Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

επίδομα αναπηρίας

Recommended Posts

Όπως κάποιοι γνωρίζετε ο μικρός μου γεννήθηκε με ατρησία οισοφάγου η οποία αποκαταστάθηκε λίγους μήνες πριν.

Παρόλα αυτά θεωρείται ότι έχει αναπηρία και δικαιούμαστε ένα σχετικό επίδομα από την πρόνοια.

Ξέρω ότι πρέπει να περάσει επιτροπή, αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι δικαιολογητικά χρειάζεται και που πρέπει να απευθυνθώ. Αν και το έψαξα στο ίντερνετ δεν βρίσκω κάτι.

Γνωρίζει κανείς κάτι?

Διαφημίσεις

Ανάλογα με την περιοχή που μένεις σε βλέπει η αντίστοιχη Υγειονομική Επιτροπή...

Θα πάρεις τηλ. στην Πρόνοια και θα ρωτήσεις πού ανήκεις βάσει της περιοχής σου...

Κατόπιν θα πας αυτοπροσώπως να κλείεεις ραντεβού στην Α' βάθμια Υγειονομική Επιτροπή της Νομαρχίας (αυτήν που ανήκεις, γιατί η Νομαρχία Αθηνών έχει περισσότερες απο μια εχω την εντύπωση) και θα περάσετε επιτροπή. Μπορει΄ς να κάνεις και ένσταση οπότε θα σας δει β' βάθμια (εύχομαι να μην χρειαστεί, σ' εμένα έτυχε κι αυτό).

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Μήπως ξέρεις και τι δικαιολογηττικά ζητάνε? Ξέρω ότι θέλουν χαρτί από χειρούργο δημοσίου. Αυτό το έχουμε.

Λογικά το δικαιουμαστε με τα τσαρούχια. Το παιδί έχει έκανε αντικατάσταση οισοφάγου και έχουμε 20 χειρουργεία στην πλάτη.

Χρειάζεσαι σίγουρα χαρτί απο δημόσιο νοσοκομείο...

Θα πάρεις στο 1539 (8:00-20:00) που είναι το τηλ. της Νομαρχίας να μάθεις σε ποιά υγειονομική επιτροπή θα πας...Και θα ακολουθήσεις τη διαδικασία που σου είπα παραπάνω...

Εύχομαι να πάρετε ό,τι δικαιούστε...Και πάνω απ' όλα να είναι καλά το παιδάκι σου!

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Διαφημίσεις

• 9 months later...
  • 2 weeks later...

Ισχυει οτι πρεπει πρωτα να περασεις απο επιτροπη αλλα να αναγνωρισουν στο παιδακι σου ποσοστο αναπηριας 67% τουλαχιστον.Επισης εξαρταται για ποσο χρονο θα του δικαιολογησουν την αναπηρια-1ετος,2 ετη ή εφ'ορου ζωης.Αυτο το κρινουν αναλογα απο το αν η κατασταση ας το πω ετσι μπορει να βελτιωθει.Μετα απο την προνοια το επιδομα θα ερχεται καθε διμηνο γυρω στα 550 ευρω για οσο καιρο θα λεει επανω η βεβαιωση αναπηριας.Δεν θυμαμαι βεβαια αν παιζει ρολο και η οικονομικη κατασταση της οικογενειας μιας και το ατομο ειναι προστατευομενο μελος.Αυτα τα γνωριζω γιατι ο αδελφος μου ειχε ενα ατυχημα στο ματι και κινηθηκαμε αναλογως-μονο που ο αδελφος μου ειναι ενηλικος.

Ελπιζω να σε βοηθησα καπως

Ααααχ,τωρα ειδα οτι ειναι παλιο το μνμ σου!!Παντως ευχομαι να πηγαν ολα καλα!!!