Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ-ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ?

Recommended Posts

Καλησπερα.Ηθελα να ρωτησω αν οντως υπαρχουν τετοιες τροφες και ποιες ειναι αυτες. Ο παιδιατρος μου ειπε οτι μπορω να τρωω τα παντα με μετρο εκτος απο καφε (ποιο πολυ εννοουσε τον nescafe ), να καπνιζω τσιγαρο και να παιρνω ληγμενα ναρκωτικα :P (σ'αυτο σοβαρολογουσε γιατι εχει πελατισα μια κοπελα ναρκωμανη που θηλαζει). Ξερω οτι η μαγια μπυρας βοηθαει αλλα δεν ξερω ποιες τροφες καταστελλουν την παραγωγη.

Διαφημίσεις

ξερω οτι οι σουπες βοηθανε γενικα τα υγρα φερνουν γαλα αλλα δε γνωριζω τι το σταματαει. Αυτο που λενε ειναι οτι το κρεμμυδι και το σκορδο αλλαζουν τη γευση του γαλακτος

Δεν ξερω ποιες ειναι οι τροφες πουν μειωνουν το γαλα αλλα σιγουρα το σκορδο δεν ειναι.

Εχω παρατηρησει οτι οποτε τρωω σουβλακι εχω παραπανω γαλα. Αυτο που αλλαζει ειναι η γευση που μετα το στομα του μωρου μυριζει οπως το σατζικι. :oops::oops::oops:

Δεν ξερω αν σε μεγαλυτερη ποσοτητα υπαρχει προβλημα.

εχω παρατηρησει και γω ανα διαστηματα οταν τρωω κατι με εντονη γευση με το που παει να πιει ο μικρος παιρνει ενα υφος αποριας. Παντως καθε βραδυ πινω μια buckler καλα κανω η τζαμπα θερμιδες παιρνω?

Διαφημίσεις

Υπάρχουν τροφές που μειώνουν την παραγωγή αλλά πρέπει να φας μεγάλη ποσότητα. Ας πούμε ο μαϊντανός μειώνει το γάλα, αλλά πρέπει να φας ποσότητα, όχι λίγο στο φαγητό σου. Νομίζω επίσης ο δυόσμος η μέντα κλπ

Έχω ακούσει να λένε οτι το κουάκερ αυξάνει την παραγωγή, όπως και το ταχίνι, ο καροτοχυμός... Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά κυρίως για το κουάκερ το έχω ακούσει πολλές φορές. Για μένα νομίζω οτι βοηθάει να τρως καλά, να ξεκουράζεσαι όσο μπορείς, και να θηλάζεις να θηλάζεις να θηλάζεις να θηλάζεις!! Αυτό αυξάνει την παραγωγή όσο τίποτα άλλο. :lol:

χλοη μου οχι απλα τρωω, καταβροχθιζω οτι βρω..κριμα για τον μαιντανο γιατι μαρεσει να βαζω σχεδον ενα ματσακι στη σαλατα μου. :shock: αλλα πρεπει να χει αυξηθει η παραγωγη μου γιατι το στηθος μου τον τελευταιο μηνα τον νιωθω σαν της pamela. Ο μικρος σιγουρα παιρνει βαρος γιατι πηρε 1300 σε 22 μερες.

Παντως καθε βραδυ πινω μια buckler καλα κανω η τζαμπα θερμιδες παιρνω?

Πρέπει να πιεις ένα βαρέλι για να σου ανεβάσει την παραγωγή. Κατά τα άλλα, το αλκοόλ τη μειώνει.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Η Buckler δεν έχει αλκοόλ (για την ακρίβεια έχει 0,5%) και εγώ και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τώρα που θηλάζω την έπινα. Νομίζω βοηθάει να έχεις πιο πολύ γάλα και λόγω πρόσληψης υγρών και λόγω μαγιάς, διότι αν πιω ειδικά 2 μετά από λίγο τούμπανο το στήθος. Τελευταία όμως την μείωσα πολύ, γιατί έχω γενικώς παχύνει και γιατί νομίζω ότι είχα καντινίαση στη θηλή και από τότε που την έκοψα μου έχει περάσει. Είναι όμως μια χαρά μπύρα που τη χαίρεται και ο σύζυγος και ειδικά το καλοκαίρι επειδή δεν έχει αλκοόλ δεν σε κάνει να ζεσταίνεσαι και να ιδρώνεις και έχουμε γίνει φαν της. Δεν κινδυνεύουμε και από αλκοτεστ.

0b8bfa6eaf.png

Ο δυόσμος και η μέντα έχω ακούσει κι εγω οτι μειώνουν την παραγωγή όπως επίσης και το φασκόμηλο. Ακόμα για κάποιο λόγο η μαία μου είχε πει να μην τρώω φραουλες αλλά δε θυμάμαι γιατί.

Για την μαγιά μπύρας ισχύει αλλά΄σε δόσεις ελέφαντα. Υπάρχουν χάπια μαγιάς μπύρας που πουλάν στο φαρμακείο, έχει αναφέρει την δοσολογία η Αγλαία σε κάποιο άλλο θέμα, μπορείς να το ψάξείς στην αναζήτηση αν θες...

Επίσης έχω ακούσει ότι και ο γλυκάνισος ανεβαζει τηνπαραγωγή αλλά δεν είμαι σίγουρη.

Δεν ξερω ποιες ειναι οι τροφες πουν μειωνουν το γαλα αλλα σιγουρα το σκορδο δεν ειναι.

Εχω παρατηρησει οτι οποτε τρωω σουβλακι εχω παραπανω γαλα. Αυτο που αλλαζει ειναι η γευση που μετα το στομα του μωρου μυριζει οπως το σατζικι. :oops::oops::oops:

Δεν ξερω αν σε μεγαλυτερη ποσοτητα υπαρχει προβλημα.

Συνήθως το σκόρδο αρέσει στα μωρά και θηλάζουν περισσότερο! :lol:

εχω παρατηρησει και γω ανα διαστηματα οταν τρωω κατι με εντονη γευση με το που παει να πιει ο μικρος παιρνει ενα υφος αποριας. Παντως καθε βραδυ πινω μια buckler καλα κανω η τζαμπα θερμιδες παιρνω?

εντελώς τζάμπα!

.Ακόμα για κάποιο λόγο η μαία μου είχε πει να μην τρώω φραουλες αλλά δε θυμάμαι γιατί.

Είπε κι αυτή να προσθέσει μια προσωπική νότα στις βλακείες που ακούμε συνέχεια!

:roll:

Διαφημίσεις

αρα Αγλαια και η μαγια μπυρας μυθος ειναι? παιρνω 10 καθε μερα για μια βδομαδα και μετα το κοβω για μια βδομαδα οπως ειχα διαβασει στο φορουμ

αρα Αγλαια και η μαγια μπυρας μυθος ειναι? παιρνω 10 καθε μερα για μια βδομαδα και μετα το κοβω για μια βδομαδα οπως ειχα διαβασει στο φορουμ

η μαγιά της μπύρας δεν είναι μύθος αλλά η δοσολογία που βοηθάει είναι μεγάλη

12 των 500 ή

21 των 300 την ημέρα ως ελάχιστη δόση.

μερικές φορές τα μωρά δυσανασχετούν με την αλλαγή της γεύσης του γάλακτος...

Mπραβο βρε Αγλαια. Οχι τιποτα αλλο ειχα τυψεις. Αν ηξερα οτι αρεσει το σατζικι θα το ετρωγα πιο συχνα.

Μηπως γι αυτο οταν εμεινα εγκυος χωρις ακομα να το καταλαβω ειχα μανια τρωω παριζακι με σατζικι. :lol::lol::lol::lol::lol:

Η Buckler δεν έχει αλκοόλ (για την ακρίβεια έχει 0,5%) και εγώ και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τώρα που θηλάζω την έπινα. Νομίζω βοηθάει να έχεις πιο πολύ γάλα και λόγω πρόσληψης υγρών και λόγω μαγιάς, διότι αν πιω ειδικά 2 μετά από λίγο τούμπανο το στήθος. Τελευταία όμως την μείωσα πολύ, γιατί έχω γενικώς παχύνει και γιατί νομίζω ότι είχα καντινίαση στη θηλή και από τότε που την έκοψα μου έχει περάσει. Είναι όμως μια χαρά μπύρα που τη χαίρεται και ο σύζυγος και ειδικά το καλοκαίρι επειδή δεν έχει αλκοόλ δεν σε κάνει να ζεσταίνεσαι και να ιδρώνεις και έχουμε γίνει φαν της. Δεν κινδυνεύουμε και από αλκοτεστ.

Μάλλον ισχύει ότι η μπυρίτσα μας βοηθά να χαλαρώσουμε και αυτό βελτιώνει την ροή στο γάλα αλλά χρειάζονται άλλες τακτικές, για να διατηρηθεί/ να αυξηθεί το γάλα:

http://parenting.ivillage.com/newborn/nbreastfeed/0,,3x1m,00.html

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Εγώ στην ηλικία σας, σηκωνόμουνα το βράδυ μετά τους θηλασμούς, κι έτρωγα!!! :lol:

αυτό που το πας? :lol:

Κι είχα και τη δικαιολογία έτοιμη αν με πετύχαινε ο σύζυγος: ε γέννησα θηλάζω ξενυχτάω..χρειάζομαι ενέργεια εγώ να ξέρεις! :lol::lol:

• 1 year later...
  • 3 months later...

Εγώ κορίτσια ξέρω για το στάρι ,τη βρώμη ,τον παστουρμά:shock: ,το γλυκάνισο ,αυτά αυξάνουν και ο δυόσμος είναι απαγορευτικός:( ,να πάρει:mad: και μ'αρέσει μέσα στη χωριάτικη σαλάτα:(...

• 2 weeks later...

loipon egw xekinhsa me to tsai ths weleda gia ton 8hlasmo.

meta omws psaxnontas sto internet se ena germaniko site ema8a gia to mara8o. opote edw kai ena xrono pinw ka8e mera sxedon 3 litra tsai apo mara8o. phra apoxirameno h fresko to opoio to liwnw se ena goudi!!!! afta apo mena kai mia xara to gala mou!!!! try it!:wink:

Καλησπερα.Ηθελα να ρωτησω αν οντως υπαρχουν τετοιες τροφες και ποιες ειναι αυτες. Ο παιδιατρος μου ειπε οτι μπορω να τρωω τα παντα με μετρο εκτος απο καφε (ποιο πολυ εννοουσε τον nescafe ), να καπνιζω τσιγαρο και να παιρνω ληγμενα ναρκωτικα :P (σ'αυτο σοβαρολογουσε γιατι εχει πελατισα μια κοπελα ναρκωμανη που θηλαζει). Ξερω οτι η μαγια μπυρας βοηθαει αλλα δεν ξερω ποιες τροφες καταστελλουν την παραγωγη.