Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

καλημέρα και με γεια το ανανεωμένο φόρουμ!!

θα ήθελα να ρωτήσω κάτι: ο γιος μου, 26 μηνών, στο σπίτι είναι γνωστός ταλιμπάν, σκαρφαλώνει, δεν ακούει τη μαμά κλπ.

έξω, στις κούνιες ή όταν παίζει με ένα άλλο κοριτσάκι φίλων μας που είναι 4,5 μήνες μεγαλύτερή του, έχω παρατηρήσει ότι σπάνια αντιδράει. δηλαδή, χθες η μικρή του τράβαγε τα μαλλιά για να τον απομακρύνει από μία πολυθρονίτσα. ο δικός μου δεν αντέδρασε παρά μόνο με φωνές (εννοώ δεν ανταπέδωσε τίποτα).

στις κούνιες έχω παρατηρήσει ότι πολλές φορές αν εκεί που παίζει με ένα "τιμόνι" πάει κάποιο άλλο παιδάκι και τον σπρώξει φεύγει και δεν διεκδικεί το παιχνίδι του.

ήθελα να ρωτήσω: είναι νορμάλ αυτή η συμπεριφορά; εννοώ ότι δεν θα ήθελα, φυσικά, τον γιο μου να μην μπορώ να ρίχνει ξύλο στους άλλους και να πρέπει να τον μαζέψω, αλλά δεν θα τον ήθελα και πολύ υποχωρητικό.

εσάς πως συμπεριφέρονται; μήπως κάνω κάτι λάθος;

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

μαριλίνα καλημέρα, ο δικός μου είναι ακριβώς το αντίθετο...αντιδράει ανάλογα με την περίπτωση και ανάλογα με το τι του έχουν κάνει..μπορεί να αντιδράσει με λόγια, μπορεί με σπρωξιά, μπορεί με τσιρίδα,μπορεί με κλωτσιά, μπορεί με μαλαγανιά....

αυτό που κατάλαβα έγω επειδή κάνουμε παρέα με γονείς που έχουν παιδάκια σχεδόν συνομίλικα με τον δικό μου είναι πρώτον ότι το κάθε παιδί έχει το δικό του χαρακτήρα και δεύτερον είναι μεγάλο λάθος όταν το παιδί μας αδικείτε ( το χτυπούν, το σπρώχνουν,του αρπαζουν παιχνίδι ) να του λέμε " μηηηηηηηη" δηλ να το αποτρεπουμε από την αυθόρμητη αντίδραση του...( δεν λέω φυσικά να κάνει μαύρο στο ξύλο το άλλο παιδάκι )

έχει παρόμοια θέματα στο φορουμ αλλά πάνω στην αλλαγή τώρα δεν μπορώ να σου τα δώσω...

rQGhp3.png

ετσι ακριβως ειναι η ανιψια μου. απο μικρη, ενω στο σπιτι ειναι ολο φωνες κ πολυ δερβεναγας σε εμας, εξω ειναι πολυ ησυχη κ ντροπαλη. δε ξερω να σου πω που οφειλεται αυτη η συμπεριφορα, αλλα παντως να ξερεις οτι αρκετα παιδακια ειναι ετσι.

σχολειο παει? ισως η συναναστροφη με αλλα παιδακια σιγα σιγα να το αλλαξει. παντως μην αγχωνεσαι.. το καθε παιδακι εχει το δικο του χαρακτηρα. προσπαθησε σιγα σιγα με συμβουλες να του δειξεις πως πρεπει να φερεται κ επισης να ξερεις οτι συχνα τα παιδια μιμουνται συμπεριφορες των γονιων τους. μηπως ειστε κ εσεις ηρεμοι κ συγκαταβατικοι ανθρωποι?