Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μπρουμητα?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Γεννήθηκε 6/5/2007 και γύρισε μπρούμητα μέσα Σεπτεμβρίου. Γενικά όμως τα κοριτσάκια είναι πολύ πιο ευκίνητα από τα αγοράκια. Αγοράκι φίλης μου που είναι 11 μέρες μεγλάυτερος από τη Μαρία, δηλαδή 7μισι μηνών τώρα, γύρισε μπρούμητα 20 ημέρες πριν. Μην ανησυχεις πάντως...είναι απλά λίγο ΄΄τεμπέλικο΄΄ μωράκι και χαδιάρικο! :lol:

και εμενα ο μεγάλος είχε αργήσει λίγο..δεν θυμάμαι πότε, αλλά στον 5ο με τίποτα..

ο μικρός κοντεύει 5 μηνών, αλλά ούτε και αυτός το παλεύει, ενώ ανάσκελα γυρίζει..

μην αγχώνεσαι...

Οχι...εμένα κάπου 4 μηνών άρχισε να γυρίζει ανάσκελα, όμως κοιμάται μπρούμητα και έτσι κάθε φορα που ξύπναγε έκανε προπόνηση...(δεν βάζει αμέσως τις φωνες)

το ίδιο και ο μεγάλος μου γιος.

μάλιστα ο καθένας έχει διαφορετικό στυλ γυρίσματος..ο μεγάλος σήκωνε ψηλά τον ποπό και γύρναγε με τα πόδια του, ενώο μικρός κάπως κουλουριάζεται και το κάνει με τη μέση του..

μην αγχώνεστε ακόμα..χρειάζεται και λίγη προπόνηση για να το πετύχουν!!

Διαφημίσεις

Η μπέμπα γύρισε μόνη της μπρούμυτα 4,5 μηνών ακριβώς...αλλά κάθε παιδάκι έχει τελείως διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και όντως υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε αγοράκια και κοριτσάκια...μιας γνωστης μου το αγοράκι είναι 10 μέρες μικρότερο από τη δικιά μου, δεν μπορεί να κάνει τούμπες όπως αυτή αλλά μπορεί και στερεώνεται στα ποδαράκια του πολύ καλύτερα και σταθερά, στέκεται όρθιος κανονικά..ένα άλλο γνωστό μας αγοράκι 2 μήνες μεγαλύτερο από εμάς δεν κάνει τίποτα από τα παραπάνω...βαριέται ο γλυκούλης μου..μην ανησυχείς IOKASTH και προπάντων μην τον πιέζεις..όταν είναι έτοιμος θα το κάνει από μόνος του,μια ωραία μέρα θα τον δεις ξαφνικά να γυρίζει και θα τα χάσεις.... :?

Α και ξέχασα να πω ότι ενώ από ανάσκελα μπρούμυτα γυρίζει τρομερά εύκολα για το ανάποδο δυσκολεύεται πολύ....ίσως γιατί΄κοιμάται πάντα ανάσκελα;;;δεν ξέρω δεν ανησυχώ όμως..κάποια στιγμή θα κάνουν σβούρες και δεν θα τα προλαβαίνουμε...

Εμένα δεν κάνει τίποτα απολύτως... :?

Δηλαδή ούτε από μπρούμητα ανάσκελα ούτε το ανάποδο ούτε στέκεται όρθια. Το μόνο που κάνουμε είναι ότι πιάνεται από τις άκρες του ρηλάξ και ανακάθεται αλλά επειδή δεν μπορεί να στηρίξει το κορμάκι της διπλώνεται προς τα μπροστά σαν να κάνει ασκήσεις γυμναστικής !!!!!

Μάλλον από το πολύ φαί είναι :D

WLn5p2.png

Εμένα από μπρούμητα ανάσκελα γύρισε 3,5 μηνών αλλά το ανάποδο δεν το προσπαθεί καν. Μήπως παίζει ρόλο ότι το μπρούμητα δεν του αρέσει καθόλου και πάλευε από νωρίς να γυρίσει ενώ στο ανάσκελα βολεύεται;

Διαφημίσεις

ωχουυυυ...οταν ειναι τοσο μικρουλικα και στρουμπουλα σαν γιουβαρλακια ειναι απολαυση να τα βλεπεις να προσπαθουν να γυρισουν...παντως και εμενα στο 5ο γυρισε.

Κι εμένα άργησε να γυρίσει ο τεμπελάκος μου...σίγουρα μετά τον 6ο.

Αυτό με τις ασκήσεις γυμναστικής που γράφεις felinidoc είναι φοβερό...λες και κάνουν κοιλιακούς!!! Κάνουν και κάτι γκριμάτσες...

.png.png

kαταρχην χιλια ευχαριστω..εχω αγχωθει λιγο που δεν γυρναει μπρουμητα,ανασκελα ομως γυρναει..επισης στεκεται μια χαρα στα ποδια του..δεν ξερω ισως βαριεται λιγο..

my baby was my reborn...

οταν ειναι τοσο μικρουλικα και στρουμπουλα σαν γιουβαρλακια ειναι απολαυση να τα βλεπεις να προσπαθουν να γυρισουν

Ακριβώς έτσι !!! :lol::lol::lol:

Πάντως δεν αγχώνομαι κάποια στιγμή δεν θα τα προλαβαίνουμε νομίζω οπότε ας χαιρόμαστε τώρα που είναι μάλλον ακούνητα !

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

Ο μικρός μου είναι 4 1/2 μηνών.

Έχει γυρίσει από μπρούμυτα ανάσκελα κατά λάθος αρκετές φορές .... Αλλά συνηδειτά τώρα αρχίζει να προσπαθεί και δεν τα έχει καταφέρει ακόμη.

Από ανάσκελα μπρούμυτα... ούτε λόγος φυσικά!!!!

Η Μαρία θυμάμαι ότι είχε γυρίσει νωρίτερα αλλά δεν θυμάμαι πότε ακριβώς... (ήταν όμως πολύ τσατίλα...)

Δεν νομίζω ότι είναι κάτι ανησυχητικό.....

Ο αδελφός μου (απ' ότι λέει η μαμά μου) ήταν τόσο τεμπέλης που πάτησε τα πόδια του 9 μηνών !!!!!! :shock: Κόντευαν να πιστέψουν ότι είχε πρόβλημα.... Τελικά ήταν μια χαρά... απλά βαριόταν ο άνθρωπος!!!! (σημ. έτσι είναι ακόμη και σήμερα που είναι 26 χρ.)

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Sofia' date=' άσχετο , αλλά τώρα το πρόσεξα:

Τα παιδάκια μας γεννήθηκαν την ίδια μέρα! :):)[/quote']

Λιονταράκι λοιπόν και ο δικός σου!!!!!

Να μας ζήσουν!!!!

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

ΓΥΡΙΣΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΧΤΕΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΗΤΑΝ ΜΕΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΣΟΥΠ...ΓΥΡΙΣΕ..απο τοτε το κανει συνεχεια παιρνει φορα και ουρλιαζει μεχρι να γυρισει..

my baby was my reborn...

εμενα ο δικος μου απο πολυ νωρις και επειδη ειχα ανησυχησει και τον γυριζα συνεχεια μου ειπε η παιδιατρος πως καλο θα ειναι να τον αφηνω να βολευεται μονος του. αν καπως δεν του αρεσει θα βρει αλλιως την βολη του

• 10 months later...

Γεια σας φιλεναδες.

Το μωρακι μου ειναι 4 1/2 μηνων και δεν κανει καμια προσπαθεια να γυρισει απο ανασκελα μπρουμυτα ή το αντιθετο. Οταν τον βαζω μπρουμυτα στεκεται καλά, αλλά μετά από λιγο δυσανασχετεί.

Σε τι ηλικία γυρίσανε τα δικά σας μωρα? Μηπως να αρχίσω να ανυσηχώ?

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!! το κάθε μωρό θέλει τον χρόνο του, άσε που 4 1/2 είναι πολύ μικρό. Εμένα αν δεν κάνω λάθος περίπου 8 μηνών τα κατάφερε και το μικρο ακόμα τίποτα.

Κι εμένα η μικρή είναι 4 1/2 μηνών αλλά δεν μπορεί να γυρίσει μόνη της μπρούμητα. Κανά δυο φορές όμως που την είχα βάλει μπρούμητα γύρισε μόνη της ανάσκελα. Τώρα έχει αρχίσει όταν είναι ανάσκελα να κάνει προσπάθειες σα να θέλει να γυρίσει στο πλάι.

Κάθε παιδί φαντάζομαι ότι έχει τους ρυθμούς του.....