Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

βρεφική οδοντοφυϊα

Recommended Posts

Σήμερα, βέβαια, κατάλαβε ότι η μαμά κουράστηκε. Κοιμήθηκε πολύ καλά (με αρκετά ξυπνήματα για θηλασμό) αλλά σηκωθήκαμε 8.30!!!! Ξεκουράστηκα, ευτυχώς είχα την εντύπωση ότι θα ήταν κάθε μέρα έτσι, ήμουν έτοιμη να καταρρεύσω...αλλά τελικά υπάρχουν και κάποιες καλές μέρες!

....ενώ σήμερα πάλι ξύπνησε στις 5 το πρωί.......

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 89
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• sassy

sassy 4 δημοσιεύσεις

• ster

ster 4 δημοσιεύσεις

• *Marou*

*Marou* 4 δημοσιεύσεις

• xena

xena 3 δημοσιεύσεις

Καλησπέρα!!! Ήμασταν μάλλον απο τους "άτυχους" της υπόθεσης... Ξεκίνησε να βάζει χεράκια (και ότι άλλο) στο στόμα, στον 5ο μήνα. Τα πρώτα 2 πάνω έσκασαν στον 8ο... Πρίν 1 μήνα(19 μηνών) βγήκαν και οι κυνόδοντες. Πάντως ταλαιπωρήθηκε το μωράκι μου. Πολύ πόνο, φαγούρα, και στα τελευταία πυρετούς και διάρροιες. Χρησριμοποίησαμε και εμείς στην ροζ κρέμα με το ούζο, αλλά δεν φάνηκε να του κάνει κάτι... Στα πολύ δύσκολα, deponάκι...

Υπομονή... δόντια είναι... Που θα πάει... Θα βγουν

Την μέρα που σε πρωτοαντίκρισα, αντίκρισα το φως μου!

• 3 months later...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΛΥ FAN ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΤΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ. ΤΑ ΟΥΛΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ. ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΙΝΑ 4 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΓΙΑ DEPON KAI KREMA MUNDISAL ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΚΡΙΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥ. ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΡΧΙΣΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

• 4 εβδομάδες μετά...

christiana-1 καλησπέρα!Μόλις χθες έγινα μέλος του forum και ειδα τωρα την ερώτηση σου!Τελικά έμαθε γιαυτές τις ταμπλέτες?Κάποια στιγμή θα τις χρειαστώ και εγώ!Η μικρή μου είναι 8,5 μηνών και δεν έχει βγάλει ακόμα δοντάκια και μας είπε η παιδίατρος οτι αργούν ακόμα.Αν πάρει από την μάνα της, εγώ έβγαλα 13 μηνών το πρώτο δοντάκι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Έχουμε εδώ και 2 περίπου εβδομάδες ανησυχία, σάλια, το χέρι και δάχτυλα στο στόμα με έκφραση ενόχλησης κ.λπ. Είμαστε 3 μηνών και 2 εβδομάδων.

Τις τελευταίες 3 μέρες η ανησυχία έχει κορυφωθεί. Δεν κοιμάται το μεσημέρι (ενώ κοιμόταν π.χ. 3-5 ή 4-6). Κοιμάται μόνο 2 ή 3 μισάωρα κατά τη διάρκεια της μέρας (πριν το μεσημέρι) με αποτέλεσμα να είναι με απίστευτα νεύρα απ' το μεσημέρι και μετά. Παρόλο ξυπνάει και πολύ νωρίς το πρωί. Δεν ευχαριστιέται παιχνίδι, ακόμη και στην αγκαλιά πάει να χαλαρώσει και τινάζεται με γκρίνια, δε θέλει κάποιες φορές να ακούει ούτε τη φωνή μου όταν πάω να της τραγουδήσω!!! (που συνήθως το κάναμε ως τώρα και χαλάρωνε, την έπαιρνε ο ύπνος). Απ' το μεσημέρι και μετά γκρινιάζει από αυπνία αλλά σαν να φοβάται να κοιμηθεί (φοβάται τον πόνο της οδοντοφυίας?)

Υπάρχει περίπτωση να ετοιμάζεται δόντι?

Αυτό που δεν έχω καταλάβει με την οδοντοφυία είναι: η ανησυχία και όλα αυτά είναι έτσι κάθε μέρα μέχρι να βγάλει δόντι /α επί μήνες δηλαδή καθημερινώς ή κάποιο διάστημα ώσπου να βγει (αυτό που τελοσπάντων ετοιμάζεται να βγει) μετά χαλαρώνει πάλι το παιδί για κάποιο καιρό κι έπειτα πάλι για το επόμενο δόντι κ.ο.κ. Γιατί έτσι οπως το βλέπω ή θα πρέπει να βγει δόντι ή αν είναι μ' αυτά που διαβάζω, να βγει δόντι τον 8ο μήνα και το παιδί να γκρινιάζει έτσι μέχρι τότε κάθε μέρα....."τη βάψαμε".

Τις τελευταίες μέρες είμαστε σχεδόν όπως στη φάση του νεογέννητου: αγκαλιά και κόντρα αγκαλιά και κλάμα. Το βράδυ κοιμάται τις πρώτες 4 ώρες περίπου ήρεμα (π.χ από 9 που συνήθως κοιμάται μέχρι 12 ή 1 τη νύχτα), μετά ξυπνάει για θηλασμούς αλλά και από ενόχληση στα ούλα (βάζει δάχτυλα - χέρια στα ούλα). Ουσιαστικά είναι σαν να είμαστε ξυπνητοί όλη τη νύχτα εκτός από κανένα 3ωρο συνεχόμενο, μετά με διαλείματα για 5λεπτο ύπνο...Σήμερα ξύπνησε απ' τις 4 τη νύχτα με ενόχληση στα ούλα, την παρηγορούσα στο κρεβάτι μας, έφαγε και τελικά στις 7 με κλάμα "δήλωσε" ότι σηκωνόμαστε. Αναρωτιέμαι, δε νυστάζει???

Δεν προλαβαίνω φυσικά να κάνω τίποτα κατά τη διάρκεια της ημέρας (δουλειές απλές όπως να μαγειρέψω για να φάμε, μία σκούπα, ένα σίδερο τα ρούχα της έστω!) παρά μόνο αυτά τα 2-3 μισάωρα που κοιμάται κατά τη διάρκεια της ημέρας (μετα από 1 ώρα παρηγοριά, νανούρισμα κι αγκαλιές) και κανένα 10λεπτο 20λεπτο ενδιάμεσα που κάθεται στο ρηλάξ και έχει διάθεση για παιχνίδι...οπότε τότε για να τη χαρώ κι εγώ δεν κάνω δουλειές αλλά παίζω μαζί της. Οι μόνες ώρες που "έχω" είναι οι τρεις ώρες το βράδυ απ' της 9 εώς της 12 που θα πέσω κι εγώ για ύπνο εξαντλημένη.

Γι' αυτό ρωτάω: αυτο θα είναι καθημερινό??? Ή απλώς μια φάση ημερών? ή κάνω εγώ κάτι λάθος?

Εμείς ξεκινήσαμε απίστευτα πολλά σαλάκια από τον 2ο μήνα!!! Ακόμα δεν έχουμε κλείσει τον τρίτο μήνα αλλά η κατάσταση δεν παλεύεται! Ειδικά την νύχτα δεν κοιμάται με τίποτα... Ακόμα καλά καλά δεν έμαθε να χειρίζεται τα χέρια του και βάζει όλη την γροθιά στο στόμα...

Δεν δίνω ακόμα κάτι αλλά αύριο θα πάρω τηλ τον παιδίατρο μήπως του δώσω την κρέμα με το ουζο... Καλό μας κουράγιο!!!

eNortjKzUjI0MjAztVSyBlwwFXYC1A,,39.png

Διαφημίσεις

Εμενα ειναι 6 μηνων κι εχει 10 μερες που γυρισε στις συνηθειες του νεογεννητου.Ξυπναει καθε 1 1/2 ωρα ,κλαιει και μονο με τον θηλασμο ηρεμει.Ειναι απο τα δοντια?Θα επανελθει οσον αφορα τον υπνο?

Επισης μολις του βαζω την κρεμα Mundisal σταματαει το κλαμα στο λεπτο?Να του δινω depon να ηρεμει ή οχι?

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 months later...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ. ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΧΕΔΟΝ 5 ΜΗΝΩΝ. ΤΑ ΨΑΧΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΒΡΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΛΙΕΔΑΚΙΑ? ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ :P

[IMG]http://lbff.lilypie.com/UoBXp2.png?vKpdxtkS[/IMG]

καλησπερα κοριτσια!!ειπα κ γω να γραφτω στο φαρουμ!!:P.θελω να κανω κ γω μια ερωτηση μηπως κ εχει τυχη σε καμια σας,η μικρη μου ειναι 15 μηνων κ εχει μονο 4δοντακια τα εβγαλε 9 μηνων,τωρα εχει 2 μερες τα ουλα της ειναι φουσκομενα κ κανει πυρετο,γιατι αργει:confused: τοσο να βγαλει τα υπολοιπα???

ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ. ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΧΕΔΟΝ 5 ΜΗΝΩΝ. ΤΑ ΨΑΧΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΒΡΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΛΙΕΔΑΚΙΑ? ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ :P

Μαρούσα, μήπως βρήκες τελικά αυτά τα κολιεδάκια?

jsHSp3.png gJDDp3.png

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

πότε ξεκινούν και τι μπορούμε να κάνουμε για να ανακουφίσουμε τα μωράκια μας;

υποψιάζομαι πως έχει τέτοιες ενοχλήσεις η δικιά μου,,,

αύριο κλείνουμε τον 3ο μήνα

Γεια σας και από μένα.το μωράκι μου ειναι 5 μηνών και κατι και εχουν φουσκωσει πολυ τα ουλα του... δεν καλοκοιμαται και το βραδυ ψιλο εχει και πυρετο οποτε απο μερα σε μερα περιμένω.βαζω στο ψυγειο τα παιχνιδια των δοντιών εκεινα με το υγρό μέσα και του τα δίνω αλλα δεν βλέπω να ανακουφιζεται και πολυ.υπαρχουν καποιεσ κρεμες μου ειπαν αλλα δεν θελω να τις δωσω για να πω την αληθεια .η γιατροσ μου ειπε λιγο χαμομηλι πανω στα ουλα του με λιγη γαζα .αυτο νακουφιζει λιγο...υπομονη!

Pzu6p2.png

πότε ξεκινούν και τι μπορούμε να κάνουμε για να ανακουφίσουμε τα μωράκια μας;

υποψιάζομαι πως έχει τέτοιες ενοχλήσεις η δικιά μου,,,

αύριο κλείνουμε τον 3ο μήνα

Εμένα ξεκίνησε 2,5 μηνών.Εννοείται πως δεν πήρα χαμπάρι τίποτα.Μετά το κατάλαβα όταν στους 3,5 είδα το πρώτο δόντι.Τώρα έχουμε 7 και βλέπω άλλα δύο οσονούπω...Μια-δυό φορές έδωσα ντεπόν και πέντ'έξι φορές έδωσα μουντιζάλ.Μετά τα πρώτα τρία δεν δείχνει να ενοχλείται σημαντικά οπότε μόνο μασητικά...

NVVvp2.png

Η δικη μου ξεκηνησε 2 μηνων να ξυνει τα ουλα της.Εβαζε τα παντα μεσα στο στομα.Δεν ηταν συνεχεια αλλα συνηθως το βραδυ την πιανανε πολυ.Τελικα σχεδον 4,5 μηνων εβγαλε το πρωτο και αμεσως μετα το δευτερο τα κατω.Τωρα περιμενουμε τα πανω,βλεπω οτι ξυνεται εκει συνεχεια.Της εβαζα απο αυτη την αλοιφη εκανε δουλεια αλλα μετα απο 5 λεπτα το ιδιο ηταν οποτε οτι εβρησκε στο στομα η κατι κρυο της εβαζα η και καμια φορα το δαχτυλο μου ετρωγε!

Διαφημίσεις

αστα κι εμενα τρωει το πηγουνι μου τον ωμο μου τα μαγουλα μου τα δαχτυλα μου!αφου σκεφτομαι οταν θα το βγαλει και θα θελει να συνεχισει να με δακγωνει τι θα κανω???

Pzu6p2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Πριν τρεις μέρες κλείσαμε τους 3 μήνες εδω κ 2,5 εβδομάδες έχουμε παρα πολλά σαλια τρώει τα χέρια του συνέχεια κ την πιπιλα δεν την πιπιλα μονο αλλα θέλει να την δαγκωνει κι ολας λέτε να ειναι δόντιακι?δεν ειναι νωρίς ?:confused::confused::confused:

O γιος μου η ζωή μου ο έρωτας μου....

• 5 months later...

Κοριτσια γεια κ απο μενα...παλι!!!Επανερχομαι με θεμα την οδοντοφυια...η μπεμπα μας ειναι 5 μηνων...απο τον 3ο μηνα εχει ενοχλησεις με τα δοντια....3 Δεκεμβρη πηγαμε στη γιατρο κ μας επιβεβαιωσε οτι τα ανω ουλα ειναι πολυ πρησμενα κ ετοιμαζονται....μεχρι χτες ολα ηταν καλα...οκ βαζει χερακια στο στομα, εχει σιελορροια κ ψιλομπουκωματα στη μυτη---δεν ειναι κρυωνα, βαζουμε φουλ ορους---χτες το βραδυ ομως την επιασαν φρικιαστικοι πονοι...εφαγε 11μιση το βραδυ κ αντι μετα να κοιμηθει μας ξενυχτησε ως τις 2!!! τα ξημερωματα---κατι που δεν ειχε κανει ποτε,,κοιμαται ολο το βραδυ της....της διναμε μασουλητηρια ειδικα για τα δοντια κ τα δαγκωνε με λυσσα!!!εν τω μεταξυ εχουμε κ γοπ κ απο τους πονους εβγαζε κ γαλα....ποια κρεμα προτεινετε για να της βαζουμε στα ουλα? μας ειχε πει καποια με γαρυφαλελαιο ή αμυγδαλελαιο αν θυμαμαι καλα η γιατρος αλλα ακομα δεν μας ποναγε τοσο κ δεν ρωτησα να μας γραψει ποιες κρεμες ειναι...ευχαριστω!

Εμείς έχουμε την Gengigel, αλλά ένα διάστημα μου είχαν δώσει από το φαρμακείο ένα δείγμα από μια ιταλική, δεν θυμάμαι μάρκα τώρα, αλλά έχω την εντύπωση οτι ηταν καλύτερη και του μικρού του αρεσε περισσότερο. Πάντως λένε ότι αυτές οι κρέμες αν και ανακουφίζουν προσωρινά, σκληραίνουν τα ούλα και κάνουν τη διαδικασία της οδοντοφυίας δυσκολοτερη.

YΓ Η παιδίατρος μου είπε αν το βλέπω το μωρό να υποφέρει, να του δίνω λίγο σιροπάκι ντεπόν. Ειδικά το βράδυ που είναι να κοιμηθεί, ειναι σωτήριο.

Είναι η baby gum gel της frezyderm αυτή που λες, με το γαρυφαλέλαιο και είναι η καλύτερη. Το ανακουφίζει άμεσα. Εχουμε δοκιμάσει την κίκο και μια άλλη φυτική που ούτε την θυμάμαι. Τίποτα.

Εμάς μας έχει πει όταν έχουμε πονεμένα δοντάκια να μην τ' αφήνουμε να υποφέρει και να εκνευρίζεται, να του δίνουμε gantil σιροπάκι, είναι πιο αναλγητικό από το ντεπόν...

Ναι, εντελώς φυτική και την βάζεις όσο συχνά χρειάζεται. Δεν ξέρω να σκληραίνουν τα ούλα παιδιά - δεν είχαμε προβλήματα τέτοια, εμάς μας είχε πει να βάζουμε όποτε το μωρό είναι ανήσυχο/γκρινιάζει και το βλέπεις να βάζει χεράκια ή άλλα πράγματα στα ούλα του σαν να το "τρώνε".

Οταν πάνε να βγούνε τα δόντια υποφέρει το μωρό. Οταν "σκάσουν" τα ούλα (όταν τρυπηθούν απ το δοντάκι: βάζεις το χέρι σου και νιωθεις ότι κάτι "γδέρνει") τελειώνει και το μαρτύριο του.

Εγω βαζω την oramil και ειμαι αρκετα ευχαριστημενη.ειναι με μελι.πηρα ακομα μια δεν θυμαμαι με ουζο δεν εκανε τιποτα.Την βαζω 5-6 φορες τη μερα μονο οταν ποναει.σημερα ειναι καλα δεν του εβαλα εχθες το βραδυ τσιριζε του εβαλα.Αλλα ερχονται και μερες που δεν του κανει τιποτα και αναγκαστικα σε εξαιρετικες περιπτωσεις δινω σιροπακι.συνηθως οταν δεν κοιμαται ολη νυχτα.Τα δικα του παντως γρατζουνανε αλλα δοντι μονο μεσα στο ουλο φαινεται,εχει τωρα 3 μηνες μαρτυριο υποφερει

lo5lp3.pngtumhp3.png

Βρε κοριτσια και εμεις υποφερουμε πολυ απο δοντακια. Ειμαστε στη φαση που πανε να βγουν τα 2 κατω (μαζι νομιζω). Το λυπαμαι το καημενο...δειχνει να υποφερει......:(

Ειναι τωρα 2-3 εβδομαδες που τα συμπτωματα ειναι ΠΟΛΥ εντονα, οχι απλα γκρινιαζει, στριγγλιζει με ολη τη δυναμη σε σημειο που βραχνιασε (!!) αλλα δοντακια πουθενα. Πλενω καλα το χερι μου και προσπαθω να της κανω απαλο μασαζακι καθε μερα και βλεπω το ουλακι πιο πρισμενο απο την προηγουμενη, χθες εμφανιστηκαν 2 κοκκινες γραμμουλες. Η εμπειρια σας σας λεει οτι ειμαστε κοντα ή το καθε μωρακι κι απανω του??!! Πως θα καταλαβω οτι ειμαστε κοντα στο να ξεμυτισει?Οταν ξεμυτισει αραγε φαινεται?

Ifk7p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...