικά νιώθω πολύ κουρασμένη. Είμαι 34 και νιώθω 60

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

κατω απο τετοιες ιστοριες,ολα μετα ειναι ανουσια,φτηνα,και καταλαβαινουμε οτι μονο τα παιδια μας εχουν τελικα σημασια στη ζωη μας.....γιαυτο να παραδειγματιστουμε απο ΣΕΝΑ και να δεινουμε σημασια στις απλες καθημερινες στιγμες και να της γεμιζουμε με οσο περισσοτερη χαρα και γελιο γινεται.....να σε εχει ο Θεος καλα(αν υπαρχει) και να σου δινει δυναμη

Link to comment
Share on other sites

Ρε κορίτσια έχω 2 ερωτήματα: 1)μπορεί να μου πει κανείς ποιος εργοδότης θα προσλάβει μια μισότρελη 34χρονη τρίτεκνη που έχει να εργασθεί 2 χρόνια????

2)πως η ίδια μισότρελη ακομα και αν βρει δουλειά, πως θα εμπιστευτεί κάποιον να φροντίζει τον μικρό της, είτε αυτό λέγεται παιδικός, είτε babysitter????

Link to comment
Share on other sites

Όταν είναι καλά τα παιδιά μας δεν είμαστε κι εμείς καλά?τα δυσκολα πέρασαν και θα χρειαστείς λίγο χρόνο ανασύνταξης.Όλα θα περάσουν και θα ναι η ζωή σας ευκολότερη και με πολλές πολλές χαρές!

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τι ρωτας τωρα βρε Σιενα?ειναι δυνατον?αλλες στην θεση σου θα τα ειχαν παιξει κ ισως δεν εφταναν στο σημειο που φτασατε εσεις,μακαρι ολοι οι γονεις να ειχαν την δυναμη που ειχατε εσεις κ σωσατε το παιδι σας.

Παντως συγνωμη που θα στο πω αλλα μου ακουγεται χαζο να ρωτας εσυ εαν θα σε παρει καποιος στην δουλεια,μετα απο ολα αυτα που εχεις καταφερει,γιατι δειχνει μεγαλη εσωτερικη δυναμη,θα μου πεις οτι ολοι θα καναν το ιδιο.Ναι ισως να εκαναν ακομα περισσοτερα κ ακομα λιγοτερα,παντως ενα ειναι το μονο σιγουρο,οτι φτασατε σε οριακα σημεια κ νικησατε.Οποτε ειμαι σιγουρη οτι εαν καποια στιγμη θα θες να βρεις δουλεια,θα το καταφερεις,εγω δεν θα σου πω οτι εισαι ηρωιδα,απλα το μονο που θα σου πω μακαρι ολες οι μαμαδες να ηταν σαν κ εσενα,γιατι πραγματικα θαυμαζω το κουραγιο σου.

Link to comment
Share on other sites

Κατι τετοια βλεπεις κ μετα αναρωτιεσαι αν ολα αυτα τα χαζα που ασχολουμαστε καθημερινα εχουν σημασια... Σκεφτομαι ωρες ωρες τι θα εκανα αν παθαινε οτιδηποτε το παιδακι μου... Με πιανουν τα κλαματα μονο που το σκεφτομαι...Τρεμω κ στην ιδεα... Ποσο να αντεξει μια μανα ολα αυτα? Υπομονη κ αφου ολα καλα τωρα με το καιρο θα ηρεμησετε ολοι.. Δεν ειναι ευκολες καταστασεις αυτες. Θαυμαζω κ εσενα που αντεξες κ ολους οσους περνουν τετοιες καταστασεις κ συνεχιζουν.. Μπραβο σας!

Link to comment
Share on other sites

Ωραία μου αρέσει αυτό!!! Μπορώ δηλαδή να προσθέσω στο βιογραφικό μου ότι είμαι η super μαμά??? πως λέμε super goufy!!! ΄Ρε κορίτσια προσγειωθείτε τα πράγματα δεν είναι απλά. Οι εργοδότες μόλις ακούν 3 παιδιά τους πιάνει πανικός λες και είναι καμιά κολλητική ασθένεια!!!! ενώ για την ηλικία δε...όλες οι αγγελίες λένε το ανώτερο μέχρι 35. Μετά τα 35 τέλος δεν δουλεύεις είσαι για απόσυρση.

Τέλος πάντων είναι πολύ δύσκολο να βρεις κάτι καλό, ειδικά όπως είναι τα πράγματα τώρα στην Ελλάδα.

Εγώ πιστεύω ότι είναι θέμα ανθρώπου και όχι ηλικίας. Μπορείς να είσαι ευσυνείδητος ή ανεγκέφαλος είτε είσαι 35, είτε είσαι 20.

 

Τέλος πάντων. Θα δούμε και με αυτό τι θα κάνω. Ευελπιστώ αν όλα είναι καλά με το παιδί να είμαι πάλι σε θέση μάχης τον Σεπτέμβριο. Οψόμεθα.

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτο δεν εχεις και αδικο.οι εργοδοτες πια μετρανε τα παντα..ισως αν δοκιμαζες στα επιδοτουμενα προγραμματα του ΟΑΕΔ?λεω τωρα...μπορει να σταθεις τυχερη.ευχομαι παντως το καλυτερο για σενα και τον Νικολα

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Οι συγγενείς με θεωρούν ηρωίδα και εγώ θυμώνω. Δεν το θέλω αυτό τον τίτλο. Μάλλον μου τον έδωσαν προκειμένου να δικαιολογήσουν την δική τους αχρηστία.

 

Σωστο. Ετσι ειναι, στο λεω εγω!!

 

 

Τώρα όσον αφορά τα δικά μου κομμάτια, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι διασκορπισμένα....αλλά που θα πάει κάτι θα κάνω και με αυτό!!!

 

Λοιπον, ακου να δεις τι συμβαινει. Για μηνες ολοκληρους κρατουσες την ανασα σου, δεν ειχες την πολυτελεια να σπασεις, να λυγισεις, να πεσεις σε καταθλιψη, να κουκουλωθεις κατω απο τα παπλωματα και να κλαψεις με την ησυχια σου, να λιποθυμισεις, να μεθυσεις, να βγεις στο μπαλκονι και να ουρλιαξεις "δεν αντεχω αλλοοοοοοοοο!'

Προσεχε αυτο το διαστημα που διανυεις. Ειναι υπουλο. Η καταθλιψη καμια φορα χτυπα με χρονοκαθυστερηση. Επισης, στο λεω εγω.

 

Happy thoughts! Xαμογελο, βαθιες ανασες και μην αναλυεις τα πραγματα πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Sheena μου τα δύσκολα πέρασαν... θετικές σκέψεις και μονο θετικές...

 

αυτο με την δουλειά το σκεφτομαι και γω (έχω πατήσει και τα 37 με τρία παιδιά) δουλεύω μεν αλλά σε μια μικρομεσαία επιχείρηση που αυτές τις μερες ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί... ελπιζω να αντέξει...

Link to comment
Share on other sites

sheena μην ψαχνεσαι και πολυ....απολαυσε αυτες τις υπεροχες στιγμες με τον υγιη γιο σου και τις κορες σου, απολαυσε την τρελα σου..γενικα απολαυσε την ζωη σου οπως διαμορφωνεται απο εδω και περα...

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...