Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εξετάσεις hiv κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης

Recommended Posts

Γεια σας ειμαι καινουργιο μελος στο site αυτο και θα ηθελα να ρωτησω τις πιο εμπειρες γυναικες που γνωριζουν,αν στον ελεγχο που κανουν κατα τους πρωτους μηνς εγκυμοσυνης περιλαμβανεται και εξεταση για aids και αν γενικα υπαρχουν γιατροι που δεν την γραφουν για διαφορους λογους.θα εκτιμουσα πολυ να μου απαντησουν οσες ειναι ηδη μαμαδες η προκειται να γινουν και ξερουν,ευχαριστω πολυ!!! :D

Διαφημίσεις

Λοιπόν, τώρα κοίταξα τις εξετάσεις προγεννετικού ελέγχου που έκανα και δεν περιλαμβάνει εξέταση για HIV. Μόνο σύφιλη, ηπατίτιδα Β+C, κυτταρομεγαλοιό, ερυθρά και τοξόπλασμα. Μήπως ο γιατρός μου ήταν πολύ σίγουρος για μένα;; :roll:

fUvDp2.png

Λοιπόν' date=' τώρα κοίταξα τις εξετάσεις προγεννετικού ελέγχου που έκανα και δεν περιλαμβάνει εξέταση για HIV. Μόνο σύφιλη, ηπατίτιδα Β+C, κυτταρομεγαλοιό, ερυθρά και τοξόπλασμα. Μήπως ο γιατρός μου ήταν πολύ σίγουρος για μένα;; :roll:[/quote']

ναι ε?περιεργο μου φαινεται και εγω γι αυτο ρωταω να δω αν κανουν ολες οι εγκυες γυναικες,σου εκανε ερωτησεις κλπ?μηπως το θεωρησε περιττο επειδη εχεις μακροχρονια σχεση κλπ?παντως μια φιλη μου παρολο ειναι δεκα χρονια με τον συντροφο της την εκανε και αυτην :!:

ουτε για htlv εχει γραψει κατι?

παραξενο που γραφει για συφιλη που θεωρειται πιο σπανια και οχι για aids παντως...

Κορίτσια εννοείται και η εξέταση πρέπει να γίνεται..Εμένα μου την είχε κάνει!

Πως είναι δυνατον ο γιατρός να είναι σίγουρος???

Ξέρει της δικές σας ερωτικές σχέσεις και του άντρα σας???

Έβλεπα προχθές στην τηλεόραση αυτό το θέμα..

Το βιβλίο "Και βέβαια δεν σας αφορά" είναι η αυτοβιογραφία μιας γυναίκας η οποία ήταν οροθετική χωρίς να το ξέρει και έφερε στον κόσμο ένα μωράκι με τον ιό.. Ο γιατρός δεν της είχε κάνει την εξέταση... Το παιδάκι της πέθανε μετά απο 2 χρόνια...

Έγκλημα?????

Όπως γράφει και η ίδια αντί να του χαρίσει τη ζωή του χάρισε το θάνατο...

m.gifa.gift.gifh.gifi.gifl.gifd.gifa.gif

Ματθίλδη 17/08/2007

Λουκάς-Ανδρέας 17/01/2010

Κορίτσια εννοείται και η εξέταση πρέπει να γίνεται..Εμένα μου την είχε κάνει!

Πως είναι δυνατον ο γιατρός να είναι σίγουρος???

Ξέρει της δικές σας ερωτικές σχέσεις και του άντρα σας???

Έβλεπα προχθές στην τηλεόραση αυτό το θέμα..

Το βιβλίο "Και βέβαια δεν σας αφορά" είναι η αυτοβιογραφία μιας γυναίκας η οποία ήταν οροθετική χωρίς να το ξέρει και έφερε στον κόσμο ένα μωράκι με τον ιό.. Ο γιατρός δεν της είχε κάνει την εξέταση... Το παιδάκι της πέθανε μετά απο 2 χρόνια...

Έγκλημα?????

m.gifa.gift.gifh.gifi.gifl.gifd.gifa.gif

εχεις απολυτο δικιο και γι αυτο ακριβως ρωταω για να δω στατιστικα αν τελικα αυτη η εξεταση γινεται.κανεις δεν μπορει να ξερει τι γινεται με αυτο το θεμα και δεν πρεπει να το αφηνει στην τυχη ποσο μαλλον οταν προκειται για ενα παιδακι.γι αυτο απορω και εγω.ας μας πουν και αλλες μαμαδες η μελλουσες μαμαδες τι εχουν κανει σχετικα με αυτην την εξεταση να δουμε τελικα αν γινεται τοσο συχνα οσο λενε.

Διαφημίσεις

Τι να πώ...η αλήθεια είναι ότι πηγαίνω στον ίδιο γυναικολόγο από πάντα, είναι "οικογενειακός" μας γιατρός. Και είχα μακροχρόνια σχέση με τον άντρα μου ούτως ή άλλως. Δε θυμάμαι να με ρώτησε πάντως για προηγούμενους συντρόφους κλπ.

Τι εξέταση είναι αυτή;
fUvDp2.png

Τι να πώ...η αλήθεια είναι ότι πηγαίνω στον ίδιο γυναικολόγο από πάντα' date=' είναι "οικογενειακός" μας γιατρός. Και είχα μακροχρόνια σχέση με τον άντρα μου ούτως ή άλλως. Δε θυμάμαι να με ρώτησε πάντως για προηγούμενους συντρόφους κλπ.

Τι εξέταση είναι αυτή;

καπου διαβασα οτι ειναι η εξεταση hiv αλλα λεγεται και ετσι.μην σας παρω και στον λαιμο μου δεν ειναι και βεβαιο να το γραφει και εδω για οποια θελει να δει.

http://health.in.gr/pregn/Article.asp?ArticleId=17693&CurrentTopId=17670&IssueTitle=%C5%E3%EA%F5%EC%EF%F3%FD%ED%E7

και αλλη κοπελα που δεν εκανε ομως βλεπω την δευτερη φορα.εχω μπερδευτει ας δουμε ομως τι θα πουν και οι αλλες κοπελες :idea:

Εγω επειδη εκανα εξωσωματικη, υποχρεωτικα μεταξυ αλλων εξετασεων εκανα και για Aids και Abs για ΗΙV, οπως φυσικα και ο συζυγος μου.

Καθε εργαστηριο πρεπει να λαμβανει ολα τα απαραιτητα μετρα για την διασφαλιση της δημοσιας υγειας.

Φανταζομαι οτι και σε πριπτωση φυσιολογικης συλληψης πρεπει αυτες οι εξετασεις να ειναι υποχρεωτικές.

Οι εξετάσεις για AIDS είναι υποχρεωτικές πια

κι όπως είπε και ο γιατρός μου εσείς μπορείτε να είστε όσο σίγουροι θέλετε αλλά μια στις χίλιες εμένα ποιός με καλύπτει?

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

παλι καλα που πολλοι το θεωρουν απαραιτητο.δεν μπορω ακομα να καταλαβω πως υπαρχουν γιατροι που δεν ελεγχουν για την συγκεκριμενη ασθενεια :(

αλλες κοπελες τι εχουν να πουν?

Και εγω την εξεταση για aids την εκανα κανονικα με το πακετο των αιματολογικων του προγεννετικου ελεγχου ...

Ειναι καλυτερα απο καθε αποψη να κανεις ολες τις εξετασεις που απαιτουνται...και φυσικα ο γιατρος δεν μπορει να ξερει τις προηγουμενες σχέσεις τις δικες σου ή του συντροφου σου ...

Εγώ είχα κάνει την πρώτη φορά που είχα μείνει έγκυος (αν και τελικά είχα παλινδρόμηση) μαζί με όλο το πακετάκι.

επειδή έεπειτα άλλαξα γιατρό, του έδειξα τις εξετάσεις που είχα κάνει στην πρώτη εγκυμοσύνη και γλίτωσα αρκετές από αυτες, μαζί και αυτή για HIV.

Να πω την αλήθεια δεν το ζήτησα και εγώ λόγω των αποτελεσμάτων της πρώτης φοράς.

Διαφημίσεις

Ειναι υποχρεωτικη εξέταση !!!

Ειχα κανει στην πρωτη εγκυμοσυνη και στην δευτερη ο γιατρος μου ρωτησε τοσο εμενα οσο και τον συζυγο (και ΤΟΝΙΣΕ, θα πειτε την αληθεια, δεν παιζουμε με την ζωη ενος παιδιου για λιγο αιματακι παραπανω...) αν ειχαμε κανει εξωσυζιγικα κατι (ειπε να του απαντησουμε και ο ακθενας ξεχωριστα αν φοβομασταν....χαχα) ή αν εχουμε κανει κατι ή εχει τυχει κατι που μπορει να μας υποψιαζει για πιαθνοτητα υπαρξης AIDS κι εφοσον τον διαβεβαιωσαμε ειπε οτι θα μπορουσα να μην την κανω, αλλα κι αν ηθελα να την κανω καλο θα ηταν... Δεν παιρνω και ορκο αλλα νομιζω την καναμε παλι καλου κακου !!!

Και σε μένα την είχε γράψει, και από όσο ξέρω περιλαμβάνετε στο «πακέτο» των εξετάσεων προγεννητικού έλεγχου τουλάχιστον στα «μεγάλα» …….ξενοδοχεία……. :P

Εγω την εκανα στο Ι.Κ.Α. Μου την εγραψαν στον προγεννητικό ελεγχο. (ο ιδωτης και το πηγα στο Ι.Κ.Α και μου τις δικαιολογησαν ολες)