Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

οπως σας ειπα η μικρη μου ειναι 28 μηνων.δεν της αρεσει γενικως το φαγητο κ ακομη της δινω αλεσμενα.κρεατοσουπες χορτοσουπες κ.τ.λ οπως οταν ηταν μηνων.δεν ξερω αν τρεφεται σωστα.ακουστε διαιτολογιο μιας μερας.

10.00 γαλα 250 ml

11.00 αυγο

12.00 γιαουρτι η χυμο πορτοκαλι (δεν τρωει φρουτα)

14.00 κρεατοσουπα η χορτοσουπα αλεσμενα

17.00 κρεμα φαριν λακτε

20.00 λιγο τυρακι με λιγο ψωμι

23.00 γαλα

..........δεν παιρνει ολες τις ουσιες αφου δεν τρωει ουτε ψαρι ουτε φρουτα ουτε ψωμι.τι να κανω?

Διαφημίσεις

ελενα μου καλημερουδια :D καταρχας δεν ειναι λιγο μεγαλουτσικη η μικρη για να τρωει ακομα αλεσμενα??γιατι δεν προσπαθεις να το κοψεις?μεχρι ποτε?δευτερον βρε ελενακι καθε 1 ωρα ταιζεις την μικρη?ε ποσο να φαει το ερμο :) πινει 250 mlγαλα και σε 1ωρα την ξαναταιζεις.και μετα παλι σε 1 ωρα εσυ καθε ωρα τρως?ουτε νεογεννητο να ταν βρε :) τι ορεξη να χει το καημενο!δεν ξερω τι γνωμη εχουν οι αλλες παντως εγω που η μικρη μου ειναι 24 μηνων πινει το πρωι 120 βια 150 ml γαλα..μετα απο κανα 2ωρο της δινω βανιλινο η μπανανινο της nestle ειναι τα μοναδικα που τρωει,κατα τη 1 με 1.30 φαγητο οτι και για μας οχι ειδικα μαγειρεμενο για την μικρη και οχι αλεσμενα κανονικα,της μαγειρευω χωριστα σε περιπτωση που κανω κατι που δεν μπορει να φαει οπως μπριζολες :? μετα κατα τις 5 με 6 αν δεν εχει φαει ολο το μεσημεριανο της το δινω αν τοχει φαει της κανω κανα τοστ η λιγη κρεμε φαριν λακτε.και μεχρι να κοιμηθει το βραδυ θα πιει αλλες 2 φορες γαλα.και σε πληροφορω οτι ειναι κανονικη στο βαρος ετσι λεει η παιδιατρος 13500 κιλα ειναι. :D ταπεινη μου γνωμη ειναι να μην την ταιζεις καθε 1 ωρα δεν ειναι 1 μηνων :?::?:

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

ελενα ναι της δινω κανονικα ομως οχι αλεσμενα!της τα καθαριζω τα κοβω κομματακια τα βαζουμε σε μπωλ πλαστικο και τρωει μονη της.βεβαια οχι ολο μην φανταστεις κατι τετοιο.δεν της δινω καθημερινα 2 με 3 φορες την βδομαδα.γνωμη μου ελενα ειναι να μην την πιεζεις να φαει.και γω τοκανα κ το κανω με αποτελεσμα η μικρη να λεει μαμα τανει(φτανει)και γω να χωνω και να κανει εμετο.γιαυτο σταματησα την πιεση οταν πειναει θα ζητησει μονη της νασαι σιγουρη.οσο για τα κιλακια μια χαρα ειναι και η δικια σου :D

ΦΟΒΑΜΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ Κ ΤΟ ΜΗΛΟ ΠΝΙΓΕΤΑΙ.ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΡΩΕΙ.......

ΑΣΧΕΤΟ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕς.ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΕΛΕΑΝΑ ΜΕ ΛΕΝΕ.Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Διαφημίσεις

ελενα μανταρινι δεν της δινω γιατι φοβαμαι και γω,ειχα μια τραυματικη εμπειρια με τον αδερφο μου που ηταν 9 χρονων και αν δεν ηταν ψυχραιμη η μανα μου δεν θελω να φανταζομαι τι θα ειχε γινει.και ουτε προκειται να της δωσω,αλλα υπαρχουν τοσα αλλα φρουτα δοκιμασε τα μπορει καποια να τα φαει

Θα συμφωνησω με την Ελεαννα.

Το παιδι τρωει πολλα γευματα. Κανονικα πρεπει να τρωει 5 γευματα.. Ο Χαρουλης που ειναι 13 μηνων τρωει 5 και καποιες μερες 6 και αυτο γιατι κοιμαται αργα και τα θεωρω πολλα.

Επίσης δεν ξερω κατα ποσο σε βοηθάει που εχεις τοσο σταθερες ωρες (αν οντως ειναι κ δεν τις γραφεις κατα προσεγγιση απλα για να καταλαβουμε, στο περιπου τι τρωει..)

Ενα παιδι για να φαει πρέπει να πεινασει.. ειναι πολυ βασικο αυτο..

Θα μου πεις με ενα αβγο χορταινει? Ναι χορταινει.. Αν εγω φαω ενα βραστο αυτο, μια φετα κασερι και μια φετα ψωμι, θεωρειτε ενα καλο δεκατιανο για ενηλικα.. Αρα φαντασου για παιδακι..

Μπορεις να κανεις καποιες αλλαγες καθημερινα, ωστε να τις δινεις "κρυμμενα" αυτα που δεν τρωει..

Θα σου προτεινα ενα διαιτολόγιο καπως ετσι..

*Πρωι (μολις ξυπνησει) γαλα. Μπορεις να τις δώσεις μαζι και κορν φλεικς η μια φετα ψωμι με βουτυρο-μαρμελαδα, ενα κομματι κεικ, ετσι ωστε να ειναι ενα πλήρες πρωινο.

*Αφου περασει τουλαχιστον ενα διωρο δωσε της φρουτο. Οχι φρουτοκρεμα, φρουτακια κομμενα και ας φαει εστω 2-3 κομματακια. Μπορεις αν δοκιμασεις ετσι για καποιες μερες και δεν τα τρωει, να φτιαχνεται μαζι "συνταγες" που θα της κινησουν το ενδιαφερον.. πχ να κοψετε μικρα μκρα κομμαακια (ειναι σε ηλικία που μπορει να αρχισει να δοκιμασει να κοψει με μαχαιρι με επιβλεψη -βρες ενα να μην κοβει πολυ) και να τα ανακατεψετε με μια κουταλια γιαουρτι. Αν δεν φαει, και δεδομενου οτι εχει φαει ενα καλο πρωινο, μην την πιεσεις κ μην της δωσεις τιποτα αλλο.

*Αποφυγε τα αλεσμενα και πειραματισου με το φαγητο της. Και το βασικοτερο.. την ταιζεις ακομα? Ενα παιδι στα δυο, μπορει να φαει χαλαρα μονο του.. μηπως αυτο δεν της αρεσει?

Αν δεν τρωει ηδη μονη της, ξεκινα να της φτιαχνεις φαγητα που τρωγονται ευκολα κ με το χερακι πχ κοτοπουλο με πατατες και καροτακια στο φουρνο, μπριαμ, γεμιστα που ειναι ενα πολυ καλο φαγητο για να μαθει το κουταλι, ψαροκροκετες με πατατουλες κλπ. Και μαζι με το φαγητο εχε της παντα σαλατα, τυρι, ελιες γενικα οτι συνοδευτικα εχουμε και εμεις στο τραπεζι μας αναλογα με το φαγητο.

*Για απογευματινο, μπορεις να βαλεις το αυγο με μια φετουλα τυρι κ ψωμι, ενα τοστ, τυροπιτακια κρουασαν, γιατι οχι κ ενα κομματι σπιτικη μπουγατσα.. εαν το παιδι τρωει γλυκα, μπορεις να της δωσεις νωρις το απογευμα.

*Γαλα πριν τον υπνο αλλα οχι αμεσως.. αυτο που κανουμε κ δινουμε το γαλα στα παιδια να κοιμηθουν ειναι λαθος.. Πρωτων δεν προλαβαινουν να χωνεψουν κ δευτερον το γαλα ευνοει την δημιουργια τερηδονας, οποτε μετα πρεπει να πλυνουν τα δοντια τους.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Έλενα, θα σου πω το διαιτολόγιο που ακολουθούμε εμείς (δεν ξέρω αν είναι το πιο σωστό, αλλά πάει καλά μέχρι τώρα):

Πρωί (8.00): 300ml γάλα

Δεκατιανό (11.00): Αυγό + μετά φρουτόκρεμα (βάζω διάφορα φρούτα και τα λιώνω, γιατί θέλω να τρώει φρούτα καθημερινά και του αρέσει κιόλας)

Μεσημεριανό (14.00): Ότι φαγητό έχουμε και για μας (όχι αλεσμένο, σε κομματάκια, εκτός από το μοσχάρι που του το λιώνω ακόμα)

Απογευματινό (17.00): Κρέμα ή γιαουρτάκια (Nestle μπανανίνο, φραουλίνο κτλ.) ή γιαούρτι άσπρο με μέλι ή ένα κομμάτι κέηκ ή μια φέτα του τοστ με βούτυρο και ταχίνι

Βραδυνό (20.00): λίγο τυρί με ψωμί ή τοστάκι ή σαλάτα με ψωμί (μικρή ποσότητα συνήθως)

Πριν τον ύπνο (22.00): 300ml γάλα

Οι ώρες βέβαια είναι στο περίπου, εννοείται.

Καλό θα ήταν σιγά σιγά να αρχίσει να τρώει το φαγητό της σε κομματάκια, γιατί όσο περνάει ο καιρός θα της είναι και πιο δύσκολο να συνηθίσει και θα αντιδράει και πιο πολύ. Ξέρω από τον ανηψιό μου, με τον οποίο είχαμε μεγάλο πρόβλημα, ειδικά με το κρέας και πήρε χρόνια για να συνηθίσει. Δε χάθηκε κι ο κόσμος βέβαια, το κάθε παιδί έχει το ρυθμό του. Μια χαρά θα τα πάτε!!

το προβλημα μας προεκυψε επειδη αργησε να βγαλει δοντακια.το πρωτο το βγαλε 18 μηνων κ τωρα εχει μονο 8.βεβαια ο γιατρος ειπε οτι αυτο ειναι κληρονομικο κ ειναι φυσιολογικο.γι αυτο εχουμε προβλημα με τη μασηση

Πάντως, μην την πιέζεις για το φαγητό. Διάβαζα κάπου το Σαββατοκύριακο ότι τα παιδιά που δεν τρώνε είναι σαν να κάνουν απεργία πείνας, επειδή έχουν πιεστεί πολύ σε αυτό το θέμα.

Όσο για το ψάρι, επειδή είναι βασικό στοιχείο στη διατροφή, μήπως να έφτιαχνες ψαρόσουπα και να φάει τα λαχανικά (καρότο, σέληνο, κρεμμύδι, κολοκυθάκι) με ζουμάκι από το ψάρι; Κι έτσι θα πάρει κάποια συστατικά.

Είναι και θέμα συνήθειας στη γεύση.

Προσπάθησε να της δίνεις εναλλαγές γεύσεων, να τα δοκιμάζει όλα, έστω και λίγο για να τα συνηθίσει σιγά σιγά.

Ξέρω παιδάκι που μέχρι τώρα που είναι 5,5 χρονών δεν τρώει σχεδόν τίποτα, αλλά πίνει πολύ γάλα, είναι αρκετά αδύνατο, αλλά ο γιατρός δεν ανησυχεί.

Εμείς σε γενικές γραμμές, δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα στο φαγητό και δεν ξέρω κόλπα που θα μπορούσες ίσως να κάνεις για να τη δελεάσεις. Ίσως να την αφήσεις να τρώει μόνη της, μήπως το δει σαν παιχνίδι και τρώει περισσότερο ή να την αφήσεις λίγο να πεινάσει, ώστε να έχει πιο πολύ όρεξη. Ή να τη βάλεις στο τραπέζι να τρώει μαζί σας και γενικώς να σας βλέπει κι εσάς να τρώτε. Αυτά σε μας λειτουργούσαν, σε περιόδους που ήταν πιο δύσκολος στο φαγητό του.

Πάντως, είναι μια χαρά στα κιλά της, οπότε η γνώμη μου είναι να μην ανησυχείς. Ο δικός μου είναι 15 κιλά με 97 εκατοστά ύψος.

Αφού δεν έχει και πολλά δοντάκια είναι φυσιολογικό να δυσκολεύεται με τα κομματάκια. Μήπως για αρχή να της τα έλιωνες με πηρούνι κι όχι στο μπλέντερ (για να μη γίνονται και τελείως κρέμα). Η μετάβαση άπό τα λιωμένα στα κομματάκια δεν είναι το ίδιο έυκολη για όλα τα παιδιά. Κι εμένα όταν αρχίσαμε τα κομματάκια, μείωσε πολύ την ποσότητα που έτρωγε, αλλά επέμεινα και τώρα πάμε αρκετά καλά.

Επίσης, επειδή τον ξεκίνησα παιδικό σταθμό (δεν έχει πάει και πολύ βέβαια λόγω ιώσεων), είδα μεγάλη διαφορά στο φαγητό του, δηλαδή τρώει πιο εύκολα και πιο γρήγορα όσο θέλει κι όταν χορτάσει μου λέει όχι άλλο και τέλος.

Διαφημίσεις

Γεννήθηκε 55 εκατοστά και 3,770 κιλά.

Ίσως επειδή είναι αγοράκι; δεν ξέρω. Όλοι μου λένε ότι φαίνεται μεγαλύτερος από την ηλικία του, κυρίως λόγω ύψους. Τα κοριτσάκια που ξέρω και είναι μεγαλύτερα είναι όλα πιο μικροκαμωμένα. Δε νομίζω ότι η δικιά σου είναι μικρή. Εξάλλου το θέμα είναι τι λέει ο παιδίατρος για την ανάπτυξή της. Είναι και το κληρονομικό. Μην ανησυχείς πάντως, νομίζω ότι είναι μια χαρά! Δεν το έγραψα για να σε ανησυχήσω.

Δεν νομόζω ότι έχει νόημα να συγκρίνουμε το ύψος και το βάρος των παιδιών μας....

Κι εμένα και τα δύο μου παιδιά φαίνονται μεγαλύτερα από την ηλικία τους...

Η κόρη μου "ρίχνει" ένα κεφάλι ακόμη και σε κοριτσάκια 1 χρόνο μεγαλύτερα από εκείνη.

Είναι όμως κληρονομικό.... (όχι από μένα φυσικά)... από τον μπαμπά μας...

Όσο για το φαγητό.... ευτυχώς η μεγάλη μου (για τον μικρό δεν μπορώ να πω ακόμη είναι πολύ μικρός) έτρωγε πάντα πολύ καλά...

Αλλά έχει περάσει και φάσεις (2 και 3 μηνών) που δεν έτρωγε ή έτρωγε λίγο....

Ποτέ όμως δεν την πίεσα.... Ούτε άφησα και κανέναν άλλον να την πιέσει (γιαγιάδες κ.τ.λ.) Και φυσικά ποτέ δεν έδωσα σοκολάτες και τα σχετικά σαν υποκατάστατο του φαγητού.... Μόλις περνούσε η φάση... η Μαρία έτρωγε και πάλι κανονικά.

Όσο για το ψάρι.... τρελαίνεται.... Της το κάνουμε στο σαγανάκι με νεράκι λαδάκι και μπόλικο λεμονάκι και το καταβροχθίζει με μπόλικο ψωμάκι....

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Ο Ιωακείμ τον τελευταίο καιρό, έχει αρχίσει και τρώει περισσότερο.

Δεν μπορώ να πώ ότι είχε πρόβλημα με το φαγητό, ούτε ότι με παίδεψε ιδιαίτερα. Δεντον έχω πιέσει όμως και ποτέ. είναι 14.500 βάρος και 1 μέτρο ύψος.

Κάποιες μέρες μπορεί να φάει περισσότερο και μετά να συμβεί κάτι πχ αρρώστια και να τρώει ίσα ίσα. Ομως έχει καλή σχέση με το φαγητό, το απολαμβάνει! :wink:

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...