Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σε ποια ηλικία αρχίζουν οι εξωσχολικές δραστηριότητες;

Recommended Posts

Στα νιάτα μου :roll::roll:(δεν θέλω σχόλια !!!!) δηλαδή στα 5 μου ξεκίνησα να παίζω βόλευ!

Ηταν κάτι που μου "επέβαλε" κατα κάποιο τρόπο η μαμά μου άσχετα αν τελικά μου βγήκε σε καλό και σιγά σιγά το αγάπησα και εγω!

Ασχολήθηκα μέχρι τα 20 μου επαγγελματικά πιά αλλά οι υποχρεώσεις των σπουδών με ανάγκασαν να τα παρατήσω!

Θα ήθελα να ασχοληθεί η μικρή με κάτι τέτοιο, οχι απαραίτητα το βόλευ (είμαι δημοκρατική :wink: ) αλλά δεν ξέρω απο πια ηλικία θα πρέπει να το σκέφτομαι!

Το μπαλέτο ποτε μπορεί να το αρχίσει;

Σκεφτόμουνα κάτι τέτοιο για αρχή και μετά να περάσει σε κάτι καθαρά αθλητικο!

Ισος κολυμβητήριο, ή ότι άλλο θέλει!

Διαφημίσεις

:o Εγω την αρχεισα μπαλετο στα 3,5 πικρη ιστορια δεν ηθελε με ΤΙΠΟΤΑ.

Κολυμβητηριο στα 4 τρελενετε γι αυτο συνεχιζουμε ως σημερα.Παει ολο το χρονο δεν εχει αρρωστησει ποτε.Και στα 7 αρχεισε τεννις οπου και συνεχιζει :!::!:

Βάσια μου κολυμβητήριο (δεν μιλάω για baby swimming) ξεκινάνε απο 2,5-3 χρονών που έχουν βγάλει και την πάνα....

Τώρα για μπαλέτο, δεν είναι ακριβώς μπαλέτο είναι ρυθμική ξέρω παιδάκια που έχουν ξεκινήσει στα 3.

Βόλευ, μπάσκετ από 5...

Η ismini είναι καθηγήτρια μπαλέτου και μάλλον θα μπορέσει να σε βοηθήσει περισσότερο.....

Ο μεγάλος μου άρχισε κολυμβητήριο στα 4, ο μικρός στα 2,5. Αρχισαν δλδ ταυτόχρονα, μόνο που του μικρού ήταν το baby swimming (έμπαινα κι εγώ μαζί του) για έναν χρόνο, μετά πήγε κι αυτός στο κανονικό πρόγραμμα της -μικρής- πισίνας. Ταε κβο ντο αρχισαν φέτος.

Για μπαλέτο απ' ότι ξέρω ξεκινάνε τα κοριτσάκια συνήθως στο προνήπιο 4-4,5 χρόνων.

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

Βάσια μου κολυμβητήριο (δεν μιλάω για baby swimming) ξεκινάνε απο 2,5-3 χρονών που έχουν βγάλει και την πάνα....

Τώρα για μπαλέτο, δεν είναι ακριβώς μπαλέτο είναι ρυθμική ξέρω παιδάκια που έχουν ξεκινήσει στα 3.

Βόλευ, μπάσκετ από 5...

Η ismini είναι καθηγήτρια μπαλέτου και μάλλον θα μπορέσει να σε βοηθήσει περισσότερο.....

Ποια είναι η Ismini;

και γω θελω να παει σε μπαλετο η παραδοσιακους χορους!στην παρελαση που πηγαμε ειχε κατι μικρα παιδακια με στολες.πηγα κοντα στις δασκαλες και ρωτησα ποτε μπορει να γραφτει και μου ειπανε απο 6 και πανω.στην παρελαση μου ειπανε να την ντυσω στις 28/10 και να την παω να κανει και αυτη!εδω δυστυχως δεν υπαρχουν επιλογες για τα παιδια μας!ειναι μετρημενα κουκια οι δραστηριοτητες!

κι εγώ ως παιδάκι γύρω στα 4,5 με 5 ξεκίνησα μπαλέτο, αν και πολύ αργότερα κατάλαβα ότι θα προτιμούσα κολύμβηση, τότε μου είχε απλά τεθεί το δίλημμα ρυθμική ή μπαλέτο (τότε πίστευαν οι γονείς ότι φτιάχνουν και τα δύο το σώμα και είναι κατάλληλα για κοριτσάκι), κι εγώ καθώς δεν τα πήγαινα καλά με τις τούμπες προτίμησα το δεύτερο, πάντως το παιδί θα το ξεκινήσω σίγουρα baby-swimming, γιατί η κολύμβηση είναι η καλύτερη άθληση, μετά αν θέλει να συνεχίσει καλώς ή ότι άλλο θέλει (πάντως κολυμβητήριο λέμε να γραφτούμε οικογενειακώς!), είμαι της γνώμης τέλος ότι καλό είναι να μην παραφορτώνουμε τα παιδιά μας με δραστηριότητες γιατί στο τέλος θα τα σιχαθούν όλα και δε θα έχουν ελεύθερο χρόνο, το βασικό για μένα είναι κάτι σε άσκηση, κυρίως για όσα παιδιά μεγαλώνουν σε πόλες, και από εκεί και πέρα στην πορεία αν δείξει κάποια ιδιαίτερη κλίση κάπου, μουσική, ζωγραφική, θέατρο, θα φανεί

1FdQp2.png

Γειά σας,

αντίστοιχα θέματα υπάρχουν επίσης και στην

ενότητα ελεύθερος χρόνος και δραστηριότητες:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1562&start=0

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=995

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1268

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=14772&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=85&start=0

το θέμα κλειδώνεται για να συνεχιστεί η συζήτηση

σε κάποιο απο τα υπάρχοντα θέματα.

Παρακαλούμε πριν την δημοσιευση νέων θεμάτων

αναζητήστε την ύπαρξη ίδιων θεμάτων στην παρούσα ή στις προηγουμενες

σελίδες της κατηγορίας

ή κάντε χρήση της υπηρεσίας "Αναζήτηση" περισσοτερες πληροφορίες για την καλύτερη χρήση της εδώ :

http://parents.org.gr/news/a309

Με το να είναι συγκεντρωμένες οι δημοσιεύσεις ερωταπαντήσεων ίδιας

θεματολογίας, βοηθάτε τα επόμενα μέλη/αναγνώστες στο να βρούν όλες

τις πληροφορίες μαζεμένες και με μεγαλύτερη ευκολία.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Διαφημίσεις

:o Εγω την αρχεισα μπαλετο στα 3,5 πικρη ιστορια δεν ηθελε με ΤΙΠΟΤΑ.

λυπάμαι γι αυτό. μάλλον θα έπεσε σε δασκάλα που δεν... τράβαγε γι αυτή την ηλικία. είανι πολύ σημαντικό όταν αρχίζει ένα παιδί το μπαλέτο, να έχει την κατάλληλη δασκάλα και την κατάλληλη εκπάιδευση.

age.png

ευχαριστω pam που με θυμήθηκες...

εγώ στη σχολή μου δέχομαι παιδιά από 2,5 χρονών γιατί έχω μία ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ δασκάλα γι αυτή την ηλικία.

εγώ σε αυτη την ηλίκια μιλάω για παιχνίδι, για δημιουργική απασχόληση και λίιιιγο μπαλέτο. απλά πραγματάκια που μπορούν τα μωρά να κάνουν.

age.png

Για μπαλέτο απ' ότι ξέρω ξεκινάνε τα κοριτσάκια συνήθως στο προνήπιο 4-4,5 χρόνων.

μαίρη σε ευχαριστώ πολύ!!!!!!

εγώ δέχομαι παιδιά στη σχολή μου από 2,5 χρονών γιατί έχω μία ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ δασκάλα γι αυτή την ηλίκία.

age.png

και γω θελω να παει σε μπαλετο η παραδοσιακους χορους!στην παρελαση που πηγαμε ειχε κατι μικρα παιδακια με στολες.πηγα κοντα στις δασκαλες και ρωτησα ποτε μπορει να γραφτει και μου ειπανε απο 6 και πανω.στην παρελαση μου ειπανε να την ντυσω στις 28/10 και να την παω να κανει και αυτη!εδω δυστυχως δεν υπαρχουν επιλογες για τα παιδια μας!ειναι μετρημενα κουκια οι δραστηριοτητες!

ωραίοι και οι ελληνικοί χοροί. αμα θέλεις μπορώ να σου βρώ σχολή μπαλετου να την πας, πριν τα 6.

age.png

Ισμήνη ......... δηλαδή απο του χρόνου το καλοκαίρι να αρχίσω να ψάχνω;

Το εχω ακούσει αυτό με τα ποδαράκι!

Αλλά επειδή η δικιά μου θα γινει ψηλιάρο απο ότι φαίνεται θέλω να δώσω .... ωθηση.... στο κορμάκι της!

Διαφημίσεις

κι εγώ ως παιδάκι γύρω στα 4,5 με 5 ξεκίνησα μπαλέτο, αν και πολύ αργότερα κατάλαβα ότι θα προτιμούσα κολύμβηση, τότε μου είχε απλά τεθεί το δίλημμα ρυθμική ή μπαλέτο (τότε πίστευαν οι γονείς ότι φτιάχνουν και τα δύο το σώμα και είναι κατάλληλα για κοριτσάκι), κι εγώ καθώς δεν τα πήγαινα καλά με τις τούμπες προτίμησα το δεύτερο, πάντως το παιδί θα το ξεκινήσω σίγουρα baby-swimming, γιατί η κολύμβηση είναι η καλύτερη άθληση, μετά αν θέλει να συνεχίσει καλώς ή ότι άλλο θέλει (πάντως κολυμβητήριο λέμε να γραφτούμε οικογενειακώς!), είμαι της γνώμης τέλος ότι καλό είναι να μην παραφορτώνουμε τα παιδιά μας με δραστηριότητες γιατί στο τέλος θα τα σιχαθούν όλα και δε θα έχουν ελεύθερο χρόνο, το βασικό για μένα είναι κάτι σε άσκηση, κυρίως για όσα παιδιά μεγαλώνουν σε πόλες, και από εκεί και πέρα στην πορεία αν δείξει κάποια ιδιαίτερη κλίση κάπου, μουσική, ζωγραφική, θέατρο, θα φανεί

πιστέυω ότι τα αθλήματα μπορούν να ξεκινήσουν και σε μεγαλύτερη ηλικία. το μπαλέτο καλό είανι να ξεκινάει σε μικρή ηλικία.

αν η δασκάλα είναι καλή, το παιδί θα αγαπήσει το μπαλέτο. όχι μόνο σαν άνθρωος καλή, να ξέρει τι θα κάνει στο τμήμα των μωρών. για να αγαπήσουν το μπαλέτο πρέπει να ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ!!!!!!

πρέπει να παιδιά να κάνουν κάτι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ για το σώμα τους, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό. αρκεί να ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ.

αν έχουν μία δραστηρίοτητα κάθε μέρα, είναι αρκετή. οι παραπάνω.... κουράζουν

age.png

αυτό για τα πόδια που λένε, πολύ απλά, θα σου πώ ότι προκύπτει από την κακή διδασκαλία του μπαλέτου. από δασκάλες που δεν ξέρουν. από δασκάλε που πιέζουν τα παιδιά να κάνουν βήματα και κινησεις που δεν μπορούν στην ηλικία τους.

καλά θα κάνεις να αρχίσει μπαλετο, εφ' όσον λες για το ύψος. σίγουρα θα την βοηθήσει πολύ. καταρχιν; δεν θα καμπουριάσει. θα κρατάει το ύψος της!!!!

κάνε μια έρυενα αγοράς από τώρα και πες μου για να σε καθοδηγήσω.

και πάλι ευχαριστώ

age.png

Ισμηνη σε ευχαριστώ πολύ!

Θα τα πούμε και ιδιαιτέρως! :lol::lol:

Αχχχχχχ....... πάντα μου άρεσαν οι μπαλαρίνες .... αλλά και εγώ πάντα ήμουνα πολύ .... πως να το ..... χμμμμ..... νταρντάνα!!! :lol::lol:

αν η δασκάλα είναι καλή, το παιδί θα αγαπήσει το μπαλέτο. όχι μόνο σαν άνθρωος καλή, να ξέρει τι θα κάνει στο τμήμα των μωρών. για να αγαπήσουν το μπαλέτο πρέπει να ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ!!!!!!

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Ισμήνη, την οποία και ευχαριστώ θερμά για τις συμβουλές που μου έδωσε πριν λίγο καιρό, αλλά και για την προθυμία της να μου συστήσει καλή και σοβαρή σχολή στην περιοχή μου.

Πραγματικά είναι θέμα δασκάλας και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από το πόσο ευχαριστημένο βλέπει το παιδί του, πόσο χαρούμενο φεύγει από το μάθημα (παιχνίδι και μάθημα μαζί θα το χαρακτήριζα για την προσχολική ηλικία που μιλάμε, από το λίγο που έχω κρυφοκοιτάξει στην αίθουσα :lol: )και από την προθυμία να ξαναπάει. :)

ευχαριστώ πολύ δημοσίως τη rna για τα συγκινητικά της λόγια.

θέλω να βοηθήσω εσας που θέλετε να ξεκινήσει το παιδί σας μπαλέτο. υπάρχουν παρα πολλές σχολές και το κριτήριο να διαλέξει κάποιος σχολή για τη ΣΩΣΤΗ εκπαίδευση της κόρης του δεν πρέπει να είανι ούτε το οικονομικό, ούτε οι πλούσιες εγκαταστάσεις. αλλά το ΕΜΨΥΧΟ ΥΛΙΚΟ (δασκάλες και διευθύντριες) και η ΣΩΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (αυτό μπορώ να σας πω εγώ, που θα το βρείτε). τα παιδιά πρέπει να ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ και να θέλουν να ξαναπάνε στο μάθημα. το μπαλέτο είανι ευχαρίστηση. πρέπει να είναι "ξέσκασμα" από το σχολείο και το διάβασμα (μιλάω για τα μεγαλύτερα παιδιά).

θα σας πώ ένα απλό παράδειγμα. την περυσινη σχολική χρονιά είχα 5 κορίτσια που έδινα πανελλήνιες εξετάσεις. ήξερα ότι το πρόγραμμά τους με τα φροντστήρια και τα διαβάσματα ήτνα βαρύ. ΟΜΩΣ, τους είχα πει ότι όπτοε έχετε ελεύθερο χρόνο θα έρχεστε για μάθημα στη σχολή. ότι μάθημα μπαλέτο, μοντένρο, για μωρά, για μεγάλους...ότι. πού θέλω να καταλήξω; οι 4 ερχόντουσαν μία φορά την εβδομάδα (για να μην χάνουν τη φόρμα τους) και πέρασαν στα πανεπιστήμια που είχαν δηλώσει ενώ η μία δεν πέρασε πουθενα. γιατί; γιατί χαλάρωναν από το διάβασμα μία ωρίτσα και μετά το μυαλό ήταν πιο ξεκούραστο και καθαρό για να συνεχίσουν το διάβασμα. ενώ η 5η που δεν ερχόταν καθόλου, είχε πειξει το μυαλό μονο με διάβασμα.

αλλό καλό που κάνει το μπαλέτο; δεν αφήνει τα παιδιά να κυκλοφορούν στους δρόμους και στις καφετέριες άσκοπα! μιλάω για εφηβία και άνω. είμαι μαζεμένα, συγκεντρωμενα και έχουν στόχους. να πάνε στο μα΄θημά τους...

αυτά έχω παρατηρησει εγω τοσα χρόνια που ασχολούμαι με τον χορό.

είμαι στη διάθεση όσως με χρειάζονται!

age.png

Παρακαλώ Ισμήνη μου, είπα απλά την αλήθεια...Είναι δύσκολο στις μέρες μας να βοηθάς με τη γνώση σου ανθρώπους να κάνουν σωστές επιλογές γύρω από την εκπαίδευση ή τις δραστηριότητες των παιδιών τους και μάλιστα όταν δεν τους γνωρίζεις προσωπικά, κάτι που εσύ έκανες και με τόση προθυμία που πραγματικά με εξέπληξε...

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις συζητήσεις αυτού του φόρουμ, χωρίς βέβαια να συμμετέχω πολύ, αλλά πάντα βρίσκω λύσεις και απαντήσεις σε διάφορα θέματα και αυτό οφείλεται σε όλα τα μέλη που συμμετέχουν πιο ενεργά και μας χαρίζουν πολυφωνία και ποικιλία απόψεων. Έτσι λοιπόν, πριν λίγο καιρό αποφάσισα να ξεκινήσω μια δραστηριότητα τη μικρή μου, κατά προτίμηση μπαλέτο γιατί το ίδιο το παιδί το ζητούσε συνέχεια και όλη τη μέρα χόρευε (με τον τρόπο που χορεύουν τα παιδάκια της προσχολικής ηλικίας, δηλαδή περισσότερο θα το χαρακτήριζα χοροπηδητό, παρά χορό :lol: ) Ενημερώθηκα λοιπόν από τα άρθρα που είχαν γραφτεί εδώ στο φόρουμ και στη συνέχεια απευθύνθηκα στην Ισμήνη για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το θέμα. Ήταν εξαιρετικά πρόθυμη, κατατοπιστική και μου εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια τι θα πρέπει να προσέξω και τι θα πρέπει να ελέγξω σε μια σχολή μπαλέτου που θα αναλάβει ένα παιδάκι μόλις 3 ετών.

Μετά από 3 μήνες λοιπόν, μπορώ να πω μόνο θετικά πράγματα για την δραστηριότητα που ξεκινήσαμε. Το πρόγραμμα που ακολουθούν σε αυτή την ηλικία είναι πολύ ελαφρύ, συνδυάζει παιχνίδι και μπαλετάκι αλλά με έναν τέτοιο τρόπο που να μην τα κουράζει και βλέπω ότι η μικρή μου πάει κάθε φορά στο μάθημα με λαχτάρα και χαρά και ότι όλα τα παιδάκια πηγαίνουν και φεύγουν το ίδιο χαρούμενα. Είναι καθαρά θέμα δασκάλας και είναι πραγματικά αξιέπαινες όλες οι κοπέλες που ασχολούνται με τόσο μικρές ηλικίες και μπορούν να συνδυάσουν παιχνίδι,διασκέδαση,πειθαρχία και τέχνη, σε μωρά παιδιά. Όπως λοιπόν είπε και μια μαμά πιο πάνω, αν το παιδί μου είναι ευχαριστημένο κάνοντας κάτι τόσο όμορφο και δημιουργικό, είμαι και εγώ διπλά ευχαριστημένη... :D