Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θηλαστρο και θηλασμος

mkatsanevaki

Recommended Posts

Σοβαρα, το βαζεις στο τερμα,ε? εγω, ειδικα από την πλευρα που πονάω, ούτε στην μέση δεν αντέχω.. δεν ξερω..γενικά από αυτή την πλευρά το στήθος βγάζει λιγότερο γάλα, (φταιει μάλλον που η θηλή είναι εντελώς ανάποδα)θα προσπαθήσω!Εχεις το διπλό σύστημα αντλησης?Ευχαριστώ για τις συμβουλές!Χωρίς εσάς μαύρα μεσάνυχτα είχα!!

frene εχω το μονο συστημα σντλησης.κι εγω δεν ηξερα.ας ειναι καλα τα κοριτσια και η Αγλαια.χαιρομαι που βοηθησα εστω λιγο!!!

:D:D:D:D:D

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 129
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αγλαϊα τα φώτα σου και πάλι...!!Το ένα στήθος από χθές με ψιλοπονάει και το βράδυ είδα κάτι σαν πληγή, έτοιμο να τρέξει αίμα. Τι να κάνω?Να βάλω κρέμα?Υπάρχει περίπτωση να τρέξει αίμα στο γάλα??Τώρα έβαλα το θήλαστρο σε πιο χαμηλή ένταση και δεν πονάει αλλά μάλλον δεν βγάζει και πολύ γάλα από ότι βλέπω. Ευχαριστώ παααρα πααααααααρα πολύ!!

Γενικά, ξεκινάμε από χαμηλή ένταση, αυξάνουμε σταδιακά, μόλις νιώσουμε ενόχληση μειώνουμε λίγο εκεί που δεν τη νιώθουμε. Δεν πρέπει να νιώθουμε ενόχληση.

Θα ήθελα να προσέξεις αν κατά τη διάρκεια της άντλησης η θηλή ακουμπάει στα τοιχώματα της χωάνης. Κανονικά δεν πρέπει να ακουμπάει. Αν συμβαίνει αυτό θα πρέπει να πάρεις φαρδύτερη χωάνη, υπάρχει σε αρκετά μεγέθη.

Το αίμα δεν είναι πρόβλημα για το γάλα. Σημασία έχει να μην πονάς και να μην ενοχλείσαι.

Τα ξαναλέμε. :)

Κορίτσια γεια σας και πάλι!

Έχω ευχάριστα νέα!Έχουμε 3 μέρες που δεν ήπιαμε καθόλου ξένο γάλα!!! :D Βγάζω τώρα περίπου 800-850γραμ ανά 24ωρο.Και η μικρή τρώει περίπου 750-800!Είμαι πολύ χαρούμενη!!Ευχαριστώ για όλα!!!! :lol::D

Όσο για την πληγή πέρασε γρήγορα!

Κορίτσια γεια σας και πάλι!

Έχω ευχάριστα νέα!Έχουμε 3 μέρες που δεν ήπιαμε καθόλου ξένο γάλα!!! :D Βγάζω τώρα περίπου 800-850γραμ ανά 24ωρο.Και η μικρή τρώει περίπου 750-800!Είμαι πολύ χαρούμενη!!Ευχαριστώ για όλα!!!! :lol::D

Όσο για την πληγή πέρασε γρήγορα!

συγχαρητηρια!!!!!

αυτο ειναι πολυ ευχαριστο!!!!

καλη συνεχεια!!! :D:D

9a7bp2.pngIm47p2.png

Κορίτσια, γεια σας!!

Τα πάω πολύ καλά με το θήλαστρο, το τελευταίο 24ωρο έβγαλα 1000γραμ!!

Το ξένο γάλα το κόψαμε εντελώς! :D:D:D

Αγλαία, δεν πονάω σχεδόν καθόλου, γιατι ξεκινάω την ένταση από τέρμα χαμηλά και μετά ανεβάζω σταδιακά.

Απο την μία πλευρά έχει ανοίξει λίγο και φαίνεται σαν ματωμένο, αλλά δεν τρέχει αίμα. Απλά όταν τελιώνω την άντληση για λίγη ώρα, αν το ακουμπήσω με πονάει, μετά ηρεμεί.

Τα ξαναλέμε!!! :):)

Διαφημίσεις

Κορίτσια, γεια σας!!

Τα πάω πολύ καλά με το θήλαστρο, το τελευταίο 24ωρο έβγαλα 1000γραμ!!

Το ξένο γάλα το κόψαμε εντελώς! :D:D:D

Αγλαία, δεν πονάω σχεδόν καθόλου, γιατι ξεκινάω την ένταση από τέρμα χαμηλά και μετά ανεβάζω σταδιακά.

Απο την μία πλευρά έχει ανοίξει λίγο και φαίνεται σαν ματωμένο, αλλά δεν τρέχει αίμα. Απλά όταν τελιώνω την άντληση για λίγη ώρα, αν το ακουμπήσω με πονάει, μετά ηρεμεί.

Τα ξαναλέμε!!! :):)

Συγχαρητήρια!

Από προσωπική πείρα, θα σου έλεγα να δοκιμάσεις μετά την άντληση ή το θηλασμό, να βάλεις πάνω στις πληγωμένες θηλές ό,τι βάζεις (εγώ έβαζα βαλσαμέλαιο και μετά purelan) και να αφήσεις ελεύθερες τις θηλές για περίπου μισή ώρα! Θαυματουργό!

Το βαλσαμέλαιο τι ακριβώς είναι και που το βρίσκεις;

To βαλσαμέλαιο το παίρνεις από κάποιο κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, αλλιώς λέγεται και σπαθόλαδο. Είναι σαν λαδάκι. Αυτό που πήρα εγώ έχει σταγονόμετρο και βάζω όταν υπάρχει ανάγκη 1-2 σταγόνες σε κάθε θηλή.

Καλό είναι πάντως νομίζω να βάζεις και μια αλοιφούλα, π.χ. λανολίνης που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα πριν το θηλασμό, γιατί λιπαίνει την περιοχή και την κάνει πιο ανθεκτική.

καλησπέρα σε όλες.

συγνώμη που αλλάζω την κουβέντα αλλά θέλω να σας κάνω πολλές ερωτήσεις:

το σάββατο έπρεπε να φύγω επειγόντος από το σπίτι και δεν είχα προλάβει να ξεπαγώσω το γάλα.(σημειώνω όπως έχω γράψει σε άλλο post, οτι το στήθος μου έχει πέσει, δε γεμίζει πια και το γάλα κατεβαίνει όταν θηλάζω)

Κάθησα να βγάλω με το θήλαστρο αλλά έβγαλα μόνο 20 ml :!:

Είναι φυσικό :?:

Φταίει το θήλαστρο, το οποίο είναι ένα απλό της σειρας, αλλά με αυτό έχω βγάλει 10 λίτρα και :?:

Δε θα μπορώ να ξαναβγάλω έτσι που έχει γίνει το στήθος μου ή χρειάζομαι επαγγελματικό θήλαστρο :?:

Εχετε γράψει οτι το κατεψυγμένο γάλα ξεπαγώνει κάτω απο τρεχούμενο νερό, πειράζει αν είναι ζεστό :?:

Πέρνω μαγιά μπύρας αλλά κάνω και διαιτα , όχι αυστηρή, μπορεί να επηρέασε τη ροή του γάλακτος :?:

Ευχαριστώ για την υπομονή σας :roll:

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Κάθησα να βγάλω με το θήλαστρο αλλά έβγαλα μόνο 20 ml :!:

Είναι φυσικό :?:

Για να πούμε και τις σωστές λέξεις, με το θήλαστρο δεν είναι φυσικό να βγάζεις γάλα!!! Όμως είναι αναμενόμενο να μην βγάζεις...

Φταίει το θήλαστρο, το οποίο είναι ένα απλό της σειρας, αλλά με αυτό έχω βγάλει 10 λίτρα και :?:

Μπορεί να φταίει και το θήλαστρο. Γενικά η αποτελεσματικότητα ενός θήλαστρου μειώνεται όσο απομακρυνόμαστε από την ημερομηνία τοκετού...

Δε θα μπορώ να ξαναβγάλω έτσι που έχει γίνει το στήθος μου ή χρειάζομαι επαγγελματικό θήλαστρο :?:

Αν δεν δοκιμάσεις δεν θα ξέρεις. Το πώς ανταποκρίνεται το σώμα σου στο θήλαστρο είναι πολύ εξατομικευένο. Από μία άντληση δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Ίσως να μπορέσεις να αντλήσεις ξανά με αυτό το θήλαστρο. Ίσως να μην μπορέσεις με αυτό αλλά να μπορέσεις με το επαγγελματικό. Ίσως να μην μπορέσεις ούτε με το επαγγελματικό.

Δυστυχώς όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Μόνο αν δοκιμάσεις θα ξέρεις...

Εχετε γράψει οτι το κατεψυγμένο γάλα ξεπαγώνει κάτω απο τρεχούμενο νερό, πειράζει αν είναι ζεστό :?:

ΠΕΙΡΑΖΕΙ!

Πέρνω μαγιά μπύρας αλλά κάνω και διαιτα , όχι αυστηρή, μπορεί να επηρέασε τη ροή του γάλακτος :?:

όχι!

Καλή συνέχεια! :)

Διαφημίσεις

Αγλαία ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.

Κάθε φορά με καθησυχάζεις. Αν πάρω το επαγγελματικό θήλαστρο θα σας ενημερώσω.

Πολλά φιλιά

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Κατερίνα ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου!!

Το βαλσαμέλαιο είναι μάλλον αυτό που γίνεται από το σπαθόχορτο, έκανε η γιαγια μου τέτοιο!Ο μπαμπάς μου το θεωρεί θαυματουργό και ότι γιατρεύει τα πάντα!! :):) Θα τα δοκιμάσω!!

Φιλάκια!

Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξης:Βγάζω γάλα με το θήλαστρο και όταν αδειάζω το γάλα από το μπιμπερό του θηλάστρου στο μπιμπερό που θα το αποθηκεύσω, βλεπω ότι μέσα στο γάλα έχει κάτι κομμάτια, σαν γιαούρτι να πω;δεν ξέρω;Δηλαδή σαν να έχεις ρίξει μέσα στο γάλα 2 κουταλιές γιαούρτι.Είναι το λίπος του γάλακτος; Και μάλιστα αυτό συμβαίνει στο γάλα που βγάζω από το ένα στήθος μόνο!

Είναι αυτό φυσιολογικό;;

Ευχαριστώ!!

Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξης:Βγάζω γάλα με το θήλαστρο και όταν αδειάζω το γάλα από το μπιμπερό του θηλάστρου στο μπιμπερό που θα το αποθηκεύσω, βλεπω ότι μέσα στο γάλα έχει κάτι κομμάτια, σαν γιαούρτι να πω;δεν ξέρω;Δηλαδή σαν να έχεις ρίξει μέσα στο γάλα 2 κουταλιές γιαούρτι.Είναι το λίπος του γάλακτος; Και μάλιστα αυτό συμβαίνει στο γάλα που βγάζω από το ένα στήθος μόνο!

Είναι αυτό φυσιολογικό;;

Ευχαριστώ!!

κι εμενα το ιδιο μου συμβαινει μονο που εγω το παρατηρω οταν ταιζω το μικιο μου και φραζει η πιπιλα!!!!

:lol::lol::lol::lol:

9a7bp2.pngIm47p2.png

βλεπω ότι μέσα στο γάλα έχει κάτι κομμάτια, σαν γιαούρτι να πω;δεν ξέρω;Δηλαδή σαν να έχεις ρίξει μέσα στο γάλα 2 κουταλιές γιαούρτι.Είναι το λίπος του γάλακτος; Και μάλιστα αυτό συμβαίνει στο γάλα που βγάζω από το ένα στήθος μόνο!

Είναι αυτό φυσιολογικό;;

Ευχαριστώ!!

κι εμενα το ιδιο μου συμβαινει μονο που εγω το παρατηρω οταν ταιζω το μικιο μου και φραζει η πιπιλα!!!!

Εεεεε;;;;;; :shock:

Εγώ δεν έχω δει τίποτα τέτοιο. Οταν κρυώσει το γάλα χωρίζεται στον ορό και στην κρέμα, μήπως αυτό εννοείται;;;; :?:

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

βλεπω ότι μέσα στο γάλα έχει κάτι κομμάτια, σαν γιαούρτι να πω;δεν ξέρω;Δηλαδή σαν να έχεις ρίξει μέσα στο γάλα 2 κουταλιές γιαούρτι.Είναι το λίπος του γάλακτος; Και μάλιστα αυτό συμβαίνει στο γάλα που βγάζω από το ένα στήθος μόνο!

Είναι αυτό φυσιολογικό;;

Ευχαριστώ!!

Εεεεε;;;;;; :shock:

Εγώ δεν έχω δει τίποτα τέτοιο. Οταν κρυώσει το γάλα χωρίζεται στον ορό και στην κρέμα, μήπως αυτό εννοείται;;;; :?:

WLn5p2.png

Οχι δεν εννοώ αυτό!Αυτο που περιγράφω συμβαίνει αμέσως μετά την άντληση, όταν αδειάζω το φρέσκο γάλα άπό το θήλαστρο σε μπιμπερό για να το βάλω στο ψυγείο, αμέσως μόλις το αντλώ!!Τι να πω;;;

Α, και αυτό συμβαίνει την τελευταία εβδομάδα. δεν ήταν έτσι στην αρχή.

Σημειωτέον, τώρα είμαστε 40 ημερών!

Περιμένουμε την Αγλαϊα να μας φωτίσει...!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα! Αγλαϊα (αλλά και αν ξέρει κάποια άλλη κοπέλα που χρησιμοποιεί θήλαστρο) θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι σχετικά με τον αριθμό των αντλήσεων. Μου είχες πει 8-10 το 24ωρο ή τουλαχιστον 8. Τις τελευταίες 8 ίσως και 10 μέρες, τώρα που τις μετράω στο χαρτί που σημειώνω τις αντλήσεις, κάνω 6 το πολύ 7 αντλήσεις γιατι δεν προλαβαίνω συνήθως αλλά και γιατί βγάζω πολύ παραπάνω από αυτό που τρώει το μωρό. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:Μήπως συνεχίζοντας με αυτό τον ρυθμό (των6-7 αντλήσεων)υπάρχει κίνδυνος μείωσης του γάλακτος; Εγώ πάντως μείωση δεν έχω δει,σταθερή είναι η ποσότητα που βγάζω (1000-1100 καμιά φορά και 1200)!Μήπως δηλάδή πρέπει να κάνω 8-9 αντλήσεις για να μην μειωθεί; Ή αφου υπερκαλύπτομαι να συνεχίσω με αυτό τον ρυθμό;

Και κάτι άλλο, με αυτό το θήλαστρο(το symphony) υπάρχει κίνδυνος να κοπεί μετά από καιρό το γάλα (όπως μου έχουν πει ότι συμβαίνει με άλλα μικρότερα) ή επειδή "μιμείται" το μωρό τόσο καλα :) αυτός ο κίνδυνος δεν υπάρχει;Μπορεί δηλαδή να το χρησιμοποιώ για μήνες;;;

Αυτά.......Όλο απορίες εχω, ε; :oops:

Ευχαριστώ πολύ!Αν δεν είχαμε και εσένα....... :D:D

frene εγώ αντλώ εδώ και 4 μήνες με το symphony, όχι αποκλειστικά αλλά ΠΑΑΑΡΡΡΑΑ πολύ, πίστεψε με (για μεγάλο διάστημα το 60-70% των γευματων της) και έβγαζα και εγώ τις μέρες που έλειπα 24ωρο 6 φορές, σύνολο περίπου στο λίτρο. Έλειπα αρκετές φορές αλλά πρόβλημα δεν είδα στον χρόνο, δηλαδή να μειώνεται το γάλα. Αφού έχει εδραιωθεί η γαλουχία, μάλλον 6-7 φορές φτάνουν, αν λές ότι υπερκαλύπτεις τις ανάγκες του μωρού νομίζω είναι οκ. Αν δεν είναι θα μας το πει η Αγλαΐα

WLn5p2.png

Οι 8-10 αντλήσεις το 24ωρο χρειάζονται για όσο διάστημα μια μαμά προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή. Αν η παραγωγή καλύπτει τις ανάγκες του μωρού με 6 ή 7 αντλήσεις, τότε είναι πολύ εντάξει. Υπάρχουν και μαμάδες που με 5 αντλήσεις τα καταφέρνουν. Το δύσκολο είναι να αυξηθεί η παραγωγή, στη διατήρηση μετά κάθε μαμά βρίσκει το ρυθμό της. Ακόμη και αν κάποια στιγμή αυξηθούν οι ανάγκες του μωρού, τότε η μαμά ξέρει τι να κάνει, αυξάνει τις αντλήσεις και το προλαβαίνει! :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...