Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

gia sas koritsia..eime stin 28 ebdomada kai edo ke 1 ebdomada de niotho to moro mou poli na kinite ke merikes fores de to niotho kai katholou..prin 1 ebdomada to eniotha oli ti mera..!de ksero ti mou simbeni..kserete giati mpori na simbeni afto?

Διαφημίσεις

το εχεις πει στον γιατρο σου???πήγενε να σε δει γιατι μπορει το μωρο να ειναι μια χαρά αλλα μπορει και να το ενοχλει κατι, σε αυτη την εβδομαδα πρεπει να το νιωθεις καθε μέρα

Δε θα' ναι τίποτα! από όσο θυμάμαι μου είχε πει ο Γιατρός ότι αν το μωράκι είναι μεγαλόσωμο μετά την 27 - 28 εβδομάδα λιγοστεύουν οι κινήσεις απλά γίνονται πιο δυνατές οι κλωτσιές. καλή επιτυχία!

Μπορεις οταν δεν το ακους να τρως λιγη σοκολατα ή να πινεις παγωμενο νερακι κ αυτα το ξυπνανε.Επίσης συμφωνω με την φιλη aleca οτι λιγοστευουν οι κινησεις!!!!

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Αυτό που πρώτα πρέπει νακάνεις είναι να το πεις στο γιατρό σου.Θα ήταν καλό να πας για εναν υπέρυχο για να σταματήσεις να αγχωνεσαι και να το σκεφτεσαι...Αυτό επίσης που θα σου έλεγα είναι να γράφεις σε ένα χαρτί την ώρα που το νιώθεις.Αν στη διαρκεια της μερας ειναι 10 με 12 φορες όλα πανε καλα.Αν είναι λιγοτερες καλό είναι να ενημερωνεις το γιατρο σου.Συνηθως δε σημαινει τίποτα αλλά καλό είναι να προσεχουμε για να εχουμε.Να ξερεις ότι όλα τα μωρα δεν ειναι ίδια ούτε όλα είναι υπερδραστηρια , όπως επίσης κι οτι μια μέρα μπορει να κάνουν κωλοτούμπες όλη μερα ,ενω την επόμενη να κινουνται ίσα ίσα...

RSvcp2.png wNVQp2.png

Διαφημίσεις

Δεν θα είναι τίποτε πιστεύω επειδή μεγαλώνει το παιδί και λιγοστεύουν αισθητά οι κινήσεις του αυτό σε τρομαξε.Καλού κακού και για να σου φύγει το άγχος όμως εσύ κάνε μία νύξη στο γιατρό σου γι αυτό.:)

Καλημέρα. Είμαι σίγουρη πως όλα θα είναι καλά. Εγώ γύρω στην 29η βδομάδα ήμουν και είχα να νιώσω το μωρό 2-3 μέρες και πήγα να κάνω υπέρηχο και όλα καλά. Απλά διαπιστώσαμε ότι είχε γυρίσει προς την μέσα μεριά οπότε και να κλωτσούσε κάποιες φορές, επειδή κλωτσούσε προς τα μέσα μου είχε πει η γιατρός ότι γιαυτό και δεν το καταλάβαινα. Πάντως καλό θα ήταν να μιλήσεις με τον γιατρό σου. Συμφωνώ με τα κορίτσια ότι και οι κινήσεις όσο μεγαλώνει λιγοστεύουν. Εμένα μου είχαν πει να φάω σοκολάτα ή να πιω χυμό πορτοκάλι...

Nομίζω πως το καλύτερο είναι να πάς στον γιατρό σου και είναι ευκαιρία και το μωράκι σου να δείς και να σου φύγει αυτό το άγχος που δεν είναι και ό,τι καλύτερο σε αύτη την περίοδο της ζωής μας!!!!

pcs9p3.pngTYJ2p2.png

Το κριτηριο για το εαν το μωρο κινειται σωστα και επαρκως ή οχι ειναι το εξης:

Επιλεγεις ενα διωρο μεσα στην ημερα (τρως και μια μικρη σοκολατιτσα πριν) και ξαπλωνεις καπου με ηρεμια και ησυχια. Μεσα στο διωρο αυτο πρεπει να μετρησεις τουλαχιστον 10 κλωτσιες.

Αν μετρησεις τουλαχιστον τοσες, ολα ειναι φυσιολογικα.

Αυτο που σου λεω ειναι ο επιστημονικος τροπος παρακολουθησης, αφου οπως καταλαβαινεις, ειναι αδυνατον να κανεις υπερηχο καθε δευτερη μερα για να ελεγχεις.

Φυσικα και θα το δει ο γιατρος στην καθιερωμενη σας επισκεψη, η και πιο νωρις για να ηρεμησεις, αλλα κανε αυτο για να εχεις και απαντησεις για το γιατρο.

Σε γενικες γραμμες παντως, πρεπει να ξερεις οτι δεν ειναι ολα τα εμβρυα το ιδιο κινητικα και ζωηρα. Υπαρχουν "μωρα" πολυ ησυχα, χωρις αυτο να σημαινει οτι τους συμβαινει κατι κακο και αλλα που χαλανε τον κοσμο, χωρις παλι να τρεχει κατι.

Επισης κοιμουνται πολλες ωρες, σχεδον οπως ενα νεογεννητο.

Καταλαβαινω την αγωνια σου, εγωεχω την αντιθετη πολλες φορες. Αναρρωτιεμαι γιατι να κλωτσαει και να κινειται τοσο πολυ τοσες πολλες ωρες.

Δυστυχως η αγωνια στην εγκυμοσυνη τελειωνει μονο με τη γεννα και εκει αρχιζουν αλλες :)

k9Tap3.png

Διαφημίσεις