Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΝΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ!

miamama

Recommended Posts

Κορίτσια χρειάζομαι βοήθεια...

ο άντρας μου πριν παντρεφτούμε, πάντρεψε τον κολλητό του με την κολλητή της νύφης...

δεν τους βάφτισαμε κάποιο από τα παιδιά τους...

και είπαμε να μας βαφτήσουν αυτοί το δικό μας...

έχω ακούσει όμως για την κουμπαριά ότι όταν την δίνεις...δεν την παίρνεις πίσω!!

δεν τα πιστεύω και πολύ αυτά...αλλά με έβαλαν σε σκέψεις!!

έχει ακούσει κανείς κάτι?

θέλουμε πολύ να μας το βαφτίσουν τα παιδιά!!!

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Διαφημίσεις

Εγώ δεν πιστεύω τίποτα απολύτως σε σχέση με όλα αυτά. Στη θέση σου θα το έκανα και μάλιστα στην κοπέλα που θα μας βαφτίσει το μωρό μας το καλοκαίρι, της έχω τάξει ότι θα βαφτίσω και το δικό της όταν με το καλό αποκτήσει!!

λέτε βρε κορίτσια? γιατί με τα παιδιά αυτά όσο μέναμε αθήνα είμασταν κολλητόι και είμαστε ακόμα, παρόλο την απόσταση.

μιλάμε στο τηλ. συνέχεια, έρχοντε το πάσχα αυτοί κέρκυρα και πάμε εμείς στο χωρίο του άντρα μου κάθε αύγουστο(είναι από το ίδιο χωριό).έχουν μεγαλώσει μαζί!!!

μερικές σε βάζουν΄σε κάτι τρυπάκια!!!

pPyfp1.png

IxVpp1.png

νομιζω οτι δεν γινεται αυτο που λεει η Κατερινα 23. Να βαλεις λαδι και να σου βαλουν λαδι..

αλλα αυτο που λες εσυ miamama ειναι διαφορετικο. Εσεις δεν βαλατε λαδι. ΑΠλα αν σας βαφτισουν το παιδι εσεις δεν πρεπει με τιποτα μετα να βαφτισετε δικο τους. Για καλυτερα ρωτα τον παπα όμως..

(και μια απορια.. όταν λες ""ο άντρας μου πριν παντρεφτούμε, πάντρεψε τον κολλητό του με την κολλητή της νύφης..."" ποιοα ειναι η νυφη?????))

Διαφημίσεις

αν ρωτήσω το παπά ποιος ξέρει τι θα μου πει,ένα σωρό λένε, ο καθένας τα δικά του...

όσο για την απορία σου βίκυ μου θα στην εξηγήσω γιατί δεν το διατύπωσα σωστά...

ο άντρας μου(ο κολλητός του γαμπρού) και μια κοπέλα(κολλητή της νύφης) τους πάντρεψαν.. ελπίζω να κατάλαβες :) :)

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Με ενδιαφέρει και εμένα το εξής: Παντρεψαμε με τον άντρα μου ζευγάρι κολλητούς μας φίλους. Θα βαπτίσουμε το 2ο παιδάκι τους. Εκείνοι ρωτάνε (και εννοείται πως θέλω πολύ και εγώ) αν μπορούν να μας βαπτίσουν το 2ο παιδάκι μας (όταν το κάνουμε με το καλό..)

Ύπάρχει περίπτωση να το απαγορεύει η εκκλησία;

Δεν ξέρω αν το απαγορεύει η εκκλησία, αλλά ξέρω σαν παράδοση ότι "το λάδι δεν γυρίζει", δηλαδή δεν μπορεί να βαφτίσεις παιδί και μετά να κάνεις νονό του παιδιού σου από την ίδια οικογένεια.

Ο παππάς θα σας πει το σωστό (εγώ δεν ξέρω) αλλά αφού αποφασίζουμε να κάνουμε χριστιανική βάφτιση κατά τη γνώμη μου δεν μπορούμε να αγνοούμε τις θρησκευτικές παραδόσεις...Και για να μη σας το παίζω έξυπνη σας λέω ότι εγώ ήθελα να βαφτίσουμε τη μικρή μας 29/8 (του Αγ. Ιωάννη - από τις μεγαλύτερες νηστείες)...μου το έλεγε η πεθερά μου κ από μέσα μου τη σκυλόβριζα..Εκείειειει είχα μουλαρώσει...Μετά βέβαια μίλησα με τον παππά, ο οποίος μου εξήγησε με πολύυυυ γλυκό τρόπο (να είναι καλά ο άνθρωπος) ότι μερικά πράγματα πρέπει να τα τηρούμε...

Συγνώμη αν σας κούρασα...είπα μπας και βοηθήσω

an1cCDg0g410030MDAwOGQ0fDAwMDU2NjlkYXxTZSBsYXRyZXlveW1lIGthcmRveWxhIG1hcyE.gif

Διαφημίσεις

Κοίτα μπορεί τα κορίτσια να έχουν δίκιο...μάλλον καλά θα κάνεις να ακούσεις κάποιον άλλο κι όχι εμένα.!!

Με την εκκλησία άλλωστε είμαι άσχετη και μάλλον θα παραμείνω.

Επίσης εξακολουθώ να επιμένω να βαφτίσω το μελλοντικό παιδάκι της νονάς μας χωρίς να με απασχολεί κάτι άλλο. Το ίδιο θέλει κι εκείνη.

Αλλά - είπαμε - να μη σε πάρω στο λαιμό μου.... καλύτερα να ακούσεις τα κορίτσια....:D

Εμένα πάντως - εκφράζοντας προσωπική άποψη - αυτό που προτείνεις, δεν θα με χάλαγε...:cool:

πήγαμε στο χωριό του άντρα μου για τριήμερο και ρώτησα εκεί μερικούς ανθρώπους,δεν το έχουν εκεί σαν παράδοση, το μόνο που μου είπαν είναι αυτό με το λάδι!

εκεί θα γίνει η βάφτιση ούτως η άλλως...είδαμε και τους φίλους μας και κανονίζουμε για την βάφτιση,δεν χρειάζεται να μάθει κι ο παπάς τίποτα.

ούτε για τον πολιτικό γάμο που έχουμε κάνει θα πούμε κάτι.

όσο λιγότερα ξέρουν τόσο το καλύτερο.

πάντως κατερίνα23 συμφωνώ μαζί σου!!!:)

ας κάνουμε ότι μας ευχαριστεί, τι θα συμβεί δλδ!!!!

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Εγω θα "αντιγραψω" τα λόγια της lilouko..

αν ειναι να κραταμε τα ωραια απο μια θρησκεια και να ξεχναμε οτι δεν μας αρεσει , τοτε καλυτερα να μην την ακολουθουμε καθολου. Δεν ειμαι θρησκολιπτη. Το αντιθετο θα ελεγα. Αλλα βλέπω οτι πολλες φορές κοβουμε και ραβουμε τα πραγματα στα μετρα μας. Φυσικα και δεν θα παθω τιποτα αν αγνοησω αυτα που λεει η θρησκεια μου. Αλλα την επομενη φορά που θα ζητησω απο την Παναγια να φυλαει το παιδι μου και τον αντρα μου, θα εχω ενα βαρος καπου...

αυτα.. (χωρις να θελω να θηξω ή να στεναχωρισω κανεναν...)

καλά συζήτηση κάνουμε...αλλά δεν υπάρχουν όλα αυτά κάπου σαν κανόνες, είναι λόγια παπάδων. άσε που ο κάθε παπάς σου λέει τι πιστεύει ο ίδιος!δεν ακυρώνουμε κάποια πράγματα όπως αυτό με την νηστεία η το σαρανταήμερο που δεν κάνουμε γάμους και βαφτίσεις. μιλάμε για απλά πράγματα νομίζω!

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Διαφημίσεις

Guest ΜΑΡΤΗΑ

Κοιτα να δεις πιστευω οτι ειναι θεμα του παπα αυτο.Εμεις στην ενορια που παντρευτηκα κ βαφτισαμε το μικρο ειχα ρωτησει τον παπα κ μου ειπε δεν υπαρχει κανενα προβλημα,αρκει τα παιδια να μην εχουν στο μελλον καμια σχεση γιατι θεωρουνται πνευματικα αδελφια.Ετσι κ η καλυτερη μου φιλοι μας παντρεψε κ μας βαφτισε κ το παιδι.Τον επομενο χρονο την παντρεψα κ της βαφτισα κ το παιδι της.Βεβαια ευτυχως εμας ειναι αγορια γιατι οσο να ναι ενα ανχος θα το ειχα.

Γειά σας κ απο μενα κορίτσια....Να θέσω κ εγω ένα ... "ιδιαίτερο" ζήτημα σχετικά με τους νονούς. Πως βρίσκετε την ιδέα να βαφτίσουν οι ίδιοι νονοί και τα δύο παιδιά μου; Νομίζω πως σε κάποια μέρη συνηθίζεται, ο άντρας μου με τον αδελφό του έχουν τον ίδιο νονό. Εχω καταπληκτικούς νονούς της κόρης μου απλά διστάζω πολύ να τους ζητήσω να βαφτίσουν και τον γιό μου. Ο άντρας μου βέβαια επιμένει να τους το προτείνουμε και σε περίπτωση που δεν δεχτούν να ψάξουμε για άλλους.

Η αδερφή και ο αδερφός μου έχουν την ίδια νονά.Προσωπικά ,μου φαίνεται πολύ ωραία ιδέα. Και......αφού έχεις βρεί καλούς νονούς για το πρώτο σου το παιδί...γιατί όχι;

Σ' ευχαριστώ ζιζέλ, μου δίνεις θάρρος να προχωρήσω στην πρόταση. Σκεφθήκαμε μαζί με τον άντρα μου να μην τους επιβαρύνουμε οικονομικά, δηλ. να αγοράσουμε εμείς τα βαφτιστικά κτλ. και να τους ζητήσουμε ευγενικά να είναι απλά οι νονοί του παιδιού.

Συγνώμη..αλλά νομίζω πως έτσι και αλλιώς...αφού τους κουμπάρους μου..που τους παντρέψα και θα τους βαπτισω το κοριτσάκι τους...δεν θα είναι το παιδί τους "αυτόματα" πνευματικό αδελφάκι με τον δικό μου; Αφού εμείς θα είμαστε πνευματικοί γονείς της μπέμπας; Οπότε..τι αλλάζει αν και οι γονείς της μπέμπας βαπτίσουν το δικό μου (το 2ο) παιδάκι;

Κι εγώ είμαι στην ίδια ακριβώς θέση, πάντρεψα την φίλη μου πριν παντρευτώ εγώ και τώρα θα μου βαφτίσει το παιδί αλλά κι εγώ θέλω να της βαφτίσω το δικό της όταν θα κάνει.

Δεν ξέρω τι προλήψεις υπάρχουν για το λάδι κλπ (και για το γάμο υπάρχουν ένα σωρό επίσης) αλλά για μενα το σωστό είναι το παιδί να έχει συχνές και στενές σχέσεις με το νονό του και φυσικά νονός να είναι κάποιος που θα αγαπάει πραγματικά το παιδί.

Τα υπόλοιπα είναι απλώς είναι τύποι και όχι ουσία.